Dodaj do ulubionych

Maria Lubowicka

29.06.06, 09:46
Wiem, że niektóre z Was korzystały z usług tej wizażystki. Czy cena makijażu
próbnego obejmuje kilka prób, aż do osiągnięcia zadowalającego efektu, czy
jest to jednorazowe malowanie? Byłyście w ogóle zadowolone z wykonanego
makijażu? Czy w dniu ślubu p.Maria zjawiła się o umówionej godzinie, nie było
żadnych opóźnień?
Obserwuj wątek
    • 82asa Re: Maria Lubowicka 29.06.06, 09:48
      ja sie tez zastanawiam czy robic u niej.ale lacznie ,razem z dojazdem wynioslo
      by mnie to przeszlo 400zl. troche duzo sad troche mi szkoda zrezygnowac bo
      slyszlam o niej dobre rzeczy ale szkoda mi tez strasznie tych przeszlo
      400zl ... i co tuzrobic ?smile
      • azova Re: Maria Lubowicka 29.06.06, 09:58
        400 PLNów.... dobrze że siedziałam, bo bym padła z wrażenia... dziękuję
        Najwyższemu, że mam rodzinę, bo nikt by mnie tak ładnie nie umalował jak moja
        szwagierka... chociaż ręce jej się trzęsły, bo przejęła się rolą...
        smile
        chyba że komuś 400 PLNów w tę czy we w tę nie robi różnicy, bo w ogólnym
        budżecie ślubno-weselnym to kropla w morzu wydatków... każdy wydaje kasę według
        własnego uznania... i o to chodzi żeby każdy był zadowolony z efektów przez to
        uzyskanych...
        • fuczka Re: Maria Lubowicka 29.06.06, 10:06
          Ale skąd te 400 zł?
          Napisałam do p. Marii i uzyskałam informację, że makijaż kosztuje 150 zł
          (próbny 130zł), a dojazd jest wliczony w cenę.
          • 82asa do fuczka 29.06.06, 10:09
            a gdzie mieszkasz ze dojazd gratis??
            • fuczka Re: do fuczka 29.06.06, 10:23
              W Warszawie.
              • 82asa Re: do fuczka 29.06.06, 10:29
                a ja 40km od wawy...i policzyla sobie za dojazd sporo. zaproponowala bym to ja
                do niej przyjechala w dniu slubu ale nie wiem czy decydowac sie jechac, troche
                sie obawiam podrozowac ..boje sie by cos sie nie stalo spoznienie itp.
          • kangoorek501 Re: Maria Lubowicka 29.06.06, 10:47
            Czy mogę prosić o namiary na tą wizażystkę? Maila, adres... cokolwiek... Na
            maila gazetowego. Z góry dziękuję.
            • fuczka Re: Maria Lubowicka 29.06.06, 11:05
              mail do p.Marii - wizaz1@interia.pl
          • dr_kaczusia Re: Maria Lubowicka 29.06.06, 17:21
            Hmmm... czyli probny + makijaz = 280zl (zakladajac, ze na probny to Ty bys do
            niej podjechala, chyba, ze sie myle) to policzyla sobie co najmniej 120zl za
            dojazd... ja robie wesele w odleglosci 40km od kosciola i fotograf policzyl
            tylko 50zl...

nawet liczac, ze moj samochod w zimie (a stary jest) pali 7l/100km i
            zaokraglajac, ze jej by w sumie wyszlo 100km to 7litrow x 4,5zl = 31,5zl....
            hmmm... sadze wiec, ze zada sporo, wiec albo chce wynajac samolot, zeby sie do
            Ciebie dostac albo liczy tak jak taksowkarz, ze caly dzien ma zmarnowany,
            drugiej juz nie zdazy umalowac wiec trzeba policzyc tak, zeby nie byc do tylu co
            tez jest w jakims sensie zrozumiale...

a gdzie dokladnie mieszkac, moze sie znajdzie ktos inny ???
        • patelka34 Re: Maria Lubowicka 29.06.06, 15:30
          Byłam na próbnym u p.Lubowickiej. Dla mnie BOMBA! Ma fachowa reke, świetnie
          doradza i na pierwszy rzut oka widać że lubi to co robi! Makijaż był trwały, a
          mój mąż w niebo wzięty gdy mnie w nim zobaczył.

Po prostu SUPER!
    • olka212 Re: Maria Lubowicka 29.06.06, 12:09
      Dla mnie makijaż przez nią wykonany był poprostu REWELACYJNY!!! Ślub jest raz w
      życiu... i uważam że warto wydać te pare złoty żeby wyglądać pięknie. Byłam
      bardzo zadowolona i na pewno na każdą wiekszą uroczystość bede korzystac z jej
      usług.
      Poza pieknym makijazem p.Maria zaopiekowała sie równiez pielegnacja mojej skóry
      i efekty zauwazyłam juz po tygodniu.
      Do tego jest osoba odpowiedzialną i ma wyjatkowo ciepłe podejscie do ludzi.

Pozdrawiam i uwazam ze nie ma sie nad czym zastanawiać-tylko sie oddac w jej
      recesmile
    • pussi2 do fuczka 29.06.06, 15:48
      Widze ze sporo osób zna Marię L. Nie obawiaj sie o jej punktualność- jest
      odpowiedzialna. Próbny wygląda tak- jestes malowana dopóki nie uzyskasz
      satysfakcjujacego was obie efektu. Doskonałe sa rowniez jej rady stylizacyjne.
      Makijaż trzyma sie bardzo długo i jest subtelny.

Jak najbardziej polecam.
      • pipistrelle Re: do fuczka 29.06.06, 17:34
        a ile ma lat ta Maria L.?? tak mnie zaciekawilo, jak myslicie na ile przed
        terminem slubu trzeba sie do niej umawiac?

• sylvi77 Re: do fuczka 29.06.06, 19:33
          wazne pytanie - czy robi rowniez fryzury czy tylko make up?
          • monia76 tylko makijaz 29.06.06, 20:31
            ale ma swoich zaufanych fryzjerow i swietnie doradza w sprawie ogolnego
            wizerunku slubnego (takze fryzury)
          • olka212 Re: do fuczka 29.06.06, 22:54
            z tego co słyszałam to niektórzy zapisuja sie do niej na pół roku przed
            ślubemsmile Ale myśle ze najlepiej zadzwonic do niej i zapytaćsmile
        • monia76 Re: do fuczka 29.06.06, 20:31
          jest przed czterdziestka, ale swietnie wyglada
          • 82asa umowilam sie 30.06.06, 11:52
            ja wczoraj rozmawialam z Pania M. przez telefon. umowilysmy sie juz na makijaz
            slubny na poczatku wrzesnia ma do mnie przyjechac, oczywiscie musze zaaplacic
            za dojazd (nie malo) ale mam nadzieje ze awrto bedzie smile)
            a na probny jeszcze sie nie umowilam jak mi starczy kasy to sie umowie a jak
            nie to juz bez probnego na ten slubny we wrzesniu smile
            przez telefon bardzo mila i duzo mowi smile
            • ewik_75 Re: umowilam sie 30.06.06, 13:38
              koniecznie sprobuj na probnym
    • 82asa Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 16:32
      chyba jednak ja sprawdze przed slubem....... bo juz sie troche przestraszylam
      • 82asa Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 17:57
        a dlaczego nie moge mowic o sprawdzeniu? skoro oddaje jej swoja twarz to moge
        ja sprawdzac pod wieloma wzgledami. a widzisz ma dobre opinie a jednak znlazly
        sie kobiety ktore nie zgadzaja sie z tymi dobrymi opiniami.
        • velvet15 Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 22:15
          A podaj mi choc jedna osobe ktora nie podziela opinii że pani Lubowicka jest
          profesjonalistka, bo jak do tej pory to jakoś żadnej negatywnej opinii nie
          zauważyłam.

Pozdrawiamsmile
          • 82asa Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 22:20
            nie bede sobie teraz przypominala kto mial mieszane odczucia co do pani Marii.
            a juz napewno nie bede podawala ci naZwisk wink
            ja tez sie do tej pani wybieram, i napewno sprawdze jej profesjonalizm i
            podejscie do spraway.....bo raczej juz zrezygnowalam by jej wierzyc na slowo i
            oddac sie jej w dniu slubu nie sprawzdajac jej.
            smile
            • velvet15 Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 22:32
              Powiem Ci tak: przejzałam CAŁE forum- i Maria Lubowicka to jedyna wizażystka
              która ma same pozytywne opinie. Nie wiem gdzie Ty znalazłaś wypowiedz o
              "mieszanych uczuciach" ale skoro masz watpliwosci co do niej topo co sie do niej
              wybierasz????

Ja już sie nie mogę doczekać mojego próbnegosmile
              • 82asa Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 22:42
                a przejrzalas tez wypowiedzi moich prywatnych znajomych? moze wszystkich ludzi
                ktorzy u niej bywali?
                dlaczego tak zawziecie jej bronisz?
                a czy ja nie moge miec watpliwosci wybierajac sie do niej?
                pojde sprawdze i moze watpliwosci sie rozwieja.
                ja nie mowie ze jest zla mowie ze ja sprawdze!!!
                wiec nie wiem o co ci chodzi
              • ewik_75 Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 22:46
                velvet15 napisała:

> Powiem Ci tak: przejzałam CAŁE forum- i Maria Lubowicka to jedyna wizażystka
                > która ma same pozytywne opinie.

velvet - jak widac nie cale.
                Ja bylam, mam mocno mieszane uczucia i nie skorzystam.
                Tu masz wiecej szczegolow

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=44440602&a=44470420
                • velvet15 Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 22:54
                  No to pokaż swoje zdjecie z próbnego skoro bylas tak niezadowolona- jestem
                  baaardzo ciekawa. Wiesz nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze próbujesz zaszkodzic
                  tej pani... Czyżby nieuczciwa konkurencja???? P.Borgosz czy inna specjalistka
                  która zawiodła już nie jedna osobę...Bardzo ciekawe...Z reszta jak ktoś chce to
                  idzie-jak nie to nie. Jak do tej pory jestem pod wrażeniem opinii o niej, i
                  profesjonalizmu który prezentuje.

Pozdrawiamsmile
                  • ewik_75 Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 23:03
                    velvet,

nie pokaze zdjecia, bo go nie mam.
                    Zreszta i tak bym go nie pokazala - nie jestem zwolenniczka publikowania swoich
                    zdjec w necie - zwlaszcza tak dokladnych.

nie, nie probuje tej pani zaszkodzic.
                    Napisalam, co mysle.
                    Makijazystka nigdy nie bylam, wiec o konkurencji mowy byc nie moze wink

Ale kazda z nas ma prawo do swojej opinii i ja go nikomu nie odbieram.
                    Ciesze sie, ze jestes zadowolona z uslug pani Marii i ze znalalzlas juz wizazystke.
                    Ja mam z tym problem crying
                    • velvet15 Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 23:46
                      Każdy kto idzie na próbny z reguły robi sobie zdjecia zeby miec dla porównania z
                      poprzednimi makijażami próbnymi(tym bardziej ze pisałaś już o kilku
                      poprzednich)...no ale może to tylko ja mam takie odczucie.
                      Po 2.jak profesjonalna wizażystka mogła sobie nie poradzic z posklejanymi
                      rzesami???? To czysty absurd!!! Tym bardziej że z tego co słyszałam to pani ta
                      ma wieloletnia praktyke i jest znana w środowisku wizażystów nie tylko w Polsce.
                      Po 3.ja z nia mailowałam i ona podaje swój cennik!!! Jest wyłuszczona każda
                      usługa stylizacyjna, makijaż czy jakieś dodatkowe porady- wiec raczej Cie nie
                      naciągnęła.
                      Kolejna sprawa- mówisz ze nie znasz sie w temacie wizażu- tymczasem widze że
                      świetnie sie orientujesz w tym co ta pani robi nie tak i jakiej jakości
                      kosmetyków używa.

Powiem tak- w Twoim poście są same sprzeczności i jest on ewidentną wskazówką że
                      próbujesz komuś zaszkodzić. Podejrzewam bardzo nieucziwą konkurencje- ale jak
                      kto woli- jeśli ktos sam jest kiepski to próbuje wszystkich sposobów zeby innych
                      pograżyć.

Jesli rzeczywiscie byloby cos nie tak to na pewno zobaczylybysmy zdjecia.

Pozdrawiamsmile i powodzenia
                      • ewik_75 Re: Maria Lubowicka 01.07.06, 18:43
                        velvet15 napisała:

> Każdy kto idzie na próbny z reguły robi sobie zdjecia zeby miec dla porównania
                        > z
                        > poprzednimi makijażami próbnymi

Po pierwsze - nie kazdy. Ja nie orbie, bylam przed pania Maria na trzech, zaden
                        mi sie nie podobal, wiec nie fotografowalam, bo po co?

Po drugie - ja nie jestem regula.

> Po 2.jak profesjonalna wizażystka mogła sobie nie poradzic z posklejanymi
                        > rzesami???? To czysty absurd!!!

No wlasnie!!!!!!!! w zupelnosci sie zgadzam! A sobie nie poardzila! I nie miala
                        na to zadnego pomyslu..

Tym bardziej że z tego co słyszałam to pani ta
                        > ma wieloletnia praktyke i jest znana w środowisku wizażystów nie tylko w Polsce

Jak widzisz - to nie wystarczylo.
                        rzesy pozostaly sklejone mimo calej renomy tej pani

> .
                        > Po 3.ja z nia mailowałam i ona podaje swój cennik!!! Jest wyłuszczona każda
                        > usługa stylizacyjna, makijaż czy jakieś dodatkowe porady- wiec raczej Cie nie
                        > naciągnęła.

Mnie tez podala cennik - maikjazu.
                        I na makijaz sie z nia umowilam. O badaniu cery nie wpspomniala w mailach, nie
                        podala takiej opcji ani ceny, nie wposmniala o zaplacie przezd badaniem. jest to
                        naciaganie czy nie?

> Kolejna sprawa- mówisz ze nie znasz sie w temacie wizażu- tymczasem widze że
                        > świetnie sie orientujesz w tym co ta pani robi nie tak i jakiej jakości
                        > kosmetyków używa.

Ale to jeszcze za malo, zeby powiedziec, ze sie znam. To, ze wiem, jak powinny
                        wygladac rzesy i podklad tudziez puder na buzi, to za malo... To ze mnie
                        znawczyni nie czyni

>
                        > Powiem tak- w Twoim poście są same sprzeczności i jest on ewidentną wskazówką ż
                        > e
                        > próbujesz komuś zaszkodzić.

Jakie? Mowisz o tej "znajomosci"? To juz wyjasnilam. A jakie jeszcze? strasznie
                        "cienkie" to Twoje rozumowanie...
                        Nie mam interesu w tym, zeby szkodzic komukolwiek. Wyglaszam swoja opinie i
                        tylko tyle. To tylko jedna plamka na laurce..

> Jesli rzeczywiscie byloby cos nie tak to na pewno zobaczylybysmy zdjecia.

Skad ta pewnosc?

Na pewno byscie NIE ZOBACZYłY. Nie publikuje zdjec swojej twarzy zwlaszcza z tak
                        bliska i to w dodatkuw nieudanym makijazu. Po co ???? zeby sobie ktos ze mnie
                        porobil niewybredne zarty????
                        >
                        > Pozdrawiamsmile i powodzenia

Rowniez pozdrawiam
                    • patelka34 Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 23:51
                      Widze ze konkurencja czuwasmile Jestem "po" i uważam że ta pani maluje pięknie-
                      jestem po prostu zachwycona. Ta osoba na prawde ma reke do makijażu i
                      stylizacji- postaram sie wkleić swoje zdjątkasmile

Pozdrawiam
                • slubujacy Re: Maria Lubowicka 01.07.06, 13:58
                  Nie rozumiem WAS!!!

Jeszcze sie taki nie narodzil co by wszystkich zadowolil.

10 osobom sie Pani Maria spodoba, a 11 nie musi to chyba normalne.
                  Tyle ze w przeciwiensywie do innych o niej przewazaja dobre opinie, a moze to
                  co przeszkadza Tobie innym jak najbardziej pasuje...
          • ewik_75 Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 22:44
            velvet15 napisała:

> A podaj mi choc jedna osobe ktora nie podziela opinii że pani Lubowicka jest
            > profesjonalistka, bo jak do tej pory to jakoś żadnej negatywnej opinii nie
            > zauważyłam.
            >
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=44440602&a=44470420
    • velvet15 Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 17:26
      Uwazam ze warto isc na probny zeby dogadac szczegóły i wogole wszystko, z reszta
      to rowniez ulatwia prace wizażystce. Po takich opiniach jak ma ta pani to chyba
      nie mówisz o jej dosłownym sprawdzaniu. Ja również sie do niej umówiłam

Pozdrawiamsmile
      • burleska Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 19:06
        Ja również malowałam się u pani Marii. Absolutnie polecam. Oprocz makijazu, pani
        Maria doradzila mi jaką powinnam miec fryzure, kwiaty, jak dbac o siebie i cere
        (nie tylko przed wielkim dniem). Jest przesympatyczna, kompetetną osobą. Moj
        probny makijaz trwal prawie 4 godziny, bo ciagle o czyms gadalysmysmile)
        • 82asa Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 19:11
          Ona bardzo duuuuzzzooo mowi smile,,,,,,,,, przez telefon to juz odczulam.
          mam nadzieje ze jest profesjonalna a nie nadrabia gadajac...
          • burleska Re: Maria Lubowicka 30.06.06, 20:35
            Duzo mowi, ale z sensemsmile)) Jest bardzo bezposrednia, łatwo nawiazuje kontakt i
            stad wynika to 'babskie gadulstwo'.
    • mpbc Re: Maria Lubowicka 01.07.06, 00:52
      Wypowiem się jako facet, który widział efekt końcowy, mnie nie powalił. Może
      pani M. jest niezła, ale ja jakoś tego nie zauważyłem, są gusta i guściki .
      Makijaż całkiem normalny, mało zauważalny i na pewno nie powalający z nóg.
      Widziałem po prostu lepsze, mojej lubej takiego makijażu nie polecam. Nie neguję
      możliwości pani M. ale mi akurat nie pasuje, wolę moją lubą choćby we własnym
      makijażu, wygląda lepiej. Kurcze, ale sklejone rzęsy to przegięcie.

PS. Czy naprawdę lubicie bufony i falbanki przy sukni ślubnej na ramionach? I te
      problemy kro ma częściej ślub i czy starczy dla mnie prezentów?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=44354773 Bo jako facet to
      czasami wymiękłam i myślę iż rozwód za wielu jest wybawieniem.

• piotrekzworonicza Re: Maria Lubowicka 01.07.06, 01:06
        Fakt u mojej lubej tej "kiepsko" wyszło, może innym lepiej. Ja przynajmniej polecam najpierw spróbować nim się pójdzie do š1ubu
        • 82asa Re: Maria Lubowicka 01.07.06, 08:18
          no i coraz wiecej wupowiedzi takich sobie o pani marii smile)) coraz ciekawiej sie
          robi. musze sie jak najszybciej umowic na ten probny by w razie czego miec czas
          poszukac innej wizazystki. wlasnie sie tak dziwilam ze kazdy na poczatku w
          takich superlatywach o niej opowiadal az mi sie wierzyc nie chcialo smile no
          zobaczymy jak to bedzie
          • ewik_75 Re: Maria Lubowicka 01.07.06, 18:36
            82asa,

to nie jest zadna regula. Bylam u czterech wizazystek - wszystkie znalalazlam
            przez tro forum i wszystkie byly polecane i zachwalane.
            WSZYSTKIE !!! A zadna nie wchodzi u mnie w rachube.
            No i juz, moze ja po prostu nienormalna i niereprezentatywna jestem,
            wiec jako koncowke rozkladu mozesz nie bracv mnie pod uwage wink

MOze u Ciebie bezie lepiej.
            • lady_wawa Re: Maria Lubowicka 02.07.06, 18:20
              Ja jeszcze nie jestem przekonana co do kosmetyczki -wizarzystki, na którą się
              zdecyduję.
              Powiem Wam tylko coś, że jak ktoś ma pdejście to wmówi wiele człowiekowi.
              Znałam kiedyś takiego fryzjera, który wciskał kobietą w latach 80/90 jaki to on
              doskonały w swoim fachu bo jeździł na te zjazdy do francji.
              Kasował naiwniaczki równo, a tylko dlatego, że przytym wciskał kobietom jakie
              one są ładne, jakie mają piękne włosy a każda, która wychodziła od niego z
              pudłem na głowie myślała, że jest Miss.
              Moja mama kiedyś była u Tego fryzjera i jak wyszła od niego był niezły wiatr i
              zanim doszła do domu to zapomniała jak wyglądało to wspaniałe dzieło, po którym
              zostały tylko wytapirowane włosy.
              Facet znał niektóre tylko trendy, ale strzyc ani modelować to zabardzo nie umiał
              i teraz kiedy to każdy może wyjechać i robić kursy doskonalące to jego zakład
              już nie robi wielkiego biznesu .
              Jedno trzeba przyznać, że szczególnie starsze panie jak poszły do niego to się
              czuły na 30 kg. mniej i 20 lat młodziej, przez te jego słówka smile
              • patina3 Re: Maria Lubowicka 02.07.06, 21:07
                Pani Maria musi pewnie nie raz mieć czerwone uszy skoro na tym forum nie raz
                się o niej pisze smile

Ja dzięki Waszym namowom także zdecydowałam się na spotkanie z Panią Marią.
                Poszliśmy razem z narzeczonym, który nastawiony był dość sceptycznie, ale po
                spotkaniu stwierdził że wygląda na to że mój pomysł to strzał w dziesiątkę !!!!

Pani Maria jest chodzącą reklamą własnych umiejętności ! Po pierwsze wygląda
                jakby miała 30 lat a z tego co wiem ma ok 40 smile po drugie posiada profesjonalne
                wykształcenie w kierunku wizażu i charakteryzacji i stale podnosi swoje
                kwalifikacje. Wystarczy zamienić z nią kilka słów a widać od razu że wizaż jest
                jej wielką pasją !!!! Pomoże i doradzi nie tylko w kwestii makijażu, ale także
                doboru kwiatów, ogólnej stylizacji Pary Młodej oraz tego - co nalezy robić, aby
                nasza skóra w tym dniu wyglądała pięknie !

Ja Panią Marię polecam! Mój ślub jeszcze w tym roku, wiele rzeczy nie
                załatwionych jeszcze ale ZE SPOKOJEM I RADOŚCIĄ MYŚLĘ o naszej stylizacji
                ślubnej w tym dniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka