miaau 18.05.06, 19:39 ktory kwiat wam sie bardziej podoba?!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcysia51 Re: kalla czy storczyk?? 18.05.06, 20:04 Ja miałam piekna kalle z różami ecru,moja mama była bardzo przeciwna bo kalla to podobno kwiat żałobny ale jak zobaczyła mój bukiet i świadkowej to była zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: kalla czy storczyk?? 18.05.06, 22:18 moja mama tez mi powiedziala ze kalla to niby kwiat zalobny, ale to podobno nie te kwiaty tylko podobne. A ja chce kalle pomaranczowe-morelowe, jakis taki kolor + kremowe rozyczki albo inne kremowe kwiatuszki, bedzie ladnie.Mam wzor w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: oj chyba kalla a nie calla, 19.05.06, 17:56 Muszę powiedziec ze byłam świadkową na ślubie gdzie Panna Młoda miała wiazankę z kalli (z dodatkiem róż ecrui - waniliowych...) - była przepiękna!!!! I nie patrzyłabym na to że niektórym ten kwiat kojarzy sie z pogrzebem. Jest też tyle beznadziejnych zabobonów odnośnie takich uroczystości jak ślub i co?... raczej nie możliwe aby wszystkie brac pod uwagę. (choc by nawet dlatego że niektóre sie na wzajem wykluczają ha ha ha...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa4 Re: kalla czy storczyk?? 19.05.06, 08:05 Jak dla mnie storczyk, albo bukiecik z goździków Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: kalla czy storczyk?? 19.05.06, 10:59 Zdecydowanie storczyki zwlaszcza rozowe www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=8234 Odpowiedz Link Zgłoś
adzik27 Re: kalla czy storczyk?? 19.05.06, 11:24 Storczyk!!!!!! kalle jednak mi kojarzą się z pogrzebem Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: kalla czy storczyk?? 19.05.06, 19:18 zamowilam zielone storczyki i bialozielone roze, do tego bluszcz i takie inne male listki, bialy tiul i perelki biale na srebrnym druciku (perelkami mam wykonczony gorset) a dla pana mlodego w butonierke zielony storczyk Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: kalla czy storczyk?? 22.05.06, 08:40 a ja wybieram kalle. Prawdopodobnie wybiorę taką: www.artka.pl/web_photo/bukiety/b1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ema.cz Re: kalla czy storczyk?? 26.05.06, 10:52 Załobne są kalie (kalla biała). Ja też miałam w swojej wiązance kalle (tylko) przewizane szarfą. Mojej mamie spodobały się kwiaty (nie miała nic przeciwko, natomiast teściowa miała objekcje. Raze z moim przyszłym męzem (jeszcze wtedy) przekonaliśmy ją że te żałobne i te co mają być w wiązance to tylo z tej samej rodzinny, ale to są inne kwiaty. Podziałalo. Później stwierdziła, że pasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda83 Re: Zdecydowanie storczyk. 26.05.06, 11:14 Możecie mi podpowiedzić, gdzie w Warszawie (może w okolicach Ursynowa)można zamówić bukiet z calli? Chodzi mi o jakieś sprawdzone miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś