Dodaj do ulubionych

Ślub 2008

• dodi2121 Re: Ślub 2008 20.09.06, 08:56

• stolberg pozdrawiam was 20.09.06, 09:54
        bardzo goraco 2008
      • negra111 Re: Ślub 2008 27.09.06, 17:44
        hopka do górysmile)

byłam w weekend na weselu u znajomych i znów mnie złapało natchnieniesmile po
        drodze jeszcze z 5 razy mi się zmieni: jaka suknia, jakie obrączki, jaka
        oprawa wesela.... Po prostu fajnie tak sobie pomarzyćsmile Tylko jak sobie
        pomyślę, że tyle czasu jeszcze przed nami sad
        Napiszcie coś! np. o jakiej marzycie sukni? ja chciałabym białą, skromną, z
        niewielkimi zdobieniami np z haftami.I do tego kulisty bukiecik, chyba z roz
        rozowych albo herbacianych. To tak na ta chwile

pozdrowionka

Pozdrowionka
        • kulac Re: Ślub 2008 27.09.06, 19:31
          negra111 napisała:

> Napiszcie coś! np. o jakiej marzycie sukni? ja chciałabym białą, skromną, z
          > niewielkimi zdobieniami np z haftami.I do tego kulisty bukiecik, chyba z roz
          > rozowych albo herbacianych. To tak na ta chwile
          >
          >Nasz ślub 31.05.2008.
          Jeszcze nie tak dawno był luty, zaręczylismy się i do ślubu były ponad 2 lata.
          Ale czas tak szybko leci...
          Suknię chcę z szeroookim dołem, a co tam niech gadają, uwielbiam bezysmile O
          wiązance jeszcze nie myślałam. Ale jest jeszcze "troszke" czasusmile
          Pozdrawiamsmile
    • malenka_1 Re: Ślub 2008 28.09.06, 10:10
      Dolaczamy i my. Termin to albo maj albo poczatek czerwca. Co do daty to musimy
      jeszcze wszytsko dobrze przemyslec. Chcielismy 23.05 akurat po weekendzie
      przedluzonym ale musimy dowiedziec sie czy w niedziele zadne z dzieciakow w
      naszej rodzinie nie bedzie mialo wtedy komuni lub rocznicy . Narazie rozgladamy
      sie za sala. Odwiedzilismy juz:
      -> Galop
      -> Delfin Wellnes
      -> Martynke w Konstancinie
      -> Zajazd Królewski w KOnstancinie
      -> Hotel Boss
      -> Restauracje u Pietrzakow.
      -> Zajazd Hrabski
      -> Hotel Baron
      -> Lord
      Narazie najbardziej wizualnie podobalo na sie u Pietrzakow ale niestety cena i
      ukryte koszty zwalaja z nog. Znacie jeszcze jakies miejsca godne uwagi na 120 -
      130 osob ??
      • stolberg Re: Ślub 2008 28.09.06, 10:13
        hej
        na dzien dzisijeszy podoba mi sie taka sukienka_:
        www.marget.pl/Images/Galerie/Slubne/pages/new%20pages/projekt%20ANNA%20plus.htm
        • malenka_1 Re: Ślub 2008 28.09.06, 10:32
          moje wizje sukienki zmianiaja sie jak w kalejdoskopie. Raz chce koronkowa, raz
          zupelnie gladka. Oj ciezko bedzie cos wybrac. Ale na to mam jeszcze baaaaaardzo
          duzo czasu. Teraz najwazniejsza jest sala. Potem chyba fotograf i orkiestra ale
          to tak w okolicach pewnie marca zaczniemy rezerwowac. Aaaa my juz zrobilismy
          nauki wiec to mamy z glowy smile
    • stolberg Re: Ślub 2008 28.09.06, 10:42
      ja juz mam sale zarezerwowana i nie mam problemu
      • malenka_1 Re: Ślub 2008 28.09.06, 10:52
        Zazdroszcze , ze masz juz rezerwacje sali za soba. Gdzie robicie przyjecie ??
        Duzo bedzie osob ??
        • stolberg Re: Ślub 2008 28.09.06, 10:55
          wesele mamy w Rybniku....(mieszkamy za granica)i mielismy malutki problem ze
          zalatwieniem sali..ale to juz gdzies pisalam...na dzien dzisiejszy bedziemy
          mieli 0k 120 osob to zalezy czy wszyscy przyjada..
          awy
          • malenka_1 Re: Ślub 2008 28.09.06, 11:03
            U nas to ja mam wieksza rodzine od R. Z mojej strony jest tak okolo 70 osob a
            od R. 30 moze 40. Do tego znajomi i wyjdzie pewnie okolo 130. A zapraszamy
            tylko najblizsza rodzine ( bez zadnych kuzynow rodzicow itp, tylko rodzenstwo
            naszych rodzicow i ich dzieci) .Oj bedzie sie dzialo smile
    • dodi2121 Re: Ślub 2008 28.09.06, 11:42
      A ja mam nadzieje ze ten czas to naprawde szybka zleci bo juz sie nie mogę
      doczekać! smile
      A jeśłi chodzi os uknie to tylko oglądam ale nie mam nic upatrzonego dlatego ze
      pewnie przez te dwa lata zmienis ie troche moda, beda nowe modele.I sama nie
      wiem jaką bym chciała bo nigdy nie przymierzałam i nie wiem w jakiej bedzie mi
      najładniej.Jedno jest pewne chce wyglądać jak księżniczka i tak się czuć smile
      Pozdrawiam wszystkie słubujące w 2008
    • vzorka Re: Ślub 2008 28.09.06, 12:12
      Jeżeli szukacie jeszcze jakiejś orkiestry z okolic rybnika to z czystym
      sumieniem moge wam polecić zespół Adler. Sama go będe mieć smile sa naprawde super.
      Daja płyte z wesela żeby pooglądać jak je prowadzili, podchodza do ludzi na sali
      żeby ich wyciągnąc do zabawy i ogólnie fajni są. Jak któras bedzie chciała to
      dam na nich namiary.
      • stolberg Re: Ślub 2008 28.09.06, 12:48
        ja wsumie mam na 95%zespol ale mozesz podac mi namiary na ten zespol.najlepiej
        stronke int.pozdrawiam
    • vzorka Re: Ślub 2008 28.09.06, 19:37
      Niestety nie mają stronki internetowej.
      Adler
      ul.Wojska Polskiego 18
      trasa Rybnik-Racibórz miejscowość Kornowac
      tel. 698-905-160
      • stolberg vzorka dzieki 29.09.06, 09:51
        za namiar my mamy wstepna rozmowe z zespolem..ale czy ich naprawde wezniemy
        przekonamy sie dopiero na przyszly rok jak pojedziemy do Polski.szkoda ze ten
        zespol nie ma stronki.no ale coz.pozdrawiam
    • ro_ksana1984 Re: Ślub 2008 28.09.06, 19:55
      No my narazie nie robimy dalszych przygotowań. Sala jest, tylko jeszcze zespół.
      Niby już mielismy wszystko ugadane, tylko trzeba bylo do nich pojechac i
      pogadac, tylko czasu narazie u nas brak i nie dalismy rady... i wczoraj dostaje
      maila ze termin 23.08 jest "zagrozony". I nikt mi nie powie ze 2 lata na
      zaltwianie zespołu to za dużo! W sobote bedziemy dzwonic i jakos ich
      przekabacimy smile
      Jak juz zespól bedzie to pozniej juz dlugo, dlugo nic. Bo fotograf to znajomy,
      organistka do kosciloa tez, a kamerzysty nie chcemy smile
      • dodi2121 Re: Ślub 2008 29.09.06, 07:53
        My wczoraj otrzymaliśmy płyty, które przysłał nam zespół polecany przez naszego
        kamerzyste.Niestety z barku czasu płytke obejrzymy dpiero w sobote.Zobaczymy co
        i jak, po czym wspólnie przemyłsimy, ale wiem że musismy sie spieszyc bo zespół
        ma wzięciei teraminy na 2 lata do przodu są "zagrożeone". A jak załatwimy
        zespół to również spokój na długi czas.Fotograf koscioł i restza troche
        później smile
      • vzorka Re: Ślub 2008 20.10.06, 13:17
        Do stolberg:
        Nie chciałabym Cie zasmucać ani nic podobnego ale dzisiaj jeździłam po
        fotografach i niektórzy robili zdjęcia w Arkadi a ich opinie o kierowniku były
        nie najlepsze. Mówili że sa z nim problemy bo jak chcą gdzes zrobic zdjęcia to
        sie nie zgadza, mówili też że jedzenie raz było raz nie, poprostu przynosili i
        po kilkunastu minutach zabierali i nie interesowali sie tym czy ktos jeszcze
        chce jeść. Pisze Ci to żebyś wiedziała. Aha moja orkiestra tez miała do
        czynienia z kierownikiem Arkadi i nie mieli o nim najlepszej opini.

Jeżeli chodzi o fotografów to nie wiem czemu tak wszystcy zachwycają się Foto
        Szczepańskim z Żor dzisiaj widziałam od nich zdjęcia i były paskudne!!! Poprostu
        wogóle mnie nie zachwyciły wręcz były nudne. Moze fotograf ma jakies tam dyplomy
        ale wogóle talentu. A ceny sa nie ziemskie za takie g.... jakie tam widziałam.
        Przepraszam za szczerość smile Narazie mam jednego faworyta który robi przecudne
        zdjęcia które mozna ogladac godzinami, jak ktos chce to dam namiary. Mam jeszcze
        drugiego ale dopiero póxniej do niego pojade i napisze wam opinie o nim.
      • errata1 Re: Ślub 2008 22.10.06, 00:23
        Ja tez mam ślub w 2008 roku i sala jest juz zarezerwowana, a zespolu wlasnie
        szukamy. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale tu gdzie ja to sale niestety trzeba tak
        wczesnie rezerowac, jak sie chce miec wybrana date. Wiec mysle, ze na planowac
        juz mozesz...
    • kulac Re: Ślub 2008 29.09.06, 10:33
      My mamy już opłacone zaliczki za salę i kamerzystę. Pozostał wybór dj`a i
      Kościoła (nadal nie wiem czy chcę brać ślub w swojej parafii czy w parafii
      narzeczonego). Suknię będę szyła (tzn. nie ja tylko krawcowasmile Już chyba
      wybrałam tą wymarzoną, tylko jest mały problem. Chciałabym się dowiedzieć ile
      kosztuje ona w salonie, ale wiem tylko, że jest z salonu Vivien Vigo, ale nie
      wiem co to za model. Na ich stronce już takiej nie ma, jest chyba z poprzedniej
      kolekcji.
    • stolberg Re: Ślub 2008 29.09.06, 10:39
      Jestes na watku co dziewczyny biora slub w 2008 roku.ja tez wlasnie biore slub
      kosicleny(jestem juz po cywilnym akurat wtym roku i mam juz zalatwiona sale (i
      bylo ciezko bo akurat ta data co nas interesowala byla zajeta..i w koncu
      wybralismy inna..ale takie czasy jak letnie wakacje niektore sale maja juz
      pozajmowane z 3 letnim wyprzedzeniem.to tez zalezy ile jest sal w twej
      miejscowosci...ja mam problem ze sala z glowy mamy rowniez wstepna rozmowe
      przeprowadzona z zespolem(bo tez z 2 letnim wyprzedzeniem maja pozajmowane"i
      wstepna rozmowe z kamrzysta.wiem ze to 2 lata tylko ze u mnie spraw ainaczej
      wyglada bo meiszkamy za granica aslub w polsce.pozdrawiam a ty skad ejstes
      • kulac Re: Ślub 2008 29.09.06, 10:57
        stolberg napisała:

> pozdrawiam a ty skad ejstes

Podlasie, dokładniej okolice Białegostokusmile
        Ja mam problem z wyborem Koscioła. Mieszkam na wsi, mamy wybudowany nowy
        Kościół. Plusy brania ślubu tutaj:
        -to moja parafia -ze względu na przywiązanie do okolicy (po ślubie
        przeprowadzka)
        - ślub tutaj zdarza się rzadko, możemy bez problemu wybrać datę, godzinę -tylko
        my będziemy brać ślub tego dnia
        Minus to fakt,że ksiądz może nie być tak "kontaktowy". Ja chciałabym śliczną
        oprawę ślubu. Byłam ostatnio na ślubie znajomych (nie w mojej parafii) gdzie
        ksiądz wygłosił kazanie o kosmitach!!!
        • stolberg Re: Ślub 2008 29.09.06, 11:11
          kazanie o kosmitach-
          bardzo tradycyjnie no no to sie popisal
          • kulac Re: Ślub 2008 29.09.06, 11:18
            To brzmi śmiesznie, ale co musiała czuć panna młoda...
            • stolberg Re: Ślub 2008 29.09.06, 11:21
              no tak masz racje.
        • ashton Re: Ślub 2008 29.09.06, 12:41
          Ja się po ślubie kosmicznie szczęśliwa czuję, wic może jest jakiś sens w tym
          kazaniu... wink))
    • marcelllina Re: Ślub 27.12.2006 29.09.06, 12:37
      Hejka!

Spoko nie martw się...My zaczęliśmy załatwienai tydzień temu-znaleźliśmy B.
      fajną salę-mieliśmy farta bo dopiero otwarta i jezcze nie ma tłumów-ale serio
      extra-wszytsko w marmurach...nauki zaczęliśmy wczoraj-teraz co czwartek
      będziemy chodzić to do końca listopada się wyrobimy wink. W głowie mam już tą
      uroczystość...choć jeszcze stroje nie wybrane obrączki jeszcze nie wiedzą że
      będą u Nas na palcach, ale serducho inaczej od 2 tygodni bije...Życzę Wam
      wszystkim tego samego.

Pozdrawiam

Marcellla
      • tmkb Re: Ślub 27.12.2006 29.09.06, 13:21
        przpraszam za to co powiem ale dla mnie to jakaś paranoja, planowac już ślub i
        rezerwować sale na 2008 rok, na dwa lata przed. Przecież jeszcze wszystko
        (dosłownie wszystko) może się zmienić. Czego wam oczywiście nie życze możecie
        się jeszcze rozstać, to mnóstwo czasu.

Apeluje do wszystkich którzy chca brać slub. Nie dajcie się zwariować temu
        szaleństwu, które teraz zapanowało. to jakiś obłęd. Miesiąc temu brałem ślub w
        najbardziej obleganym terminie (ostatnia sobota sierpnia). Poza suknią i salą,
        które zarezerwowaliśmy w kwietniu reszte zaczęliśmy załatwiać pod koniec czerwca
        (czyli na dwa miesiące przed) i ze wszystkim zdążyliśmy (z fotografem, muzyką,
        samochodem, zaproszeniami, moim garniturem, który kupowałem na 2 tygodnie przed
        itd.). Slub i wesele to piękny dzień, ale generalnie niewiele rózni się od
        innych. To tylko kilka (kilaknaście) godzin i potem życie toczy się dalej. to
        co bedzie potem jest najważniejsze i tak naprawde najpiękniejsze, a nie to jak
        będzie przystrojona sala i czy kolor sukni ślubnej panny młodej będzie pasował
        do musznika pana młodego. Skupcie się bardziej na waszej wzajemnej relacji na
        roziwjaniu tego, a nie na planowaniu na kilka lat przed ślubu i wesela. a jeśli
        ktoś rzeczywiście już teraz rezerwuje na 2008 rok sale i zespół to świadczy
        tylko o tym, że musi wieść baaardzo nudne życie i nie ma nic ciekawszego do
        roboty jak przygotowania ślubne. Powiem szczerze że dla mnie to raczej była
        mordęga i przykry obowiązek załatwianie tego wszystkiego i cieszę się, że mam
        to już za sobą.

a odpowiadając na pytanie autorki: wróć za rok (najwcześniej) do tego tematu i
        wtedy zacznij załatwiać
        • dodi2121 Re: Ślub 27.12.2006 29.09.06, 13:49
          Przykro mi ale nie masz racji.Moze Tobie się wydaję ze jak juz jestes po to
          wiesz najlepiej.Ale to czy tzrba rezerwować sele dwa czy rok wcześniej to
          zależy od ttego jaką chcesz sale i jaki termin.My niechcieliśmy terminu, kóry
          bedzie wolny tylko taki sobie ustaliliśmy i nawet jak bardzo byśmy chcieli to
          za rok nie juz terminów na sali, która spełnia nasze wymogi (liczbabgości
          weselnych). A jeśłi chodzi o nudne życie, to również się mylisz.Nigdy tak o
          swoim n ie pomyślałam i moze dlatego tez juz łatwie bo mam mało czasu na takie
          złatwianie wszytskiego naraz.A jeśli chodzi o zerwanie to jezeli mamy ze sobą
          nie być, to na to nie ma wpływu czy wyjdę za mąż za rok, dwa lata, czy trzy.Jak
          mamy sie rozstać to również moge rosztać sie po slubie.Bo małżeństwa też sie
          rozpadja i to nie raz z wielkim hukiem.I to samo mogłaby Tobie powiedzieć,
          czego również Ci nie życzę.
          Oczywiście nie wyraziłes sowje zdanie i masz do tego pełne prawo.
          To natomist jest moje zdanie.
          Pozdrawiam.
          • ro_ksana1984 Re: Ślub 27.12.2006 29.09.06, 18:15
            Powiem tak, mi tez się to wydawało odległa datą, dopuki z czystej ciekawości
            nie przeszliśmy się na tą salę, na której chcialibyśmy miec wesele i nie
            dowiedzieliśmy się o obowiazującym wyprzedzeniu w zamawianiu sali. A ja chce
            miec wesele właśnie na tej sali i już smile
        • kulac Do tmkb 29.09.06, 16:56
          Jak już jesteś taki miły to może dasz mi 15tyś złotych, to z przyjemnością
          wezmę ślub w tym roku. Nie bedę musiała oszczędzać dwa lata. Poza tym pewnie
          mieszkasz w Warszawie albo innym wielkim mieście, gdzie jest kilkadziesiąt sal
          do wyboru. Ja mam 2 do wyboru. I dlatego rezerwuję juz teraz, bo ta wybrana ma
          juz terminy na czerwiec 2008.
          A tak w ogóle jesli umiesz czytać, to zauważyłeś,że jest to wątek ślub 2008.
          Tzn, że piszą tu osoby, które biorą ślub w 2008. Jak Ci się nie podoba, to
          przejdz na forum "młodziutkie mężatki" i tam dziel się swoim doświadczeniem.
          • vzorka Re: Do tmkb 29.09.06, 17:35
            Jeszcze jeden upierdliwy tak jak evik75.
            Nie tyczy Cie temat to się nie wypowiadaj, nikt Cię nie prosił o głupie
            komentowanie.
            • ro_ksana1984 Ślub 2008 29.09.06, 18:19
              Nie ma się co denerwowac smile
              Poza tym nikt tutaj nie mówi o dobieraniu kolorów sukni, o zaproszeniach itp.
              Tylko sala i ewentualnie zespół i tyle smile
              Ja nie chce miec na weselu sytacji jak moi znajomi, którzy zamawiali kapelę
              właśnie na ost. moment i skończyło się tak, ze przed oczepinami pow. im że mają
              im zapłacic dodatkowo 2tys. ale nie graja dalej uncertain Nastepnego dnia, na
              poprawinach już się nie stawili uncertain
          • tmkb Re: Do tmkb 02.10.06, 09:50
            ojojoj smile)))
          • wrobelek0403 Re: Do tmkb 29.10.06, 19:27
            kulac, co za optymizm, wg naszych wyliczen 15 tys to potrzebujemy na sale.
            Calosc zamkniemy pewnie w 30 tysiacach (na 100 osob - wiekszosc przyjezdych). I
            dlatego sobie przez dwa latka spokojnie odlozymy. smile
    • cnros Re: Ślub 2008 02.10.06, 10:16
      smile ja planuje ślub na 2008, 14 i 15 czerwiec. I radze Ci się powoli do tego zabierac.Chcac nie chcąc z salami jest jak jest, terminy pozajmowane podobnie z fotografem i reszta. Ja mam juz dogadanego fotografa, pozostaje podpisanie umowy , podobnie jest z dekoratorką, obsługą wesela itd. Wolę miec wczesniej wszystko na spokojnie i pewnosc terminu niz potem stres i latanie i modlenie się zeby sala była wolna na dany dzien. Pozdrawiamsmile

Ps. czas leci bardzo szybkotongue_out
      • mloda2008 21 czerwca 2008 03.10.06, 13:52
        Zaręczyny odbyły się 2 tygodnie temu. zorganizowaliśmy je bardzo szybko po
        oświadczynach Mojego Ukochanego właśnie po to by ustalić wszlekie szczegóły z
        Rodzicami i moc zarezerwować salę, orkiestrę i kościół.
        Może niektórym z Was wydać się dziwne zaltwianie takich spraw aż 2 lata
        wcześniej ale czasem nie ma innego wyjścia. Otoż my zaraz po oświadczynach i
        jeszcze przed tymi oficjalnymi zaręczynami rozglądaliśmy się za salami właśnie
        na terminy w przyszłym roku. mistety wakacje całe pozajmowane. zostało
        gdzieniegdzie wolne na listopad 2007.
        Poza tym szukaliśmy sali na sporą liczbę gości ok 160-180 osób, ladnej,
        gustownie urządzonej, z dobrym zapleczem kuchennym, ladnymi łazienkami i
        pokojami, najlepiej z własnymi kucharkami i jedzeniem, z możliwością
        organizacji poprawin. Jednym słowem w miarę idealnej a na Naszą kieszeń wink bo
        owszem można znaleźć wolny termin w lokalu gdzie płaci się od talerzyka sporą
        sumkę a do tego wstawia jeszcze mnostwo rzeczy na włąsny koszt ale jest to
        bardzo duża rożnica w kosztach.
        kolejną rzeczą, ktorą należało zgrać z odpowiednią salą była orkiestra.
        niestety nieraz byliśmy na weselu, ktore zaliczyliśmy do nieudanych właśnie ze
        względu na złą orkiestrę. uważamy że na tych 2 rzeczach nie należy oszczędzać.
        Dlatego braliśmy pod uwagę tylko 2 orkiestry. Jedna z nich ma zarezerwowane już
        wszystkie terminy na 2007 rok-łącznie z piątkami! To chyba dobrze o nich
        świadczy. Prawdopodobnie to będzie Nasza orkiestra -wstępnie zaklepaliśmy
        termin, ale chcemy ich zobaczyć na żywo na weselu znajomych za 2 tygodnie i
        podejmiemy ostateczna decyzję.
        I tak wlaśnie chcąc zgrać te 2 rzeczy- sale i orkiestrę a do tego ladną pogodę,
        której i tak nie da się przewidzieć(liczę jednak że w czerwcu bedzie cieplej
        niż w listopadzie wink, literkę "R" w nazwie miesiaca( to już wymysła mojego
        Narzeczonego-dowiedzialam się ze jednak jest przesądny wink itp rzeczy
        zdecydowaliśmy się poczekać ze ślubem do czerwca 2008 ale zorganizować go tak
        jak nam się marzy wink a co z tego wyjdzie to zobaczymy wink?
        • kulac Re: 21 czerwca 2008 03.10.06, 15:31
          Na pewno wszystko się udasmile
          U nas też był problem z salą, ale to głównie z powodów finansowych odkładamy
          slub na 2008.
          • smamila Poznań i okolice 03.10.06, 23:27
            Wszystkim Paniom zykującym się na ten wspaniały dzień polecam firme MADAME OSTOJSKA
            zna dobre miejsca na wesela i inne rzeczy typu fotograf, zespół, torty itd
            Zaintersowane proszę o kontakt na maila,
            Firma ta zajmuje się wszystkim od A do Z
            Pozdrawiam

smamila@gazeta.pl
            • vzorka Re: Do stolberg 20.10.06, 13:18
              Do stolberg:
              Nie chciałabym Cie zasmucać ani nic podobnego ale dzisiaj jeździłam po
              fotografach i niektórzy robili zdjęcia w Arkadi a ich opinie o kierowniku były
              nie najlepsze. Mówili że sa z nim problemy bo jak chcą gdzes zrobic zdjęcia to
              sie nie zgadza, mówili też że jedzenie raz było raz nie, poprostu przynosili i
              po kilkunastu minutach zabierali i nie interesowali sie tym czy ktos jeszcze
              chce jeść. Pisze Ci to żebyś wiedziała. Aha moja orkiestra tez miała do
              czynienia z kierownikiem Arkadi i nie mieli o nim najlepszej opini.

Jeżeli chodzi o fotografów to nie wiem czemu tak wszystcy zachwycają się Foto
              Szczepańskim z Żor dzisiaj widziałam od nich zdjęcia i były paskudne!!! Poprostu
              wogóle mnie nie zachwyciły wręcz były nudne. Moze fotograf ma jakies tam dyplomy
              ale wogóle talentu. A ceny sa nie ziemskie za takie g.... jakie tam widziałam.
              Przepraszam za szczerość smile Narazie mam jednego faworyta który robi przecudne
              zdjęcia które mozna ogladac godzinami, jak ktos chce to dam namiary. Mam jeszcze
              drugiego ale dopiero póxniej do niego pojade i napisze wam opinie o nim.
              • vzorka Re:Ślub 2008 21.10.06, 21:20
                Byłam juz u tego drugiego fotografa i on jest jeszcze lepszy!!! Ma dużo
                certyfikatów i dyplomów od ukonczenia szkół. Prawie jego cała rodzina w tym
                siedzi. Robił zdjęcia Cezaremu Pazura na ślubie i Papieżowi, wydał o nim książke
                z własnymi zdjeciami. Ceny są zabójczo tanie, współpracuje z zamkiem w pszczynie
                (widziałam z tamtad zdjęcia po prostu cudo). Prowadzi tez videofilmowanie które
                bardzo mi się podobało na miejscu pokazał nam swoje nagrania z wesel. W
                filmowaniu wyróżnia go to od innych że na filmie nie wstawia żadnej grafiki
                typu: wylatujące gołąbki, jakieś obraczki itp cryingi oczywiscie talent). Cena za
                jeden dzień filmowania to 800zł za zdjęcia to 12zł jedno (studio, plener) dla
                porównania wszędzie przewaznie jest koło 50zł za jedno zdjecie (plener, studio)
                ale w tym są trzy odbitki.
                • stolberg Re:Ślub 2008 22.10.06, 10:48
                  Jestes PIERWSZA osoba ktora pisze takie rzeczy o ARKADI.
                  • vzorka Re:Ślub 2008 22.10.06, 15:25
                    Nie wiem czy jest to prawdą co napisałam wyżej w poście bo dowiedziałam sie to
                    od innych ludzi. Chciałam Cię nadzwyczajnie życzliwie poinformować o tym co wiem
                    bo z tego co pisałas bardzo Ci zalezy żeby miec tam wesele z czego sie bardzo
                    ciesze i chciałabym zeby to był Twoj idealny dzień i zebys nie miała żadnych
                    problemów.
    • bogi26 Re: Ślub 2008 23.10.06, 22:29
      Ja zaczełam z narzeczonym szukac sali ponad 2 lata przed ślubem i juz wtedy
      mielismy problemy, no ale udalo sie i na 1,5 roku przed ślubem sala została
      zarezerwowana, tak samo bylo z fotografem, muzykiem i oczywiscie kościołem. Moj
      narzeczony na poczatku patrzył na mnie jak na zjawisko ze tyle naprzod chce to
      wszysko pozałatwiac, ale potem mina mu zrzedła jak zobaczył jakie są terminy. i
      niby tyle przed ślubem zaczeły sie przygorowania a tu nagle sie okazuje ze
      zostało nam 8 miesiecy do ślubu a czas mija nieubłagalnie.
    • amor_vincit_omnia Re: Ślub 2008 28.10.06, 23:28
      Witajcie!!
      Ja także jestem nowa na tym forum i musze przyznać, że czytając watki dotyczące przygotowań ślubnych tak dłuuugo naprzód, to mi szczena opadła.
      Od sierpnia tego roku jestem szczęśliwą narzeczoną i ślub planujemy równo w 2 latka od zaręczyn czyli na 9.08.2008 i wychodzi na to, że jestem niepoważna , bo chcę zaczać jakiekolwiek przygotowania dopiero w lipcu! uncertain heheh, mam nadzieje że nie będę musiała zbijać parkietu z desek na podwórku? ;P Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za te, które już się przygotowująsmile
      Ps. czy ktoś planuje ślub na 9.08.2008? (pytam z ciekawościsuspicious)
      • talula19 Re: Ślub 2008 29.10.06, 00:52
        Witajcie, widzę, że dobrze trafiłam - mój ślub też będzie 2008 roku w
        kwietniuwink Ale my, jak na razie, nie zajmujemy się przygotowaniami. Szczerze
        powiedziawszy ja nadal nie jestem przekonana, czy chcę mieć w ogóle wesele. No
        cóż, jeśli przez lata żyło się w przekonaniu, że wesele to na pewno nie dla
        mnie, trudno zmienić się z dnia na dzień. Dlatego tym bardziej się cieszę, że
        jest jeszcze tak dużo czasu na ostateczną decyzję. Teraz po prostu o tym
        rozmawiamy.
        Pozdrawiamwink
        • wrobelek0403 Re: Ślub 2008 29.10.06, 19:25
          witam smile

wlasnie wybralismy date slubu -2.08.2008 smile zarezerwowalismy 3 dni temu hotel,
          ktory baaaardzo nam sie spodobal. I chcemy wlasnie w nim - wiec dla swietego
          spokoju wplacilismy zadatek. A teraz nna spokojnie zbieramy pieniadze - chcemy
          wiekszosc kosztow plus jakas zakrecona podroz poslubna oplacic sami.

Zazdroszcze tym, ktorzy w 3 miechy potrafia sobie zebrac pieniadze na WYMARZONA
          uroczystosc.

pozdrawiam Panny Mlode 2008
    • zajenta Re: Ślub 2008 29.10.06, 10:24
      Po wczorajszym poszukiwaniu sal na 2007 - załamka.
      Wolne terminy w ciekawych miejscach to piątki i to tylko kilka piątków oraz
      niedziele big_grin
      Myślę że 2008 to rozsądnesmile
      Zacznijcie rozglądać się za salą smile Będziecie mieć wybór...
      • talula19 Re: Ślub 2008 29.10.06, 10:29
        A może ja podświadomie nie spieszę się z przygotowaniami..Hmm..bo jesli rok
        przed ślubem (wtedy zamierzamy zacząć przygotowania)nie będzie sali, która by
        nam odpowiadała, to może zrezygnujemy z wesela...wink
        • zajenta Re: Ślub 2008 29.10.06, 10:30
          ja już zaczynam mieć takie myśli..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka