Dodaj do ulubionych

Czy USC w Wawie ma podpisane umowy...

21.05.06, 18:51
z jakimis miejscami, gdzie poza urzedem mozna wziac slub? (ale nie zaltwiany
na wlasna reke, tylko wlasnie chodzi mi o umowe na pismie)
Obserwuj wątek
    • kiwigirl Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 12:24
      umów nie ma.
      posiada "liste miejsc zaakceptowanych" ktora składa się z... pałacu Szustra i
      palacu w Łazienkach smile

wszystkie inne miejsca niestety trzeba "potwierdzac" indywidualnie
      • ap77 Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 12:55
        Łazienki mogą być, bylam tam na slubie smile
      • arieska Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 13:02
        kiwigirl napisała:
        > wszystkie inne miejsca niestety trzeba "potwierdzac" indywidualnie

Ale generalnie jest taka opcja,ze jak komus strzeli do glowy slub w ogrodzie czy
        ekscentrycznie na plazy (no tu juz Wawa odpada) to da sie cos takiego zrobic?
        Wiem,ze przy koscielnym to zwykle mission impossible, ale czy przy cywilnym
        (nawet za dodatkowymi oplatami) mozna realizowac rozne pomysly?
        • chihuahuaa Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 15:38
          Z tego co słyszałam to w takich zwariowanych miejscach nie bardzo oraganizują
          śluby. Chodzi o powagę urzędu. Słyszałam kiedys jak jedna z dziewczyn
          wypowiadała sie, że chciała wziąć ślub cywilny na statku ale usc nie wyraziło
          zgody a pani urzedniczka uzasadniła tym, ze to zwykła fanaberia. Wiec myśle że w
          gre wchodzą wyłacznie pałacyki, eleganckie restauracje ( oczywiście musi być
          godło panstwowe) i to nie wszystkie. Plaża raczej nie wchodzi w grę.
          • sierpniowe_popoludnie Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 15:57
            Cywilny to faktycznie w Wwie tylko Pałacyk Szustra i Łazienki. Podobno chodzi o
            powagę urzędu i szacunek dla godła. Natomiast kościelny robią np. przy hotelu
            Admirał w Jankach. Co prawda widziałam tylko zdjęcia, ale to chyba
            wystarczający dowód smile Miejsce na kościelny to bardziej kwestia dogadania się z
            księdzem. Skoro mogą w ogrodzie nad stawem przy hotelu to pewnie i na plaże by
            się zgodzili. Jeśli masz znajomego księdza to popytaj. Powodzenia!
            • sandraa3 to nie tak 22.05.06, 21:13
              Nie ma żadnej listy miejsc zaakceptowanych. Urzędnicy straszą, ale w efekcie
              problemów nie ma.
              My bierzemy slub w Pałacu Prymasowskim. Jak bylismy załatwiac to leżała
              rozpiska slubów na maj. Był tam Palacyk Szustra, 2 restauracje i galeria
              plakatu.
              Napisalismy podanie, dołączylismy umowę z pałacem i po tygodniu zadzwonilismy
              po zgodę.
              • peaceful1 Re: to nie tak 22.05.06, 21:22
                A jeśli wolno spytać, jaki jest koszt w Pałacu Prymasowskim?
                M.
          • arieska Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 22.05.06, 16:10
            chihuahuaa napisała:
            > Plaża raczej nie wchodzi w grę.

Akurat o to pytalam, bo kilka lat temu czytalam wywiad z jakas specjalistka od
            PR pracujaca w mediach (niestety kompletnie nie pamietam nazwiska) i kobitka
            mowila, iz zawsze chciala miec ekscentryczny slub.Ostatecznie byl bardzo poznym
            wieczorem (o ile nie w nocy wrecz) wlasnie na plazy nad Baltykiem wink)) Na
            piachu, na bosaka, w czarnej sukni. Zupelny odjazd, ale byc moze wszystko da sie
            zrobic smile
            • kiwigirl Re: Czy USC w Wawie ma podpisane umowy... 23.05.06, 11:31
              sądze ze gwiazdom za odpoweidnia opłata wsyzscy pójdą na rękę. nie wiem jak z
              plażą, bo faktycznie jest zapis o powadze urzędu plus o obecności godła. co
              prawda nawet w Pałacu Szustra godło jest wystawiane na "sztaludze" jak malarska,
              ale faktem jest ze miejsce dostojnie wyglada.

wiem ze można róbowac mówić o specjalnosci dla młodych danego miejsca itp. ale
              chyba wszystko zalezy od urzędnika który decyduje. pewnie jakiś opis projekt
              plus zdjęcie jakiejś altanki czy czegośtam co stanie na tej plaży i będzie
              robiło "za urząd" mozę pomóc. bo jak napiszecie ze "chcemy stac na plaży targani
              wiatrem i słuchajac szumu fal składać przysiegę" to faktycznie urzędnik sie
              skrzywi bo ni to powaga ni powód wystarzcająco dobry zeby go z urzędu wywlec...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka