naia2 20.10.06, 09:07 Czy któraś z Was brała ślub w piątek? Myśle tylko o obiedzie dla najbliższej Rodziny i Przyjaciół, a piątek bedzie dla nas szczególna datą. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-jonaszka Re: Piątek? 20.10.06, 09:18 Ja będę miała ślub w piątek, a później nawet wesele... Wiele głosów się na forum odzywa, że w piątek nie można... my byliśmy już u księdza zaklepać datę i powiedział, że można, bo czemu nie? A jeśli chodzi o gości, to na pewno trzeba ich dużo wcześniej uprzedzić, zwłaszcza jeśli to przyjezdni, bo mogą potrzebować dnia wolnego w pracy. U nas akurat tak się złożyło, że piątek przypada w długi weekend, więc nie ma z tym większego problemu. No i łatwiej wszystko zarezerwować na piątek, bo ślubni usługodawcy mają zazwyczaj piątki wolne (z wyjątkiem sali). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yoolia7 Re: Piątek? 20.10.06, 09:28 ja widziałam ślub i wesele w piątek, a w sobotę były poprawiny, co więcej w tym samym lokalu w sobotę było drugie wesele, obie pary mlode składały sobie życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Piątek? 20.10.06, 09:37 Dzień urlopu nikomu nie zaszkodzi a skoro piątek jest dla was szczególny... Odpowiedz Link Zgłoś
olgam8 Re: Piątek? 20.10.06, 09:43 Ja brałam ślub (cywilny) w piątek. Po ślubie uroczysty obiad w restauracji dla najbliższych osób. Jeśli goście będą poinformowani wystarczająco wcześnie to na pewno postarają się o wolny piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenow Re: Piątek? 20.10.06, 09:43 moja przyjaciółka brała slub w piatek, potem było wesele, wszyscy goscie przyjechali...było super...a i znizki miała od kamerzysty, orkiestry i za wynajem sali. a no i zawsze jest jeden dzien dłużej do dochodzenia do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
katkam81 Re: Piątek? 20.10.06, 09:46 My w piątek robimy ślub cywilny i potem całonocne wesele! Wybór wprawdzie dlatego że wymarzona sala soboty wolne miała dopiero jesienią 2008, ale myśle że to nie będzie problem... A w efekcie wyszła nam bardzo fajna data 20.07.2007! Odpowiedz Link Zgłoś
katkam81 Re: Piątek? 20.10.06, 09:52 Owszem piątek nie od razu przypadł do gustu całej rodzine, szczególnie mocno wierzącej (bo nie wypada i u nas są inne zwyczaje) ale większość już się przekonała, a poza tym wydaje mi się że najważniejsze jest czego chcą młodzi! I tego się trzymamy. Wam także życzę byście mogli w tym dniu spełnić własne marzenia, a nie zadowalać wszystkich w koło bo tak się nie da! Odpowiedz Link Zgłoś
ivona79 Re: Piątek? 20.10.06, 10:33 Ja biorę ślub w piątek,do tego w cerkwi ( mój narzeczony jest prawosławny),nie spotkałam się z negatywnymi opiniami w zw. z tym, jak na razie wszyscy zapraszani goście potwierdzają udział w uroczystości, a rodzinę mam naprawdę sporą)) Odpowiedz Link Zgłoś
ola1311 Re: Piątek? 20.10.06, 10:48 Ja biorę ślub 14 sierpnia w wigilie uroczystości Maryjnej i akurat tak wyszło, że est to wtorek.. nie miałam jeszcze od nikogo sprzeciwu a tak ogólnie to słyszałam, że na śląsku to sie normalnie bierze śluby w tgodniu, bo poprostu jest ich aż tyle, że sal weselnych nie starcza na weekendy Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: Piątek? 20.10.06, 14:52 o wreszcie ktos z 14.08!!!!! My tez, my tez wtedy! Dlaczego tak? Serdeczne pozdrowienia dla Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Piątek? 20.10.06, 10:56 Ja biore slub w piatek. Potem bedzie kolacja i tance. Niektorzy moga miec problemy z dniem wolnym, ale nie w naszym przypadku. Goscie i tak przyjezdzaja na kilka dni a ci, ktorzy sa na miejscu nie powinni miec problemu z dotarciem na slub na 19. Tym bardziej, ze tutaj w piatki wiekszosc pracuje do 14 albo 15. (Reszte dni do 18, 19). Piatek to nie sroda i juz mozna zarwac nocke. Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: Piątek? 21.10.06, 03:10 Myśmy brali ślub w piątek 14 lipca o 16:00. Wbrew temu, co słyszeliśmy od wielu osób, ci, na ktorych nam zależalo przyszli i nie wykręcali się pracą. Od mojego męża z firmy zjawiła się cała delegacja. Później o 18:00 był obiad dla rodziny, a od 20:00 wesele dla znajomych. Za to też nam dziękowano, że daliśmy szansę na powrót do domu i przebranie się. Odpowiedz Link Zgłoś