monalisa.pl 04.12.06, 13:14 wiem ze bylo to wałkowane 10000 razy ale nie chce mi sie szukac w archiwum )))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Przez cewnik? ;) 04.12.06, 13:19 Kieca w gore i jedziesz! Albo... Trzymasz, jesli sie bois obsikac kiecke. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinypoczta Re: Przez cewnik? ;) 18.12.06, 15:20 mi pomagala swiadkowa- trzymala sukienke i sie udawalo Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_plus Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:21 Normalnie sikasz. A pytasz o coś konkretnego, czy tylko tak? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:23 do sikania to się majtki zdejmuje a nie zakłada suknię...ale to już jak wolisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:22 Załóz pieluchę, skoro nie wiesz, jak sikać. Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: wow no to sie popisałas swoją blyskotliwoscią 04.12.06, 13:57 Kochaniutka, a ty brakiem wyobraźni, lenistwem i ogólną głupotą. Ale skoro ci ulżyło takie publiczne popisanie się wachlarzem zalet, czemu nie. Prosimy o więcej równie frapujących problemów przyszłej mężatki. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: wow no to sie popisałas swoją blyskotliwoscią 04.12.06, 14:51 mam prawo zapytac uprzednio nie przegladajac archiwum - chyba to nie zbrodnia? i wypraszam sobie tektsy ze wykazalam sie głupotą bo sa nie na miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: wow no to sie popisałas swoją blyskotliwoscią 05.12.06, 11:54 Jest to trudne w przypadku sukni z trenem i długim welonie. Materiał z którego jest suknia też ma znaczenie należy uważać żeby się nie pogniótł, no i suknia na obręczy też jest trudna w obsłudze. Najgorsze są wąskie suknie rybki takie przylegające do ciała bo trudno je powinąć. Wszystko da sie pokonać z pomocą świadkowej lub zaufanej osoby. Należy też mieć zapasową bieliznę, w przypadku pasa do pończoch wystarczą dodatkowe majtki. A tak w ogóle to starać się jak najmniej pić to do toalety będziesz chodziła sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wegierka111 Re: wow no to sie popisałas swoją blyskotliwoscią 04.12.06, 21:15 uważam, że akurat odpowiedź anek jest jak najbardziej na miejscu, od siebie dodam jeszcze: - cewnik -basen - zawsze mozesz tez po prostu na stojąco, szeroko nogi i niech leci, w tancu nikt nie zauwazy Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:25 dziewczyny, przestańcie już, bo zaraz się ze śmiechu... popłaczę Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:33 Przepraszam, ale tez mnie to rozbawilo )))))) Aczkolwiek pewnie jest troche roboty z sikaniem w sukience slubnej.Zwlaszcza jeski na kole ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:52 wyobrazilam to sobie na szczescie nie bede miala koła bo suknia na nim wyglada oblesnie Odpowiedz Link Zgłoś
szara82 suknia na kole wygląda obleśnie? 05.12.06, 13:07 Monalisa, chcesz konstruktywnych wypowiedzi, a sama walisz z bardzo konstruktywnym tekstem o obleśności sukien tylko dlatego, że są na kole... Odpowiem Ci - ja wzięłam świadkową do łazienki, trzymała mi z przodu suknię, ja mając wolne ręce mogłam zrobić to co się w takich przypadkach robi. Luzik Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: suknia na kole wygląda obleśnie? 05.12.06, 14:58 sorki za te oblesne koła nie chcialam nokogo urazic! sorry! Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:45 moja kolezanka brała kuzynke do trzymania sukni i tak sikała Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 13:48 naprawde bylam ciekawa jak sobie radziłyscie (bo pytam tylko mezatki)z tymi sprawami, szczegolnie jesli ma sie na sobie kilka warstw i spora suknie! dziekuje za wszelkie konstruktywne uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_plus Re: HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 14:00 Nie miałam koła, ale fakt, halkę, satynę, koronkę, warstw jakoś tak dużo, do tego tren.... Ale to po prostu się bierze w garście, podciąga do góry i już. Bez cudowania. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka.ja Re: HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 14:09 ja mialam suknie na kole z dlugim,ciezkim (ale wygodnym) trenem. W toalecie - suknia na lewa reke (jesli sie jest praworecznym) prawa sie po prostu sciaga majtki. Bezproblemowo sie to u mnie odbywało pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 14:19 Proponuje po nogach... Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 14:28 Proponuję w damskim WC. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_dora Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 14:25 Zazwyczaj nie komentuję złośliwości na forum. Ale tym razem nie moge się opanować. Jak dla mnie pytanie trochę śmieszne ale w zasadzie czysto techniczne i nie widzę w nim nic złego. A podsumowując wypowiedzi przychodzi mi do głowy tylko jedno: "NIE MA GŁUPICH PYTAŃ, SĄ TYLKO GŁUPIE ODPOWIEDZI" Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl dziekuje - w 100% prawda! za konstruktywne (tylko) 04.12.06, 14:50 odp b. wam dziekuje! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 16:34 Bardzo cie prosze w takim razie, abyś zupełnie powaznie odpowiedziała na pytanie autorki wątku, a potem przeczytała swoja odp. Tak czy inaczej nie da sie mądrze dopowiedzieć na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_dora Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 17:11 Nie mogę niestety odpowiedzieć, ponieważ jeszcze nie miałam wesela i nie sikałam w sukni ślubnej... A problemy z tą czynnością wbrew pozorom są, bo sama widziałam jak do wc panna młoda chodziła w towarzystwie, żeby jej ktoś przytrzymał suknię i żeby nie powycierała podłogi (często wilgotnej) i wszystkich kątów przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 19:55 dlaczego nie da sie madrze na to pyt odp?? co widzisz w nim glupiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
anek45 Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 21:45 > dlaczego nie da sie madrze na to pyt odp?? co widzisz w nim glupiego??? Głupiego? No cóz, skoro dorosła (na pewno?) osoba zadaje podobne pytanie, można tylko odpowiedzieć na nie równie dorośle. Pomijam fakt, ze temat walkowany tysiące razy. Wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Nie chce ci się? No to szoruj, malenka, do apteki po pieluchy dla dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: Podsumowując wypowiedzi 05.12.06, 08:55 po co w takim razie zabierasz głos w dyskusji skoro nic konstruktywnego wniesc w moj watek nie mozesz i nie umiesz? a z reszta mam juz odp na swoje pyt Odpowiedz Link Zgłoś
machiatta Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 17:11 isa_dora napisała: > A podsumowując wypowiedzi przychodzi mi do głowy tylko jedno: > "NIE MA GŁUPICH PYTAŃ, SĄ TYLKO GŁUPIE ODPOWIEDZI" A w kwestii braku głupich pytań mi przychodzi do głowy tylko taki kawał, w którym na takie zdanie student zapytał wykładowcę "czy jak stanę nogami na szynach a rękami złapię za druty to pojadę jak tramwaj???" Odpowiedz Link Zgłoś
kate21.07.07 Bezpieczne siusianie 04.12.06, 18:23 Ze świadkową, siostrą, mamą... Z kim będzie Ci przyjemniej. Koleżanka na swoim weselu miała suknie typu rybka i MUSIAŁA do łazienki zabierać ze sobą świadkową. To chyba lepiej niż samemu się napocić, namęczyć i wyjść czerownym z wysiłku po okiełznaniu sukienki nad biała muszlą)) Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Bezpieczne siusianie 04.12.06, 18:25 e tam , przesadzacie nie trzeba miec zadnej eskorty do tego wiem co mowie, bo mialam szeroka suknie, z halka na kole i dlugasnym trenem wystarczy zanim siadzesz na tronie, zebrac cala suknie do przecu i sobie umiescic na kolanach a potem to juz gladko pojdzie oczywiscie trzeba uwazac, bo gapie moze sie przydarzyc wpadka Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 19:45 O, taki sympatyczny wątek, a dziewuchy wypisują złośliwości. Oczy się odwracają, po co to pisać? Ja to będę zabierała ze sobą przyjaciółkę do toalety. Suknię mam do sikania na szczęście dość łatwą, ale fajnie, jak przypilnuje, czy żadna część sukni nie moczy się właśnie w muszli, a najważniejsze, że przy okazji sobie pogadamy chwilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 19:53 no moze i rozbawilam polowe z forum moim pytaniem a druga polowa uwaza to pyt za glupie ale ja tak nie uwazam dlatego je zdałam! sama mam sporą suknie z 3warstawami i dlugim trenem, i naprawde uwazam ze to nie lada problem bo nie chcialabym sobie nic obsikac (przepraszam -te wrazliwe -za moje słownictwo) dzieki za wszelkie uwagi "jak to sie robi"juz mniej wiecej wiem co robic zeby bylo dobrze (do kibelka nie bede raczej brala pomocy bo wysiusiac sie sama umiem hehe) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aluszru Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 22:06 Ja również uważam że pytanie jest całkiem na miejscu. Sama się ostatnio zastanawiałm jak zrobię to w mojej rybce mając prawie 180 cm wzrostu a toaleta w knajpie niezbyt obszerna. I wcale nie waże tyle co wieloryb żeby się tam na szerokośc nie zmieścić. Wyobrażam sobie jak czołem podpieram drzwi, a z reszta uprawiam gimnastyke artystyczną. A suknia gładka, w łapie się pomnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 22:44 Dziewczyny! A zastanawiałyście sie już, jak będziecie sikać po nocy poślubnej???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kala1985 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 22:51 Ja też się nad tym ostatnio zastanawiałam - suknia cięzka, z halką na dwóch kołach.. i do tego spory balast w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
kala1985 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 22:52 Myślę że wszystkie damy sobie świetnie radę z tym problemem Odpowiedz Link Zgłoś
lena_maj Re: jak sikac w sukni? 05.12.06, 10:31 Tak jak zazwyczaj - idziesz to toalety (DAMSKIEJ - na wszelki wypadek zaznaczam) podnosisz sukienkę do góry, majtki w dół, siadasz na toalecie i pozwalasz naturze działać......... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: jak sikac w sukni? 05.12.06, 11:15 chyba potracilyscie poczucie humoru przed slubem - przynajmniej polowa z was! wiem jak sie sika!!! pytanie było - jak sie sika w wielkiej sukni slubnej Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: jak sikac w sukni? 05.12.06, 11:47 Jak się sika w wielkiej to nie wiem Miałam raczej niezbyt szeroką suknię, halka na jednym kole - a i tak nie dało rady zamknąć drzwi do toalety, jako że pomieszczenie metr na metr. Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 siku jak siku 05.12.06, 11:17 ale na tzw. dwójkę to juz koleżanki nie da się zabrac Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: siku jak siku 05.12.06, 11:24 no ja jednak wole sikac sama tzn nie barc nikogo do pomocy tylko nie wiem jak zbiore te moja kiecke a jest wielka Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: siku jak siku 05.12.06, 15:05 ehehhehehehheh no nie, na dwójke to tylko meza bym zabrała (ewentualnie w ekstremalnych warunkach) Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 monalisa.. 05.12.06, 11:38 ...daj linka do twojej sukienki, bo nie mogę znaleźc, proszęęęę Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: monalisa.. 05.12.06, 15:06 poszukam zaraz i jak znajde chwilke i na maila podesle! a Ty mi swoja! Odpowiedz Link Zgłoś
iizabelaa Re: Co tak się czepiacie wyszukiwarki?? 05.12.06, 17:43 Już w prawie każdym watku znajdzie się jakaś czepialska która napisze że ten temat już był i że autorce nie chce się skorzystac z wyszukiwarki. Otóż prawie każdy temat juz był i co teraz, mamy przestac zadawać pytania na forum. przecież dziewczyny na forum się zmieniają i wtedy tematy wracają. A jeśli komus to przeszkadza to niech poprostu nie czyta wątków które już zna. Odpowiedz Link Zgłoś
deela co tam siku, a jak ci sie zachce kupe? 07.12.06, 03:24 no pomysl tragedia jak sie w tych haleczkach popodcierac no jak? Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 w celach logistycznych 18.12.06, 15:44 sugeruję by podczas oglądaniu lokalu obejrzeć WC (co i tak powinno się robić, by zobaczyć czy nie jest jakoś tragicznie) Po czym symulować właśnie procedurę podnoszeniea i opuszczania sukni w 'kabinie' oraz ewentualne obkręcanie się by zpuścić wodę)) oj rozbawiłyście mnie)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: jak sikac w sukni? 26.03.07, 08:27 hehe, dobre... a ja właśnie sobie uświadomiłam, że od założenia sukni ok. 16:00 do 5:00 rano w toalecie nie byłam, co jest bardzo dziwne w moim przypadku, zważając na ilość wypitych napojów... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: jak sikac w sukni? 26.03.07, 10:11 to zupelnie tak jak ja malo pic, duzo tanczyc i nie bedzie potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
ivet81 Re: jak sikac w sukni? 26.03.07, 10:42 Tak zastanawiam się komu się chciało wałkować taki temat 1000 razy. Dziewczyno, masz problem jak sikać??? Ja polecam sprawdzony sposób: udać się do łazienki, podnieść deskę klozetową, zdjąć majtki, podciągnąć suknię i sikać!! Boisz się, że się suknia pogniecie? A ile Ty masz zamiar czasu sikać? Pół godziny? A swoją drogą to trochę zazdroszczę, że masz tylko takie problemy Odpowiedz Link Zgłoś