Dodaj do ulubionych

Osrzeżenie - zespół MEDIUM SCAT Radom

24.05.06, 22:20
Przestrzegam przed zawarciem umowy zespołem "Medium Scat" z Radomia. Takiej
arogancji i bezczelnoiści w stosunku do mnie jako klienta dawno nie
uświadczyłem. Na początku wszysko wydaje się OK (ludzie niby mili) ale ich
dbałość o klienta kończy sie w momencie podpisania umowy i wzięcia zaliczki.
Zespół zaczyna traktować grę na waszym weselu wyłącznie jako możliwość
zareklamowania się szerszemu gronu potencjalnych nowych klientów. Przy
ustalaniu szczegółów przed weselem nie słuchają, jakie macie oczekiwania,
najważniejsze są warunki w jakich będą pracować, możliwość wystawienia
stolika z ich płytami i wizytówkami (sic!!, co to jest? - bazar?! i czyja to
impreza: młodych czy ich?), narzucają własny styl zabawy (my nie chcieliśmy
żadnych durnych zabaw weselnych, a oni "co potem ludzie powiedzą, że zespół
był zły" - czytaj - brak nowych zleceń). Przy ostrzejszej wymianie zdań
potrafią wyzwać klienta od chamów!!!! Zrezygnowałem z tego badziewia na
tydzień przed weselem, udało mi sie znaleźć absolutnie topowy zespół (2 razy
droższy ale wart tej ceny, brzmiący profesjonalnie a nie dwa "parapety"
(keyboardy) + pudło dyskietek z podkładami. Oczywiście jesli ktoś na nich
trafi, zrobi co zechce, ja pisze co mnie spotkało.
Obserwuj wątek
    • szustrik1 Re: Osrzeżenie - zespół Medium &Scat Radom 30.06.13, 17:07
      Potwierdzam bardzo złą opinię o zespole Medium i Scat z Radomia.
      Wczoraj byłem gościem na weselu, gdzie "grał" zespół Medium i Scat, z właścicielką w składzie, panią Szymańską, napisałem grał w cudzysłowie, ponieważ to nie była gra tylko pełen playback, wszystkie piosenki, poza "sto lat" i biesiadą były nagrane, a cały skład zespołu schowany za pulpitami na scenie pięknie udawał, ruszał buźkami i machał nad klawiszami, udając, że gra.

Dlatego nie dali wpiąć się rejestratorem dźwięku kamerzyście w mikser, żeby później na filmie nie wyszło wszystko na jaw.

Oczepiny - żal! konferansjerka na bardzo niskim poziomie, powiedzenie jednego zdania bez jąkania i yyyyyyyyyyyyyy przed każdym słowem to za trudne zadanie, dla tej pani, sprawiali wielkie kłopoty i przez nich godziny posiłków bardzo się rozjechały, bo jak to powiedziała pani: my teraz nie gramy bo mamy przerwę, a posiłek z 3:15 będzie o 4".

Jak założyciel tego wątku, przestrzegam przed współpracą z zespołem Medium i Scat z Radomia.
      • mediumscat Re: Osrzeżenie - zespół Medium &Scat Radom 26.11.13, 23:57
        Panie kamerzysto, (chodzi o szustrik 1) zanim zaczniesz szkalować kogoś innego, zacznij od siebie, chcąc pracować i zarabiać pieniążki, zainwestuj w taki sprzęt żebyś nie potrzebował niczego od zespołów i od nikogo, Pracujesz na przedpotopowej kamerze i chcesz żeby zespół za ciebie robił robotę, z jakiej racji zespół ma ci udostępniać swój prywatny sprzęt, czy ten zespół chciał korzystać z twojego sprzetu ?, napewno nie, więc nie mścij się na kimś za twój nie profesjonalizm i lenistwo, zamiast piciem wódki w pracy zajmij sie pracą, bo wtedy po pijaku masz urojenia i nie dość że nie widzisz w jaki sposób pracuje zespół, to jeszcze nie potrafisz odróżnić co to jest playback, a aranż, mało tego, w uszach ci alkohol robi jakieś yyyyyyyyyyyy, a tobie raczej nie chodziło o to że posiłek się opóźniał, tylko nie miałeś czasu na chlanie wódy. (swoją drogą to ciekawe co się działo ze znikającymi butelkami alkoholu w czasie kiedy zespół był na scenie ?) Ciągle tylko sprawdzałeś na zegarku kiedy wreszcie będziesz mógł iść do domu. Tak wygląda twoje podejście do pracy a zwłaszcza do Państwa młodych którzy ci za tę prace płacą. Nie ściemniaj że byłeś gościem na weselu, określenia jakich używasz w tym wpisie, wyraźnie obnażają twoje kłamstwa. Doskonale wiemy kim jesteś, tylko że tym się od ciebie różnimy że nie będziemy publicznie ujawniać twoich danych, ponieważ uważam że nie warto, twoi klienci sami zweryfikują twoją pracę, nie będziemy również wyciągać konsekwencji prawnych w stosunku do ciebie (chociaż możemy) bo nie warto. Chyba że to się powtórzy
      • 67gitar Re: Osrzeżenie - zespół Medium &Scat Radom 12.06.15, 17:40
        ... Jakaś paranoja. Nie pozwolili dziecku wpiąć się w mikser? ojo joj.
        Z reguły takie debilne, dziecięce wpisy stanowią dla zespołu dobrą reklamę, bo o ile wiem 99,9% gości jest zazwyczaj zachwyconych. A zespół ma bawić ludzi a nie zajmować się kimś kto pracuje na przedwojennym sprzęcie. Puk puk Panie znawco.

• antosska39 Re: Osrzeżenie - zespół Medium &Scat Radom 11.04.17, 20:02
        I ja coś napiszę na temat zespołu „Scat” z Radomia. Chodzi mi konkretnie o wpis który przeczytaliśmy, który napisał kamerzysta z Piaseczna, pod nickiem – szustrik1. Dobrze go znamy osobiście, dlatego od razu wiedzieliśmy że to on napisał. Byliśmy na tym weselu w Nowym Mieście. Sprzęt do filmowania ma chyba z czasów Epoki Lodowcowej, dlatego usiłował się podpiąć do zespołu. Bardzo dobrze zareagowała szefowa zespołu Pani Iza. Byliśmy świadkami tej rozmowy. Jak chce dalej filmować na weselach, to niech sobie kupi dobry sprzęt i nie będzie musiał korzystać z pomocy zespołów. Powinien się wstydzić, tym bardziej że po trzech godzinach był już dobrze podpity, i nie wiele interesowała go praca, a raczej alkohol i młode dziewczyny. Coś tam pisał o playbackach, niech sobie dobrze umyje uszy, my nic takiego nie zauważyliśmy. My i nasi znajomi którzy również byli na tym weselu uważamy że to pseudo kamerzysta, który pracę traktuje jako dorobienie sobie jak najmniejszym kosztem do budżetu. W odróżnieniu od zespołu „Scat” który jest całkowitym przeciwieństwem tego Pana. „Scat” to bardzo dobry zespół i do swojej pracy podchodzą tak jak wszyscy powinni podchodzić. A Panu Szustrikowi na pewno wystawimy w internecie taką opinię na jaką zasługuje. Serdecznie podzrawiamy zespół „Scat” i polecamy wszystkim.

R. A. Michrowscy z N. Miasta nad Pilicą.
      • wieliszka Re: Osrzeżenie - zespół Medium &Scat Radom 07.07.17, 08:32
        Ja mam o nich bardzo dobre zdanie. Grali na kilku weselach na których byłam. Efekt? Zabawa do białęgo rana! Nie inaczej z innymi gości. Poziom muzyczny bardzo wysoki. Naprawdę konkretny zespół, moze nawet najlepszy z jakim miałam styczność?
        • kaga9 Wielonickowy SPAMER 07.07.17, 12:25
          Szkoda czasu. Kilka nicków polecających w tym wątku zespół z Radomia na forum z Dolnego Śląska debatuje na temat lokalnej firemki z Bolesławca. Na pewno przypadek:
          forum.gazeta.pl/forum/w,161,163963817,163963817,Gacol_z_naszych_okolic_ktos_zna_.html#p164181833
          • katarzyna1975aj Re: Wielonickowy SPAMER 30.08.17, 18:24
            a moja opinia idzie prosto z Radomia, pracuję w Warszawie , a z nimi bawiłam się w Nowym Mieście. W dzisiejszych czasach istnieją środki lokomocji... Zespół Medium & Scat polecam. A Trolle... no cóż -taki mamy klimat...
    • magociak1 Re: Osrzeżenie 13.10.13, 15:02
      Matko, zastanawiam sie skąd takie okropne opinie. Byłam na dwóch weselach z tym zespołem, na jednym u kuzyna, a chodzę na wiele w ciągu roku i muszę przyznać że jest to jeden z lepszych jakie są na rynku. nikt nie grał z płyt, muzyka zdecydowanie była na żywo i a wesele było prowadzone profesjonalnie i bardzo spontanicznie. Wiele zespołów się nie odzywa tylko odwala swoją robotę, ten zespół przynajmniej zachęca ludzi do zabawy, posiadają w swojej ofercie naprawdę wiele zabaw i rozrywek, muzyka jest świetna i dobrze grana. Przy stołach biesiadowanie z nimi to prawdziwa zabawa, która ruszy nie jednego drętwego z krzesła wink Nawet jeśli na jakimś weselu zagrali z muzykę w połowie z płyt, to myślę że i tak jest to lepsza opcja niż okropna muzyka innego zespołu na żywo.
      PS. nie wiem gdzie i jak można znaleźć dobry zespół na tydzień przed weselem, ale gratuluje...
      • gosc123xx Re: Osrzeżenie 26.08.14, 21:06
        Potwierdzam - zespół Scat puszcza wszystko z playpacku łącznie z wokalem. Jak dla mnie jest to zwykłe oszukiwanie ludzi. Po co brać taki zespół? Moim zdaniem lepiej zamówić DJ-a, który niczego nie udaje. Może i bawią gości ale mnie do siebie nie przekonali.
        • blabla72 Re: Osrzeżenie 24.02.15, 10:37
          zdecydowanie odradzam zespół mediumscat. Z umowy jaką proponują nie wynika ze w ogóle bedą spiewać i grać. wynika z niej tylko ze odbędzie się wystep. Na występie moze być odtwarzana muzyka z płyty CD i wszystko bedzie zgodne z umową. równie dobrze moga zagrać małpy z cyrku bo w umowie nie ma słowa jaki zespoł ma grać i kto w nim bedzie. Poza tym poziom kultury tego Pana jest na poziomie typowego dresa z radomia nie wspominając o jego menelskim głosie. Przyszli młodzi omijajcie z daleka
    • mlodzi6 Re: Osrzeżenie - zespół MEDIUM SCAT Radom 16.06.15, 14:53
      Ostrzeżenie - Medium Scat -
      Witam wszystkich!
      Nie będę ukrywał że ten wpis jest skierowany do bardziej inteligentnej grupy osób na tym forum, tych którzy potrafią czytać między wierszami.Wiemy jaki jest rynek i że są osoby którym bardzo zależy na tym żeby podłożyć przysłowiową ,,świnię,,
      Podchodząc rzeczowo do sprawy trzeba sobie odpowiedzieć na kilka pytań:

- Dlaczego medium i scat mają tyle zleceń że trzeba zamawiać ich na min dwa lata wcześniej?

- Dlaczego te zespoły mają pracę cały rok a nie tylko w sezonie?(jak inne zespoły)

Może dlatego ,że robią to dobrze!!!

Wyssane z palca teksty o jąkaniu podczas prowadzenia są nie na miejscu...Muzyka i prowadzenie na bardzo wysokim poziomie!!!Inteligentnie i z humorem smile
      Jesteśmy bardzo zadowoleni z usług tej firmysmilePolecamy z czystym sumieniem!

• kaga9 SPAMER 07.03.17, 14:17
      Teraz sami sobie odpowiedzcie na pytanie, ile warte są opinie kogoś, kto reklamuje to, za co mu płacą. Raz pisze jako kobieta, raz jako mężczyzna.
      forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pelna=tak&pageNumber=1&query=&author=Reque&title=&forum=
    • kaga9 Re: Osrzeżenie - zespół MEDIUM SCAT Radom 05.05.17, 00:17
      anetkawarsaw napisał(a):
      Jeżeli uda Wam się zamówić ten ze
      > spół, to naprawdę będziecie zadowoleni, a goście nie będą wyciągali z kopert cz
      > ęści pieniędzy jakie mieli Wam dać (byłam tego świadkiem na weselu u mojej kole
      > żanki, która wzięła D.J.)

Tak, to na pewno z powodu Dj-abig_grin Dobre, dobre.

