iza1509 18.09.06, 09:01 hej, chcę wymienić dokumenty po zmaianie nazwiska. DO i prawko to wiem jak i gdzie i za ile? ale co z paszportem? gdzie można wymienić ten dokument? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolas12 Re: wymiana paszportu 18.09.06, 09:22 Witaj, rok temu przeszłam ten sam problem. Dowód wyminiasz w Urzędzie Miasta i Gminy właściwej dla Twojego miejsca zamieszkania za ok 30-40 zł, prawko za 50 zł w Wydziale Komunikacji jeśli samochód zarejestrowany jest na ciebie na nazwisko panieńskie to dowód rejestracyjny też musisz wymienić ( 70 zł), paszport też stracił ważność (100 zł bez żadnych zniżek)tylko o jego wymianę musisz zapytać w Starostwie Powiatowym bo teraz przepisy ograniczyły liczbę organów wydających ten dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: wymiana paszportu 18.09.06, 12:17 Nieprawda, są zniżki za paszport - 10% za każdy rok ważności paszportu. Odpowiedz Link Zgłoś
slona27 Re: wymiana paszportu 18.09.06, 09:42 A jak to jest z otrzymanymi wizami? Mam wizy na swoje panieńskie nazwisko, ważne jeszcze kilka dobrych lat - i nie chciałabym się z nimi rozstawać. Jak długo można podróżować na panieńskim paszporcie? Odpowiedz Link Zgłoś