missmary 05.07.06, 23:38 hihi, tak mi wpadło do głowy pytanko ile z was przyszłych Żon jest jeszcze dziewicami?? przyznaję się, ze ja już nie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minerwamcg Jak Franek Gąsienica poszedł do spowiedzi 06.07.06, 01:14 - Franuś, a nie zgrzysyłeś cości, no, wiys, z dziywcętami? - Hej, jegomość, cy jo sie tu przised spowiadać, cy chwolić? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa741 Re: dziewice?? 06.07.06, 08:57 No coś ty, ty już nie?! A ja myslałam, że tylko dziewice stosują antykoncepcję. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dziewice?? 06.07.06, 09:01 Ja też przed jeszcze na długo przed ślubem straciłam dziewictwo. Ale ja nie wierząca, więc miałam prawo .. Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: dziewice?? 06.07.06, 11:21 teraz 16 nastki wstydzą się dziewictwa ale tak na poważnie to ja chyba nie znam dziewczyny idącej do ślubu jako dziewica świat idzie z postępem . I jak to mówią nie kupuje sie kota w worku Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: dziewice?? 06.07.06, 11:27 a ja znam taką dziewczynę i nie twierdzę, że jest niepostępowa. co to w ogóle znaczy, że świat idzie z postępem w odniesieniu do bycia dziewicą na własnym ślubie? ja nie byłam, ale podziwiam te dziewczyny, które są. Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: dziewice?? 06.07.06, 11:36 no ja tez podziwiam te dziewczyny które idą do śłubu w czystości sama bym teraz tak chciała no coż ale pokusa wzieła górą Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: dziewice?? 07.07.06, 11:05 ja sobie nie wyobrażam nie "przetestować sie" przed ślubem! przeciez to zwiazek na całe życie, chyba nie mogłoby być gorszego ukladu, niż dwojeludzi totalnie niedopasowanych w tej jakże jednak istotnej kwestii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: dziewice?? 07.07.06, 11:11 a ja taka byłam i mój mąż także. Jakoś nie narzekamy na "niedopasowanie" - polecam poczytac Lwa Starowicza i ponadczasową Wisłocką... Grunt zeby w tych sprawach nie myślec o sobie tylko o drugiej osobie i cieszyc sie nawet z małych rzeczy...byc wyrozumiałym, nie dziwic się i nie niecierpliwic...jeśli para darzy się prawdziwą MIŁOŚCIĄ to i seks będzie udany... Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: dziewice?? 07.07.06, 11:16 biorąc pod uwagę ze facet potrzebuje czasu aby "nauczyć sie byc dla partnerki a nie mieć ją dla siebie" a z kolei kobieta nie od razu "odlatuje do nieba" często potrzebuje sporo czasu aż sie nauczy swojego ciała, to wspólny start dwojga "dziewiców" moze być dość trudny i rozczarowujący. a potem dopiero wyjdzie kwestia temperamentów, rzeczy które lubię / nielubie robić itp ale oczywiście każdy ma własne sposoby i poglądy i pełne do nich prawo! jeśłi Lew wam pomógł to super, nie twierdze ze nie jest to możliwe. ale z drugiej strony jak poczytasz inne fora, gdzie ludziom sypią się małżeństwa bo ich potrzeby i preferencje dot. sexu są tak od siebie odmienne... to ja nadal obstaję przy wzcesniejszym sprawdzeniu sie Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: dziewice?? 07.07.06, 11:35 seks nie jest najważniejszy... no chyba że dla kogoś jest. Ale wtedy współczuję priorytetów... Odpowiedz Link Zgłoś
szara82 Prawiczkowie?? 07.07.06, 11:43 A mnie wpadło do głowy pytanie ilu z naszych przyszłych mężów będzie do nocy poślubnej nietkniętych? No bo jak równouprawnienie to i od Panów należy wymagać! Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: dziewice?? 07.07.06, 11:44 Niestety sporo małżeństw się rozpada z powodu niedobranych temperamentów. Więc może nie priorytet, ale nie wiem która z nas chciałaby być w związku w którym jest nieudane życie seksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: dziewice?? 07.07.06, 11:47 wszystko jeszcze zależy od tego, co dla kogoś oznaczaq "nieudane" Natomiast ja uważam, że jeśli oboje małżonkowie stosują się do zasady miłuj swego bliźniego jak siebie samego oraz najpierw ty, potem ja, wtedy wszystko się uda. I przede wszystkim muszą KOCHAC i rozumiec, czym jest a czy m nie jest miłosc... Odpowiedz Link Zgłoś
fioolka1 Re: dziewice?? 07.07.06, 12:10 my czekamy oboje... a ślub bierzemy za rok może się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
dorisu Re: dziewice?? 07.07.06, 13:37 Pewnie, że nie jest najważniejszy, ale chyba przyznasz, że bardzo ważny. Niedopasowanie w tej kwestii może zniszczyć związek. Jestem za dopasowywaniem się wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: dziewice?? 07.07.06, 17:09 związek jest związkiem dusz przede wszystkim...seks jest bardzo wązny, ale jeśli np. ja albo mój mąż stalibyśmy się na skutek wypadku kalekami od pasa w dół to co? rozwód? Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: dziewice?? 08.07.06, 13:19 oczywiście ze nie rozwód, ale ty tu podajesz skrajny przypadek, a kwestia ogólnie chyba dotyczy normalnego codzienego zycia, z jego przyjemnosciami i potrzebami. oczywiście seks nie jest najwazniejszy, 99,9% psychologów zapewni cię ze dla kobiety nie ma seksu bez uczucia (bo dla mężczyzny już nie, nei weim czy tego jestś świadoma?). ale seks jest jednym z najwazniejszych elementów zycia pary, szczególnie w pierwszych latach. potem faktycznie trzeba mieć wspólne tematy, hobby i rozumieć sie być przede wszystkim przyjaciółmi. ale dla młodych małżeństw seks jest jednym z najistotniejszych elementów. nie okłamujmy sie ze młody facet może zyc bez seksu "bo kocha"... w takiej cy innej formie ten seks jest obecny. i jeśli znasz parę w której oboje byli "czyści" aż do nocy poślubnej, a potem się okaże ze on ma gorący temperament i lubi sado maso, a jej wystarcza seks raz na miesiąc "po misjonarsku" i zgaszonym swietle, i para ta przetrwała w małżeństwie bo "sie kochali" to jest chyba cud natury... Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: dziewice?? 08.07.06, 13:27 przecież można rozmawiac o seksie przed ślubem...sama wiem, że nie uprawiając seksu myślałam o nim i wiedziałam, mniej więcej, jak to będzie z moimi potrzebami potem...a i z potrzebami mojego ukochanego także...nie mamy pod tym względem problemów, idealnie się dobraliśmy temperament widoczny jest nie tylko w seksie ale i w innych dziedzinach życia;- ) jak się przekłada na seks, można się domyślic... takie jest moje zdanie...zresztą, po co się spierac? mnie jest dobrze, wam jest dobrze, ważne żeby każdemu było dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: dziewice?? 10.07.06, 17:08 dobrze ze wszystkim jest dobrze ale np. ci poweim ze ja zanim zaczęłam zgłębiać tajniki seksu owszem wiedziałam co mi przyjemnosc sprawiało ale mogłam jedynie zgadywac jak zaraguje na pewne rzeczy które... powiedzmy dopiero jak się do nich dorośnie i ich spróbuje to sie wie czy się je lubi czy nie. na pewno duzo mysłałam "o tym" przed tym pierwszym razem itp, ale na pewno nie wyobraziłam sobei wsyzstkiego, poza tym niektóre rzeczy które potem robiłam jako "niegrzeczna dziewczynka" nawet mi wtedy do glowy nie przyszły, nie mówiąc o tym ze niektóre kiedyś wydawały sie... co najmniej dziwne,a teraz sprawiają frajde. osobiscie zakładam ze z przewidzeniem czysto teoretycznym swoich "seksowynych upodobań" itp jest tak jak z "przewidywaniem całowania". pamiętasz moze czasy z wczesnej podstawówki? gdy chłopaki o 22 tuż przed końcem dyskoteki wreszcie zbierali się na odwage i prosili "do wolnego", który tańczyło sie na odleglość wyciągnietych ramion a całowanie to było "cmok" przy grze "w butelke"? a my potem siadałysmy z dziewczynami i opowiadałysmy sobie co i kto, i deklarowałyśmy ze owszem "bardzo tego chłopaka kocham, bedę z nim chodzić za rękę, ale całować sie z języczkiem nie bedę bo to obrzydliwe, i nie wiem jak oni to na filmach mga robić, fuj!" a teraz uwielbiam sie calować ... i kto by przewidział ... Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: dziewice?? 11.07.06, 09:50 kiwigirl napisała: > > > i jeśli znasz parę w której oboje byli "czyści" aż do nocy poślubnej, a potem > się okaże ze on ma gorący temperament i lubi sado maso, a jej wystarcza seks ra > z > na miesiąc "po misjonarsku" i zgaszonym swietle, i para ta przetrwała w > małżeństwie bo "sie kochali" to jest chyba cud natury... A czy Ty też nie podajesz skrajnego przypadku? Nie znam żadnej takiej pary, jak opisana powyżej. Może dlatego, że wszytskie te nierozdziewiczone-do-ślubu pary, łącznie z moją, mają za krótki staż - rok, niektórzy trzy, żeby się tak od razu rozstawać. Ale źle im chyba tez nie jest, skoro te małżeństwa, łącznie z moim, zdecydowały sie na dziecko A poza tym podpisuje się pod slowami Przemkowej, że sa inne priorytety niż seks. Fajna sprawa, ale nie na nim budujemy nasze wspólne, oby najdłuższe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: dziewice?? 11.07.06, 10:58 to była bardziej ironia niz przykład z zycia. ogólnie chodziło mi o fakt ze dopóki nie zaczniesz tak na prawde nie wiesz co lubisz... a jak juz polubisz... to newiadomo jak się wszystko dalej potoczy. ale właśnie mi przyszła do głowy teoria (być moze błędna, ale napiszę) ze jesli osoby (w szczególności facet) moga tak długo czekać na seks to pewnie mają ogólnie chłodniejszy temperament lub są bardzo bardzo wierzący, a wtedy to jakby wylucza rózne mniejsze lub wieksze "perwersje" czy dzikość temperamentu, wiec skoro taka para sie dobrała, ze oboje są "czekający" to pewnie i problemów na tym tle nie bedzie bo wątpię aby facet o gorącym temperamencie, z fantazjami bardziej rozległymi niż "zwykła romantyczna miłość" chciał czekać rok czy dwa czy trzy na swą pannę dziewice to jakby nie idzie w parze: wielkie pragnienia, dziekie fantazje i częste potrzeby nie idą w parze z osobami zachowującymi dziewictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: dziewice?? 11.07.06, 12:54 kiwigirl napisała: > > ale właśnie mi przyszła do głowy teoria (być moze błędna, ale napiszę) ze jesli > osoby (w szczególności facet) moga tak długo czekać na seks to pewnie mają > ogólnie chłodniejszy temperament lub są bardzo bardzo wierzący, a wtedy to jakb > y > wylucza rózne mniejsze lub wieksze "perwersje" czy dzikość temperamentu, wiec > skoro taka para sie dobrała, ze oboje są "czekający" to pewnie i problemów na > tym tle nie bedzie > > I trudno mi się z tym nie zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
rubra Re: dziewice?? 07.07.06, 12:11 A po ilu "razach" sprawdzania wiadomo , ze to juz to? Odpowiedz Link Zgłoś
rubra Re: dziewice?? 07.07.06, 12:12 a po ilu "razach" sprawdzania wiadomo, ze to juz to? Odpowiedz Link Zgłoś
magdam26 Re: dziewice?? 07.07.06, 12:59 Ja wyszłam za mąż 24.06.2006. Dziewicą byłam do ...przedwczoraj . Cudowne uczucie spełnienia miłości we właściwym na to czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: dziewice?? 07.07.06, 13:07 no to super a mąż się nie denerwował? Odpowiedz Link Zgłoś
magdam26 Re: dziewice?? 07.07.06, 13:17 Dodam, że był to pierwszy raz - i dla mnie i dla męża. Przed ślubem byliśmy parą - prawie 6 lat, poznalismy sie na studiach w wieku 20 lat. Spędzaliśmy ze sobą wiele czasu (na uczelni codziennie), wiele razy wyjeżdżaliśmy wspólnie na wycieczki, wakacje -tylko we dwójkę. Pokusa była ogromna, kilka razy - już było blisko . Ale ustaliliśmy, ze nasze czułości będą miały swoją granicę - prawdziwy seks dopiero po ślubie. Teraz weszliśmy w tą sferę intymności. Jest cudownie - zespolenie duszy i ciała, poparte bożym błogosławieństwem. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdam26 do przemkowa.b 07.07.06, 13:26 Też jesteś moze "świeżo upieczoną mężatką"?. Ja powiedziałam "tak" mojemu mężowi 1,5 tyg. temu - w Kościele św. Anny w Krakowie. Był to dzień bardzo wzruszający, dający siłę i nadzieję na przyszłość. Mam nadzieję , że czujesz podobnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: do przemkowa.b 07.07.06, 13:27 ja cztery tygodnie temu czuję się super zwlaszcza, że mieszkamy sami Odpowiedz Link Zgłoś
fioolka1 Re: dziewice?? 07.07.06, 17:01 my jesteśmy ze sobą od 4 lat i też spędzamy bardzo duuużo czasu ze sobą i wytrzymujemy na razie czasami nie jest łatwo a ślub dopiero za rok jak czytam, co napisałaś to mi lżej... Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: dziewice?? 08.07.06, 13:23 zadam pytanie intymne, pewnie nie odpowiesz ale... spróbuje czy wasze pieszczoty zawierały całowanie, równeiż w miejscach intymnych, dotykanie stref wrazliwych, doprowadzanie sie za pomocą pocalunków i dokyku do rozkoszy? jeśłi odpowiesz - tu czy tylko sobie w domu- tak, to mimo ze kilka razy było "prawie" ale on w ciebie nie wszedł to według mnie i tak uprawialiście seks. przecież seks to wiecej niz tylko "wkładanie"... już po samych pieszczotach, tym jak często i jak lubicie widać, czy jesteście do siebie dopasowani. wiec jednak nie był to wybór "w ciemno" ) Odpowiedz Link Zgłoś
anabia Re: dziewice?? 07.07.06, 17:38 za każdym razem jestem jak dziewica dla mojego narzeczonego ))) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto1355 Re: dziewice?? 07.07.06, 18:23 to tylko mit niema już dziewic, wygineły jak mamuty ) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto1355 Re: do anabii 07.07.06, 18:44 którzy to napaleńcy ) trzeba umieć trzymać swego kucyka z dala od stajni ) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: do roberto 08.07.06, 13:25 jak trzymasz kucyka z ogonek to chyba jednak mu dobrze nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
anabia Re: do roberto 08.07.06, 13:36 hihihi. im jest dobrzea ,później marudzą że to brak dziewic. Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth28 Re: do anabii 09.07.06, 21:57 Wreszcie się wydało ile tu dziewic Był kiedyś taki post o kobiecie, że była krótko po cywilnym ślubie i owdowiała a teraz znów biorą slub, ale kościelny i coś jej dziewczyny tam pisały na temat welonu, że jej nie pasuje bo nie jest dziewicą a welon to podobno symbol czystości. Czy Wy też się z tym zgadzacie i zakładacie mimo woli welon ? Przecież jeśli się zgadzacie to powinno około 90% (o ile niewięcej)dziewczyn nie iść w welonie do ślubu a tak nie jest to dlaczego ludzie są na tyle obłudni, że u innych ,,widzą słomkę na progu a u siebie belki na oku '' Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: do anabii 10.07.06, 17:19 o wybieraniu z kościelnego ślubu tego co komu pasuje i się podoba juz było duzo długich postów. ja widziałam dziewczynę z brzuszkiem idącą do ołtarza w białej sukni i z welonem ... i dobrze ja dziewczynka niegrzeczna bardzo (oj bardzo ) szłam w białej sukni ślubnej bo mi się taka podobała, ślub był cywilny bo takie mamy przekonania, a welonu nie miałam bo mi się welony nie podonają ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: do anabii 10.07.06, 17:21 Moja babcia mi powiedziała, że mi welon nie przystoi Sama brała slub tuż przed porodem, miała 17 lat, czyli była ode mnie... ha ha... 14 lat młodsza. Odpowiedz Link Zgłoś
rubra Re: do roberto 10.07.06, 12:26 Faceci zawsze byli napeleńcy-tylko kiedys kobiety bardziej znały swoja wartośc i umiały zachowac ten jeden jedyny raz dla tego jedynego.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: do roberto 11.07.06, 10:59 to ja jestem średniowieczna )) mój pierwszy raz był z moim teraz mężem... dobre 10 lat temu ) patrz jaka byłam "intuicyjna" ze wiedziałam ze to ten jedyny )) Odpowiedz Link Zgłoś
vibbeke Re: dziewice?? 10.07.06, 08:35 ja też już nie oboje byliśmy dla siebie tymi pierwszymi i mimo iż stało sie to dość krótko po naszym poznaniu to nie żałujemy tego Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: dziewice?? 10.07.06, 17:15 Ano tak to jest, że pierwszego partnera pamięta się całe życie, kolejnych już mniej. My oboje mieliśmy przed ślubem kilku partnerów i nie przywiązywaliśmy uwagi do dziewictwa. Przecież w każdym związku pierwszy seks jest zawsze pierwszy i smakuje najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
magdak28 Re: dziewice?? 10.07.06, 17:49 Mój chłopak jak usłyszał,ze jestem dziewicą to przez kilka dni dochodził do siebie.( i nazwał mnie MAMUT) Za kilka tygodni nasz ślub.... już sie nie moge doczekać ... Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: dziewice?? 10.07.06, 23:05 hmmm, pierwszego partnera pamięta się najlepiej? ja tam najlepiej pamiętam swojego mężą, pierwszego partnera raczej niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: dziewice?? 10.07.06, 21:14 ja też nie ale tak ze dwa - trzy miesiące przed ślubem robimy sobie post Coby nam smakowało hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
wirtualna_marta Re: dziewice?? 12.07.06, 06:16 My też będziemy pościć A tak wogóle to mieliśmy obydwoje długą przerwę nim się poznaliśmy i zbliżenie dla nas obydwojga było prawie jak na nowo Te reakcje organizmu i brak kondycji to spowodowało, że po kilku letniej przerwie to znów jak ten pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: dziewice?? 12.07.06, 16:18 dokładnie a co do postu. Dwa miesiące można wytrzymać tym bardziej, że potem będzie eksplozja uczuc i odczuc Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: dziewice?? 14.07.06, 20:36 dla mnie też mój przyszły mąż był pierwszym i ostatnim i też robimy sobie post 3 miesięczny Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: dziewice?? 14.07.06, 20:45 byłam na ślubie pary, która była "czysta", zarówno ona jak i on. Odpowiedz Link Zgłoś
magdak28 Re: dziewice?? 15.07.06, 11:55 bo czystość jest teraz w modzie! i to jest piękne Odpowiedz Link Zgłoś
anabia Re: dziewice?? 15.07.06, 12:02 czystosć w modzie? Ja tak nie uważam, to nie powinno być modne ani przereklamowane. Indywidualna sprawa każdego. Odpowiedz Link Zgłoś