Dodaj do ulubionych

kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji?

09.06.06, 16:11
w podrozposlubna. sa jacys chetni i prawie zdecydowani?? smile
Obserwuj wątek
    • adzik27 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:20
      my się wahamy miedzy tymi trzema krajami. Jeszcze nie wiemy co wybierzemy ale
      planujemy skorzystać z ofert last minute
    • anulka_1 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:23
      we wrześniu do Grecji lub Turcji - jeszcze nie wiemy do końca
    • monikakum Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:26
      My jedziemy do Egiptu 01.09.
    • dr_kaczusia Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:27
      my na Krete smile juz zaklepane smile
      • 82asa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:44
        ja tez sie waham co wybrac...ale raczej postawie na turcje we wrzesniu. na
        grecje bym postawila w sierpniu. a na egipt w pazdzierniku.
        mi zostaje albo wrzesien albo sam poczatek pazdziernika. macie juz upatrzone
        hotele??? chetnie poznam wasze propozycje a moze sie spotkamy na miejscu smile)
        • agnieszkaa16 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:47
          My tez wybieramy się w podróz poslubną do jednego z tych krajów,
          najprawdopodobniej bedzie to Egipt. Wyjeżdzamy zaraz po ślubie czyli po 2 wrzesnia.
          • 82asa agnieszka16 a masz hotel upatrzony? 09.06.06, 16:50
            a my albo zaraz po 2 wrzesnia albo dopiero okolo 25 wrzesnia....
            mnie interesuje egipt...ale wolalabym sama nie jechac tzn. tylko zukochanym
            mimo ze to podrozposlubna wink
            • agatka2860 Polecam Egipt 09.06.06, 18:06
              • agatka2860 Polecam Egipt 09.06.06, 18:09
                Za szybko "enter" sorry.
                Polecam Egipt, jest super a we wrzesniu juz nie jest tak strasznie gorąco. Hotel
                MAGAWISH. Nie mieszkasz w blokowisku tylko w osobnych domkach. Dobre jedzenie i
                wogóle ładnie. Dalej od centrum i bez nachalnych miejscowych - serio.

Acha, Kreta we wrześniu też jest piękana. A jakie warzywa - PYCHA! Trzeba kupić
                miejscową oliwę (warta wszystkich pieniędzy)

Pozdrawiam
                • monikakum Re: Polecam Egipt 10.06.06, 01:23
                  My wlasnie mamy nasz pobyt w Magawish, wybralismy opcje 7+7 (wypoczynek+ objazd)
    • 82asa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 18:15
      a tym razem gdzie planujesz? smile)
      • agatka2860 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 19:53
        Nie wiem, to narzeczony o tym myslismile
    • margola22 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 21:43
      W Egipcie nie byłam, ale zdecydowanie polecam Wam na wrzesień Turcję. Byłam m-c
      temu.
    • caysee Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 10.06.06, 09:46
      My jestesmy prawie zdecydowani na Egipt pod koniec wrzesnia, slub 23.09.
    • moniakaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 10.06.06, 12:37
      bylam w zeszlym roku w turcji , we wrzesniu, bylo super, goraco, apartament
      mielismy super - jedzonko sami sobie robilismy, wieczorkiem do restauracji
      swietne dania - zamawiajce z kuchni miejscowej naprawde warto! nawet jak
      zapytacie o polecenie jakiegos dania nie bedziecie zawiedzeni! wycieczki sa
      swietne - calodniowe i nie tylko!! polecam
      no i nie zapomnijcie sie targowac jak robicie jakies zakupy w malych
      sklepikach smile)
      • 82asa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 12:52
        dziekuje dziewczyna ze wszystkie wasze posty smile
        jak polecacie jakies miejsce to wpisujcie tez hotele w jakich bylisciesmile
        buziaczki
    • moniakaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 10.06.06, 12:38
      tzn nie bylam w podrozy poslubnej ale na wakacjach smile) podroz za rok jeszcze
      nie wiem gdzie smile
    • xxxmikaxxx Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 10.06.06, 14:07
      My bylismy w zeszlym roku na poczatku wrzesnia w Grecji, no i pogoda nie byla najlepsza. Dwa dni nawet padalo sad Wezcie to pod uwage planujac podroz...
      • justm Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 18.06.06, 19:58
        na podróż poślubną osobiście wybrałabym albo egipt albo turcję (gdybym tam już
        nie była), raczej nie grecję - chyba, że np kreta (zraziłam się).
        jeśli ma być choć lekki przedsmak luksusu + zabytki to zdecydowanie egipt.
        gwarantowana pogoda, piękne hotele, wyśmienite jedzenie, baseny, rafy koralowe
        itd. - dla młodych, chętnych spędzenia urlopu lekko na uboczu polecam
        zdecydowanie el gounę - świetne kompleksy hotelowe, ale mało rozrywki - w
        zasadzie tylko w hotelach. i stamtąd na 2-3 dni kair i 1 dzień luksor.
        organizowane są też np wycieczki na jazdę quadami, rejsy na rafy itp
        dla młodych spragnionych dyskotek - hurghada. ale gorsze plaże.
        ewentualnie sharm lub dahab - zwłaszcza dla nurkujących.

albo turcja - osławiona alanya, ale w porównaniu z egiptem - gorsze warunki
        hotelowe, często gorsze jedzenie. ale dużo możliwości zwiedzania - pammukale
        koniecznie, kapadocja - minimum 2 dni, dimczaj, wycieczka KAS - kornsulu,
        aspendos, side. ale w alanyi - kiepskie wejście do morza, duże fale, prądy,
        niebezpiecznie dla osób nie potrafiących dobrze pływać.
        • anulka_1 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 09:29
          justm - dlaczego odradzasz Grecję jako miejsce na podróż poślubną?
          • eedytkaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 09:47
            a może wicie ile kosztowała by taka podróż do Egiptu?? i z jakiego biura podróży
            anjlepiej korzystać??? bardzo prosze o opinie
            • uttaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 11:35
              Ślub mamy 23 września, a dwa dni później lecimy do Maroka.
            • maya28 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 11:44
              W sprawie Egiptu - wrzesień jest idealnym terminem, w październiku wczesniej
              jest zachód słońca, juz o 17 nie mozna pływac w basenach - szkoda tego czasu.
              Miejsce - Sharm. Hurghada jest dużo gorsza. Zarówno baza hotelowa, jak i rafa.
              Polecam hotel Iberotel Club Fanara i wynajęcie pokoju w czesc family - macie do
              wlasnej dyspozyjci piękną sypialnie, dzienny pokoj z aneksem kuchennym i duzy
              taras. Ja jestem tym hotelem zachwycona, i mimo ze ma tylko 4* to uważam, ze
              zasługuje na 5*. Oczywiscie maja all incl, kilka restauracji (polecam kolacyjki
              nad brzegiem basenu, przy nastrojowej muzyce, ratanowe stoliki, taka ristorante-
              miodzio)Cały teren ma piekne ogrody, palmy kwiaty..
              www.iberotel-eg.com/fanara/index.htm
              Rewelacyjna rafa przy samym hotelu.
              Koszt wycieczki na 2 tyg od osoby w last minute ( na jakies 2-3 tyg wykupywana
              przed wylotem) powinna sie juz zmiescic w 3 tys od osoby. Biuro z jakiego
              lecice jest malo wazne. Generalnie tam króluje Exim tours i Selectours.
              Jeżeli będzie ktoś zainteresowany, to moge na @ napisać jak to załatwić z
              biurem podróży i prześle fotki które tam zrobiliśmy.
              W tym przedziale cenowym, uważam, ze własnie Egipt jest najfaniejsza opcją na
              podróż poślubną. A ten hotel dostał bardzo dobre recencje, jak nie najlepsze
              na forum traveler watch dog.
              • eedytkaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 16:30
                bardzo prosze o przeslanie mi tych informacji i z góry dziekuję
                Pozdrawiam Edyta
              • tess77 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 21:48
                We wrześniu raczej jednak Egipt, 100% słońca, Last minute nawet za 1300/ 2 tyg.
                na osobe można trafić . Polecam exim.
    • mala_kasia1 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 16:41
      Ja wybrałam Grecję, a dokładniej Zakynthos( przełom sierpnia i września).
      W Turcji byłam w drugiej połowie września i było bardzo gorąco.
      • a1ma Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 21:59
        Byliśmy w maju na Zakynthos, cudne smile
        W sierpniu lecimy na Kretę.

Ja zdecydowanie wybrałabym Grecję, Turcja i Afryka to jednak zbyt "dzikie"
        kraje, jak dla mnie, wolę bardziej cywilizowane narody uncertain

Ale na podróż poślubną chyba pojechalibyśmy w jakieś bardziej egzotyczne
        miejsce... Meksyk...? wink
        • mala_kasia1 do a1ma 20.06.06, 22:41
          A mogłabyś coś więcej o Zakynthos napisać.
          Bo na jednym forum przeczytałam że generalnie "brud, smród i ubóstwo" i troszkę
          się obawiam( a zaliczka już wpłacona).
          • justm grecja 21.06.06, 16:43
            z grecji generalnie odradzam ląd - okolice olimpu.
            grecy sa mniej chyba przystosowani do turystów - gorsze hotele, gorsza jakość -
            przynajmniej w porównaniu do egiptu.
            kretę polecam bardzo, ale unikać jak ognia ammoudary - brzydko, brzydka plaża,
            słabe hotele, mała mieścina.
            polecam tez santorini a na innych wyspach greckich nie byłam.

a i nie zgodzę się, ze hurghada droższa od sharmu - z resztą tam wszystko
            zależy od zdolności targowania się wink
    • amoniaaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 17:26
      My byliśmy rok temu zaraz po naszym ślubie (we wrześniu) w Grecji... Było
      super, ale w dzień naszego wyjazdu do domu zaczęło lać wink to było około 20ego
      września.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka