Dodaj do ulubionych

i co teraz?

19.07.06, 11:35
dziś się dowiedziałam, że kuzynka mojego T też planuje ślub na początek
przyszłego roku, i prawdopodobnie chcą w ten sam dzień. I co teraz mamy
zrobić? pogadac z nimi nie pojdziemy bo nie bardzo sie dogadujemy. jej ojciec
o mojego T to bracia. czyli rodzina sie podzieli? nie wiem co dalejsad mam
doła sad my tak nie chcemy zeby byly 2 wesela w jeden dzien w rodzinie sad
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: i co teraz? 19.07.06, 11:37
      A czy rodzina generalnie juz wie o Waszych planach, czy wszystko jeszcze w
      tajemnicy trzymacie???
      • monaliska1985 Re: i co teraz? 19.07.06, 11:40
        ci co mieli wiedzieć wiedzą. myślę że do nich to też doszło.
        • maya28 Re: i co teraz? 19.07.06, 11:44
          A planowaliście ich w ogole zapraszać? Bo jeżeli ich nie zaliczaliście do osób
          które miały wiedzieć, to może po prostu robią swoje wesele nie oglądając sie na
          Was.
    • bacha1979 Re: i co teraz? 19.07.06, 11:41
      Poadac i to jak najszybciej. Ona wie o Wazzych planach?? Bo w tej sytacji to
      troche nie bardzo się zachowuje.
      • monaliska1985 Re: i co teraz? 19.07.06, 11:45
        jestem pewna że wiedzieli o naszych planach. planowaliśmy ich zaprosic bo jej
        ojciec to brat mojego teścia, mieszka tam też babcia T. i robi się niezręczna
        sytuacja.
        • bacha1979 Re: i co teraz? 19.07.06, 11:47
          No to lekko niepoważna dziewczyna.
          Ale radziłabym pogadć, dla nich też nie będzie to komfortowa sytacja, bo goście
          tak czy inaczej się podzielą.
          • monaliska1985 Re: i co teraz? 19.07.06, 11:52
            no właśnie podzieli się jego rodzina. a w dodatku jest małżenstwo chrzesnych. u
            T. jest to ciotka, a u niej jej mąz. czyli tez beda musieli sie podzielic, a to
            naprawde dziwne by było. kurcze musze to wyjasnic bo łapią mnie nerwy. być może
            chce nam zrobić na złość sad już sama nie wiem co myśleć.
        • maya28 Re: i co teraz? 19.07.06, 11:50
          A nie możesz zwyczajnie z nia porozmawiać? Jeżeli pierwsi planowaliście, to
          chyba powinna ustąpić. A jeżeli robi to na złość, to niestety nic nie poradzisz
          i najlepiej sie tym nie przejmować.
          • monaliska1985 Re: i co teraz? 19.07.06, 11:53
            dzieki dziewczynki za rade. muszę jakoś to wyjaśnić i dam wam znać co z tego
            wyjdzie. pozdrówki
            • aiczka Re: i co teraz? 19.07.06, 14:43
              Właśnie, bo może wcale nie w ten sam dzień...
            • szara82 Re: i co teraz? 19.07.06, 19:26
              Wytłumacz im (jeśli to ta sama data), że oni też na tym tracą, bo być może część rodziny, którą oni będą chcieli widzieć u siebie, wybiorze Wasze wesele. Jak nie wpłynie to na ich sentyment do obecności bliskich, to powiedz że i prezenty będą mniejsze. Może taki argument podziała...
              • monaliska1985 Re: i co teraz? 19.07.06, 20:49
                mam doła sad. nic nie załatwione. mój T. niechce tam wogóle iść, mówi że ma ich
                gdzieś. jutro idziemy do jego chrzesnej, która mieszka koło nich więc coś się
                podpytam. ale znając tych ludzi nie da się wogóle z nimi pogadać.
                • boulinka82 Re: i co teraz? 19.07.06, 21:41
                  A wy koniecznie chcecie tego dnia, moze po cichu przelozcie sobie np. tydzien
                  wczesniej?
                  • monaliska1985 Re: i co teraz? 20.07.06, 08:10
                    przełożyć z ich powodu? niestety ale orkiestra, kucharka, sala. kamerzysta ,
                    oni też mają swoje terminy . mamy to ustalone już od dawna i skoro oni
                    wiedzieli o tym mogli robić w innym czasie niż my.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka