Dodaj do ulubionych

Jakie paznokcie dla mnie?

30.11.06, 18:59
Dziewczyny!!!

Z racji tego, iz mam bardzo słabiutkie paznokcie (co zapuszcze to sie łamia),
zastanawiam sie nad zrobieniem z nimi "czegos" na slub...
Na codzień maluje je tylko utwardzaczem i lakierem bezbarwnym lub jakims
odelikatnym odcieniu...
Co polecacie: akryle, zelowe czy moze jakies inne ...????
A moze macie zdjecia Waszych pazurkow w dniu slubu;P???

Ps. Zalezy mi na tym aby wygladałay w miare naturalnie!!!!
Miałam raz w zyciu robione tipsy- tragicznie to wygladało- jak łopatycrying
Nie chce takichsad
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:16
      Jeżeli chodzi o wyglad tipsów to po prostu pani która ci je robiła tak je
      opiłowała. tez nie miałam dobrych wrażeń za pierwszym podejściem. Dodam ze
      drugiego jeszcze nie było. U mnie wyglądało to tak że na nastepny dzień pod
      tipsy żelowe dostało sie powietrze, pani która je robiła powiedziała, że nie
      każda płytka przyjmuje tipsa (hahaha) kazałam jej poprawic oczywiście w ramach
      reklamacji i jakoś sie poźniej nie odklejały. Wcześniej zostały źle
      oddłuszczone. mam nadzieje że ktoś ci doradzi odpowiednie
      • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:19
        No wlasnie z tym doradzeniem to jest tak, ze mieszkam w "zapiziałym"
        miasteczku, gdzie jest jeden salon kosmetyczny, w ktorym to robiłam te "łopaty";
        (
        • pucca3 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:20
          ja miałam sliczniutkiewink coprawda jeszcze nie na swoim ślubie ale kolezankismile
          ale już nigdy więcej sobie nie zrobie po tym co mi z moich zostało!
          • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:22
            A co sie stało??? Bo moje po tamtych "łopatach" wygladały jakbym grzybice
            paznokci mialacrying
          • izabela.16 do ozi 01.12.06, 07:14
            A WIĘCsmileja nie jestem na topie z nowosciami ale gadalam z moja wizazystka i
            powiedzial mi ze szkoda czasu na tipsy itp bo wygladaja po pierwsze jak lopaty a
            po drugie sa juz nie modne.kazala mi kupic odzywke do paznokci i zapuszczac..a
            tez nie mam twardych paznokci i dotego codzienjie je musze moczyc kilka razy w
            wodzie przy sprztaniu,wiec nie wiem ajk to pzretrwaja.z tym utwardzaczem to
            dobry pomysl...trzymam kciuki moze dasz rade zapuscic sama,mi kazala(do mojej
            urody i sukni)zapuscic tak 5mm za opuszek i to wystarczy,potem tylko wytnie
            skurki przypiluje i polozy jakis fajny wzorek...nawet mi to na reke bo tipsow
            nie lubie..smile
        • medea11 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:22
          ojej...to musisz sie wybrac do jakiejs dobrej specjalistki,bo te ktore mi
          zrobiono na cywilny wygladaly slicznie, naturalnie i subtelnie. Problem pojawil
          sie dopiero w momencie jak chcialam je zdjac bo po pierwsze paznokcie pozniej
          miesiacami musze sie odbudowywac, a po drugie sciagala mi je jakas malo
          doswiadczona dziewczyna i spilowywala je tak ze w trzech miejscach lala sie
          krew a ja wylam z bolu....takze lepiej nawet wiecej zaplacic ale miec komfort.
          • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:24
            A ile zapłaciłas za takie "naturalnie" zrobione- jesli mozna spytac?
    • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:21
      Cos mi sie wydaje, ze na paznokcie bede musiała jechac 40 km od miejsca
      zamieszkaniacrying
      • pucca3 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:25
        moje były napawdę prześliczne, delikatne , subtelne ale to co po sciagnięciu
        mkiałam to koszmar. całe paznokcie porysowane tzn spłowane i w ogole
        koszmarne!do tego jeden mi się złamał w trakcie zabawy i myślałam ze umre z bólu
        aż mi łzy płyneły!dlatego ja nawet na swój slub sobie nie zrobie!wole swoje
        krótkie i słabe!!!
        • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:26
          Moze i masz racje...
          Pomysle nad tym aby ozdobic jakos moje naturalne...
        • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:27
          A tak na marginesie to wspołczujecrying Wiem jaki to musiał byc bolcrying
          • pucca3 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:29
            gdyby nie to ze byłam po paru baniach to bym napewno umarła!
            dlatego wole już swoje króciutkie ale przynajmniej obejdzie się bez niespodzianek!
            • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:31
              A sama bedziesz je malowa czy u kosmetyczki??? Orientujesz sie moze ile
              takie "cos"" kosztuje?
              • pucca3 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:32
                hm nie wiem ale mysle ze do 30 zł bo w koncu długie nie będą! i zdobień też
                mało!bo by w ogole za małe się zrobiły!myśłam raczej tylko o jakiejś kresce przy
                paznokciu ale nie białej tylko srebrnejsmile
                • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:34
                  Tez wlasnie mysle nad jakims delikatnym zdobieniem- raczej w odcieniu złota, bo
                  sukienka cappucino bedzie;P chyba;P
              • kala1985 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:35
                U "mojej kosmetyczki" manicure z malowaniem chyba 12 albo 15 złsmile
                • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:39
                  O jaka ładna cena;p
                  Bo u mnie jest tak, ze jest jeden salon kosmetyczny i ceny zabojczecrying
                  same tipsy- bez zdobień 120 pln!
                  A fuszerke robia taka, ze hohocrying
                  • kala1985 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 21:07
                    Szok - Akryle + zdobienie 68smile
                    • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 23:07
                      Tak to wlasnie jest jak sie mieszka na zadupiusad
    • kala1985 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:32
      Nie wiem co Ci doradzić, ja spróbuję swoje zapuścic -mam jeszcze
      miesiąc(ostatnio zrobiły się jak papier), a jak się nie uda to w ostatecznosci
      zrobie akryl lub żel, ale poproszę żeby wglądały naturalnie i nie były za długie.
      • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:37
        No ja mam jeszcze 8 miesiecywink
        Nie wiem, co sie z nimi dzieje...
        łykam drozdze w kapsułkach, witaminy i takie tam aby lepiej "kiełkowały", a one
        albo stoja w miejscu albo sie łamia crying
        • kala1985 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 19:41
          Może za dużo tych witamin? Albo brałaś, bądź bierzesz jakieś leki? Moje pazurki
          zawsze były miękkie, ale się nie rozdwajały i nie łamały z taką łatwością jak
          teraz wink, no chyba ze leżałam w szpitalu, brałam jakieś leki itd
          • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 20:33
            Moje zawsze były słabe ale długie...
            A teraz co urosna to "kaput"tongue_out
            Trudno...
    • olivia1980 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 20:54
      Ozi pij koniecznie przez 5 dni drożdze piekarskie (takie dostąpne w sklepie)
      rozpuszczone w gorącym mleku (ok. łyżeczka drożdzy i szklanka gorącego mleka).
      Później 10 dni przerwy i znowu. Ja do tego łykam jeszcze preparat "Silica".
      Taprawdę działa! Pomysł ten wygrzebałam w starym poradniku zielarsko-leczniczym
      jakiegoś zakonnika, chyba Ojca Sroki.
      P.S. Ja też zapuszczam, bo w lipcu ślubuję tongue_out
      • ozi29 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 30.11.06, 23:00
        Matko Boska nieznosze mleka;P ale od jutra sprobuje, nawet mam silice;P
        Dzieki bardzo!
        • alfavile olejek 30.11.06, 23:22
          Ozi co Ci mogę polecić to olejek do pielęgnacji skórek i paznokci. Miałam ten sam problem, paznokcie łamliwe i cienkie jak papier. O zapuszczeniu nie było mowy bo się rozdwajały tak, że odchodziła połowa paznokcia sad A teraz jestem już 3 miesiąc na kuracji olejkowej i nie powiem, odżywają smile Też bym chciała mieć swoje własne do ślubu bo miałam już 3 razy robione tipsy i nie wspominam tego mile sad Sposób poleciła mi znajoma kosmetyczka. Wiadomo, nie zadziała po tygodniu lub dwóch, trzeba trochę czasu a po suwaczku widzę, że jeszcze troszkę jest wink Oczywiście musisz to robić systematycznie, najlepiej wcieraj w paznokcie 2 razy dziennie, ten drugi raz tuż przed snem. Możesz to nawet robić na pomalowane paznokcie bo olejek wchłonie się przez skórę do macierzy smile P.S. Ja swój kupiłam za 16 zł 3 miesiące temu i ubyło zaledwie trochę z buteleczki, więc jest bardzo wydajny. Pozdrawiam smile
        • olivia1980 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 01.12.06, 19:46
          Co do drożdzy to na początku jest cięzko bo nie smakują najlepiej ale to
          kwestia przyzwyczajenia no i czego się nie robi dla uridy zwłaszcza
          ślubnej???smile))
          Jeszcze coś mi się przypomniało - z czystym sumieniem mogę Ci polecić olejek
          Avon'u z pyłem diamentowym - taki bezbarwny, tu jest zdjęcie:
          www.allegro.pl/item145864848_avon_wzmacniajaca_odzywka_do_paznokci.html
          Tak jak niecierpię całego Affonu, to ten olejek jest superwink
          • litorija Re: Jakie paznokcie dla mnie? 02.12.06, 12:02
            Też miałam przez pewien czas w przeszłości problem ze słabymi, rozwarstwiającymi
            się paznokciami. Rozwiązałam go poprzez przyjmowanie wapnia.
          • kisia81 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 02.12.06, 20:21
            Olivia ile drożdży w jakiej ilości mleka trzeba pic?? I jak długo tą kuracje
            trzeba powtarzac
            moje paznokcie tez pozostawiaja wiele do życzenia...
            • olivia1980 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 02.12.06, 20:26
              Łyżeczka od herbaty drożdzy + szklanka gorącego (!) mleka (trzeba je zabić
              gorącym mlekiem aby nie pęczniały w żołądku). Ja stosuję 5 dni piję , 10 dni
              przerwy i znów 5 dni, 10 przerwy i tak można ciągle.
    • ozi29 Re: Dzieki dziewuszki ;) 02.12.06, 12:17
      za wszystkie rady!!!!
      Od poniedziałku biore sie porzadnie za kuracje paznokciowa ;P

Miłego wekenda;P
      Pozdr
      • kasia_beb Re: Dzieki dziewuszki ;) 02.12.06, 16:05
        A ja właśnie dziś usłyszałam od koleżanki, która chodzi na kurs robienia
        tipsów, że jest taka opcja, że na Twoje naturalne paznokcie kładą Ci warstwę
        płynnego akrylu. Ponoć, jak zaschnie to utwardza płytkę paznokci, a więc i
        wzmacnia. A poza tym błyszczą się jak po lakierze bezbarwnym. Jak paznokieć
        odrośnie, to uzupełnia się tylko ten fragmencik. Ale jak mówię, to nowinka, a
        nie sprawdzony sposób, więc musiz dopytać. Brzmi nieźle. Można pod tą warstwą
        zrobić zdobienie i mieć je na stałe - dopóki nie odrośnie cały paznokieć. No i
        nie masz plastikowych łopatek na palcach:p
        • kala1985 Re: Dzieki dziewuszki ;) 02.12.06, 21:30
          Już słyszałam o takiej metodzie - powiem Ci, że znajoma robi tak chyba do dziś
          (nie mam już kontaktu), wyglądało naturalnie ale musi to być też dobrze
          zrobione, bo u niej czasami nie ciekawie to wychodziło... A z kolei moja inna
          znajoma zrobiła sobie na sylwestra akryle i wyglądały rewelacjnie - naturalnie,
          po prostu pieknie.
    • misiakasia4 Re: Jakie paznokcie dla mnie? 02.12.06, 17:58
      trzy miesiące przed ślubem zaczęłam zażywać preparat o nazwie SILICA (za poradą
      kosmetyczki) i paznokcie z łamliwych stały się naprawdę twarde i zdrowe. POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka