82asa 09.06.06, 16:11 w podrozposlubna. sa jacys chetni i prawie zdecydowani?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adzik27 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:20 my się wahamy miedzy tymi trzema krajami. Jeszcze nie wiemy co wybierzemy ale planujemy skorzystać z ofert last minute Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:23 we wrześniu do Grecji lub Turcji - jeszcze nie wiemy do końca Odpowiedz Link Zgłoś
monikakum Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:26 My jedziemy do Egiptu 01.09. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:27 my na Krete juz zaklepane Odpowiedz Link Zgłoś
82asa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:44 ja tez sie waham co wybrac...ale raczej postawie na turcje we wrzesniu. na grecje bym postawila w sierpniu. a na egipt w pazdzierniku. mi zostaje albo wrzesien albo sam poczatek pazdziernika. macie juz upatrzone hotele??? chetnie poznam wasze propozycje a moze sie spotkamy na miejscu ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaa16 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 16:47 My tez wybieramy się w podróz poslubną do jednego z tych krajów, najprawdopodobniej bedzie to Egipt. Wyjeżdzamy zaraz po ślubie czyli po 2 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
82asa agnieszka16 a masz hotel upatrzony? 09.06.06, 16:50 a my albo zaraz po 2 wrzesnia albo dopiero okolo 25 wrzesnia.... mnie interesuje egipt...ale wolalabym sama nie jechac tzn. tylko zukochanym mimo ze to podrozposlubna Odpowiedz Link Zgłoś
agatka2860 Polecam Egipt 09.06.06, 18:09 Za szybko "enter" sorry. Polecam Egipt, jest super a we wrzesniu juz nie jest tak strasznie gorąco. Hotel MAGAWISH. Nie mieszkasz w blokowisku tylko w osobnych domkach. Dobre jedzenie i wogóle ładnie. Dalej od centrum i bez nachalnych miejscowych - serio. Acha, Kreta we wrześniu też jest piękana. A jakie warzywa - PYCHA! Trzeba kupić miejscową oliwę (warta wszystkich pieniędzy) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikakum Re: Polecam Egipt 10.06.06, 01:23 My wlasnie mamy nasz pobyt w Magawish, wybralismy opcje 7+7 (wypoczynek+ objazd) Odpowiedz Link Zgłoś
82asa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 18:15 a tym razem gdzie planujesz? ) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka2860 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 19:53 Nie wiem, to narzeczony o tym mysli Odpowiedz Link Zgłoś
margola22 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 09.06.06, 21:43 W Egipcie nie byłam, ale zdecydowanie polecam Wam na wrzesień Turcję. Byłam m-c temu. Odpowiedz Link Zgłoś
caysee Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 10.06.06, 09:46 My jestesmy prawie zdecydowani na Egipt pod koniec wrzesnia, slub 23.09. Odpowiedz Link Zgłoś
moniakaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 10.06.06, 12:37 bylam w zeszlym roku w turcji , we wrzesniu, bylo super, goraco, apartament mielismy super - jedzonko sami sobie robilismy, wieczorkiem do restauracji swietne dania - zamawiajce z kuchni miejscowej naprawde warto! nawet jak zapytacie o polecenie jakiegos dania nie bedziecie zawiedzeni! wycieczki sa swietne - calodniowe i nie tylko!! polecam no i nie zapomnijcie sie targowac jak robicie jakies zakupy w malych sklepikach ) Odpowiedz Link Zgłoś
82asa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 12:52 dziekuje dziewczyna ze wszystkie wasze posty jak polecacie jakies miejsce to wpisujcie tez hotele w jakich byliscie buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
moniakaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 10.06.06, 12:38 tzn nie bylam w podrozy poslubnej ale na wakacjach ) podroz za rok jeszcze nie wiem gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
xxxmikaxxx Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 10.06.06, 14:07 My bylismy w zeszlym roku na poczatku wrzesnia w Grecji, no i pogoda nie byla najlepsza. Dwa dni nawet padalo Wezcie to pod uwage planujac podroz... Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 18.06.06, 19:58 na podróż poślubną osobiście wybrałabym albo egipt albo turcję (gdybym tam już nie była), raczej nie grecję - chyba, że np kreta (zraziłam się). jeśli ma być choć lekki przedsmak luksusu + zabytki to zdecydowanie egipt. gwarantowana pogoda, piękne hotele, wyśmienite jedzenie, baseny, rafy koralowe itd. - dla młodych, chętnych spędzenia urlopu lekko na uboczu polecam zdecydowanie el gounę - świetne kompleksy hotelowe, ale mało rozrywki - w zasadzie tylko w hotelach. i stamtąd na 2-3 dni kair i 1 dzień luksor. organizowane są też np wycieczki na jazdę quadami, rejsy na rafy itp dla młodych spragnionych dyskotek - hurghada. ale gorsze plaże. ewentualnie sharm lub dahab - zwłaszcza dla nurkujących. albo turcja - osławiona alanya, ale w porównaniu z egiptem - gorsze warunki hotelowe, często gorsze jedzenie. ale dużo możliwości zwiedzania - pammukale koniecznie, kapadocja - minimum 2 dni, dimczaj, wycieczka KAS - kornsulu, aspendos, side. ale w alanyi - kiepskie wejście do morza, duże fale, prądy, niebezpiecznie dla osób nie potrafiących dobrze pływać. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 09:29 justm - dlaczego odradzasz Grecję jako miejsce na podróż poślubną? Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 09:47 a może wicie ile kosztowała by taka podróż do Egiptu?? i z jakiego biura podróży anjlepiej korzystać??? bardzo prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
uttaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 11:35 Ślub mamy 23 września, a dwa dni później lecimy do Maroka. Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 19.06.06, 11:44 W sprawie Egiptu - wrzesień jest idealnym terminem, w październiku wczesniej jest zachód słońca, juz o 17 nie mozna pływac w basenach - szkoda tego czasu. Miejsce - Sharm. Hurghada jest dużo gorsza. Zarówno baza hotelowa, jak i rafa. Polecam hotel Iberotel Club Fanara i wynajęcie pokoju w czesc family - macie do wlasnej dyspozyjci piękną sypialnie, dzienny pokoj z aneksem kuchennym i duzy taras. Ja jestem tym hotelem zachwycona, i mimo ze ma tylko 4* to uważam, ze zasługuje na 5*. Oczywiscie maja all incl, kilka restauracji (polecam kolacyjki nad brzegiem basenu, przy nastrojowej muzyce, ratanowe stoliki, taka ristorante- miodzio)Cały teren ma piekne ogrody, palmy kwiaty.. www.iberotel-eg.com/fanara/index.htm Rewelacyjna rafa przy samym hotelu. Koszt wycieczki na 2 tyg od osoby w last minute ( na jakies 2-3 tyg wykupywana przed wylotem) powinna sie juz zmiescic w 3 tys od osoby. Biuro z jakiego lecice jest malo wazne. Generalnie tam króluje Exim tours i Selectours. Jeżeli będzie ktoś zainteresowany, to moge na @ napisać jak to załatwić z biurem podróży i prześle fotki które tam zrobiliśmy. W tym przedziale cenowym, uważam, ze własnie Egipt jest najfaniejsza opcją na podróż poślubną. A ten hotel dostał bardzo dobre recencje, jak nie najlepsze na forum traveler watch dog. Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 16:30 bardzo prosze o przeslanie mi tych informacji i z góry dziekuję Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 21:48 We wrześniu raczej jednak Egipt, 100% słońca, Last minute nawet za 1300/ 2 tyg. na osobe można trafić . Polecam exim. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia1 Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 16:41 Ja wybrałam Grecję, a dokładniej Zakynthos( przełom sierpnia i września). W Turcji byłam w drugiej połowie września i było bardzo gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 21:59 Byliśmy w maju na Zakynthos, cudne W sierpniu lecimy na Kretę. Ja zdecydowanie wybrałabym Grecję, Turcja i Afryka to jednak zbyt "dzikie" kraje, jak dla mnie, wolę bardziej cywilizowane narody Ale na podróż poślubną chyba pojechalibyśmy w jakieś bardziej egzotyczne miejsce... Meksyk...? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia1 do a1ma 20.06.06, 22:41 A mogłabyś coś więcej o Zakynthos napisać. Bo na jednym forum przeczytałam że generalnie "brud, smród i ubóstwo" i troszkę się obawiam( a zaliczka już wpłacona). Odpowiedz Link Zgłoś
justm grecja 21.06.06, 16:43 z grecji generalnie odradzam ląd - okolice olimpu. grecy sa mniej chyba przystosowani do turystów - gorsze hotele, gorsza jakość - przynajmniej w porównaniu do egiptu. kretę polecam bardzo, ale unikać jak ognia ammoudary - brzydko, brzydka plaża, słabe hotele, mała mieścina. polecam tez santorini a na innych wyspach greckich nie byłam. a i nie zgodzę się, ze hurghada droższa od sharmu - z resztą tam wszystko zależy od zdolności targowania się Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: kto we wrzesniu do turcji, egiptu lub grecji? 20.06.06, 17:26 My byliśmy rok temu zaraz po naszym ślubie (we wrześniu) w Grecji... Było super, ale w dzień naszego wyjazdu do domu zaczęło lać to było około 20ego września. Odpowiedz Link Zgłoś