Dodaj do ulubionych

Jaki strój dla Mamy?

31.08.06, 19:18
Macie może jakieś pomysły? w czym idą na wesele wasze Mamy? Moja kompletmie
nie ma pomysłu na swoją kreację i zadręcza mnie smile żebym Was spytała...Chyba
oierwszy raz doceniła internet. Kreacja ma być wystrzałowa i pasować na
wesele. U mnie w rodzinie było 20 lat przerwy w ślubach więc mama zachodzi w
głowę co ma sobie kupić. Ostatnio widziała w kośiele panią która miała
spodnie i do tego na wierzchu jakąś spódnice z koronki i mama była
zachwycona, a aj przerażona wizją spodni z firanką... Choc nie chcę też
oceniać tego ubioru bo go nie widziąłam, ale ja myślę że jakąś ładną
sukienkę? JAK jest z Waszymi mamami? Ja mam ślub w pażdzierniku. Bardzo
proszę o odpowiedż, moja Mama bardzo chce wywrzeć dobre wrażenie na moich
przyszłych teściach i świetnie się ubrać a ja nie mam pomysłu, poza tym tylko
że krótkie spónice i sukienki odpadają...
Obserwuj wątek
    • bruyere Re: Jaki strój dla Mamy? 31.08.06, 19:23
      Dodam że moja Mama ma 45 lat i rozmiar 44 smile Z góry dziękuję.
    • gostr2 Re: Jaki strój dla Mamy? 31.08.06, 19:48
      moim zdaniem w kazdym sklepie z elegancka odzieża znajdzie coś, co jej sie
      spodoba. Moja mama będzie w jasnej sukience i merynarce do kompletu. Ale chyba
      nie ma jakiś reguł- choć dominują raczej jasne kolory, pastele.
      • annawoj Re: Jaki strój dla Mamy? 31.08.06, 19:59
        moja mama za moja namowa uszyla sobie bardzo ladny, prosty komplet spodnica +
        gorset (ale taki bez glebokiego dekoltu i z krotkim rekawkiem), w kolorze
        bezowo-pistacjowym, w tloczone wzory w tym samym kolorze.W tym samym zakladzie
        w ktorym ja szylam sobie sukienke, bo kiedy chciala tam uszyc garsonke,
        krawcowe zaprotestowaly, ze mama panny mlodej tez musi miec dluga
        suknie/spodnice,wiec poszlysmy tym tropemsmileJest bardzo zadowolona.
    • inkageo Re: Jaki strój dla Mamy? 31.08.06, 20:32
      Ja z Mamą przeglądam oferty sprzedaży sukien ślubnych na allegro, na zdjęciach
      bardzo często widać też rodzinę panny młodej i ich strojesmile Widziałyśmy już
      wiele eleganckich strojów dla pań o różnej figurzesmile Można tam poszukać
      inspiracjismile Mi najbardziej podobają się beże i brązy, za pastelami nie
      przepadamy. Zresztą uważam, że na weselu obowiązują stroje jak najbardziej
      wieczorowe, więc ciemne kolory są dopuszczalne, a nawet stosownesmile Zostawmy
      jasny kolor pannie młodejsmilesmilesmile
      • bruyere Re: Jaki strój dla Mamy? 31.08.06, 20:57
        Dziękuję za odpowiedzi, świetny pomysł z tymi zdjęciami z aukcji, chyba też tak
        zrobimysmilesmile
    • kasiaczek_84 Re: Jaki strój dla Mamy? 31.08.06, 21:05
      Moja mama majeszcze mnóstwo czasu, ale już mniej więcej wie w czym chce iść na mój ślub. Ma upatrzoną taką długą sukienkę w kolorze ciemnego wina. Wyptrzyła ją kiedyś na wystawie i wie, że chce coś podobnego. Ale spodnie z żakietem też mogą być doskonałe!
    • greene3 Re: Jaki strój dla Mamy? 31.08.06, 22:13
      A moja mama na ślub brata biegała i biegała i też nic jej nie pasowało. W końcu
      kupiła kremową prostą sukienkę bez rękawów, na takich szerokich ramiączkach.
      Fakt że była do kolan, ale długie też mierzyła. Na to miała marynareczkę z
      takiego samego materiału. Czyli bardzo elegancko i klasycznie. Jest do teraz
      bardzo z tego stroju zadowolona. Nawet przebakuje, ze na moj slub pojdzie w tym
      samym wink
    • julkaka2 Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 00:26
      wlasnie super wateksmile

nie znacie sklepow w wawie i okolicach z eleganckimi kreacjami dla mam rozmiar
      44 -46 etc? my zaliczylysmy centrum mody w nadarzynie , galerie mokoto arkadie i
      ciagle nic...nie wiem wsyztsko ejst strasznie "wiejskie".... jedyna fajna
      kreacje jaka widzialysmy w peek and cloppenburg ( brazowa tafa spodnica dluga i
      zakiet z wysokim kolnierzem plus bluzeczka cala w brazowe cekiny - calosc
      baardzo elegancka i piekna) w galerii mokotow kupila moja przyszla tesciowa wiec
      odpadasad
      • czarna_waw Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 18:17
        Hej, sprobuj moze w halach pod palacem. Co prawda nigdy nie kupowalam tam nic w
        takim rozmiarze, ale mysle ze nie moga miec samych 36. 3 lata temu tez bylam w
        nadarzynie, wszytskich CH w Wawie i innych sklepach i dopiero tam znalazlam
        sukienke doskonala.
    • dr_kaczusia Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 00:46
      no owszem, sklepow i ubran zatrzesienie, a jak przyszlo co do czego to sie z
      mama nalatalam, ze hej! i to bez efektu sad

mama ma 52 lata, wzrost ok 158cm i rozm. 42
      ostatecznie kupila komplet, ktory sklada sie ze spodnicy i bluzki (razem daje
      efekt sukienki), spodnica dolem rozkloszowana (taki dzwonek) z niewielka
      falbanka i podcieciem, a bluzka z odkrytymi ramionami, ale przy dekolcie tylko
      niewielkie wciecie, calosc ma wzor kwiatowy, w kolorze cieplego brazu na jasnym
      tle. Do tego zakiet w jasnym kolorze zawiazywany na sznureczek. Brazowe buciki.
      Dotychczasowy kolor wlosow mamy pasowalby cudnie, gdyby nie to, ze glupia
      fryzjerka namowila ja na nieco ciemniejszy odcien, ktory wyszedl czarny! Mama
      wyglada o 10 lat starzej i jest zalamana sad pocieszam ja jak moge, ja juz sie
      przyzwyczailam, ale ona za kazdym razem jak spojrzy w lustro to chce plakac sad
      do slubu zostal tydzien, wiec za duzo z tym sie zrobic nie da... kazalam jej myc
      glowe codziennie i moze sie rozjasni chociaz troche... Takze stroj to polowa
      sukcesu, pamietajcie, zeby nie eksperymentowac z fryzjerem przed uroczystoscia!
      • dr_kaczusia Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 00:51
        a tesciowa zdaje sie, ze bedzie wygladac jakos podobnie (przynajmniej
        kolorystycznie) bo juz sie panie zgadaly wink tyle, ze jak znam zycie tesciowa
        bedzie miala wlosy rude, a moja mama czarne wiec niezly kontrascik wink
        • julkaka2 Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 00:53
          heheh taa wlasnie kurde nie chce by tak samo wygladaly nosmile

a co do wlosow niech mama idzie do innej fryzjerki by to naprawila serio musi
          cos zrobic skoro nie wyglada dobrze!!

taa ja od jutra nowe posuzkiwania zaczynamsmile
          • dr_kaczusia Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 00:57
            to bylo wczoraj i byla u mojej! ale moja powiedziala, ze nie moze jej teraz
            zaczac sciagac koloru, rozjasniac czy cos bo zrobi jej siano z glowy, a mama i
            tak ma liche wlosy... niech juz lepiej je myje codziennie i chociaz ja ta moja
            ladnie ufryzuje...
            • julkaka2 Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 01:00
              no tak...a moze jakies pasemka co? chcoazjuz lepiej nie eksperymentowac, sa
              takie szampony oczysczajace moze niech nimi poprobuje...

a masz juz wybrana fryzure? ja niby mam ale boje sie ze moja fryzjerka ukochana
              jej dobrze nie zrobi i mi wszystko sie rozwali...brrr
              • dr_kaczusia Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 01:06
                bylam wczoraj na probnej, ktos tu kiedys podrzucil fotke i mojej fryzjerce sie
                spodobala, troche zmodyfikowalysmy bo ja mam za krotkie wlosy, zeby tak samo
                upiac, ale tak czujemy z mama, ze czegos tam jeszcze brakuje... tak jakby trzeba
                bylo ja jeszcze "dopiescic", ale to juz zrobimy w trakcie czesania, przeciez
                nigdy nie wychodza dwa takie same koki smile no juz mama bedzie nad tym czuwac wink

a jasne pasemka raczej nie chwyca na tym ciemnym kolorze, ja to juz sie boje, ze
                kazdy kolejny eksperyment skonczyl by sie jeszcze gorzej sad
                • julkaka2 Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 01:09
                  a masz foty kiecki i fryzury?smile
                  chyba obie spac nie mozemy...smile ja jestem jakos psychicznie zmeczona w miesiac
                  wszystko zalatwilismy slub 7 pazdziernika a ostatnie dni sa takie psych
                  wykanczajace ze chcialbym juz bc tylko po....blah
                  • dr_kaczusia julka na priva... 01.09.06, 01:40
                    ... bo tu zasmiecamy watek, za co przepraszamy wink
    • mealong Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 08:28
      Widziałam tej strój z firanką w sklepie, nawet przymierzała go moja przyszła
      teściowa - spodnie ładne, ale góra mi się nie podobała.

Moja Mama ma sukienkę firmy Simple, do kolan.
    • nikola55 Re: Jaki strój dla Mamy? 01.09.06, 18:50
      Moj Mama kupiła sobie bardzo ładną i elegancką sukienkę w HEXELINE. Myślę, że
      asortyment mają spory i każdy znajdzie coś dla siebie. Naprawdę polecam, Twoja
      Mama na pewno będzie zadowolona!
      Życzę powodzenia w doborze kreacji, Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka