Dodaj do ulubionych

Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's...

02.08.06, 15:59
Proszę was o opinie na temat sukni z kolekcji Herm'ssmile Już od kilku miesięcy
oglądam najróżniejsze sukienki i wreszcie zdecydowałam się pojechać do
salonów i zobaczyć jak wyglądają "na żywo". Najbardziej spodobały mi się
suknie Herm's..i w tym momencie zaczęła się dziwna historia.. Pierwszy raz
mierzyłam model tej marki w Madonnie w Krakowie i tam pani powiedziała mi, że
jest to sukienka hiszpańska, drugi raz trafiłam na sukienki z tej kolekcji we
Wrocławiu w salonie Adeline..i tu dowiedziałam się, że są to suknie włoskie,
ale to nie koniec..zadzwoniłam do Warszawy do salonu Tylko Ona - tam
powiedziano mi, że ich salon jest głównym przedstawicielem Herm's na Polskę,
a kolekcja pochodzi z Francji... No trochę za dużo tych niedomówień, sprawa
wydała mi się serio podejrzana.. Ale to nie koniec. Na stronie Adeline jest
bardzo małe i nieładne zdjęcie modelu, który wybrałam, więc zaczęłam szukać
innych w internecie i...nic... Żadnej wzmianki o firmie/kolekcji na stronach
zagranicznych (włoskich, hiszpańskich, francuskich..) Nic.. Kraj pochodzenia
sukienki nie jest dla mnie tak istotny, ale już nie wiem zupełnie co zamawiam
i skąd.. Ceny tej samej sukienki też są bardzo różne, podobnie jak dostępne
kolory. Ja wybrałam jasny beż, a w warszawskim salonie twierdzą, że nie ma
takiego, nie było i nie będziesad Sukienki są naprawdę śliczne, ale skąd ten
chaos informacyjny..? Ponadto ja zamierzam kupić sukienkę na początku roku, w
Adeline zapewniono mnie, że będzie dostępna przez cały przyszy rok, a w
Warszawie (jedyny dystrybutor na Polskę!!) twierdzą, że model jest
wycofywany.. Od tego wszystkiego rozbolała mnie głowa i radość, że wybrałam
sukienkę gdzieś zniknęła.. A może jestem zbyt dociekliwa.. Jeżeli
zamówiłyście sukienkę Herm's to napiszcie co wam powiedziano na temat tej
kolekcji..i może sprawdźcie co jest napisane na metcesmile Mam nadzieję, że
trochę się uspokojęsmile
Obserwuj wątek
    • josantini Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 16:29
      Ja zamawiałam w Adeline. Mi też mówiono, że to włoska. Na metkach nie ma nic o kraju pochodzenia. Metka jest po polsku, a na metce improter - Tylko Ona, Warszawa. Którą wybrałaś?
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 16:33
        Model Tena, to taka z szarfą i broszką w pasie, na dole tiul. Mierzyłam białą z
        szarą szarfą, ale będę zamawiać ciemniejszą z szarfą beżowąsmile A Ty?smile
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 16:37
        Czyli jednak zamawiają przez Warszawę..a tam mi powiedzieli, że nie będzie
        mojego koloru i modelu.. Ajajaj.. Nic nie rozumiem..
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 16:47
        Bardzo się dziwię, że producent się ukrywa, bo sukienki są świetne. Byłam
        bardzo zaskoczona bo zrobiły na mnie większe wrażenie niż Pronovias, St.
        Patrick i La Sposa razem wzięte chociaż byłam ich wielką zwolenniczką. Minus
        Herm'sa to kiepskie zdjęcia i nieciekawa strona internetowa. Na hiszpańskie
        można patrzeć godzinami...
      • josantini Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 19:08
        Miałam Taranis w kolorze szampana. Zrobiona jest przeslicznie. Byla warta swojej ceny (niemalej). I krawcowa w Adeline tez sie spisala i ja dopasowala do mojej figury tak, ze efekt koncowy byl rewelacyjny smile
    • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 17:27
      Napiszcie też proszę czy jesteście zadowolone z efektu końcowego - jakości
      wykończenia i dopasowania sukieneksmile Jak dotąd mierzyłam tylko trochę
      zniszczony model pokazowy.
    • gosiag1978 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 18:09
      Tez zamówiłam sukienkę Herms'a - w Tylko Ona. Powiedziano mi że są włoskie -
      ale też przeszukałam cały net i nie znalazłam żadnych innych wzmianek na ich
      temat. Cóż najważniejsze że sukienka mi się podoba (Salerin)ipowinna być
      gotowa na przyszły tydzien - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 19:21
        Bardzo ładnasmile Ja dzwoniłam do salonu Tylko Ona na ul. Nowolipie, to tam
        zapewniono mnie, że suknie są francuskie. W Abiu na Jana Pawła nie wiedzieli
        skąd są..
    • rytka_25 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 20:48
      Ja też się decyduję na suknie tej firmy - jak dla mnie są przepiękne i nie ma
      ani jednej, do której mogłabym się doczepić (dla mnie rzecz niebywała smile)) ) Ale
      co się naszukałam w internecie cokolwiek na ich temat to już oddzielna historia.
      Istna zmowa milczenia smile Nie wiem dlaczego ... ale z sukni choćby nie wiem co
      sie działo nie zrezygnuję smile)))
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.08.06, 21:13
        A który model wybrałaś?smile Też w salonie we Wrocławiu?
    • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 03.08.06, 15:28
      Właśnie wróciłam z kolejnego salonu z sukienkami marki Herm's i niestety
      potwierdziły się moje obawy, że być może chciano mnie oszukać.. W salonie w
      Opolu zapytałam o inne kolory sukienek i panie zaproponowały mi uszycie na
      miejscu "na wzór", bo nie ma możliwości sprowadzenia ciemniejszych. Panie we
      Wrocławiu nadal twierdzą, że można sprowadzić wybrany kolor..więc
      prawdopodobnie zamierzały uszyć mi sukienkę w Polsce, a sprzedać jako "markową
      włoską" - Herm's... Mam nadzieję, że tak nie jest, ale będę bardzo dokładnie
      czytać umowę i pytać o szczegóły.. A jeżeli zamówiona będzie się różniła od
      modelu pokazowego to jej nie przyjmę..
      • gosiag1978 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 03.08.06, 15:43
        hmm.... niedobrze..... chyba jutro zadzwonie dopytać co z moją sukienką - kiedy
        będzie na miejscu - ślub 2 września - więc chyba jak będzie coś nie tak to i
        tak już nie wiele da się zrobić sad ale na razie patrze jeszcze optymistycznie
        • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 03.08.06, 16:26
          Może jest jakieś rozsądne wytłumaczenie tego całego zamieszania..np. różni
          dostawcy, odmienne kontrakty poszczególnych salonów.. Przy mnie dziewczyna
          miała pierwszą przymiarkę i sukienka wyglądała bez zarzutusmile Bardzo proszę o
          wiadomość, gdy zobaczysz swojąsmile Skarg na firmę nie znalazłam, więc na pewno
          będzie oksmilesmile
        • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 21.08.06, 18:32
          Witajsmile Jesteś już po przymiarkach, czy jeszcze czekasz na sukienkę?smile Wszystko
          ok?smile
          • gosiag1978 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 22.08.06, 10:44
            hmm... łatwo nie jest
            miała być w tamtym tygodniu, nastepnym terminem było wczoraj ale okazało się ze
            niestety bedzie dopiero 30-tego. a slub 2 września - nie powiem żebym była
            spokojna. Panie z solonu oczywiście zapewniają że wszystko będzie ok i krawcowa
            ma dla mnie cały dzień zeby robić ewentualne poprawki ale dopóki sukienka nie
            będzie na miejscu to gula w brzucha bedzie rosła z dnia na dzień
            • beatamaks Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 22.08.06, 10:49
              w takim razie zaczynam sie cieszyc ze zmienilam wybor. Suknia, ktorą wybralam
              jako pierwszą miała dotrzec do salonu dopiero 5 dni przed slubem, wiec
              zdecydowałam się wybrać inną i będę ją miała prawie miesiąc przed (mam nadzieję)
            • justm Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 22.08.06, 12:01
              moja suknia miała być na początku czerwca (ślub 15/07), a finalnie przyjechała
              inna.
              swoją wywalczyłam na 3 dni przed ślubem .... i jestem przeszczęśliwa, że się
              udało, choć nerwy były niesamowite
    • jannik Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 21.08.06, 22:00
      hej,
      ja tez zamowilam suknie w adeline we wroclawiu. co prawda nie z hermsa, ale z
      kolekcji vivien, i tez nigdzie, przenigdzie w necie nie ma zadnych zdjec i
      informacji o sukni, oprocz jednego malego zdjecia na stronie salonu. nie moge
      nigdzie znalezc ani producenta, ani kraju pochodzenia (co w zasadzie nie ma
      znaczenia, ale moze bylby to trop do lepszych zdjec sukienki), ani w ogole
      zadnych informacji o tej kolekcji.
      czekam teraz na pierwsza przymiarke, slub 10.09, mam nadzieje, ze zdaze ze
      wszystkimi ewentualnymi poprawkami.. dzisiaj dzwonilam, ale jeszcze sukni nie
      ma... mam nadzieje, ze jednak lada dzien bedzie i wszystko bedzie pasowalo....
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 21.08.06, 22:37
        Witajsmile Panie na Wita Stwosza powiedziały mi, że zarówno kolekcja Viviene jak i
        Herm'sa pochodzi z tej samej dużej fabryki we Włoszech. Ja pytałam w salonie
        dlaczego te firmy nie mają swoich witryn internetowych i właściwie sama sobie
        odpowiedziałam, że pewnie tylko na polski rynek są produkowane pod tą
        nazwą..panie potwierdziły i dodały, że na rynku japońskim i amerykańskim
        występują pod inną nazwą i styl tam jest troszkę inny.. Dziwne to wszystko, tym
        bardziej, że jednak większość firm i tak szyje sukienki w Chinach..wink Byłabym
        spokojna, gdyby nie fakt, że w Warszawie powiedzieli, że mojego modelu nie
        będziesad Nie wiem co zrobię, na szczęście mam jeszcze czas. A Tobie życzę
        pięknej sukienki i dużo szczęściasmile Napisz jak będziesz po przymiarcesmile
        • justm Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 22.08.06, 07:44
          witam, ja miałam suknię herm's zamawianą w abiu, w wwie.

historia dośc nieprzyjemna, bo moja suknia była z żorżety a
          przyjechała....suknia z satyny....

mnie powiedziano, że suknie są szyte we francji, ale osobiście nie wierzę ani
          we włochy ani francję - choćby dlatego, że wyszłoby za drogo jak na cenę sukni.
          (suknie włoskie zaczynają się od 2-3 tys euro)

finalnie udało się sprowadzić 'moją' suknię - o rozmiar mniejszą, ale stres był
          ogromny do samego końca.
          natomiast efekt był niesamowity - i mój mąż naoglądawszy się ostatniej soboty
          panien młodych w wilanowie i w tv stwierdził, że moja suknia była absolutnie
          najładniejsza.

niewątpliwym minusem jest brak strony www. mojej sukni widac zaledwie kawałek
          góry, który nijak ma się do jej wyglądu w rzeczywistości
    • beata2802 Made in China... 22.08.06, 10:56
      Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's z pewnością szyte są w Chinach.
      Niestety!!!

Bojkotujcie suknie szyte przez chińskich niewolników!!!

Suknia ślubna Anabell i welon w komplecie: www.allegro.pl/show_item.php?item=121390135
      • inkageo Re: Made in China... 22.08.06, 11:50
        Chyba jednak w Polsce..szukałam na ebayu, wpisałam kraj pochodzenia Chiny i nie
        znalazłam ani jednego modelu.. A z drugiej strony żadna inna firma oficjalnie
        produkująca w Polsce nie ma takich ładnych sukienek - przynajmniej ja takich
        nie znalazłam..
        • jannik odebrala 05.09.06, 17:06
          nie wiadomo gdzie made in
          • jannik Re: odebralam 05.09.06, 17:10
            ups, enter sam sie kliknal wink
            odebralam dzis te moja vivien
            na metce nie ma kraju pochodzenia
            jest importer "tylko ona"
            ale najlepsze jest to: na jednej metce napisane jest "dry clean", a na polskiej
            (tam gdzie info o importerze) - "nie czyscic chemicznie". zagadka.
            ale suknia jest ladna, uszyta porzadnie, no moze do przyszycia niektorych ozdob
            moglabym sie przyczepic... ale, jest naprawde fajna.
            a, no i na tej niby zagranicznej metce jest rozmiar 38, a takiego rozmiaru to
            ja nie nosilam nigdy... musi byc jakas inna rozmiarowka. chinska? wink
            • inkageo Re: odebralam 05.09.06, 17:23
              Nie mogę się doczekać Twoich zdjęćsmile Oczywiście jeżeli zdecydujesz się je
              ujawnić..smile Z tego co pamiętam to włoska rozmiarówka zaczyna się od 40,
              normalnie noszę S/XS a włoską bluzeczkę mam w rozmiarze 40/42smile Pozdrawiamsmile
              • jannik Re: odebralam 05.09.06, 17:28
                no zobaczymy wink
                slub w najblizsza niedziele, a pod koniec wrzesnia posle ci jakies fotki.
                • inkageo Re: odebralam 05.09.06, 18:23
                  Trzymam kciukismilesmilesmilesmile I pięknej pogody życzęsmile
                  • mysiunia2001 Troche nie na temat do inkageo 09.11.06, 10:25
                  • mysiunia2001 Troche nie na temat do inkageo 09.11.06, 10:27
                    Przepraszam że zapytam ale co się stało z suknią którą kupowałaś na
                    zagranicznym ebayu.Pamiętam że jeszcze foty mi wysyłałaś.
                    • inkageo Re: Troche nie na temat do inkageo 09.11.06, 11:21
                      Mam ją oczywiściesmile Ona z założenia była na przebranie lub poprawiny, czekam na
                      nowe kolekcje i zadecyduję czy zamówić jeszcze jedną na ebayu, czy może tak
                      wpadnie mi w oko salonowa, że się nie powstrzymamsmilesmile Fascynacja Herm'sem jest
                      jeszcze sprzed okrycia kanacciwink
                      • inkageo Re: Troche nie na temat do inkageo 09.11.06, 11:24
                        Na www.kanacca.com pojawiła się już jedna sukienka, która jest też w kolekcji
                        Herm's i nawet ją mierzyłamsmile Model Tenasmile
            • adrianna79 Re: Justin Alexander -Adeline 05.09.06, 17:32
              Ja tez przymierzylam jedna sukienke z kolecji Herm's w Adeline we Wrocku i tez
              bardzo mi sie podobala. Nawet i tak wyszlo ze sukiencka co pani miala w sklepie
              lezala na mnie jak ulal i moglabym ja od razu kupic. Jednak ja sie zakochalam w
              sukienkach Justin Alexander'a. O dziwo dowiedzialam od tej samej pani ze jest
              jeszcza jeden salon Adelina, na przeciwko kosciola Marii Magdaleny. Powiedziano
              mi ze sukienke ktora chce bede musiala zamowic do konca roku, bo JA robi modele
              co 6 miesiecy. Po przeczytaniu waszym wypowiedzi obawiam sie ze sukienka, ktora
              dostane, nie bedzie firmowa ale jakas pani ja uszyje a cena bedzie jak za
              firmowke. Czy ktoras z Was brala sukienke z Adeline na przeciwko kosciola Marii
              Magdaleny.
              • inkageo Re: Justin Alexander -Adeline 05.09.06, 18:21
                Wiesz, jeżeli powiedzieli Ci, że musisz zamówić do końca roku, bo później jej
                nie będzie to raczej nie zamierzają jej szyć na miejscu. Jeżeli szyją sami to
                sukienki są dostępne cały czas i w dowolnych odcieniach.. Dla mnie było
                podejrzane to, że sukienka ma być dostępna przez cały następny sezon, a
                importer twierdzi, że kolekcja się kończy i nie będzie już produkowana.. I
                obiecali mi kolor, którego importer nigdy nie miał..
                • adrianna79 Re: Justin Alexander -Adeline 05.09.06, 18:35
                  Bardzo dziekuje za odpowiedz. Ja nie mieszkam w tej chwili w Polsce i moja mama
                  wlasciwie idzie ja zamowic za tydzien. Do Polski dopiero przyjade w styczniu na
                  przymiarke. Teraz bede sie modlic o to zeby suknia byla gotowa na te
                  przymiarke! Tam gdzie mieszkam jest tez dealer Justin Alexander'a, ale ja
                  wolalabym nie przewozic sukienki w samolocie bo chcialaby zeby byla w idealnym
                  stanie; a nie chce ja zanosic do pralni do prasowania itp.
                  • inkageo Re: Justin Alexander -Adeline 05.09.06, 18:45
                    Wiesz co...niech Twoja Mama przed podpisaniem umowy wprost zapyta, gdzie będzie
                    szyta suknia i zapiszcie w umowie jaki jest kraj produkcji.. W końcu mamy prawo
                    wiedzieć co kupujemysmile A jeżeli ekspedientki zobaczą, że Mama jest podejrzliwa
                    to może nie będą kombinować.. Może nawet zażartować, że ma nadzieję, że ich
                    fabryka nie jest pod Łodziąwink J.A. to znana firma, nie to co Herm's, który
                    nawet nie ma strony internetowej.. I ważne, żeby sukienka miała papierową
                    metkę, czytałam na forum, że niektóre dziewczyny kupujące w Madonnie nowe
                    suknie, podejrzewają, że zostały oszukane i dostały używane - były właśnie bez
                    papierowych metek i miały uszkodzenia. Wiem, że to trochę niezręcznie tak
                    sugerować sprzedawczyniom, że obawiamy się oszustwa, ale przecież suknie są
                    bardzo drogie, więc można wymagać i np. powiedzieć, że chcemy mieć metki i
                    dowody autentyczności sukni, żeby później nie mieć problemu z jej
                    sprzedaniem..smile
                    • adrianna79 Re: Justin Alexander -Adeline 05.09.06, 22:31
                      Wielke dzieki Aniele!!!!
                      Jestem bardzo pomocna. Ja bede rozmawiala z moja mama i jej wszystko przekaze!
                      Dam Tobie znac co panie powiedzialy jak moja mama bedzie z nimi rozmawiac.
                      Mam nadzieje ze i tak jestes zadowolona ze swojej sukienki. Napewno wygladasz
                      pieknie!
                      Pozdrowionka!
              • maraxela herm;s kardiel odkupie na 29.09.2007 06.03.07, 12:13
                www.suknie-slubne.pl/pl/herms.php?s=kardiel
    • sliwka80 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 09.11.06, 08:52
      ja tez mam metlik, tez chce Herm'ssmile chyba wezme Mald, ale jeszcze nie jestem
      pewna, a jaka Ty wybralas??
      • inkad Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 09.11.06, 09:51
        Ja mam na oku aż cztery modele - Tenę, Tesslę, Sabbię i Demarus. Decyzji jak
        dotąd nie podjęłam...a Tenę znalazłam w amerykańskiej kolekcji innej firmy..
        Dziwna ta firma, chyba wstydzi się, że jest polska.. Jeszcze poczekam na nową
        kolekcję. Może znalazłaś gdzieś w necie?
      • 7senire8 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 11.11.06, 13:07
        Ja swoją Herm's kupiłam w Krakowie w Madonnie i powiedziano mi, że jest to
        suknia włoska. Jest to model Sabbia co po włosku oznacza piasek. Jest idealna i
        gdy ją założyłam wiedziałam, że to ta jedyna!!!
        • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 11.11.06, 13:37
          Mierzyłam Sabbię w Madonnie w Krakowiesmile Ale mi blondynka z kręconymi włosami
          powiedziała że to firma hiszpańska.. A jak zadzwoniłam tam na drugi dzień i
          powiedziałam, że to chyba nie hiszpańska to powiedziała, że oni sprowadzają ją
          z Hiszpanii, a gdzie jest produkowana to nie wiedzą...
        • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 11.11.06, 13:40
          A sukienka rzeczywiście pięknasmile Czułam się w niej dużo lepiej niż w Indiismile
          Jeżeli będziesz miała fotki to bardzo chętnie zobaczęsmilesmile
          • 7senire8 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 12.11.06, 20:35
            Sukienka rzeczywiście b. b. wygodna i rewelacyjnie się prezentuje no i nie jest
            tak oklepana jak India, Atelier Diagonal 310 i 312,czy też Dauco i Persja.
            Oczywiście miałam w planach zakup Indii i nie chciałam słyszeć o innej, ale gdy
            przymierzyłam Sabbie..... India okazała się "kupą firanki" (tak to trafnie
            określiła pani w Madonnie krakowskiej - blondynka z kręconymi). Nie posiadam
            jeszcze zdjęć siebie w tej sukience, gdyż ślub dopiero w kwietniu.
      • sliwka80 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 12.11.06, 21:19
        No dobra
        MAM JA!!!smile
        juz wisi na szafie, teraz dluuuugo sobie poczekasmile
        na metce nawet nie ma slowa w obcym jezyku
        obstawiam fabryke w Puławachsmile
        ale i tak jest cuuuudnasmile))
    • inkad Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 09.11.06, 09:54
      Mald też jest piękna, właśnie jest na allegro:
      www.allegro.pl/item137392406_wloska_piekna_suknia_slubna_recznie_zdobiona
      .html

• inkageo Herm's kolekcja 2007 09.11.06, 19:46
      www.slubne.pl/herms_2007/
      Szczerze mówiąc stara bardziej mi się podobałasad
      • sliwka80 Re: Herm's kolekcja 2007 12.11.06, 13:29
        Na tych zdjeciach niewiele widacsad
        mierzylam jedna, nawet ladna, ale jakos tak, ja chyba juz wybralam i do zadbej
        innej nie moge sie przekonacsmile

a jesli chodzi o allegro, to piekielnie droga, jak na uzywana, niestety nie moj
        rozmiarsad
        i napisane ze wloskasmile
      • kingadaw Re: Herm's kolekcja 2007 29.01.07, 15:11
        Zgadza się, szkoda że tamta już nei jest dostępna na stronach Tylko Ona
    • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 29.01.07, 15:42
      Faktycznie dziwne z tymi sukienkami...
      Co do tej którą wybrałaś. Czy ona jest na ramiączkach? Mierzyłam chyba taką w
      Warszawie i zakochałam się w niej smile Ale jednak zdecydowałam się na sukienkę
      bardzo skromną, bo stwierdziłam, że sukienka będzie dla mojej "mysiej" urody
      konkurencją smile

Czy mogłabyś wkleić zdjęcie sukienki albo wysłać mi na priva?
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 29.01.07, 15:51
        Bajsarko, którą z nas pytasz o suknię?smile
        • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 29.01.07, 16:01
          Sorki. Ciebie oczywiście smile
          • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 29.01.07, 16:08
            Brałam pod uwagę te dwa modele, ale już z nich zrezygnowałam:
            img176.imageshack.us/my.php?image=christianawu5422cz3.jpg
            img176.imageshack.us/my.php?image=hermssabbia1nz8.jpg
            • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 29.01.07, 16:29
              Ta dopasowana ze wstążką jest super! Jak masz figurę kobiecą i chcesz ją
              pokazać, to wyglądałabyśw niej pięknie.
              Dlaczego juz zrezygnowałaś?
              • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 29.01.07, 16:55
                Wiesz co...to zdjęcie które wkleiłam wcale nie pochodzi z kolekcji Herm's tylko
                z amerykańskiej kolekcji Christina Wu:
                www.christinawu.net/instocknow/pages/5422.htm
                Znalazłam przypadkiem w internecie i nie mogłam się nadziwić.... A właśnie taki
                kolor ze złotem miałam zamawiać (w salonie był ze srebrem). Czyli Herm's
                kopiuje pomysły innych. Później zobaczyłam też na allegro tą suknię, ale
                kupioną w salonie Adeline i się rozczarowałam.. Nie wyglądała już tak fajnie..
                Na dowód mam zdjęcia w komputerze.
                Ostatecznie zdecydowałam się na suknię Pronovias, ale szukam używanej, jeżeli
                mi się nie uda to kupię nową.
    • bajsarka Re: z Francji 29.01.07, 16:40
      Sukienki są sprowadzane z Francji-to usłyszałam od pani z salonu Mystique w
      Warszawie. Chociaż np. model Sagus kosztuje 2170zl, co jest ceną chyba niską
      skoro szyją we Francji i stamtąd sprowadzają.
      Z drugiej strony myślę, że to inne firmy mają zawyżone ceny sukien ślubnych?
      • inkageo Re: z Francji 29.01.07, 17:00
        Ja jestem już pewna, że to polska firma. Nie ma o niej słowa w internecie, a
        opowieść pani o wielkiej fabryce we Włoszech już mnie nie przekonujewink Zresztą
        widać po modelkach..te słowiańskie, polskie rysywinkwinkwink A ceny zawyżają
        wszyscysmilesmilesmile
        • anusiaczek87 Re: z Francji 29.01.07, 18:51
          ja tez obstawiam Polske ale czy tak naprawde to ma znaczenie gdzie szyta jest
          suknia? Skoro szanowane i znane salony np Tylko Ona maja je u siebie to znaczy
          ze suknie sa piekne i dobrej jakosci. W koncu jak ktorejs suknia by sie
          rozwalila z miejsca zrobilaby antyreklame nie tylko marce ale i salonowi bo
          sprzedaja badziewie smile ja mam herms'a i bardzo sie z teog powodu ciesze smile te
          sukienki maja to cos smile
          • inkageo Re: z Francji 29.01.07, 19:01
            Pewnie, że to nie powinno być istotne, ale widocznie z marketingowego punktu
            widzenia jest...stąd te bajeczkiwink To im daje większą sprzedaż i wyższe
            dochody. Np. różnice w cenie między modelami Sabbia a India czy Lorna są
            niewielkie, a Pronovias wydaje dużo więcej na reklamę, piękne sesje zdjęciowe,
            najlepsze modelki. Herm's to czysty zysk przy mininalnych kosztachsmile
    • zdegustowana2 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 29.01.07, 19:29
      Nie rozumiem całego tego zamieszania. "Ja chcę taką", "A ja taką", etc. O co
      chodzi? Czy naprawdę to takie ważne? Czy sukienka jest naprawdę wszystkim, co
      Was martwi? Mam wrażenie, że im dłużej człowiek angażuje się w organizacje
      własnego wesela, tym więcej znajduję rzeczy, które wydają mu się w tym dniu "do
      zbawienia koniecznie potrzebne". Przecież to śmieszne. W ten sposób zatraca się
      naprawdę znaczenie tego dnia. W gorączkowym poszukiwaniu butów w odpowiednim
      kolorze, szminki pasującej do lakieru do paznokci i zaproszeń pod kolor
      sukienki, przestajemy tak naprawdę rozumieć, o co w tym wszystkim chodzi.
      Zawsze wydawało mi się, że nie jest ważnym sam dzień ślubu, ważny natomiast jest
      każdy z kolejnych, następujących po tym ślubie dni. Czy nie sądzicie, że za
      bardzo dałyście się wciągnąć w całą tą komercyjną otoczkę ślubu?
      Nie jestem stałą bywalczynią forum, ale czasem tu zaglądam, bo też niedługo
      wychodzę za mąż. Jedną z refleksji dopadających mnie najczęściej w czasie
      lektury Waszych wypowiedzi jest to, że potrafiłyście stworzyć sobie masę
      problemów, o których możliwości zaistnienia nie miałam pojęcia. Mam wrażenie, że
      to wszystko to niesamowity przerost formy nad treścią. Czy naprawdę tego chcecie?
      Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam, ale już od jakiegoś czasu mam wrażenie, że
      część z Was zapomniała, że ślub jest tylko początkiem czegoś nowego, a nie
      dniem, kiedy coś się kończy, więc trzeba odejść z pompą.
      • inkageo Do zdegustowana2:) 29.01.07, 19:51
        Widzisz, sama chcąc uniknąć problemu znalazłaś jakiś problemwink Otóż nie
        zatraciłam sensu i istoty dnia ślubu i nie zapominam, że ślub nie jest końcem a
        początkiem.. Nie widzę związku między wyborem sukni a tym o czym piszeszsmile
        Faktem jest, że dałam się wciągnąć w machinę przygotowań, ale to wynika tylko i
        wyłącznie z mojego charakteru. Jestem estetką i perfekcjonistką na wszystkich
        płaszczyznach życia, materialnego i duchowego zarazemwink Z podobną
        pieczołowitością wybieram aparat fotograficzny, suknię ślubną, czy nowe meble.
        Z moim zdrowiem psychicznym jest wszystko ok, a przygotowania dają mi dużo
        radości i energiismile Myślę, że po ślubie nie będę odczuwać pustki, tylko zajmę
        się czymś nowym, kolejnym projektem do zrealizowaniawink Pozdrawiamsmile
        Wcale mnie nie uraziłaś, raczej wywołałaś uśmiechsmile
    • kingadaw Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 30.01.07, 13:27
      to jest borrbelo
      www.slub.waw.pl/komis/suknie/4968_a.jpg
      okazuje się że wzór haftu jest równie popularny za oceanem

www.valcollections2.com/storefrontprofiles/DeluxeSFItemDetail.aspx?sid=1&sfid=111804&c=101352&i=182153376
      www.valcollections2.com/storefrontprofiles/DeluxeSFItemDetail.aspx?sid=1&sfid=111804&c=101352&i=179497006
      Ciekawe, prawda? smile
    • aga_kr3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.02.07, 21:56
      Zwariowalam dziewczyny!!!!!!!!!!! Zamowilam suknie Herms'a niecale dwa tygodnie
      temu w Madonnie w Krakowie. Musze na nia czekac 14 tygodni! Slub mam 28
      kwietnia i pierwsze co jutro zrobie to pojade do Madonny i poprosze o
      potwierdzenie zamowienia sukni wraz z data dostawy. Jestem zalamana po tym co
      przeczytalam tutaj! Teraz juz nie wiem.... nie wazne jest dla mnie skad suknia
      jest, czy z Hiszpanii czy z Wloch czy tez z Polski- teraz juz nie wiem czy ja
      dostane na czas crying
      Jezeli ktorakolwiek z was zamowila suknie z Herms'a goraco prosze o informacje
      czy byla na czas czy taka sama rzeczywiscie, czy wszystko bylo OK!!
      Uspokojcie mnie prosze ,bo zwariuje!!!!!!!!
      • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.02.07, 22:50
        Ja też mam ślub 28 kwietnia. Sukienkę zamówiłam 8 stycznia. Babki mówiły, że
        będzie na czas.
        Jaką masz sukienkę?
        • aga_kr3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 02.02.07, 22:54
          Kardiel... na stronie Madonny wyglada beznadziejnie, moze dlatego,ze jest biala
          a nie ecru a moze dlatego,ze nie widac na niej tych "wszedobylskich"
          krysztalkow Svarowskiego wink
          A Ty ktora wybralas?
          • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 03.02.07, 00:01
            Spokojniesmile Na pewno wszystko będzie dobrzesmile
          • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 03.02.07, 00:21
            Aga....dlaczego Ty się denerwujesz? Panie w Madonnie na krakowskim rynku są
            bardzo fajne i na pewno dotrzymają terminu...smile Zresztą bardzo poważnie
            traktują klientówsmile Ten wątek miał wyjaśnić pochodzenie sukni marki Herm's, a
            nie straszyć kogokolwieksmilesmilesmile Pozdrawiamsmile
            • aga_kr Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 03.02.07, 00:38
              Denerwuje sie, bo jedna z dziewczyn napisala, iz suknie dostala nie taka jak
              zamawiala a swoja wywalczyla dopiero 3 dni przed slubem sad moja kuzynka 4 lata
              temu zamowila suknie w madonnie i dostala nie z takiego materialu jak
              chciala... dostala delikatna gratyfikacje pieniezna i poszla do slubu w sukni
              troszke rozniacej sie od tej ktora zamaiwala sad
              Jestem dobrej mysli... ale tak czy inaczej jutro zawitam w Madonnie... zdam
              relacje ...
      • lewandosiak Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 11.02.07, 15:01
        Ja tez mam ślub 28.04.2007r. a suknie z kolekcji herm's model kera zamówiłam
        dokładnie w piątek tj. 09.02.2007r. w salonie Mystique w Warszawie. najlepsze
        jest to że w piatek dałam zadatek 1000zł, a w sobote odebrałam telefon, że sukni
        jednak nie będzie, bo nie zdażą sprowadzić (nie pytałam skąd). jednoczesnie
        kobieta, która ze mną rozmawiała odebrała drugi telefon, gdzie słyszałam jej
        rozmowę z kimś, że maja jednak potwierdzenie od producenta, że uszyje mi suknię.
        na ostateczne potwierdzenie mam jednak czekać do poniedziałku. z tego wynika, że
        "na zapleczu" tego nie szyją, ale czy za granica to nie jestem pewna. obstawiam
        polskę. boje się tylko teraz, że nie zdążą, albo coś będzie z sukienką nie tak.
    • aga_kr3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 05.02.07, 12:56
      Dzwonilam wlasnie do Madonny, poprosilam o przeslanie faxu z zamowieniem do
      Hiszpanii oraz potwierdzeniem terminu.... zapytalam rowniez jakiego pochodzenia
      sa suknie- rozmawialam z osoba ktora mi je sprzedawala i wtedy oznamila,iz sa
      hiszpanskie... powiedziala,ze skontaktuje sie ze mna za pol godziny, poniewaz
      musi zapytac o to menagerke (czyt. ustalic z nia jedna wersje)... nie
      powiem,ale troche zaniepokojona jestem!!
      na malopolskich targach ich nie bylo....
      ...co tez ciekawe Herm's to nie firma,a tylko nazwa kolekcji...
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 05.02.07, 13:03
        Jak się coś wyjaśni to piszsmile
        • aga_kr3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 05.02.07, 13:05
          jasne!
    • aga_kr3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 05.02.07, 14:14
      dzwonila.... potwierdzenia maja tylko zbiorcze, wiec ja osobiescie zadnego
      dostac nie moge... suknia jest Francuska... ale skoro mam umowe to suknia
      bedzie... faktem jest ,ze zanim przyjela ode mnie zamowienie to dzwonila
      zapytac do centrali czy gdzies tam czy dojdzie..... juz sama nie wiem
      • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 05.02.07, 14:16
        Będzie dobrzesmile Może chociaż uda Ci się dowiedzieć co to za firma, skoro Herm's
        to tylko nazwa kolekcji.. Na metkach dziewczyny nie miały żadnej informacji,
        tylko nazwe importera - Tylko Ona.
        • ysmay1 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 22.09.07, 19:55
          wiec tak ja dzis sobie zamowilam suknie Herms. Pani powiedziala mi
          ze dostane w poniedzialek (bo wtedy ma byc krawcowa) probke
          materialow tak zebym mogla sobie dobrac buty czy cos innego.

tu takie info www.we-
          dwoje.pl/kolekcja;sukien;slubnych;herms,artykul,1696.html
    • aga_kr3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 06.02.07, 10:09
      Czy któraś z was wybrała suknie z tej kolekcji??
      • kingadaw Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 07.02.07, 11:46
        pytasz o kolekcje 2007 czy w ogóle?
        • iskra25 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 07.02.07, 12:49
          ja wybrałam model SONDIC w Tylko Ona i jestem zadowolona bo wyglądam w tej
          sukni bardzo fajnie smile
          • ada.opole Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 08.02.07, 20:20
            Czy może któraś z was kupowała sukienkę model KIM z kolekcji Herm's albo ma
            jakieś foto?? Z góry dziękuję
            • lewandosiak Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 11.02.07, 15:06
              ja zmówiłam już inna sukienkę z tej kolekcji, ale mam do Was Dziewczyny inne
              ważne pytanie: czy podpisywano z Wami jakąś umowę (szczególnie w salonie
              Mystique w Warszawie bo ja tam zamówiłam swoją). Bo jesli chodzi o mnie to dałam
              zadatek, dotałam kopię pokwitowania wpłaty, Pani wypełniła sobie formularz
              zamówienia, inna mnie zmierzyła i mam czekać na telefon. nie spisywano ze mną
              żadnej umowy!!!!! może czegos nie dopilnowałam. czy to może mieć dla mnie jakieś
              konsekwencje?
              • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 12.02.07, 00:48
                Ja także zamówiłam tam sukienkę i cała pracedura jest identyczna. Więc wydaje
                mi się, że jest to ok.
                • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 12.02.07, 11:46
                  ja równiez kupilam suknie firmy HERM'S - poinf.mnie ze te suknie sa z hiszpanii
                  smile miesiac po dokonaniu zakupu trafilam na forum gazeta.pl i troche
                  przestraszyly mnie te wasze wypowiedzi smile -jak mozna sprzedawac cos i podawac
                  rozne kraje pochodzenia?postanowilam wyslac mail do salonu "tylko ona" z prosba
                  o wytlumaczenie mi zaistnialej sytuacji skoro oni sa glownymi dystrybutorami na
                  Polske( bo obnosza sie z tym ze ho ho). i co? i nic!!!do tej pory zero odzewu z
                  ich strony-to dla mnie osobiscie o czyms swiadczy.ja zamowilam model :KELAZ -czy
                  ktoras z was ma moze swoje zdjecie w tej wlasnie sukni?ja przy zakupie nie
                  mialam aparatu bo u nas niestety nie pozwalaja robic zdjec,slub mam 21kwietnia a
                  przymiarka dopiero 6kwietnia - zdjecie na stronie "tylko ona" jest tak do bani
                  ze nie oddaje calego efektu sukni. mozecie przeslac mi na mail -jesli posiadacie
                  oczywiscie takie zdjecie
                  • aga_kr3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 12.02.07, 17:35
                    www.suknie-slubne.pl/pl/herms.php?s=kelaz
                    to Twoja suknie wink nie martw sie moja na mdelce tez wyglada beznadziejnie wink
                    • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 12.02.07, 17:45
                      Połowa sukien na tych modelkach wygląda beznadziejnie. Do tego stopnia, że
                      nawet patrząc na modelkę, nie chciałam przymierzać sukienki smile
                  • inkageo Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 12.02.07, 17:53
                    Może ta dziewczyna ma fotki z przymiarki Kelaz:
                    tiny.pl/cqh3
                    • myszunia9 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 12.02.07, 19:14
                      Hej. Ja równiez zamówiłam ta sukienkę. Przeglądając strony z sukienkami, nie
                      zwróciłam na nia uwagi, wydała mi się okropna. W rzeczywistości jak dla mnie to
                      strzał w 10-tkę.
                      pozdrawiam.
                      • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 12.02.07, 20:03
                        do myszunia9 : czy masz moze foto jak wygladasz w tej sukni? nie bede
                        rozpowszechnia twojego zdjecia -to tylko i wylacznie dla mniez gory dzieki jesli
                        mosz i mozesz smilea kiedy jest twoj slub?
                        • myszunia9 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 13.02.07, 14:34
                          Hej.
                          Niestety nie posiadam zdjęć. W sumie zapomniałam nawet zabrac ze soba aparat.
                          Zamówinoą sukienke mam otrzymać z poczatkiem czerwca. Wtedy będe mieć zdjęcia z
                          pewnoscią. W przyszłym lub za dwa tyg. idę oglądnać buty i może wówczas uda mi
                          sie zrobić kilka fotek.
                          Ja zamówiłam kolor biały , a w salonie mieli tylko ecri.
                          Ślub mam 14 lipca 2007r. w Klasztorze w Kalwarii-Zebrzydowskiej o godz. 16,00.
                          Pozdrawiam

P.S.
                          Jeżeli jeszcze masz pytanka, to chetnie w miare możliwości na naie odpowiem.
                          • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 13.02.07, 19:09
                            a jakie bedziesz kupowac buciki? masz juz cos na oku?ja nie chce butow z
                            czubkiem a w salonach w wiekszosci maja takie do zaoferowania-chyba zdecyduje
                            sie na jakies z firmy ryłko ,bo maja gladkie buty ecru .jak udaloby ci sie
                            zdobyc jakies fotki lub zrobic sobie zdjecie to przeslij prosze ,bo ciekawosc
                            mnie zzera
                            • myszunia9 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 13.02.07, 20:11
                              Hej.
                              Buciki zrobi mi tatuś, a właściwie jego firma.
                              Kupiłam sobie materiał z białej satyny. Z pewnością będzie miał okrągły czubek,
                              niski obcas.
                              Pozdrawiam.
                              • kingadaw Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 16.02.07, 09:40
                                Ja też mam ślub 14 lipca 2007, też w sanktuarium (w Tuchowie) i też o 16.00 big_grin
    • marakuja75 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 01.03.07, 20:09
      Trochę jestem zaskoczona, że ktoś zamówił suknie Herm's w Madonnie na ślub 28 IV dopiero w styczniu, czy nawet w lutym. Ja byłam w salonie tuż po Bożym Narodzeniu i pani w Krakowie już wtedy mnie postraszyła,że absolutnie muszę zamówić suknię do końca roku 2006, bo jeśli zamówię w Nowym Roku to mi nie sprowadzą na ślub który ma być 28 IV. Zamówiłam więc suknię w sobotę, tuż przed Sylwestrem,ale teraz po wypowiedziach widzę,że takie traktowanie klienta nie jest fair do końca. Skąd te suknie są to też każdy mówi jak mu pasuje.
      • kasiad50 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 01.03.07, 20:17
        Ja też będę miała suknię Herms smile
        A gdzie ona została uszyta nie mam zielonego pojęcia smile
      • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 06.03.07, 08:42
        ja tak samo jak marakuja zamawialam suknie w grudniu -tyle,ze w pierwsza sobote
        miesiaca(rzeszów) i rowniez uslyszalam ze jesli nie zamowie jej do polowy
        grudnia to moge zapomniec o tej sukni na 21kwietnia.jak mi powiedziano na
        niektore suknie czeka sie 3 miesiace ,a na herm's i jeszcze jakas firme tylko
        nie pamietam nazwy prawie 4 bez kilku dni.
        • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 06.03.07, 08:44
          a jakie suknie macie zamowione?
          • kingadaw Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 06.03.07, 09:37
            Borrbelo
            • aga_kr3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 06.03.07, 09:39
              Za zamawiałam w połowie stycznia na 28 kwietnia i suknie mam dostać w tygodniu
              ślubnym sad
              • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 06.03.07, 10:39
                Ja tak samo. SUknię zamówiłam na poczatku stycznia, i ma być po Świętach
                Wielkanocnych. Potem ewentualne poprawki.
                • maraxela HERM;S kardiel odkupie na 29.09.2007 06.03.07, 12:15
                  WZROST 170 ROZMIAR 36/38
                  www.suknie-slubne.pl/pl/herms.php?s=kardiel
                  • dunia2000 Re: HERM;S kardiel odkupie na 29.09.2007 19.07.07, 10:11
                    Witam.

Ja 15,09,2007 biorę ślub i mam właśnie taką suknię.
                    Jeśli jest pani zainteresowana kupnem bardzo chętnie ją sprzedam.
                    Mój wzrost to 162 ale suknia nie była skracana (kupiłam gotową z salonu,nie
                    była zamawiana dla mnie) rozmiar 36-38
                    Mój adres mailowy to dunia2000@wp.pl
                    • kingadaw Re: HERM;S kardiel odkupie na 29.09.2007 19.07.07, 10:56
                      polecałabym napisać na priv, bo mnie np. chwilę zeszło zanim znalazłam Twój
                      post. Chociaż z tego co pamiętam maraxela zamówiła już swoją suknię...
                      • enop Re: HERM;S kardiel odkupie na 29.09.2007 31.07.07, 13:26
                        Mam suknię Kardiel, biore w niej slub 08.09.2007 agatak@vp.pl
    • mikatwa Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 14.03.07, 22:12
      Ale czad. super ten watek z pochodzeniem firmy Herm's. dzisiaj właśnie spędziłam
      pół dnia na poszukiwaniu strony internetowej tej "firmy" bądź jakichkolwiek
      wzmianek o takowej w niepolskojezycznym internecie. Dodam jeszcze że mi w
      salonie tylko ona pani powiedziała że firma jest francuska... smile poszukiwania
      internetowe natomiast - bez powodzenia. brak jakichkolwiek informacji. i nawet
      nie tyle chodzi mi o wysledzenie kraju pochodzenia producenta co odnalezienie
      mojej wybranej kiecki ... sad w salonie wybrałam model kimiel - i nigdzie w
      internecie nie moge go znalezc!!! to troche dziwne prawda?
    • ewa_warszawa herm's ksarkuz 20.03.07, 21:34
      mierzyslam dzis suknie i najberdziej spodobal mi sie herm's model ksarkuz. i
      myslalam ze to to bedzie to. ale przeczytalam ten watek i sie wystraszylam. juz
      nie chodzi o pieniadza, czy kraj pochodzenie ale o terminowosc. ile z was na to
      nie narzekalo? (jesli chodzi o salon mystique). moze by sobie zamowic taka w
      jakiej pracowni.
      www.slubne.pl/obrazki/4129_big_vtuL.jpg
      • maraxela Re: herm's ksarkuz 20.03.07, 22:29
        ja dzisiaj zamowilam model kardiel na ulotce z salonu pisze ze to suknie wloskie
        • paulina-kuch Re: herm's ksarkuz 23.03.07, 14:19
          nie dowiemy sie co jest prawda a co nie, skoro podobaja nam sie suknie to co za
          roznica gdzie sa szyte -dla mnie zadna choc poczatkowo zdenerwowalam sie ,ze
          robia ze mnie glupka.pewnie bedziecie sie smialy z mojego pyt ,ale ja
          zapomnialam zapytac o to w salonie-otoz czy do tych sukni sa oryginalnie halki?
          pyt bo moja bratowa kupujac suknie(nie pamietam firmy) myslala ze jest halka i
          ze placac za suknie placi jednoczesnie za halke,a co sie okazalo halke na kole
          trzeba bylo dokupic w salonie.a jak to jest z herm's? -ja mam model kelaz ktora
          wymaga halki i tak sie zastanawiam i gdybam sobie smile
    • anusja80 A ja mam Herm's Bator :) 21.03.07, 16:57
      Że dziwna sprawa z tą firmą to prawda. Ja też szukałam w Internecie, na
      włoskich stronach, hiszpańskich, francuskich i nic. Tylko na polskich i to
      tylko w kontekści salonu w Warszawie "Tylko ona". Mnie też suknie tej firmy
      najbadziej sie podobały, no i były jednak tańsze niż innych firm. Kiedy
      rozważałam zamówienie mojej w salonie, byłam świadkiem przypadkowych,
      podsłuchałam niechcący rozmowę ekspedientki, gdy pytała o termin realizacji dla
      mnie. Oczywiście rozmawiała po polsku i informację otzymała od razu, a nie
      musiała czekać na żadne potwierdzenia terminu z Włoch/Hiszpanii/Francji. Termin
      tez okazało się, że bardzo szybki, bo chyba miesiąc, a nie sądzę, żeby było to
      możliwe w przypadku zagranicznych. Myślę, że szyją gdzieś w Polsce, ale czy to
      ma znaczenie, jeżeli rzeczywiście suknie są ślicznesmile Negocjujcie ceny, 10%
      zawsze dadzą. Ja odkupiłam w końcu od innej byłej panny młodej, którą znalazłam
      w komisie ślubnym. Oszczędność duża, radość ta sama. Krawcowa dopnie wszystko
      na osttani guzik i będę najpiękniejsza. Czego i Wam życzę.
    • juliaaa3 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.03.07, 11:57
      Witam Was serdecznie!

Na forum trafiłam przez przypadek, bo szukałam firmy Herm's w internecie.
      Wczoraj zamówiłam suknię tej firmy, model: Kedane i jestem przeszczęśliwa. Już
      od kilku miesięcy szukałam tej swojej Jedynej w internecie i katalogach mody
      ślubnej. Ale dopiero kiedy wybrałam się do salonu, to znalazłam tę wymarzoną.
      Mierzyłam sukienie, które już wcześniej wpadły mi w oko, oglądane w katalogach,
      ale na mnie nie leżały już tak pięknie jak na modelkach z fotografii. Ślub mam
      dopiero 29 września, pierwszą przymiarkę też w tym miesiącu i zastanawiam się
      czy to nie za późno???

Ale z sukni jestem bardzo zadowolona,od razu wiedziałam,że to ta!!! Leży
      idealnie, choć bałam się, że nie znajdę takiej dla siebie - mój rozmiar 42 smile)
      Suknię zamówiłam w Adeline w Opolu, pani ekspedientka mówiła, że sprowadzana
      jest z Włoch, ale dla mnie to bez znaczenia. Najważniejsze, że jest solidnie
      uszyta. Mam też nadzieję, że dostanę ją bez zarzutu, bo po przeczytaniu
      niektórych komentarzy przyznam, że trochę się przestraszyłam. Nie zdawałam
      sobie sprawy,że można mieć takie problemy... Ale jestem dobrej myśli.
      Pozdrawiam smile))
      • lunaa2 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.03.07, 12:28
        ja jestem na kupnie tej:

www.suknie-slubne.pl/pl/herms.php?s=kjolir
        • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.03.07, 12:41
          Ja zamówiłam suknię 8 stycznia i miała być za równe 3 miesiące.
          Okazało się, że jest wcześniej! Więc nei ma strachu smile
          • pomidorekk Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.03.07, 14:32
            ja tez mam Herm'sasmile model Kivior czy jakos taksmile w internecie wygląda tak
            sobie, ale na żywo wygląda śliczniesmile
            przyjeżdża ok. 20 majasmile
            • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.03.07, 16:34
              pomidorekk, czy Ty pracowałaś przypadkiem w "znanej" firmie doradztwa
              personalnego? I masz na imie Gosia?
              • pomidorekk Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.03.07, 16:37
                Pracuje w firme doradztwa personalnego, ale Gosia na imię nie mamsmile
                a kiedys pracowałam w beznadziejnej firmie doradztwa personalnego i moge nawet
                wymienić nazwę i zrobić antyreklamę.
                Omijajcie RKJOBS szerokim łukiemsmile
                • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.03.07, 16:58
                  Czy pracowałaś tam w 2004? Ja miałam tam praktyki w lipcu 2004 smile
                • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.03.07, 17:01
                  przenosze swoje rozwazania i pyt. nizej poniewaz wskoczylo mi nie tam gdzie
                  potrzeba ,przez co zostalo pominiete smile
                  nie dowiemy sie co jest prawda a co nie, skoro podobaja nam sie suknie to co za
                  roznica gdzie sa szyte -dla mnie zadna choc poczatkowo zdenerwowalam sie ,ze
                  robia ze mnie glupka.
                  MOJE PYTANIE
                  pewnie bedziecie sie smialy z mojego pyt ,ale ja
                  zapomnialam zapytac o to w salonie-otoz czy do tych sukni sa oryginalnie halki?
                  pyt bo moja bratowa kupujac suknie(nie pamietam firmy) myslala ze jest halka i
                  ze placac za suknie placi jednoczesnie za halke,a co sie okazalo halke na kole
                  trzeba bylo dokupic w salonie.a jak to jest z herm's? -ja mam model kelaz ktora
                  wymaga halki i tak sie zastanawiam i gdybam sobie smile
                  • bajsarka Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 23.03.07, 17:06
                    Musisz najlepiej zapytać. zadzwoń to Ci powiedzą prze tel.
                    Chociaż jak ja mierzyłam, to wiem, że tylko w cenę wchodzi sukienka. A halkę
                    mogę kupic lub nie.
                    • pomidorekk Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 24.03.07, 09:36
                      Tak! Pracowałam tam w 2004smile
                      straszne czasy....

ano własnie o tej halce nie pomyślałam.... trzeba dokupić? Kto kupuje w salonie
                      na Nowolipiu? Może wie?
                  • ivet81 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 24.03.07, 15:35
                    Hej, ja również zamówiłam suknię Herms. Zgadzam się, że ciężko się dowiedzieć
                    skąd one pochodzą ale czy to ważne? Podobają się nam i o to chodzi. Tak jak
                    Paulina zamówiłam Kelaz i zgadzam się z Wami, że na modelce w necie wyglądają
                    tak średnio (nie wiem ale mnie ta modelka jakoś denerwuje bardzosmile) Model Kelaz
                    zobaczyłam na targach ślubnych, potem znów w salonie, przymierzyłam i
                    wiedziałam, że to ta!! A co do halki, to rzeczywiście, Kelaz jej wymaga. Można
                    wypożyczyć (koszt 70 - 80zł) lub kupić nową (150 chyba).
                  • shellerka halka 31.07.07, 13:38
                    czesc, ja tez mam model kelaz i u mnie w umowie jest napisane, ze wypozyczenie
                    halki gratis - tylko trzeba wpłacić 150 zł kaucji.
    • mela81 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 24.03.07, 15:46
      z tego co ja się dowiadywałam to są suknie francuskie
      • paulina-kuch Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 24.03.07, 16:27
        mnie osobiscie rowniez denerwuje ta modelka, ktora pozuje do zdjec firmie herm's
        -ona nie jest jakas wyjatkowa i przez ilosc modeli jakie prezentuje juz sie
        "przejadła"
        • ivet81 Re: Bardzo tajemnicze suknie z kolekcji Herm's... 26.03.07, 09:09
          paulina-kuch: a jaki wybrałaś kolor sukni Kelaz? Kiedy ślub? Masz już pomysły
          na dodatki do sukni?smile Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka