Dodaj do ulubionych

slub w maju

16.08.06, 13:06
witam forumowiczki, mam maly dylemat i nie bardzo wiem o co chodzi z tym
przesadem ze slubu nie powinno sie brac w maju, a ja tak sobie wlasnie
postanowilam w przyszlym roku 19 maja poniewaz moj przyszly maz obchodzic
bedzie 30 urodzinki i pomyslalam sobie, ze fajnie by bylo , ale cala jego
rodzina jest anty chodziaz ksiadz powiedzial ze nie ma problemu i sam sie
dziwi dlaczego maj jest tak malo popularny, jego mama juz dala sie tym
prekonac ale jak powiedzila jego babci to znowu zaczelo sie wiercenie dziury
w calym a ja i tak nie ustapie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • twitti Re: slub w maju 16.08.06, 13:08
      to powiem ci tak - juz to pisalam tu ale jeszcze raz napisze - moj wujek mial
      dziewczyne, znal ja niewiel czasu, wpadli, pobrali sie w majusmile sa bardzo
      szczesliwym malzenstwem i bardzo zakochanym juz ponad 30 latsmile maja 3 dziecismile
      nie ma regulysmile powiedz to swojej rodzinie, moze zmienia zdaniesmile
      • ashton Re: slub w maju 16.08.06, 13:12
        W maju kwitną konwalie, chciałabym mieć je w bukiecie ślubnym wink
        Nie rozumiem tego przesądu, dlaczego akurat maj jest "nie teges", a nie na
        przykład lipiec w którym też nie ma "r"? Niczym się nie przejmuj, postaw na
        swoim!
    • mysza_klapsiara Re: slub w maju 16.08.06, 13:17
      To tylko przesądy, bo w żadnym języku w wyrazie maj nie występuje litera "r".
      Ale jeśli przesądami się nie przejmujesz, to nie ma problemu. smile Maj to przecież
      piękny miesiąc.
    • anula.a1 Re: slub w maju 16.08.06, 13:25
      Ja miałam 20 maja tego rokusmile I jestem najszczęśliwszą żoną na świecie!!!smile
    • mrowka05052007 Re: slub w maju 16.08.06, 13:59
      my też wybraliśmy maj - dokładnie 05.05.20007 (moje 29 urodziny)
      a przesąd? Nie przejmuję się nim - a inne traktujęjako dobrą zabawę (np. ten,
      że panna młoda musi miec cos niebieskiego, pozyczonego i starego)
      Aaaa - i jeszcze planuję perły - więc juz w ogóle przesądne forumowiczki mnie
      przeklną. wink))
      A my na przekór wszystkim będziemy bardzo, bardzo szczęśliwi!
      • twitti Re: slub w maju 16.08.06, 14:00
        a my chcielismy w tym roku 13 maja, ale bylo za malo czasu na uzbieranie
        pieniedzy, wiec wybralismy wrzesiensmile uwazam ze nie ma znaczenia miesiac.
        Ludzie sie rozwodza i w miesiace z przyslowiowa literka "R"..
      • ashton Re: slub w maju 16.08.06, 14:02
        Swoją drogą może warto założyć wątek o łamaniu przesądów wink
        • twitti ashton:) zakladaj 16.08.06, 14:06
          chetnie sie dopisze i inni tez pewniesmile
    • kulac Re: slub w maju 16.08.06, 15:02
      My także zaplanowaliśmy na maj. Nie przejmuję się przesądami, znam parę, która
      planowała ślub według zasady "r" i terz żyją jak pies z kotem.
      Dodatkowo mamy zniżkę 200zł za salę (bo maj mało popularnysmile
      • reszka.ja Re: slub w maju 16.08.06, 15:16
        ja goraco polecam maj. My bralismy slub 13 maja br. Piekne konwalie w bukiecie
        ślubnym smile rewelacyjna sala była wolna tego dnia smile Zero problemow z
        fotografem, kamerzystą i strojeniem kosciola - miesiac mało popularny wiec
        mozecie miec dokladnie to co chcecie smile
        A że jeszcze urodziny męża smile Ja to bym się ani chwili nie zastanawiała smile
    • kasica1980 w maju jak w gaju :)) 16.08.06, 15:22
      maj to śliczny miesiąc wszystko kwitnie i jest dookoła pięknie i zielono smile)
      u mojej ciotki(mieszka w niemczech) to właśnie maj jest miesiącem ślubów i
      wszyscy zakładają rodzinki w tym miesiącu smile).
      głupie przesądy,że musi być r,tak jak z czarnym kotem wink.
      pozdrawiam
      • twitti Re: w maju jak w gaju :)) 16.08.06, 15:24
        ja mam dwa czarne kotysmile uwielbiam jesmile przynosza szczesciesmile
        • ashton Re: w maju jak w gaju :)) 16.08.06, 15:26
          Moi rodzice i kumpel fundnęli sobie czarne koty za moją namową wink
          • twitti Re: w maju jak w gaju :)) 16.08.06, 15:28
            czarne koty maja osobowoscsmile sa inne niz wszystkie kotysmileale maja tez humorkismile
            • wegeta23 Re: w maju jak w gaju :)) 16.08.06, 15:32
              braliśmy ślub w maju, dokładnie 27. Świadomie wybraliśmy maj bo nasza miłość
              zaczęła się w maju. Dzień ślubu wypadał dokładnie 3 dni przed naszą kolejną
              rocznicą. Nie uważam aby miesiac ten miał negatywne oddziaływanie na naszą
              milość, wręcz przeciwnie. Pomyśl logicznie czy małżeństwa zawarte w ciągu
              pozostalych 11 miesięcy są super, nigdy się nie rozpadają, nie spotykają je
              nieszczęścia???
            • ashton Re: w maju jak w gaju :)) 16.08.06, 15:32
              Może wypożyczysz mi koty, żeby przebiegły mi drogę przed kościołem? Ale byłaby
              afera...
              • twitti Re: w maju jak w gaju :)) 16.08.06, 15:36
                albo zaprzegnijmy twoje i moje w maly powozik, ktory zawiezie nas do slubusmile
                ale jaja by bylysmile niestety jeden jest takim tchorzem, ze na dzwiek dzwonka
                chowa sie za szafesmile ale ten drugi to otwarty na calegosmile
                • kasica1980 marzenie takie czarnego czworonoga mieć 16.08.06, 15:43
                  mi się marzy taki zwierzak,ale mój M jest uczulony na sierść kota.... tylko
                  marzenia pozostają,ewentualnie pożyczka takie czroronoga wink)
                  • ashton Re: marzenie takie czarnego czworonoga mieć 16.08.06, 15:45
                    Jak tylko dorobię się lokum własnego, sprezentuję sobie kilka czarnych kotów, a
                    co! na razie muszą mi wystarczyć czarne myszoskoczki wink
                    • twitti Re: marzenie takie czarnego czworonoga mieć 16.08.06, 15:48
                      masz myszoskoczka? to musi byc zwariowany zwierzaksmile
                      • ashton Re: marzenie takie czarnego czworonoga mieć 16.08.06, 15:50
                        Dwaj bracia smile Dostałam je w maju akurat (to tak żeby być w temacie wątku,
                        hihi). Fajne są i naprawdę urocze (w innych kolorach nie są takie ładne).
                  • twitti Re: marzenie takie czarnego czworonoga mieć 16.08.06, 15:47
                    moim marzeniem zawsze bylo miec psa i kotasmile kota mialam u rodzicow - kot nr 1 -
                    ten tchorzsmile

Potem sie sprowadzilam do narzeczonego i jego mamysmile oni mieli psasmile kochany
                    kundeleksmile a za jakis czas jego mama przyniosla malutkiego kotka - nr 2 -
                    lobuzasmile wiec moje marzenie sie spelnilosmile mam jeszcze kilka marzensmile mam
                    nadzieje ze sie rowniez spelniasmile
    • casiapaw Re: slub w maju 16.08.06, 16:08
      ja w żadne gminne przesądy nie wierzę i ślub biorę właśnie w maju. i to 19! więc
      jak się zdecydujesz, to będziemy ślubować jednego dnia smile
      • tchiopentalik Re: slub w maju 16.08.06, 18:49

Ja do was też dołańczam bo biorę ślub 19.05. 2007. roku . To jest nas już trzy.
        Mamy zarezwrwowaną już sale i fotografa , została jeszcze orkiestra i kamera ,
        ale to już jutro sie zrobi.
        • casiapaw Re: slub w maju 16.08.06, 20:49
          o jak fajnie, ze jest nas juz kilka smile
          my mamy tylko sale zarezerwowana, nic wiecej...
    • danielholski2 Re: slub w maju 17.08.06, 09:57
      wiele razy grałem na weselech w maju. To na pewno jest szczęśliwy miesiąc. Maj -
      miesiącem zakochanych. Nie powinnaś wierzyć w przesądy. Zyczę szczęścia.
    • sabek81 Re: slub w maju 17.08.06, 12:10
      dzieki za poparcie to juz raczej pewne ze slub odbedzie sie wlasnie w maju i
      przy okazji zlamie jeszcze pare przesadow: nie bede miala welonu ani podwiazki
      i oczepin i podziekowan dla rodzicow zwlaszcza ze moi juz nie zyja niestety
      pozdrawiam panny mlode z 19/06/2007 i z innych miesiecy takzesmile
      • kim5 Re: slub w maju 17.08.06, 13:05
        Brałam ślub w sierpniu, pan młody nie widział mnie w sukni, miałam coś nowego,
        starego, pożyczonego i niebieskiego. I parę jeszcze innych przesądów
        spełniliśmy.
        I co?? I jestem po rozwodzie od pięciu lat, teraz wychodzę za mąż po raz drugi
        i nie napiszę, gdzie mam te wszystkie przesądy.
        • kassiekk Re: slub w maju 19.08.06, 11:42
          a ja rowniez mam w maju i to jeszcze 26 w Dzien Matki i bardzo sie z tego
          powodu ciesze.
    • habibi5 Re: slub w maju 20.08.06, 21:26
      Co za bzdury.My mielismy slub w maju i jest odpukac super fajnie i oby tak
      dalej.A maj to najpiekniejszy miesiac w rokuwinkPowodzenia i nie uzalezniajcie
      swojego szczescia od glupich przesadow!!
    • stokrottka2 Re: slub w maju 20.08.06, 21:58
      my też chcemy w maju, chyba 12.05.2007. Pozdrawiam!
    • kangoorek501 Re: slub w maju 20.08.06, 22:12
      My też w maju, 19/05/2007 wink). Mamy zarezerwowaną salę, orkiestrę, fotografa i
      termin w Kościele. Jeszcze tylko 9 miesięcy!!!
      • ala-81 19. maja 20.08.06, 22:56
        my także 19 maja pobieramy się smile
        słyszałam już historię o "r", a ostatni hit, że to miesiąc Matki Boskiej
        (odprawia się majowe) i niby ksiądz może się nie zgodzić!!! LOL
        U nas ksiądz powiedział, ze to piękny miesiąc, przypuszczam że gdybyśmy się
        zdecydowali na luty, powiedziałby to samo smile)
        • kassiekk Re: 19. maja 21.08.06, 12:04
          boze to juz tak malo czasu zostalo !!!
          ja mam w Dzien Matki i jestem z tego dumna i oby szcescie zawsze z nami bylo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka