luc2000 26.07.05, 07:48 Es guay la palabreja, he ? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sistermoon czy to z Manu Chao? 12.08.05, 18:28 Brzmi wyjatkowo jak z jego polaczen jezykowych. Wydaje mi sie, ze to polaczenie dwoch wyrazow: mala i alegria, z ktorego wychodzi wlasnie esa palabreja ;) Jesli moja intuicja jezykowa jest sluszna, znaczyloby to cos w stylu portugalskiego saudade, czyli polaczenie dwoch emocji. I taka malegria np. moglaby oznaczac zla czy smutna radosc. Ale to tylko takie moje domysly... ;) Odpowiedz Link
icaro Re:vaya.. 13.08.05, 22:17 pues no me gusta,pero si te hace gracia...;) un saludo. www.poloniamadryt.net/forum/index.php www.poloniamadryt.net Odpowiedz Link
luc2000 venga... 19.08.05, 00:55 ...sistermoon ke tu intuicion linguistica no te engańa nada ! Si ke viene de Manu ( Lo tuteo como si lo conociera :) Y con este Saudade ... hmmm has trinfao pero como has trinfao tia ! :) Esperando Muy Pronto Alguna Noticia Tuya (al respeto de Słowacki:) Un Saludo Muy Afectuoso y pa Icaro por supuesto tambien Odpowiedz Link