W pełni rozumiem, że zespół chce odbudować markę po mocno niekorzystnych komentarzach sprzed kilku lat. Niemniej chyba uczciwiej (i dla mnie bardziej wiarygodnie) byłoby, gdyby właśnie zespół to napisał - że pracują nad odbudową marki. Nijakie i bez konkretów wpisy jednorazowych nicków, zawsze podpisywane imionami - zauważyłam to w postach na różnych forach (technika wykorzystywana w celu zbudowania atmosfery wiarygodności na przykład przez szukające mieszkań agencje nieruchomości, tak że żadna nowość) mojego zaufania kompletnie nie budzą. Ale jeśli zespół naprawdę się poprawił, to szczerze życzę powodzenia. Oraz przemyślenia socjotechnikwink
    • kaga9 Re: Osrzeżenie - zespół MEDIUM SCAT Radom 16.05.17, 11:24
      Ja bym się raczej przyjrzała pozytywnym opiniom - albo od jednorazowych nickow, albo od spamerów. Wyszukiwarka pamięta dużo.
    • kaga9 SPAM, nie warto 17.05.17, 12:10
      forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pelna=tak&pageNumber=1&query=&author=Blogerek99&title=&forum=
    • kaga9 SPAM 16.06.17, 22:39
      Zespół u mnie jednoznacznie skreślony za namolny spam w wykonaniu mało wiarygodnych nickow (albo jednorazowe, albo "zawodowi polecacze" firm i usług, często jest to jedna osoba pisząca pod kilkoma nickami, ogólnie nie są trudni do rozszyfrowania). Nieuczciwe sposoby reklamy = jaka jakość usług?
    • kaga9 Wielonickowy SPAMER 07.07.17, 12:13
      Omijać z daleka. Inne nicki: wieliszka, gregorros, kamyk445. Tu chwalą radomski zespół, a gdzie indziej zgodnie dyskutują o firmie z...Bolesławcabig_grin

Dowód: forum.gazeta.pl/forum/w,161,163963817,163963817,Gacol_z_naszych_okolic_ktos_zna_.html#p164181833
    • natalka.slub86 Re: Osrzeżenie - zespół MEDIUM SCAT Radom 08.08.17, 14:57
      Acha.... jeszcze jedno... bardzo mi się nie podobało żePaństwo są totalnie zamknięci na nowości muzyczne. Nie mają w swojej ofercie największych hitów a gdy ich o to poprosiłam nie było szans negocjacji... bardzo zamknięci ludzie.
    • natalka.slub86 Re: Osrzeżenie - zespół MEDIUM SCAT Radom 08.08.17, 15:12
      Dodam jeszcze że ten zespół nie trudzi muzyka na żywo. A pan na klawiszachmógłby udawać bardziej udolnie. Bo to co robi jest dosyć żenujące . Co do terminów to maja ich teraz mnóstwo niestety dla nich famao ich mało profesjonalnym podejściu rozeszła sie. Są to ludzie starsi i młodsi muzycy nie chcą już z nimi grac. Życzę powodzenia jeśli z nich skorzystacie!
    • abceder213 Re: Osrzeżenie - zespół MEDIUM SCAT Radom 06.12.17, 09:52
      test
    • bzelik3 Re: Osrzeżenie - zespół MEDIUM SCAT Radom 01.03.18, 10:13
      Przykro mi to stwierdzić, natomiast szczerze z własnego doświadczenia odradzam wyboru zespołu Medium&Scat, a dokładnie właścicielki Pani Szymańskiej. Osoba konfliktowa, zamknięta na propozycję gości, zignorowała prośby Państwa Młodych. Po wszystkich dobrych opiniach o tym zespole zdecydowaliśmy się na podpisanie umowy, czego z całego serca żałujemy, również goście potwierdzili nasze odczucia i wszyscy jednoznacznie stwierdzili, że będą odradzać zespół Medium&Scat. Nie mogę zarzucić Pani Szymańskiej głosu, ponieważ śpiewa cudownie, ale jej zachowanie, traktowanie ludzi zostawia dużo do życzenia, osoba zadufana w sobie i chyba wystarczy troszkę szacunku oraz pokory w sobie i cała zabawy byłaby świetna.
      • rolande28 Re: Osrzeżenie - zespół MEDIUM SCAT Radom 01.03.18, 19:50
        Takie lakoniczne oskarżenia .... co to niby jest ?!. Ja rozumiem, ale należałoby to choć faktami poprzeć, albo się przynajmniej nie ukrywać się pod bzelikiem jakimś. Też byłem na kilku imprezach i nie wiem szczerze co ma znaczyć ten wpis... zazdrość, zawiść czy coś jeszcze... ? Bo to, że mało tu prawdy to zapewniam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka