Dodaj do ulubionych

Batory i Wrzos - Poznań

03.11.06, 16:58
Hej dziewczyny! Jesli któras z Was słyszała cos o tych restauracjach to bardzo
prosze zebyscie mi odpisaly. W jednej z nich bede miala wesele a nie wiem
nawet czy jedzenie maja dobre bo nikt ze znajomych tam weselicha nie
wyprawial. Pomozcie sie zdecydowac.
Obserwuj wątek
    • agu2005 Re: Batory i Wrzos - Poznań 03.11.06, 18:19
      Niestety nie byłam w zadnym z tych lokali na weselu ale w Batorym byłam na
      szkoleniu.Szkolenie było z obiadkiem. Bardzo ładnie w środku, jedzonko smaczne
      i obsługa bardzo miłe.Fajnie ta jest bo jest duży ogród.Słyszałam tylko że
      wesela wypadają bardzo fajnie.Natomiast o Wrzosie ktoś juz kiedyś pisał na tym
      forum takze poszukaj w archiwum.
      Pzdr

Aga
      • madziaaaaa5 Re: Batory i Wrzos - Poznań 03.11.06, 18:23
        Milo slyszec ze jedzonko smaczne i obsluga w porzadku. Ciezko mi sie tak
        zdecydowac troche w ciemno dlatego bardzo dziekuje.
        • lesia79 Re: Batory i Wrzos - Poznań 03.11.06, 18:33
          Sama się poważnie zastanawiałam nad Wrzosem - podobało mi się a moja mama była
          zachwycona - ale nie urzadzam tam wesela, bo każde wesele kończy sie o godz. 4
          (nie ma mowy o przedłużeniu), nie ma możliwości organizacji poprawin a menu
          wypada stosunkowo drogo w porównaniu do innych lokali. Gwoździem do trumny (w
          moim przypadku) była też za mała liczba noclegów, choć ich cena akurat była
          bardzo przystępna.
          • amavel Re: Batory i Wrzos - Poznań 03.11.06, 22:55
            Mieliśmy wesele w Batorym w czerwcu i możemy szczerze polecić smile

Po pierwsze bardzo eleganckie wnetrza i wystroj, na wstepie robią świetne
            wrazenie na gosciach

2. bardzo fajna sala, z wyjsciem na ogrod

3. bardzo smaczne jedzenie, dobra obsluga. nam kazda potrawa smakowala.

4. to jest hotel 3 gwiazdkowy, nie jest najtaniej ale warto.

5. apartament oczywiscie w cenie, pokoje dla gosci o wysokim standarcie.

podsumowujac, jezeli szukacie czegos w srodkowym przedziale cenowym, to swietny
            wybor

6. niespodzianka w postaci ... a nie powiemy jaka nam zrobili.
            Amavel i Amavelka
            • madziaaaaa5 Re: Batory i Wrzos - Poznań 03.11.06, 23:10
              Czesc. Bardzo sie ciesze z tego co napisaliscie bo chyba wlasnie sie tam
              zdecydujemy. Napiszcie prosze ile dokladnie placiliscie bo nam wstepnie
              powiedzial ze 130 zł bez ciasta, tortu, owocow, dodatkowych napoi i sokow. Boimy
              sie ze na koncu wyskoczy z kosmiczna cena i nei bedziemy wstanie tego oplacic.
              Pozdrawiam.
              • amavel Re: Batory i Wrzos - Poznań 04.11.06, 00:23
                no tak jak pisalismy najtaniej nie jest.

130 to cena wyjsciowa i jesli dobrze pamietam to wszystko (wraz z tortem)
                wyszlo okolo 200 pln. Tyle ze my mielismy jedno danie wiecej niz hotel
                proponowal - mielismy grila w ogrodzie, ktory troche kosztowal.

nie licze tutaj sniadania oczywiscie ktore kosztowalo 20 na osobe - jesli
                dobrze pamietam.

najtaniej nie bylo wiec, ale mielismy poczucie ze warto bylo.
                Moj kolega, pol zartem pol serio powiedzial potem, ze nasze wesele bylo
                najbardziej luksusowym na jakim bylsmile

Mielismy obawy co do jedzenia, bo nie probowalismy wczesniej niczego od nich,
                mielismy kiedys sie wybrac do restauracji przed weselem i nic z tego nie
                wyszlo, ale okazalo sie potem ze to jeden z mocniejszych punktow batorego. mam
                nadzieje ze kucharza od tego czasu nie zmienilismile
                • madziaaaaa5 Re: Batory i Wrzos - Poznań 04.11.06, 13:21
                  wyslalam maila - mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko temu
                  • madziaaaaa5 Re: Batory i Wrzos - Poznań 04.11.06, 13:44
                    Cos z tym mailem nei wyszlo...

Hej. Dzieki za odpisanie. Ze wszystkich sal w Poznaniu wlasnie w batorym
                    podobalo mi sie najbardziej ale nie znam nikogo kto by tam na weselu byl i
                    troche sie boje ze cos bedzie nei tak. Powiem szczerze ze na 200 zł to mnie
                    raczej nie stac. Jak go wczoraj z narzceczonym przycisnelismy o konkretne koszty
                    i menu to powiedzial ze ze wszystkim okolo 160 a tutaj czytam ze 200. A co do
                    grilla to my tez wlasnie chcemy. Zastanawiam sie z czego sie ta suma 200 zł
                    uzbierała. Wiem ze sa dodatkowe koszty za alkohol i napoje ale zeby to az tyle
                    wynioslo??? A ile mieliscie porcji na obiad, czy te 2,5 porcji na osobe, ktore
                    on proponuje to wystarczy? A te 20 zł za sniadanie to chodzi o to sniadanie o 2
                    w nocy w trakcie wesela czy dla tych ktorzy w hotelu na noc zostali? Tyle pytan
                    mam, chyba Was jeszcze nimi troche pomecze ale jestescie jedynymi osobami z
                    forum, ktore tam wesele mialy. Ja to bym tak pytac jeszcze godzinami mogla. Czy
                    jest mozliwosc kontaktu z Wami na gg? Jesli tak to podaje
                    moj numer 6608788. Naprawde wielkie dzieki za odpowiedzi.

Madzia i Mikolaj
                    • amavel Re: Batory i Wrzos - Poznań 04.11.06, 15:20
                      hej

mysle ze za 160 zl da sie w batorym zrobic wesele. Moze przesadzilismy z tym
                      200, pewnie bylo z 180

My zmienialismy niektore dania, zamienialismy jedna zimna zakaske miesna na
                      drozsza sole ze szpinakiem, dolozylismy ciasteczka na deser oprocz tortu,
                      grill,doszlo korkowe za alkohol (negocjujcie!!), grill, dla orkiestry, dla
                      fotografki skromne obiady, napoje rozliczane byly wedlug spozycia i tak jakos
                      sie uzbieralo.

Sniadanie - chodzi o te po noclegu. Na sniadanie o 2 w nocy byl grill.

Proponuje, by prszycisnac ich i kazac sformuowac konkretny kosztorys zeby nie
                      bylo zadnych niedomowien. To 130 to oczywiscie za menu ktore proponuja. Jesli
                      jednak dokladasz rzeczy, to wychodzi wiecej.

Jesli wiec wyliczyl wam 160, to bedzie 160. No chyba ze cos zamowicie wiecej
                      lub goscie rzuca sie na sok pomaranczowy i beda pili namietniesmile

My myslelismy jeszcze o beczce z piwem w ogrodzie, ale to juz byloby ponad
                      nasze sily, a nie wiadomo bylo ile osob bedzie pilo. Stanelo wiec na tym ze
                      kazdy zamawial indywidualnie.

nie ma cos sie martwic mysle, wszystko zrobili sprawnie, nie sa jeszcze
                      popularni bo te sale niedawno zrobili, ale jako hotel juz troche istnieja i
                      maja doswiadczenie, zwlaszcza jesli chodzi o jedzenie. jest naprawde smaczne.

gg 7877485
                      jesli nie jestesmy dostepni to zostawcie wiadmomosc, sprawdzam czesto gg.

amavel
    • jaszczurzyca idź na obiad! 04.11.06, 16:09
      Idź sprawdzić jak gotują, zamów porcje obiadową i zobaczysz, czy jest duża,
      ładnie udekorowana, smakowicie wyglądająca i smakująca
      • amavel Re: idź na obiad! 04.11.06, 17:16
        mozna sprawdzic czy smacznie gotuja, ale ilosci nie ma co sprawdzac bo na
        weselu i tak bedzie inaczej, tzn bedzie tyle ile sobie zamowisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka