olajk Re: jest ktos z bydgoszczy? 31.10.06, 21:24 Hejo hej! Ja też jestem z Bydzi i też już niedługo (chociaż w sumie to pojęcie względne) ślubuję - 3 sierpnia. Wkurzam się tylko na siebie, bo zamiast szukać materiałów do magisterki ciągle siedzę na necie i przeglądam jakieś ślubne stronki. Wrrrrr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: jest ktos z bydgoszczy? 01.11.06, 17:38 witajcie. Ja jestem z okolic Bydgoszczy. Ślubujemy 21 kwietnia,więc za niecałe pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila22-1985 Re: jest ktos z bydgoszczy? 01.11.06, 19:06 ja tez z bydgoszczy.Ślubuje za 3 dni czyli 4 .listopada.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olcia2709 Re:do kamila22-1985 02.11.06, 16:00 mam pytanie kto będzię Cię czesał i malował, bo ja nadal szukam fryzjerki i makijażystki Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczurzyca pozdrawiam Bydgoszczanki 01.11.06, 19:55 z senstymentu - gdyż w Bydgosszczy spędziłam kawał życia, a dla przyszłe młode panny zapraszam na poniższą aukcję Odpowiedz Link Zgłoś
suziliu Re: jest ktos z bydgoszczy? 02.11.06, 08:24 Witam panny młode z Bydgoszczy, Ja wrzesień 2007, także sporo czasu Podzielcie sie planami - gdzie organizujecie wesela, jakie zespoły polecacie... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
olajk Re: jest ktos z bydgoszczy? 02.11.06, 15:00 Hejo hej, a więc jeśli chodzi o przygotowania to... - mamy zarezerwowaną salę - w Myślęcinku (co prawda drogo, ale oszczędzamy na dniu, bo robimy w piątek) - ksiądz stwierdził, że z nim mamy zaczynać wszystko dopiero w maju (ślub 3 sierpnia. Z dekoracją kościoła też nie ma problemu, bo zawsze gosposia naszego księdza może go pięknie ustroić (zresztą to już mamy załatwione - trzeba tylko zapłacić za kwiatki) - kamerzysta (bardzo miły pan Białkowski) - DJ (bo podróbek znanych piosenek w wykonaniu zespołów nienawidzę!!!- mam wyczulone ucho, bo sama śpiewam) - co do zaproszeń, to chyba sami będziemy robili I to chyba na tyle. (Acha, właśnie teraz ściągam muzyczkę na pierwszy taniec ) Rzeczy typu obrączki, torty itd. poczekają do marca, bo wtedy są w Bydg. targi ślubne, więc będzie w czym wybierać. Pozdruffffka! Odpowiedz Link Zgłoś
olcia2709 Re: jest ktos z bydgoszczy? 02.11.06, 15:13 my ślubujemy 25 grudnia, nie mogę się doczekać, mamy jeszcze dużo spraw do załatwienia: kwiaty, ciasto i tort, wódkę, garnitur dla M. cały czas zastanawiamy się w jaki sposób podziękować rodzicom, szczególnie mojej mamusi bo bardzo dużo jej zawdzięczam... salę mamy zarezerwowaną na ATRze w Fordonie, byliśmy tam na balu absolutoryjnym i jest super, Odpowiedz Link Zgłoś
suziliu do olajk 02.11.06, 18:09 My też Myślęcinek i też piątek, co prawca z konieczności, bo innych terminów już nie było. Za póxno zabieramy się za organizację niektórych kwestii. No i też dj - z tych samych powodów co Ty. Rezygnujemy za to z kamerzysty (moja osobista niechęć do videofilmowania). Oczywiście za to będą zdjęcia.. Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę miłych przygotowań Odpowiedz Link Zgłoś
olajk Re: do olajk 03.11.06, 12:38 O, to miło, że ktoś też robi tam, gdzie my . Niestety słyszałam ostatnio, że mój wujek był tam na weselu i bardzo narzekał, bo podobno jedzenia brakowało, ale z kolei koleżanka była 2 tygodnie później i jedzenia było tyle, że na 2 poprawinach jeszcze je jedli A w ogóle to niesamowite, że już wszystkie soboty były zajęte. My rezerwowaliśmy w maju i prawie wszystkie były jeszcze wolne. Suziliu, rozmawialiście już jak będziecie rozliczać alkohol? Kupujecie sami czy zamawiacie na miejscu? A teraz pytanie do wszystkich przyszłych i przeszłych Pań Młodych: znacie jakiś ciekawy salon, gdzie pięknie czeszą (zwłaszcza długie włosy, z czym moja fryzjerka ma zawsze problem) i malują (ewentualnie makijażystko-wizażystka z dojazdem do domu)? Będę wdzięczna za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: jest ktos z bydgoszczy? 02.11.06, 16:15 ja jestem z Bydgoszczy, ale już po... jeśli chcecie o coś zapytać, śmiało! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: do maga 02.11.06, 21:32 znasz jakieś hurtownie ślubne? bo muszę się rozejrzeć co tam mają, a czas pomału nagli. gdzie kupiłaś sukienkę? mi nic nie może w Bydg konkretnego wpaść w oko.Byłam w Romantice, Agnes, Stylu i Barbarze . Może jakąś polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
olcia2709 Re: do maga 03.11.06, 20:05 ja najbardziej zadowolona jestem z romantici, właśnie tam zamówiłam sukienkę panie są bardzo miłe i potrafią doradzić Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: do maga 16.11.06, 16:50 Ale późno odpisuję, aż mi wstyd!!! Ja szyłam suknię w Żninie w salonie Kasia. W Bydgoszczy nic mi się nie podobała, więc zdecydowałam się na szycie. Za tę usługę zapłaciłam o połowę mniej. W Żninie płacisz za szycie, materiał i czyszczenie. Po ślubie oddajesz suknię, a oni wstawiają ją do wypożyczalni. Znika więc problem sprzedaży i czyszczenia, bo oni robią to za Ciebie. Krawcowa jest rewelacyjna, z usmiechem na twarzy spełnia wszystkie zachcianki. Materiały z całej Europy, więc nie ma obciachu, że masz coś gorszego. Możesz też wypożyczyć suknię u nich, wtedy zapłacisz o wiele mniej. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
misia801 Re: jest ktos z bydgoszczy? 05.11.06, 16:18 Ja też jestem z Bydzi, ale już po ślubie. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana to mam suknię ślubną do sprzedania. Jest to Atelier Diagonal 310, kolor śmietankowy, zakupiona była w Romantice. Więcej informacji oraz zdjęcia mogę wysłać na maila, mój adres misia801@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ivon20 Re: jest ktos z bydgoszczy? 06.11.06, 14:28 Ja tez z Bydgoszczy, slubujemy 8 wrzesnia i tez w Myslecinku Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak8092007 Re: jest ktos z bydgoszczy? 07.11.06, 20:10 hej!! ja z okolic Bydgoszczy.. ślub 8 września 2007 chciałabym zapytac kiedy odbędą się targi ślubne w bydzi... a z fryzjerów to mogę polecić Dawida z Hair Coif w Geancie.. jest naprawdę świetny.. mam trudne włosy do ścinania a on daje sobie radę z nimi i wyglądam super...( mam szczególne wymagania co do fryzury) a najlepiej czesze w tym salonie Ania - ma czerowne włosy... z wizażystek mogę polecić Jowitę pracuje w Sephorze.. jest naprawdę świetna, malowała moją siostrę na studniówkę i makijaż pozostał do rana tak jak był zrobiony.. naprawdę gorąco polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
olajk Re: jest ktos z bydgoszczy? 08.11.06, 12:45 Hejka! Dla osób zainteresowanych targami śłubnymi w Bdg! Odbędą się 4 marca 2007 (niedziela) w godz. 11.00. - 18.00. HSW "Łuczniczka" ul. Toruńska 59 wstęp 5 zł/os. P.S. Dzięki gosiak8092007 za podpowiedź dot. fryzjerki i wizażystki Odpowiedz Link Zgłoś