siog 01.11.06, 22:02 Czy znajde w Polsce fotogafa ktory robi zdjecia w podobnym stylu? www.marknixon.com/index.html (galeria weddings) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olera24 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 08:34 niektóre zdjęcia są przepiękne...ach rozmarzyłam się, bo ja na takiego fotografa nie mogę sobie pozwolić Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 09:14 Bardzo romantyczne zdjęcia, piękne, profesjonalne, ach! Takich bym się nie wstydziła pokazać wnukom. W Polsce chyba nie ma szans na taki poziom. Poponuję zaprosić tego fotografa do naszego kraju (jesli Cię na to stać), albo odpuścić sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_fiksik Re: Wazne pytanie 02.11.06, 09:20 Piekne zdjecia, naprawde... ja będę miała świetnego fotografa, choc neistety nie aż tak dobrego jak z tej stronki. dla mojego narzeczonego fotograf to byl jeden z priorytetow ze wszystkich spraw zwiazanych z przygotowaniami. i wybral naprawde swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
emilkab2 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 09:28 Nie wiem czemu się tak zachwycasz. Do mnie to jakoś nie trafia zupełnie. Są takie od jednej miary skrojone, nienaturalne. Nie trafia to w moją estetykę. Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:41 wlasnie dzisiaj bede zamawiac tego fotografa, tylko pomyslalam ze jezeli w Pl mozna znalezc takiego to bedzie taniej (slub w Irlandii) bo ten niestety jest bardzo drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_fiksik Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:45 A ile kosztuje ten irlandzki fotograf? pytam z ciekawosci... jakie tam sa w ogole ceny uslug slubnych Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:47 w calosci na wesele wychodzi 20-30 tys euro. ten fotograf ma pakiet podst. ok 4 000 tys. Rozmawialismy z nim co chcemy i nam wychodzi ok. 5tys.euro. no ale nie chce juz zadnego innego... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_fiksik Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:47 Jak chcesz moge Ci poslac namiary na mojego fotografa - moze chcialoby mu sie pojechac do Irlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
martynka825 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 10:54 Myśle że bez problemu, dobry fotograf zrobi zdjęcia w taki spsób jaki bedziecie sobie życzyli ... Wszystko kwesta ceny i umiejęcności Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 12:38 dla mnie te zdjecia nie robia wrazenia, moze z wyjatkiem miejsc w ktorych te fotografie byly robione. nie wiem za co on sobie liczy 4 tysiace, moze za sam papier na ktorym beda zdjecia zauwazylam ze na zachodzie zdjecia slubne nie sa takie ustawiane, ale tak zwane "free style;" wlasnie ten fotograf robi zdjecia z takim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 13:05 I właśnie ten "free style" jest w tych zdjeciach najpięknieszy.Ehhh... co tu gadać...są poprostu świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 13:20 ja wlasnie poprosze moje fotografa zeby nie robil ustawianych zdjec, bo takich nie lubie i nie wygladam fotogenicznie. rowniez chce miec wiekszosc czarno- bialych zdjec to te sa najpiekniejszse! Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 13:28 Własnie o to w tym wszystkim chodzi.Zdjęcia powinny byc naturalne.My równiez w większości bedziemy miec zdjecia czarno - białe i w stylu "sepia".Wiem że nie będą one tak profesjonalne jak prezentowane na tej stronie ale i tak głęboko wierze w twórczą wene naszego fotografa Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaczek87 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 13:47 nie jest wcale taki och i ach w Polsce tez sa dobrzy fotografowie Odpowiedz Link Zgłoś
agajac Re: Wazne pytanie 02.11.06, 14:01 Oczywiście, że w Polsce też są zdolni i wybitni fotograficy. Niestety wielu z nich nie chce zajmować się fotografia ślubną, gdyż ta branża ciągle traktowana jest w Polsce po macoszemu. U nas nie ma ona takiego statusu jak na zachodzie i ciągle kojarzy się z przaśnymi produkcjami typu kolumienki, bydlątka, fontanny... ale chyba powoli zaczyna to się zmieniać. I nawiązując do innego wątku - wcale nie trzeba jechać do Egiptu Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 14:05 Jak znajdziesz to prosze daj na niego namiary;P bo zdjecia sa piekne jak na moj amatorski gust;P Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Wazne pytanie 02.11.06, 21:26 Mam go!!! dla mnie te zdjecia sa jak najbardziej naturalne, nienawidze ustawianych sztucznych zdjec... wiekszosc bede zamawiala czarno-biale. Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Wazne pytanie 02.11.06, 21:35 Pamiętaj tylko o tym że taka sesja to często kwestia kilku dni - jesli chcesz zrobić takie foty w ciągu 2 godzin w dniu ślubu możesz zapomnieć. Pomimo że zdjęcia wyglądają na spontaniczne - takie nie są - sa ustawiane - niestety często to kwestia nawet kilku do kilkunastu dobrych minut - do tego światło - o które w dzień z "przeplataną" pogodą trzeba naprawdę walczyć. Dziewczyny, a może poszukajcie laureatów któregoś z konkursów fotograficznych np. nikon czy olympus - tacy "niby amatorzy - potrafią zdziałać cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: Wazne pytanie 02.11.06, 21:45 Jego sesja trwa 5-6 godz. i na pewno wiekszosc nie jest ustawiana. wiem na 100% bo byl fotografem na slubie naszych znajomych oraz kuzynki mojego narzeczonego. Odpowiedz Link Zgłoś
agajac Re: Wazne pytanie 03.11.06, 08:46 Dokładnie tak - nie da się zrobic naprawde dobrych zdjec w pól godziny czy nawet godzine. Fotografia wymaga czasu i starań, a pośpiech jest dużą przeszkodą. Odpowiedz Link Zgłoś
przytul.anka Re: Wazne pytanie 02.11.06, 22:19 Może to Ci będzie pasowaćwww.blechman.art.pl. I my i znajomi robiliśmy u niego zdjęcia, bardzo pozytywne wrażenia, a przy tym widać,że dobre zdjęcia to nie przypadek tylko umiejętności Odpowiedz Link Zgłoś
foto_slubik Re: Wazne pytanie 02.11.06, 22:27 przytul.anka napisała: > Może to Ci będzie pasowaćwww.blechman.art.pl. > I my i znajomi robiliśmy u niego zdjęcia, bardzo pozytywne wrażenia, a przy tym > widać,że dobre zdjęcia to nie przypadek tylko umiejętności Uuuu... do wspomnianego Marka Nixona to mu brakuje lata świetlne... Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka80 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 22:37 he he czepiasz sie a mi sie tam podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka80 Re: Wazne pytanie 02.11.06, 22:36 Witaj wlasnie przejzalam stronke...fajna Podobaja mi sei zdjecia. Czy mozesz mi napiasc, ile placiliscie za zdjecia?? Odpowiedz Link Zgłoś
przytul.anka Re: Wazne pytanie 03.11.06, 13:12 Plener, ślub, błogosławieństwo i wesele ok 2500PLN. Dostaliśmy ok 1300 zdjęć po wstępnej selekcji z czego do albumu mamy wybrać 140. Ponadto, ale już oddzielnie można poprosić o zrobienie mniejszych albumów dla rodziców (54 odbitki po 2pln +album ok. 60pln.). Tanio nie jest, można znaleźć fotografa za połowę tej ceny, ale my uznaliśmy, że warto tyle wydać, żeby mieć pamiątkę na resztę życia i nie martwić się czy zdjęcia nie będą sknocone Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Wazne pytanie 03.11.06, 13:16 ah, to nie jest tak zle, myslalam ze biora 4! mialam nadzieje ze sie zmieszcze w 2tys, ale 500 w ta czy w ta! czekam na ich odpowiedz. jak nie beda mieli wolnego terminu to wezme pospiesznych. najbardziej wzieci we wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: ............... 02.11.06, 23:03 A oto dowód na to że Polak też potrafi www.moment.com.pl/www_moment/ourpeople/index.htm Ale to tylko moje skromne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: ............... 02.11.06, 23:10 Ja bede sie z nimi kontaktowac zeby miec ich na swoim weselu. O wiele lepszy niz ten obcokrajowiec!!!! dzieki dusia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: ............... 02.11.06, 23:13 A za co mi dziękujesz ? Poprostu uważam że są dobrzy.Już Ci zazdroszcze tych zdjęć I czekam na nie z niecierpliwością Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: ............... 02.11.06, 23:30 dziekuje za linka. ja jestem w ich zdjeciach zakochana!!! mam nadzieje ze beda mieli wolna date w dniu mojego slubu. Ciekawa jestem czy tez beda mogli przyjechac do wrocka. Na ich stronie ponoc dojezdzali gratis wszedzie w polsce. ciekawa jestem czy to samo bedzie obowiazywac w 2007... Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: ............... 02.11.06, 23:33 a czy znasz moze ich ceny mniej wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re adrianna 02.11.06, 23:33 A "powiedz" mi jeszcze na ile oni się wyceniają Może i ja bym zaszalała Tylko obawiam się że już jest za późno .... Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Re adrianna 02.11.06, 23:37 nie wiem. czekam na mail'a. ja mieszkam w stanach, wiec jestem 6 godzin do tylu. bede sprawdzac mail'a jutro o 12 w poludnie polskiego czasu, wiec od razu do ciebie napisze jak dostane od nich odpowiedz. mam nadzieje ze w 2tys. sie zmieszcze. wolalabym zeby bylo taniej. a ty w jakim miescie bedziesz miala slub? kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
foto_slubik Re: Re adrianna 02.11.06, 23:41 adrianna79 napisała: > mam nadzieje ze w 2tys. sie zmieszcze. wolalabym zeby bylo taniej. Jesli chodzi o "Moment" to nie sądzę, żebyś zmieścila sie w 2 tys.... Odpowiedz Link Zgłoś
foto_slubik Re: Re adrianna 03.11.06, 00:03 Nie wiem dokladnie, ale juz w ubieglym roku kosztowali sporo ponad 2 tys... Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: Re adrianna 02.11.06, 23:47 Ja jestem z Zamościa ( nie zdziwie jesli nie bedziesz wiedziałą gdzie to jest )A ślub 28 kwietnia. Odezwij się koniecznie jak juz bedziesz coś wiedziała. A Twój ślub kiedy i gdzie sie odbędzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Re adrianna 02.11.06, 23:52 oczywiscie ze wiem gdzie zamosc. moze nie mieszkam w polsce, ale wiem gdzie co jest. moj slub bedzie 11-go sierpnia 2007 roku we wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: Re adrianna 02.11.06, 23:58 W takim razie jes mi niezmiernie miło Poprostu zdaje sobie sprawe że niektórzy nie mają zielonego pojęcia gdzie to jest Jeśli Cie uraziłam to przepraszam - nie miałam takiego zamiaru Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Re adrianna 03.11.06, 00:07 nie ma sprawy. wyglada na to ze za zdjecia, wedlug foto_slubik, bede musiala zaplacic ponad 2tys.. ciekawa jestem ich ceny... i nie urazilas mnie. ja jestem bardzo zwiazana z polska chociaz mieszkam tak daleko od ponad 9 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: Re adrianna 03.11.06, 00:11 Oooooo to "ładna" cena Chociaż ja uważam że na zdjęciach nie warto oszczędzać. Gdybym miała wybierać miedzy dobrymi zdjęciami a np filmowaniem całej uroczystości i wesela, bezapelacyjnie wybrałabym to drugie To pamiątka na całe życie. I widać że to profesjonaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Re adrianna 03.11.06, 00:19 wlasnie sie zastanawiam czy by nie kupic kamerki i dac ja komus z gosci zeby filmowal i wtedy cala kase przeznaczyc na fotografa. ciekawa jestem ich ceny i co w nia wchodzi. dam tobie znac jutro. buzka. ide sie uczyc... dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: Re adrianna 03.11.06, 00:31 W takim razie życze owocnej nauki. Ja ide popracować (urok pracy w hotelu ) Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Re adrianna 03.11.06, 11:52 witam. mail'a jeszcze nie dostalam od nich. w miedzy czasie znalazlam we wroclawiu takiego fotografa www.pospieszni.pl tez maja piekne zdjecia.. chociaz ustawiane. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: ............... 03.11.06, 08:55 te zdjecia tez są bardzo dobre i nad kilkoma równiez wydałam westchnienie zazdrości... a talent zreszta nie zalezy od narodowości Polak potrafi a jakże, Ale tamten pan tez potrafiI trzeba sie tylko cieszyc że tylu zdolnych fotografów na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: .................... 02.11.06, 23:18 www.fotografiaslubna.art.pl/ Te też niczego sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś