vzorka 23.06.06, 18:02 Może moje pytanie będzie śmieszne ale po co właściwie jest druhna? Byłam na paru weselach i nie spodkałam sie z tym. No może w telewizji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golinda Re: Druhna? 23.06.06, 18:09 druhna to dla mnie inaczej świadkowa, ale to pierwsze podoba mi sie bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
vzorka Re: Druhna? 23.06.06, 18:15 Acha Ale i tak tego nie rozumie , bo w jednym z tematów przeczytałam cytuje " a za mną pójdą druhny" Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Druhna? 23.06.06, 19:50 z tego co sie orientuje..to swiadka ma sie jednego (na glowe ) a druhny to sa te co w filmach stoja po boku ubrane tak samo i moze ich byc dowoli...nigdzie nie podpisuja sa tylko "dekoracja" (hmm brzydko to zabrzmialo Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Druhna? 24.06.06, 06:38 świadków można mieć więcej (na głowę) a druhny to normalny zwyczaj, a nie wymysł filmowców mój świadek to druhna (niecierpię słowa świadkowa....beznadzieja!) Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Druhna? 24.06.06, 06:41 P.S. słowa świadkowa nawet w słowniku nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś