ap77 21.05.06, 18:51 z jakimis miejscami, gdzie poza urzedem mozna wziac slub? (ale nie zaltwiany na wlasna reke, tylko wlasnie chodzi mi o umowe na pismie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiwigirl Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 12:24 umów nie ma. posiada "liste miejsc zaakceptowanych" ktora składa się z... pałacu Szustra i palacu w Łazienkach wszystkie inne miejsca niestety trzeba "potwierdzac" indywidualnie Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 12:55 Łazienki mogą być, bylam tam na slubie Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 13:02 kiwigirl napisała: > wszystkie inne miejsca niestety trzeba "potwierdzac" indywidualnie Ale generalnie jest taka opcja,ze jak komus strzeli do glowy slub w ogrodzie czy ekscentrycznie na plazy (no tu juz Wawa odpada) to da sie cos takiego zrobic? Wiem,ze przy koscielnym to zwykle mission impossible, ale czy przy cywilnym (nawet za dodatkowymi oplatami) mozna realizowac rozne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 15:38 Z tego co słyszałam to w takich zwariowanych miejscach nie bardzo oraganizują śluby. Chodzi o powagę urzędu. Słyszałam kiedys jak jedna z dziewczyn wypowiadała sie, że chciała wziąć ślub cywilny na statku ale usc nie wyraziło zgody a pani urzedniczka uzasadniła tym, ze to zwykła fanaberia. Wiec myśle że w gre wchodzą wyłacznie pałacyki, eleganckie restauracje ( oczywiście musi być godło panstwowe) i to nie wszystkie. Plaża raczej nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowe_popoludnie Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 15:57 Cywilny to faktycznie w Wwie tylko Pałacyk Szustra i Łazienki. Podobno chodzi o powagę urzędu i szacunek dla godła. Natomiast kościelny robią np. przy hotelu Admirał w Jankach. Co prawda widziałam tylko zdjęcia, ale to chyba wystarczający dowód Miejsce na kościelny to bardziej kwestia dogadania się z księdzem. Skoro mogą w ogrodzie nad stawem przy hotelu to pewnie i na plaże by się zgodzili. Jeśli masz znajomego księdza to popytaj. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 to nie tak 22.05.06, 21:13 Nie ma żadnej listy miejsc zaakceptowanych. Urzędnicy straszą, ale w efekcie problemów nie ma. My bierzemy slub w Pałacu Prymasowskim. Jak bylismy załatwiac to leżała rozpiska slubów na maj. Był tam Palacyk Szustra, 2 restauracje i galeria plakatu. Napisalismy podanie, dołączylismy umowę z pałacem i po tygodniu zadzwonilismy po zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
peaceful1 Re: to nie tak 22.05.06, 21:22 A jeśli wolno spytać, jaki jest koszt w Pałacu Prymasowskim? M. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 16:10 chihuahuaa napisała: > Plaża raczej nie wchodzi w grę. Akurat o to pytalam, bo kilka lat temu czytalam wywiad z jakas specjalistka od PR pracujaca w mediach (niestety kompletnie nie pamietam nazwiska) i kobitka mowila, iz zawsze chciala miec ekscentryczny slub.Ostatecznie byl bardzo poznym wieczorem (o ile nie w nocy wrecz) wlasnie na plazy nad Baltykiem )) Na piachu, na bosaka, w czarnej sukni. Zupelny odjazd, ale byc moze wszystko da sie zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 23.05.06, 11:31 sądze ze gwiazdom za odpoweidnia opłata wsyzscy pójdą na rękę. nie wiem jak z plażą, bo faktycznie jest zapis o powadze urzędu plus o obecności godła. co prawda nawet w Pałacu Szustra godło jest wystawiane na "sztaludze" jak malarska, ale faktem jest ze miejsce dostojnie wyglada. wiem ze można róbowac mówić o specjalnosci dla młodych danego miejsca itp. ale chyba wszystko zalezy od urzędnika który decyduje. pewnie jakiś opis projekt plus zdjęcie jakiejś altanki czy czegośtam co stanie na tej plaży i będzie robiło "za urząd" mozę pomóc. bo jak napiszecie ze "chcemy stac na plaży targani wiatrem i słuchajac szumu fal składać przysiegę" to faktycznie urzędnik sie skrzywi bo ni to powaga ni powód wystarzcająco dobry zeby go z urzędu wywlec... Odpowiedz Link Zgłoś