grzeniow 07.06.06, 13:03 Witam! Jak w oryginalny sposób możjna dać komuś pieniądze na ślubie? Jakieś propozycje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:04 Dać kartę kredytową z limitem do wydania. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:06 nie da sie dac karty niestety sama nie wiem,dla mnie dawanie pieniedzy zawsze bylo krepujace. ale moze zamiast w 'kopercie' to jakos fajnie zapakowac w pudeleczko, bibulki, wstarzeczki, i cos wrzucic jeszcze do srodka. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:21 Tak się składa, że mój narzeczony jest specem od kart w pewnym banku i da się Kupoujesz kartę przedpłacową (pre-paid), wpłacasz na rachunek na przykład 500 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Oryginalnie 07.06.06, 16:16 My w zeszla sobote dalismy maly sejfik z kluczykiem. Tam wlozylo 20 osob (cala paczka) swoj wklad i zmeknelismy. A poza tym nie dalismy im kodu. Powiedzielismy, ze sa 4 cyfry a jedna z nich to 7. Oni teraz sa w podrózy po Wietnami, ale jak wroca dostana kolejne wskazówki. Az w koncu wyslemy im zdjecie, na ktorym widac numerek. Inna paczka na tym samym weselu wreczyla puste kopery albo z banknotami po 5 € a reszte wplacili im na konto (numer wzieli od siostry). Poprzednim razem tez razem zapakowalismy 2000€ (w identycznych kopertach) do kartonu jak na telewizor wypchanego po brzegi makaronami. Podobno je nawet jedli makarony nie pieniadze. Z taka paczka az strach pomyslec co my dostaniemy Wszystko zalezy od stopnia zazylosci z mlodymi i od ich poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:09 Ty sie chwalisz luksusem czy faktycznie chcesz komus pomoc???? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Oryginalnie 08.06.06, 21:11 Mam na mysli te opowiesci o podarowanych 2 tys. Eur... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: Oryginalnie 08.06.06, 22:54 Mi sie wydaje, ze kolezanka mieszka i pracuje za granica... sadze, ze tam po prostu ceny sa podobne jak u nas tylko w euro... wiec zalozmy, ze wesele za osobe kosztuje ok 100eur... skoro u nas sie daje "zeby sie zwrocilo" to tam pewnie tez... wiec 2000eur to zrzuta 10-20osob czyli "paczki"... wiec to chyba nie jest jakis kosmos skoro tam ludzie zarabiaja po kilka tys eur/mies... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Oryginalnie 08.06.06, 23:13 Znam zagraniczne realia, bo sama mieszkam na Zachodzie...Tylko te liczby w polskiej rzeczywistosci tak raza, a nic nie wnosza merytorycznie wposcie, ze musialam zareagowac)). Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Oryginalnie 09.06.06, 10:25 Annajustyna, liczby mialy wnosic merytorycznie bo mailo byc 2 tys w banknotach po 20. I to bylo najfajniejsze. Mnostwo identycznych banknotów w kartonie makaronów. Ale chyba ktos mnie rozproszyl i nie dopisalam. Tak to jest jak sie na forum rozmawia i pracuje rownoczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:06 To zalezy jak dobrze znasz mlodych. Jesli wiesz cos o ich planach i guscie to na przyklad wiele znanych sieci handlowych (np. IKEA) maja takie specjalne bony na okreslona sume, ktore mozna w ich sklepie zrealizowac. Moze to? Odpowiedz Link Zgłoś
grzeniow Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:08 Na pewno pieniadze, nie bony ani nic z tych rzeczy. Mam jeden pomysł, żeby powrzucać pieniądze do baloników nadmuchanych i taki pęczek balonów podarować, ale jeszcze szukam pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:11 o to z balonikami jest dobre tak mnie natchnelo,ale moze to troche glupie, kiedys byly takie serie 'w razie potrzeby zbic szybke' mozesz wlozyc w taka ramke pieniadze.. jak sie zorientuja ze tam jest wiecej to sie zorientuja, jak nie to ich porblem;P pieniadze too potwornie niewygodny prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeniow Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:12 Tez bym wolal cos kupic, ale chcieli pieniadze wiec niech maja Wszyscy im daja kase wiec o tyle dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:20 to przyczep je do misia czy czegos takiego. beda mieli pamiatke i pieniadze w smyku takie fajne misie robia, moze ci doczepia jakas specjalna kieszonke na pieniazki Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Oryginalnie 07.06.06, 16:19 Misia to mozna nawet wypatroszyc. ja tak dostalam kiedys od tesciowej pizamke w misiu. Nawet sie nie zorientowalam, ze w nim cos jest Odpowiedz Link Zgłoś
matimoni Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:26 Ja np. pieniądze dostałam w takiej kartce w kształcie tuby - zamykanej - w środku była kartka z życeniami i pieniądze zwinięte w rulonik - ale jako pierwszy pieniądz było stare 1000 zł - sprzed denominacji - jak to rozwijałam była pewna, że tam beda tylko stare pieniądze - dopiero po chwili zauwazyłam, ze były tez aktualne A od cioci dostałam ramkę do zdjęć i w nią były powkładane pieniądze misternie posładane w maleńką kosteczkę tak, ze bylo widac tylko nominały - mogłam bez rozkładania ramki policzyć ile ich jest piękny obrazek Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:18 Na baloniki to bym uważała: jeszcze je przekłują gdzieś na dworze na wietrze i będą tylko patrzeć smutnym wzrokiem jak ich prezent ulatuje w przestworza Odpowiedz Link Zgłoś
aniolki21 Re: W Śwince Skarbonce 07.06.06, 13:35 kiedys slyszalam jak ktos kupil male drzewko i do galazek poprzyczepial banktony np .10 zl Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: W Śwince Skarbonce 07.06.06, 18:11 A potem, co sie stalo z tym drzewkiem, to wszyscy widzieli na filmiku, reklamowanym w jednych z watkow))). Ale pomysl bardzo fajny, tylko na swiece trzeba uwazac)). Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka5661 Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:36 ja też bym się bała z balonikami... że gdzieś odfruną... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka5661 Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:41 jakby to był ktoś z moich bardzo bliskich znajomych, wiedzący, że mam duże poczucie humoru to chyba bym zamieniła kasę w jakimś markecie na złotówki i inne monety, tak żeby było ich bardzo dużo. Wsypałabym do jakiegoś woreczka z materiału a la sakiewka i tak bym im dała Odpowiedz Link Zgłoś
orangewhatever Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:52 hehe, ostatnio ktoś tu podawał linka do śmiesznych filmów z wesel. młoda para dostała w prezencie drzewko udekorowane zwiniętymi w kwiatuszki banknotami, tylko niestety drzewko się zajęło od świecy, i cała kasa dosłownie poszła z dymem bo to jakieś sztuczne i cholernie łatwopalne drzewko było. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrys Re: Oryginalnie 07.06.06, 14:16 Ja tak zrobiłam swojej przyjaciółce. Dałam jej kwotę w zł w takiej sakiewce, prezent ogólnie zrobił duże zaskoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
adriannaaa Re: Oryginalnie 07.06.06, 14:52 pozwijac w "tubki" banknoty i zrobic z tego bukiet - niestety trochę sie wygniotą - można je pospinać cieniut,kimi drucikami, i wszystko owinac jakąs łądną koronka czy papierem.. kiedyś naurodziny zrobiłam coś tkeigo koleżance - ale ze starych banknotów - bardzo fajnei to wyglądało.. Odpowiedz Link Zgłoś
malita26 Re: Oryginalnie 07.06.06, 17:52 Możesz kupić jakąś ładną szkatułkę (kuferek) i wrzucić tam same 5 -cio złotówki Wrzuć ich tyle, żeby w sumie dawały tyle, ile planujesz podarować... Myśle że może się to spodobać... pieniądze wydadzą, a kuferek będą mieć na jakieś drobiazgi i będzie im przypominał o Tobie... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:04 Pewien niemiec -szef mojego kuzyna zrobił tak: zamowił papierowy pokój dla lalek o wumiarze 25X20 i grubosci 5 cm/ takie pudełeczko z przodu otwarte/ W srodku były mebelki/ tak jak by sie patrzyło z boku na pokój/ łózko, lampka,szafa a w srodku pieniądze złozone w taki sposób jak ubrania na wieszakach Nie wiem czy jasno napisałam ale wyglądało to FANTASTYCZNIE Czasami ludzie daja równiez wiazankę kwiatów a jednym z elementów przebrania sa pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:07 Mam jeszce jeden pomysł- wsadzcie kase do ładnej butelki z cienką szyjka, jak beda potrzebowali to ją zbiją Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:27 Tak zrobiła moja mama u swojego chrześniaka - było fajnie i oryginalnie, a świnka ma nawet swoje 5 minut na filmie weselnym - nasz suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
delma2 Re: Oryginalnie 07.06.06, 21:29 w przezroczystym pudełeczku, pomiędzy róznymi słomkami-papierkami - zwinięte z rulony (np po 10 pln), kilka rulonów. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Oryginalnie 07.06.06, 21:33 Mam jeszce jeden pomysł, wymieńcie przeznaczoną kwotę na groszówki i wsypcie w jeden worek- zapamiętają do konca zycia Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka_79 Re: Oryginalnie 08.06.06, 14:03 My mielismy ślub 03.03.2006r.jeszcze nie ochłonęlismy dobrze, ale jeden prezent z pieniedzmi mielismy zapakowany w sztywny kartonik w złoty kolorze, w tym była taka drewniana ładna szkatułka a w niej pieniadze w postaci 10złotówek fajne to bylo i ładnie wygladalo bo ten kartonik byl ladnie ubrany w kwiatki i folię przez kwiaciarkę chyba Odpowiedz Link Zgłoś
vinea Re: Oryginalnie 09.06.06, 10:31 A ja widziałam taki pomysł: Ozdobne pudełko i w środku banknoty poskładane w "łódki" (origami) - bardzo oryginalnie to wyglądało, Jak morze pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś