delicja11 10.07.06, 08:47 hej, kto mi powie ile czasu goi sie pogryzienie przez psa? pogryzł mi reke , a slub 5-tego sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anabia Re: pogryzł... 10.07.06, 08:48 przykro mi że cie pogryzł, ale to chyba nie te forum? może jest jakieś forum zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: pogryzł... 10.07.06, 08:49 ło matko, delicja co sie stało??? Wiesz to zależy jak pogryzł ci ręke - jak drasnął to ok, ale ja rozszarpał to może być gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
delicja11 Re: pogryzł... 10.07.06, 08:55 no niestety rozszarpał i to ta ktora uzywam na codzien , sory za brak polskich znakow ... nie dam rady zwg. na ta reke. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha111 Re: pogryzł... 10.07.06, 09:49 To może potrwać - poszukaj maści, ewentualnie idź do dermatologa i proponuję przemyślenie zakupu rękawiczek... Mam nadzieję, że mimo wszystko to nić poważnego... Do szybkiego zagojenia! Odpowiedz Link Zgłoś
szara82 Re: pogryzł... 10.07.06, 09:59 Właśnie, sa takie maści na szybsze gojenie się ran, żeby blizn nie było - w aptece powinni wiedziec jak to się nazywa. No i plann awaryjny - rękawiczki. Trzymaj się!!! Wiesz jak się mówi: "do wesela się zagoi" Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: pogryzł... 10.07.06, 10:00 Czy pies był szczepiony? Byłaś u lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
gixera Re: pogryzł... 10.07.06, 10:05 Po psie dosyc dlugo sie goi, ok 2 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Rekawiczki i po sprawie - chyba ze pogryzl Ci np. 10.07.06, 10:08 ramie, a masz ramiona odkryte w sukience...Czy bylas szyta??? A pies szczepiony etc? Miesiac to dlugo, moja ciocia miala operacje brzucha 2 tygodnie temu i juz rana calkiem, calkiem...Glowa do gory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joasia.sadowska Re: pogryzł... 10.07.06, 10:17 na szybkie gojenie sie ran: - masc propolisowa - PUREX MAŚĆ - BEPANTHEN PLUS KREM Odpowiedz Link Zgłoś
agab28 Re: pogryzł... 10.07.06, 10:30 A jesli zrobią sie blizny to Contatubex- rewelacja lub tanszy Cepan. Odpowiedz Link Zgłoś
delicja11 Re: pogryzł... 10.07.06, 16:21 dzieki serdeczne , za wszystkie rady- kwalifikowalam sie do zszywania , ale nie dalam sie.... u nas w nocy na pogotowiu pracuja jakby to delikatnie powiedziec - mordercy... , wiec nie pojechalam , rana szybko sie zasklepila , szeroka na 1.5cm. natomiast głeboka, pokasana tez zewnetrzna czesc reki , ogolnie wogole nie ruszam reka bo bardz boli. Pies byl szczepiony. Z pogotowiem to milam racje... i tak tam potem pojechalam bo wdarla sie infekcja , a pani hirurg nie zauwazyła nawet rozleglego zaczerwienienia reki , dopiero po mojej interwencji przepisala antybiotyk, pojecham do apteki i okazalo sie , ze recepta nie ma pieczatki , musialam ponownie stac w kolejce do innego juz lekarza aby przepisac recepte uffff - nasza kochana słuzba zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: pogryzł... 10.07.06, 16:23 Mój narzeczony w dniu ślubu oparzył prawą rękę i taką z czerwonym plackiem mi podał w kościele Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu najlepsza na świecie na gojenie 10.07.06, 16:30 jest maść tribiotic sprzedawana w takich małych saszetkach, coś koło 2 zł za sztukę, goi rewelacyjnie, no i ma antybiotyk więc zapobiega ewentualnemu "ciapaniu się" rany. a do sierpnia jeszcze długo, więc do wesela sie zagoi Odpowiedz Link Zgłoś
librea Re: najlepsza na świecie na gojenie 11.07.06, 09:24 ta maść jest bardzo dobra, szybko goi nawet głębokie rany. Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra26 Re: pogryzł... 11.07.06, 09:34 czesc, posmaruj pogryzione miejsce Tormentiolem. Dostniesz go w aptece bez recepty. Przyspiesza gojenie sie ran Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
veevaa Re: pogryzł... 11.07.06, 11:48 bardzo dlugo... mi sie pol roku goilo zanim zniklo bez sladu... Odpowiedz Link Zgłoś
angelsy Re: pogryzł... 15.07.06, 16:44 koniecznie idz do dermatologa po specjalna masc na pogryzienia. nie pamietam nazwy ale jest rewelacyjna - na antybiotyku Odpowiedz Link Zgłoś