domargo 18.07.06, 12:25 szukam kogoś kto zrobi obrączki według projektu firmy yes i nie zajmie mu to dużo czasu. tam gdzie byliśmy umówieni okazało się, że facet poszedł sobie na urlop, a czas ucieka... proszę o sprawdzone namiary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmela77 Re: jubiler - złotnik śląsk 18.07.06, 13:50 ja robiłam obrączki u Dariusza Witka na ul. Dworcowej w Bytomiu (ma też zakłąd w Sosnowcu). Ładnie wyszły, nie było problemu z dobraniem wzoru, realizował wszystko. Czekało się chyba ze 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katia8025 Re: jubiler - złotnik śląsk 18.07.06, 14:12 KARMEL 77 wymyślałaś swój własny wzór obrączek?? bo ja też szukam złotnika na śląsku bo mamy ochotę na nietypowe obrączki ale jak będzie z realizacją - trudno powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
karmela77 Re: jubiler - złotnik śląsk 18.07.06, 14:19 Wzór znalazłam na stronie Red Rubin. www.redrubin.pl/obraczki_woda.html trzeci od góry - niestety nie mogłam kupić gotowych bo mam za mały rozmiar.Na szczęście u złotnika znalazłam podobne, ale nie było problemu jeśli coś chciałam zmienić, dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
katia8025 Re: jubiler - złotnik śląsk 18.07.06, 14:31 Hej dzięki wielkie pooglądam dokładnie może wreszcie coś wybiorę Odpowiedz Link Zgłoś
domargo Re: jubiler - złotnik śląsk 18.07.06, 21:08 my sobie wymyśliliśmy model 260 z firmy yes - białe złoto i motyw greckiej drogi. tyle, że chcielismy zlecić komuś ich wykonanie a nie kupować gotowe. facet obiecywał, że jak przyjdziemy w tym tygodniu to wystarczy i spokojnie się wyrobią. dzis nawet wzięli zaliczkę, a potem się okazało, że oni to zlecają jeszcze komuś innemu, kto do połowy sierpnia ma urlop... ślub 10 sierpnia... wyjdzie na to, że będziemy jednak musieli wydac więcej i kupić oryginały.. co to znaczy, że nie maja małych rozmiarów? to jakie robią a jakie uznają za małe? bo zaczynam się bać, że nawet yes mi nie zrobi ... Odpowiedz Link Zgłoś
karmela77 Re: jubiler - złotnik śląsk 19.07.06, 09:12 tzn. miałam rozmiar 5 albo 6, a te duże firmy robią wszystko maszynowo i nie mieli takiej matrycy. U złotnika nie było problemu, chociaż w końcu okazało się, że mam rozmiar 7)) Odpowiedz Link Zgłoś
domargo Re: jubiler - złotnik śląsk 19.07.06, 12:46 a czy ta dworcowa w bytomiu jest jak sama nazwa wskazuje gdzieś przy dworcu? bo z bywania przejazdem w tym mieście kojarze jedynie gdzie jest dworzec pksowo- autobusowy... Odpowiedz Link Zgłoś
karmela77 Re: jubiler - złotnik śląsk 19.07.06, 14:13 ja też mniej więcej się tak orientuję w Bytomiu)Ulica jest koło dworca - taka główna , reprezentacyjna ulica Bytomia. Ten złotnik jest pod nr 18. Generalnie na dworcowej jest dużo złotników i jubilerów, można wstąpić do wszytskich. Odpowiedz Link Zgłoś
domargo Re: jubiler - złotnik śląsk 19.07.06, 14:40 właśnie miałam o to pytać - bo w panoramie firm znalazłam kilku z tej ulicy i byłam ciekawa który to a wiesz może gdzie tam najlepiej zaparkować? Odpowiedz Link Zgłoś
domargo Re: jubiler - złotnik śląsk 20.07.06, 15:23 znaleźliśmy - Katowice, okolice rynku, właściwie tuż przy poczcie głównej. usługi złotniczo-grawerskie - dziś zamówiliśmy, w środę jedziemy do przymiarki, a później pójdą do grawerowania ) najbardziej się ciesze z tego, że zdażą nam je zrobić - jeden stres z głowy mniej ) Odpowiedz Link Zgłoś