Dodaj do ulubionych

przyczepianie ozdób na samochód

29.06.06, 14:41
czym przczepić ozdoby, aby nie uszkodzić lakieru samochodu? wydaje mi się że
te taśmy dwustronne są zbyt mocne
Obserwuj wątek
    • tykolec Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 14:46
      Zajrzyj na Allegro,mozna tam dostac tasmy magnetyczne(w przystepnej cenie).Z
      jednej strony magnes a z drugiej tasma klejaca.Nie trzeba pozniej kleju zmywac
      z auta...pozdrawiam
      • dekoria Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 14:55
        Słonko, taśma dwustronnie klejąca sprawdza się doskonale, ale nie każda.
        Robię dekoracje zawodowo i raz zdażyło mi się ściganie Pary Młodej przez
        odklejającą się dekorację. Na szczęście jechali przed ślubem robić zdjęcia w
        plenerze - jeden z 3 bukiecików na masce był narażony na większy powiew wiatru-
        był tuż nad reflektorem i odkleił się. Przymocowaliśmy je oprócz starej
        sprawdzonej taśmy jeszcze przyssawkami (jak w akwarium np. przy termometrze)
        wszystko trzymało się wzorowo.
        Pozdrawiam
        Agnieszka
        www.dekoria.info
        • a_weasley Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 15:04
          Na każdej giełdzie kwiatowej kupisz takie coś przypominające bardzo lepką
          plastelinę.
          • marti_ka82 Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 15:44
            ja miałam przyczepioną odzode przyssawkami to się nazywa autocorda... czy coś
            takiego, bo to są takie specjalne przyssawki podobno wink i nie odlecialo nic
            nawet przy 75 km/h smile
            • mariszka72 Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 15:48
              Myśmy mieli też na przezroczystych przyssawkach, na zwykłych przyssawkach
              jakich wiele...
              • anka786 Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 16:03
                sami bedziecie ozdabiac samochod??u nas to zadanie przyjaciol,ktorzy w
                tajemnicy przed mlodymi ozdabiaja auto czym tam chca!
                • krewetka Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 16:07
                  autocorso
        • mam6lat Re: do dekoria 29.06.06, 20:20
          stosowanie dwustronnej tasmy klejącej jest karygodne;
          swiadczy tylko o totalnym braku profesjonalizmu,
          nieznanomosci technicznych materiałow florystycznych (tasmy magnetyczne,
          przyssawki, plastelina florystyczna, podstawy z przylgą)
          i naraża włascicieli aut lub osoby wypozyczające auto na jego zniszczenie
          • iza1509 Re: do dekoria 29.06.06, 23:35
            ok, dziękuję za odpowiedzi. teraz wiem co ma robic, żebynasz kolega nie ganiał
            nas z siekierą za zniszczenie lakieru samochodu. przystrajać samochód będą
            siostry narzeczonego, także to nas ominie (trudno żebyśmy się zajmowali takimi
            rzeczami w tym dniu, prawda?). profesjonalistami nie jesteśmy stąd nasza
            niewiedza i dlatego przezornie pytam się o w/w temat Was. i dziękuję jeszcze
            raz za wszystkie odpowiedzi.
            • mam6lat Re: do dekoria 30.06.06, 00:44
              wiesz - ja tasmą 2-stronną przykleiłam do drzwi rysunek diecka - do dzis walczę
              z resztkami kleju i taśmy;
              nie widziałm, ale słyszałam o samochodzie, który został oblepiony tasmą i
              zaistniał duży konflikt o duże pieniądze
              • dekoria Re: do dekoria 30.06.06, 08:17
                Pisałam, że trzeba mieć dobrą taśmę dwustronną (używana przeze mnie jest
                droga ,ale najmniejszego śladu nie zostawia). Nie do każdego projektu dekoracji
                auta można stosować np. gąbki na przyssawkach. Jakoś do tej pory żaden
                właściciel auta nie miał do taśmy najmiejszych uwag, a mamy kilku stałych
                klientów (dorabiających na wożeniu Par Młodych do ślubu), którzy fortuny
                zainwestowali w te autka.
                Postaram się poszukać nazwy i producenta tej taśmy-jak się na nią zdecydujesz
                daj znać.
                Pozdrawiam
                Agnieszka
                DEKORIA
                • iza1509 Re: do dekoria 30.06.06, 08:24
                  ok, bardzo dziękuję za poświęcenie mi czasu. nasz samochód będzie udekorowany
                  szrfami , a przyklejane będą albo różyczki albo margerytki, żadnych lalek,
                  wiązanek, obrączek, itp. (bardzo mi się to nie podoba). czekam cierpliwie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka