10.08.06, 09:24
Dziewczyny podajcie prosze propozycje waszego menu. Najlepiej ze szczegolami.
Pozdrawiam wszystkie zabiegane i szczesliwe smile
Obserwuj wątek
    • kinga67 Re: MENU 10.08.06, 10:08
      Obiad:
      rosół królewski z kluseczkami

      Kotlet schabowy z pieczarkami
      Zrazy zawijane
      Pierś z kurczaka z nadzieniem: feta lub na slodko
      Indyczki faszerowane 2 szt.
      Goloneczki

      Frytki
      Ziemniak z wody
      Ziemniaczki pieczone
      Marchewka z groszkiem
      Buraczki
      Kapusta na słodko-kwaśno
      Surówka z białej kapusty

      Deser;

      Tort weselny, kawa, ciasto, lody,Ciasto (rodzaje):


      Przekąski:
      Klopsiki w sosie pomidorowy z pieczarkami
      Pieczeń faszerowana śliwką
      Łosoś norweski w sosie kaparowym
      Indyk w winie marshala
      Szaszłyki
      Steki po szwjacarsku lub rostbef kremem chrzanowym
      Szczupaki faszerowane???
      Szynka po rusku
      Deski przekąskowe
      Sałatki:
      śledziki
      papryka marynowana, ogóreczki


      Wieczorkiem:
      Barszczyk czerowny
      Biała kiełbaska z bigosem w chlebkach
      Lub prosiaczek



    • j-jonaszka Re: MENU 10.08.06, 10:29
      -rosół na bażancie z zacierkami
      -rolada z 3 mięs na sosie szlacheckim, kopytka, warzywa gotowane na parze;
      -udziec z ziemniakami i surówką;
      -uczta grillowa (impreza przenosi się tutaj na zewnątrz);
      -łosoś w sosie koperkowym, ryż rozmaitości, surówka,
      -barszcz biały na króliku z jajem;
      -półmisek wędlin pieczonych i wędzonych;
      -śledź w oleju;
      -bukiet ryb wędzonych;
      -karp;
      -sałatka z kurczaka z rusztu, sałaty, borówek w sosie miodowo-musztardowym;
      -sałatka jarzynowa;
      -jaja faszerowane mix;
      -filet z kaczki w sosie balsamiczno-winnym;
      -tatar z łososia;
      -kurczak faszerowany;
      -7 rodzajów ciast;
      -tort;
      -owoce;
      -chłopski stół.
    • monia76 Re: MENU 10.08.06, 13:01
      my mieliśmy niestety bardzo tradycyjne menu, ponieważ takie gusta ma nasza
      rodzinka.

      Dania gorące:
      - flaki
      - kotlet schabowy + kopytka + bukiet surówek
      - grill: szaszłyk, kiełbasa grilowa, karkówka z pieczonymi ziemniaczkami i
      surówką
      - barszcz czerwony i pasztecik z mięsem.

      Dania zimne:
      - wybór zimnych mięs i wędlin: szynka, schab ze śliwkami, pasztet, polędwica
      - wybór ryb: łosoś wędzony z pastą twarogową; ryby wędzone: pstrąg, halibut,
      łosoś, śledzie w oliwie z cebulką.
      - sałatki: sałatka jarzynowa w szynce, sałatka z kurczaka wędzonego, sałatka z
      tuńczykiem, oliwki czarne i zielone
      - inne: befsztyk tatarski, schab w galarecie, jaja faszerowane, wybór pieczywa
      i masła, świeże warzywa, półmiski świeżych jarzyn.
      - lody

      przebojem menu był wiejski stół, na którym pojawiła się kiełbasa, kaszanka,
      wędzona szynka na nodze, wędzone węgorze, smalec, ogórki itp. znikł w mgnieniu
      oka, chociaż był ogromny wink
        • olkalenka Re: MENU 10.08.06, 15:59
          dziekuje dziewczyny za wsparcie smile Slub mamy o 14.00, obiad zaplanowany jest na
          15.00, potem o 20.00 pierwsza kolacja i o 23.00 kolacja druga. Obiad mysle
          standard -rosol, rozne rodzaje miesa , kluski i ziemniaki. Na pierwsza kolacje
          bedziemy mieli pieczonego swiniaka, kawalki innego miesa i zaproponowano nam
          galarete, ktora chetnie wymienie na cos z waszych propozycji. Dzieki smile No i
          druga kolacja barszczyk i krokieciki. Zastanawiam sie tylko czy godzina 23.00
          nie jest za wczesnie na druga kolacje. Trudno mi przewidziec czy wesele potrwa
          do rana czy zakonczy sie ok. 2.00. Dzieki za rady
    • lanka_cathar U nas było takie: 10.08.06, 16:20
      Obiad weselny – ok. 18.00- dla 25 osób

      Menu

      Przekąski zimne: Talerz warzyw grilowanych

      Zupy: Krem borowikowy w aromacie truflowym

      Dania gorące: Zraziki cielęce w sosie rozmarynowym

      Dodatki: Kluseczki ziemniaczane, Mix warzyw gotowanych

      Deser:Tiramisu

      Przyjęcie weselne – ok. 20.00- dla 44 osób

      Bufet Szwedzki

      Stół rybny: Łosoś w całości na postumencie;
      Szczupak faszerowany w całości ułożony w kształcie ryby;
      Carpacio z łososia wędzonego.

      Stół mięsny:
      Pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybkami leśnymi , kurkami i rydzami
      Pasztet z cielęciny z pistacjami
      Kawałki piersi z kurczaka z sezamem w sosie curry
      Plastry kaczki pieczonej w sosie balsamicznym podawane na sałacie lodowej

      Przekąski wegetariańskie:
      Krążki bakłażana zapiekane z pomidorami, posypane parmezanem i przybrane
      świeżą bazylią oraz kawałkami sera „ Feta”
      Łódeczki z cukini nadziewane z rocpolem , sos vinegrette
      Czerwona cykoria nadziewana ricottą , sos balsamiczny
      Roladki ze szpinaku nadziewane Fetą w sosie balsamicznym z rodzynkami
      Pomidorki cherry nadziewane anchois

      Sałatki:
      Carpacio z kartofli w sosie truflowym
      Sałatka szpinakowa z parmezanem i świeżą bazylią , sos vinegrette
      Sałatka Afrykańska z selera naciowego , kolorowej papryki , brzoskwini , sos
      różowy z dodatkiem imbiru
      Sałatka brokułowa w sosie rocpolowym
      Sałatka włoska z makaronem , prażonymi ziarnami dyni i słonecznika , sos
      balsamiczny
      Sałatka hawajska z owocami morza

      Dania gorące
      Serwowane z bemarów :250 gr/os.
      Cielęcina w sosie z prawdziwków
      Kawałki piersi z kurczaka w sosie sojowym z orzechami
      Ravioli z ricotta i szpinakiem w sosie gorgonzolowym z szałwią
      Warzywa grillowanie z parmezanem
      Panga owinięta w cukinii w sosie lemonkowym z ryżem
      Dodatki:
      · Pieczywo rozmaite :
      (bagiety, rustico, cebulowe, serowe, śliwkowe, razowe)
      Kluseczki ziemniaczane
      Opiekane chrupiące ziemniaki
      Aromatyczny ryż
      · Masło
      Desery
      Mini babeczki na kruchym cieście z kremem waniliowym i owocami
      Profitrole z kremem czekoladowym i waniliowym
      Ciasteczka kaimakowe ze skruszonym orzechem włoskim
      Sernik z pomarańczowa skórka
      Patery owoców krojonych
      oraz
      Tort weselny ok. 12.00

      Tort śmietanowo-owocowy
      Tort bezowy mocca
      Tort czekoladowy z wiśniami

Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka