Dodaj do ulubionych

Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam!!!

20.09.06, 10:26
i musze powiedziec ze sprawdzili sie w 120%. Mielismy moment ze byl problem z
pradem ale poradzili sobie znakomicie i potem nadganiali przerwe. Wiec zabawa
była w deche, prowadzenie zabawy rowniez
Mozemy ich polecic
Jak bedziemu mieli zdjecia moge potem podesłac na maile zeby nie było ze to
kryptoreklama
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • misumi Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 20.09.06, 10:29
      Super!!! Ja poproszę zdjęcia bo będą u nas grali w sierpniu 2007!!!
      A powiedz jak z prowadzeniem całego wesela?
      Pozdrawiam i gratuluje
      • cooletka Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 20.09.06, 10:37
        prowadzenie naprawde fajnie - prowadzi wokalistka Agnieszka
        nawet jak cos jest inaczej niz wczesniej ustalone w grafiku (co sie u nas
        zdarzyło) momentalnie dostosowuje sie do sytuacji
        nie znalismy ich wczensiej i nie widzielismy na zywo wiec obawy mielismy ale
        okazało sie ze niepotrzebne
        • misumi Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 20.09.06, 11:20
          Właśnie my niestety też ich nie widzieliśmy na żywo więc ciekawa jestem
          wszystkich opini a już Twojej najbardziej bo jestes już po wink i masz
          wiadomości na czasie wink
          Dzięki za odpowiedź i czekam na zdjęcia
          Pozdrawiam
          • anabia Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 20.09.06, 12:08
            U nas też byli smile Goście zadowoleni z orkiestry, ja też smile polecam
            • reszka.ja Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 20.09.06, 13:10
              a skad oni sa i w jakich rejonach Polski graja?
              • misumi Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 20.09.06, 14:52
                Warszawa i okolice
                • cooletka Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 20.09.06, 15:17
                  do nas przyjechali nad same morze ale to trzeba rozmawiacsmile)
      • cooletka do misumi 02.10.06, 21:13
        • cooletka Re: do misumi 02.10.06, 21:15
          cos mi nie wyszło
          jak chcesz to napisz do mnie na gazetowego
          podesle Ci zdjecie i moge podesłąc taki nasz plan wesela który ustalilismy z
          megido
          poza tym zapytaj ich gdzie graja w najblizszym czasie zebys mogla ich sama
          zobaczyc na zywo - my tak szlismy na chwile na czyjes wesele
    • misumi Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 29.09.06, 13:40
      Cooletka masz już te zdjęcia? Bo nie mogę się doczekać aby popatrzeć ;-0)))
      Pozdrawiam
    • albero333 Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 29.09.06, 15:53
      U nas 17.06.2006 też grali i powiem, że zespół ma wzloty i upadki. Na CD brzmią
      zdecydowanie lepiej. Robią częste przerwy i nie grają jak jest za jasno na sali.
      Całość prowadzą dość średnio nie mają kontaktu z ludźmi. Jeden z członków
      zespołu przez pół nocy trzymał gitarę i nawet ręka mu nie drgnęła, żeby zagrać
      ( widać to na filmie ). I uprzedźcie wokalistę, żeby ubrała się stosownie do
      okazji bo do nas przyszła ubrana jak na spacer. Z pozytywnych aspektów to są
      młodzi i mają bogaty repertuar taki dla wszystkich gości.
      • misumi Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 29.09.06, 23:01
        No nie... teraz się zdenerwowałam ;-(((
        • albero333 Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 01.10.06, 16:29
          Nie denerwuj się, dodam na pocieszenie, że są tani jak na warunki warszawskie.
          • misumi Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 01.10.06, 19:10
            Tani? To ile płaciliście? Bo my w przyszłym roku 2500zł i jak dzwoniłam po
            różnych zespołach to właśnie mniej więcej taka cena była wszędzie.
            Możesz mi jeszcze wyjaśnić jak to nie grali jak było jasno? - jakieś to dla
            mnie niezrozumiałe...hmm
            I jak robili przerwy? Co ile, że mówisz że było ich za dużo.
            dzięki za odpowiedź
            pozdrawiam
            • albero333 Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 02.10.06, 15:21
              My płaciłiśmy im 1800zł I to była najtańsza cena na rynku.
              Nasze przyjęcie weselne rozpoczeło się ok.18, więc na sali było jeszcze dość
              jasno. Zespół po przywitaniu, zagraniu sto lat, także po ciepłym posiłu zagrał
              2 kawałki i zrobił sobie przerwe. Gdy zwróciłam im uwagę, wokalistka
              stwierdziła, że z jej doświadczenia wynika, iż goscie się nie bawią do póki nie
              zrobi się ciemno! Goście natomiat przychodzili do nas i pytali czemu, zespół
              nie gra. Częste przerwy wynikały nie dokońca z ich winy i zamierzenia, ale nie
              wykazywali żadnej inicjatywy, żeby unikać takich sytuacji, a wręcz im to
              odpowiadało. Na pytanie dla czego nie grają opdiwadli, że nie wiedzą co mają
              grać - bo my im zabronilismy grać disco polo( - dodam, że na długo przed
              weselem.) Jeszcze jednen nieciekawy element, który działa na niekorzyść zespołu
              to to, kelenrki się skarzyły, iż zespół domaga się jedznia, bo to co mają im
              nie wystarcza.
              Po za tym to są również plusy- bywałam na weselach z dużo gorszym zespołem.
              Trzeba im przyznać, że niektóre piosenki potrafią zaśpiewać, że nie robią
              problemów co do grania przy stołach, wyprowadzenia z domu. Grają praktycznie do
              końca; są młodzi i towarzyscy, nie piją alkoholu ( podbno - nie moglismy się
              przekonać, ponieważ nawet im tego nie proponowaliśmy).
              Podsumowując to nie jestem jakoś powalająco uszczęśliwiona, tym że grali na u
              mnie na weselu, ale mogłam jeszcze o wiele gorzej trafić. Zespoły po 3500
              rozchwytywane na targach slubnych wypadają równie kiepsko, a czasami nawet
              żałośnie.
              Gdybym miała ich wynająć jeszcze raz to tylko po szczgółowo omówionym
              scenariuszu wesela. Nie licz raczej, że sami się czegoś domyślą jeśli im tego
              nie powiesz i nie upewnisz się czy zrozumieli. smile))
              pozdrawiam
              A
              • misumi Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 02.10.06, 15:37
                Dziekuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź.
                Jak byś jeszcze mogła mi coś doradzić w kwasti co ustalić z nimi jeszcze przed
                weselem byłabym Ci bardzo wdzięczna. (na co zwrócić im szczególna uwagę)
                A gdzie miałas wesele?
                jeszcze raz dzięki
                • cooletka Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 02.10.06, 21:08
                  no to u nas było zupełnie inaczej
                  Nie robili duzo przerw - przerwy dwie zrobiły sie same bo padł prad i sami
                  biegali i ratowali sytuacje
                  a potem jak oni to nazwali nadganiali stracony czas i grali baaardzo duzo z
                  bardzo małymi przerwami
                  wesele sie zaczeło pozno bo po 20 - i grali do 5 rano
                  wiec nigdy sie tyle nie natanczyłam co na własnym weselu
                  Poza tym wg nas prowadzenie było fajne - takie akurat
                  Probowali ze spiewaniem i graniem przy stołach - bp o to ich prosilismy - ale
                  jak po dwóch kawałkach widzieli ze nie chwyta delikatnie si ewycofali i zaczeli
                  grac do tanca (tak ustalilismy - nasze rodziny nie sa jakies biesiadne)
                  Co do ustalenia konkretnego scenariusza wesela czyli co dokładnie po czym i jak
                  to dla nas byla sprawa oczywista - spotkalismy sie na tydzien przed i dokłądnie
                  omowilismy wszytskie etapy wesela zeby i oni wiedzieli czego my oczekujemy i my
                  zebysmy sie czuli komfortowo
                  uwazam ze to jest konieczne - przeciez nikt wrozka nie jest
                  podsumowujac my jestemy bardzo zadowoleni, goscie rowniez
                  wiec misumi - ustal z kapela dokładnie to czego oczekujecie i zrobcie plan krok
                  po kroku - moge Ci cos takiego podesłac ale juz mailowo na gazete
                  zebys była pewna ze Twoje wesele Ciebie nie zaskoczy w zaden sposób -
                  ewentualnie miło
                  Pozdrawiam
                  • misumi do Cooletka 02.10.06, 22:37
                    Cooletka, poproszę o taki planik na gazetowego za co z góry serdecznie
                    dziękuję wink
                    • saksana Re: do Cooletka 12.10.06, 13:09
                      Wiecie co jestem wokalistką Blue Sky (jest mały watek o nas na forum) i mnie
                      zdziwiła jedna rzecz... Jak można zapraszać klientów na wesele kogoś innego, ja
                      nie chciałabym aby ktoś mi się plątał na własnym i to zaproszony przez
                      zespół... Czy to znaczy, że oni nie mają sali prób? Czyli co, nie robią prób?
                      a jeśli nie robią to co oni grają? dyskietki pewnie...
                      • cooletka Re: do Cooletka 18.12.06, 09:04
                        przeciez najpierw uzgodnili z młodymi czy ktos moze przyjsc na chwile i
                        posluchac
                        tamci nie mieli nic przeciwko
              • agnia81 od nas 18.12.06, 09:21
                witam, tu agnieszka, megido
                jw odpowiedzi na zarzuty albero: jest mi bardzo przykro ponieważ
                1 bloki muzyczne, szczegolnie na poczatku, trwają u nas min 40 minut,
                2 DP nie ma w naszym repertuarze wiele, o czym przekonac sie mozna z listy na
                stronie. zdarzało się, że odmówiliśmy zagrania na weselu gdy ktoś życzył sobie
                dużo DP
                3 zespół nie domagał się jedzenia tylko prosił, czy może dostawać przewidziane
                posiłki na początku, tak aby być gotowym do grania, nawet zanim wszyscy goście
                zjedzą
                no i w końcu, nie mam zdolności z pojmowaniem rzeczy;P
                ps. w necie ortografię łamię swiadomie i z premedytacją
                Pozdrawiam wszystkie Panny forumowiczki!smile
    • misumi Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 03.04.07, 13:58
      Jeszcze wesela nie miałam ale jestem zadowolona ze swojego wyboru. Przy
      podpisaniu umowy była Agnieszka - bardzo sympatyczna i rzeczowa dziewczyna wink
      Teraz "mailuje" z Piotrkiem z zespołu i również odpowiada rzeczowo i na temat ;-
      ) więc narazie jestem zadowolona i wydaje mi się że będę również po weselu
      zadowolona wink
      • cooletka Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 03.04.07, 16:45
        ustalcie sobie po prostu wszytsko i bedziecie spokojni
        zespol sie troche usmiecha pod nosem jak im sie mowi co chcemy kiedy bo oni to
        wiedza naprawde
        ale para młoda jest na tyle zestresowana - jak my bylismy - ze czuje sie lepiej
        jak ma wszytsko spisane i omowione

a co do posiłków na weselu - jeju przeciez to ludzie i czesto pracuja od rana
        wiec tez musza cos zjesc i sie napic
        • misumi Re: Megido - grali u nas 16.09 - i bardzo polecam 04.04.07, 09:36
          Co do posiłków top nawet uważam to za super pomysł - aby orkiestra dostała
          jedzonko na początku bo faktycznie zdąrzą na spokojnie zjeść i w momencie jak
          goście będą kończyć posiłek Oni będą juz gotowi.
          Uważam że zarzuty sa bezpodstawne wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka