Dodaj do ulubionych

jak sikac w sukni?

04.12.06, 13:14
wiem ze bylo to wałkowane 10000 razy ale nie chce mi sie szukac w archiwum
wink))))
Obserwuj wątek
    • eyes69 Przez cewnik? ;) 04.12.06, 13:19
      Kieca w gore i jedziesz!
      Albo... Trzymasz, jesli sie bois obsikac kiecke.
      • karolinypoczta Re: Przez cewnik? ;) 18.12.06, 15:20
        mi pomagala swiadkowa- trzymala sukienkesmile i sie udawalo
    • agnes_plus Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:21
      Normalnie sikasz. A pytasz o coś konkretnego, czy tylko tak?
      • doral2 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:23
        do sikania to się majtki zdejmuje a nie zakłada suknię...ale to już jak wolisz..
    • anek45 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:22
      Załóz pieluchę, skoro nie wiesz, jak sikać.
      • monalisa.pl wow no to sie popisałas swoją blyskotliwoscią! 04.12.06, 13:49

• anek45 Re: wow no to sie popisałas swoją blyskotliwoscią 04.12.06, 13:57
          Kochaniutka, a ty brakiem wyobraźni, lenistwem i ogólną głupotą. Ale skoro ci
          ulżyło takie publiczne popisanie się wachlarzem zalet, czemu nie. Prosimy o
          więcej równie frapujących problemów przyszłej mężatki.
          • monalisa.pl Re: wow no to sie popisałas swoją blyskotliwoscią 04.12.06, 14:51
            mam prawo zapytac uprzednio nie przegladajac archiwum - chyba to nie zbrodnia?
            i wypraszam sobie tektsy ze wykazalam sie głupotą bo sa nie na miejscu!
            • justi54 Re: wow no to sie popisałas swoją blyskotliwoscią 05.12.06, 11:54
              Jest to trudne w przypadku sukni z trenem i długim welonie. Materiał z którego
              jest suknia też ma znaczenie należy uważać żeby się nie pogniótł, no i suknia
              na obręczy też jest trudna w obsłudze. Najgorsze są wąskie suknie rybki takie
              przylegające do ciała bo trudno je powinąć. Wszystko da sie pokonać z pomocą
              świadkowej lub zaufanej osoby. Należy też mieć zapasową bieliznę, w przypadku
              pasa do pończoch wystarczą dodatkowe majtki. A tak w ogóle to starać się jak
              najmniej pić to do toalety będziesz chodziła sporadycznie.
        • wegierka111 Re: wow no to sie popisałas swoją blyskotliwoscią 04.12.06, 21:15
          uważam, że akurat odpowiedź anek jest jak najbardziej na miejscu, od siebie
          dodam jeszcze:
          - cewnik
          -basen
          - zawsze mozesz tez po prostu na stojąco, szeroko nogi i niech leci, w tancu
          nikt nie zauwazy
          • monalisa.pl kolejna "mądrala"! jakis wysyp? bravo!!! 05.12.06, 15:08

• lacitadelle Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:25
      dziewczyny, przestańcie już, bo zaraz się ze śmiechu... popłaczę big_grin
      • ma-la Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:33
        Przepraszam, ale tez mnie to rozbawilo smile)))))) Aczkolwiek pewnie jest troche
        roboty z sikaniem w sukience slubnej.Zwlaszcza jeski na kole smile)))))))
        • monalisa.pl Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:52
          wyobrazilam to sobiesmile
          na szczescie nie bede miala koła bo suknia na nim wyglada oblesnie
          • szara82 suknia na kole wygląda obleśnie? 05.12.06, 13:07
            Monalisa, chcesz konstruktywnych wypowiedzi, a sama walisz z bardzo konstruktywnym tekstem o obleśności sukien tylko dlatego, że są na kole...
            Odpowiem Ci - ja wzięłam świadkową do łazienki, trzymała mi z przodu suknię, ja mając wolne ręce mogłam zrobić to co się w takich przypadkach robi. Luziksmile
            • monalisa.pl Re: suknia na kole wygląda obleśnie? 05.12.06, 14:58
              sorki za te oblesne koła nie chcialam nokogo urazic! sorry!wink
    • listek_a Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 13:45
      moja kolezanka brała kuzynke do trzymania sukni i tak sikałabig_grin
    • monalisa.pl HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 13:48
      naprawde bylam ciekawa jak sobie radziłyscie (bo pytam tylko mezatki)z tymi
      sprawami, szczegolnie jesli ma sie na sobie kilka warstw i spora suknie!
      dziekuje za wszelkie konstruktywne uwagi
      • agnes_plus Re: HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 14:00
        Nie miałam koła, ale fakt, halkę, satynę, koronkę, warstw jakoś tak dużo, do
        tego tren....
        Ale to po prostu się bierze w garście, podciąga do góry i już. Bez cudowania.
        • reszka.ja Re: HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 14:09
          ja mialam suknie na kole z dlugim,ciezkim (ale wygodnym) trenem. W toalecie -
          suknia na lewa reke (jesli sie jest praworecznym) prawa sie po prostu sciaga
          majtki. Bezproblemowo sie to u mnie odbywało
          pozdrawiam
      • justysialek Re: HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 14:19
        Proponuje po nogach...
        • marsupilami25 Re: HA HA HA no wiem ze was rozbawilam ale 04.12.06, 14:28
          Proponuję w damskim WC.
    • isa_dora Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 14:25
      Zazwyczaj nie komentuję złośliwości na forum. Ale tym razem nie moge się opanować. Jak dla mnie pytanie trochę śmieszne ale w zasadzie czysto techniczne i nie widzę w nim nic złego.
      A podsumowując wypowiedzi przychodzi mi do głowy tylko jedno:
      "NIE MA GŁUPICH PYTAŃ, SĄ TYLKO GŁUPIE ODPOWIEDZI"
      • monalisa.pl dziekuje - w 100% prawda! za konstruktywne (tylko) 04.12.06, 14:50
        odp b. wam dziekuje!
        pozdrawiam
      • justysialek Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 16:34
        Bardzo cie prosze w takim razie, abyś zupełnie powaznie odpowiedziała na
        pytanie autorki wątku, a potem przeczytała swoja odp. Tak czy inaczej nie da
        sie mądrze dopowiedzieć na to pytanie.
        • isa_dora Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 17:11
          Nie mogę niestety odpowiedzieć, ponieważ jeszcze nie miałam wesela i nie sikałam w sukni ślubnej...
          A problemy z tą czynnością wbrew pozorom są, bo sama widziałam jak do wc panna młoda chodziła w towarzystwie, żeby jej ktoś przytrzymał suknię i żeby nie powycierała podłogi (często wilgotnej) i wszystkich kątów przy okazji.
        • monalisa.pl Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 19:55
          dlaczego nie da sie madrze na to pyt odp?? co widzisz w nim glupiego???
          • anek45 Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 21:45

> dlaczego nie da sie madrze na to pyt odp?? co widzisz w nim glupiego???
            Głupiego? No cóz, skoro dorosła (na pewno?) osoba zadaje podobne pytanie, można
            tylko odpowiedzieć na nie równie dorośle. Pomijam fakt, ze temat walkowany
            tysiące razy. Wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Nie chce ci się? No to
            szoruj, malenka, do apteki po pieluchy dla dorosłych.
            • monalisa.pl Re: Podsumowując wypowiedzi 05.12.06, 08:55
              po co w takim razie zabierasz głos w dyskusji skoro nic konstruktywnego wniesc
              w moj watek nie mozesz i nie umiesz?
              a z reszta mam juz odp na swoje pyt
      • machiatta Re: Podsumowując wypowiedzi 04.12.06, 17:11
        isa_dora napisała:
        > A podsumowując wypowiedzi przychodzi mi do głowy tylko jedno:
        > "NIE MA GŁUPICH PYTAŃ, SĄ TYLKO GŁUPIE ODPOWIEDZI"

A w kwestii braku głupich pytań mi przychodzi do głowy tylko taki kawał, w którym na takie zdanie
        student zapytał wykładowcę "czy jak stanę nogami na szynach a rękami złapię za druty to pojadę jak
        tramwaj???"
    • kate21.07.07 Bezpieczne siusianie 04.12.06, 18:23
      Ze świadkową, siostrą, mamą... Z kim będzie Ci przyjemniej.
      Koleżanka na swoim weselu miała suknie typu rybka i MUSIAŁA do łazienki
      zabierać ze sobą świadkową. To chyba lepiej niż samemu się napocić, namęczyć i
      wyjść czerownym z wysiłku po okiełznaniu sukienki nad biała muszląsmile))
      • twitti Re: Bezpieczne siusianie 04.12.06, 18:25
        e tam , przesadzaciesmile nie trzeba miec zadnej eskorty do tegosmile wiem co mowie,
        bo mialam szeroka suknie, z halka na kole i dlugasnym trenemsmile wystarczy zanim
        siadzesz na tronie, zebrac cala suknie do przecu i sobie umiescic na kolanachsmile
        a potem to juz gladko pojdziesmile oczywiscie trzeba uwazac, bo gapie moze sie
        przydarzyc wpadkasmile
        • monalisa.pl dzieki twitti tez bede miala wielka suknie;-) nt 04.12.06, 19:54

• beata2802 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 19:45
      O, taki sympatyczny wątek, a dziewuchy wypisują złośliwości. Oczy się
      odwracają, po co to pisać?

Ja to będę zabierała ze sobą przyjaciółkę do toalety. Suknię mam do sikania na
      szczęście dość łatwą, ale fajnie, jak przypilnuje, czy żadna część sukni nie
      moczy się właśnie w muszli, a najważniejsze, że przy okazji sobie pogadamy
      chwilkę. smile
      • monalisa.pl Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 19:53
        no moze i rozbawilam polowe z forum moim pytaniem a druga polowa uwaza to pyt
        za glupie ale ja tak nie uwazam dlatego je zdałam!
        sama mam sporą suknie z 3warstawami i dlugim trenem, i naprawde uwazam ze to
        nie lada problem bo nie chcialabym sobie nic obsikacsmile (przepraszam -te
        wrazliwe -za moje słownictwo)
        dzieki za wszelkie uwagi "jak to sie robi"smilejuz mniej wiecej wiem co robic
        zeby bylo dobrze (do kibelka nie bede raczej brala pomocy bo wysiusiac sie sama
        umiem hehe)smile
        pozdrawiam
    • aluszru Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 22:06
      Ja również uważam że pytanie jest całkiem na miejscu. Sama się ostatnio
      zastanawiałm jak zrobię to w mojej rybce mając prawie 180 cm wzrostu a toaleta w
      knajpie niezbyt obszerna. I wcale nie waże tyle co wieloryb żeby się tam na
      szerokośc nie zmieścić. Wyobrażam sobie jak czołem podpieram drzwi, a z reszta
      uprawiam gimnastyke artystyczną. A suknia gładka, w łapie się pomnie....
      • justysialek Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 22:44
        Dziewczyny! A zastanawiałyście sie już, jak będziecie sikać po nocy
        poślubnej???!!!
      • kala1985 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 22:51
        Ja też się nad tym ostatnio zastanawiałam - suknia cięzka, z halką na dwóch
        kołach.. i do tego spory balast w brzuszkuwink
        • kala1985 Re: jak sikac w sukni? 04.12.06, 22:52
          Myślę że wszystkie damy sobie świetnie radę z tym problemembig_grin
    • lena_maj Re: jak sikac w sukni? 05.12.06, 10:31
      Tak jak zazwyczaj - idziesz to toalety (DAMSKIEJ - na wszelki wypadek
      zaznaczam) podnosisz sukienkę do góry, majtki w dół, siadasz na toalecie i
      pozwalasz naturze działać.........
      • monalisa.pl Re: jak sikac w sukni? 05.12.06, 11:15
        chyba potracilyscie poczucie humoru przed slubem - przynajmniej polowa z was!
        wiem jak sie sika!!!
        pytanie było - jak sie sika w wielkiej sukni slubnej
        • ashton Re: jak sikac w sukni? 05.12.06, 11:47
          Jak się sika w wielkiej to nie wiem wink Miałam raczej niezbyt szeroką suknię,
          halka na jednym kole - a i tak nie dało rady zamknąć drzwi do toalety, jako że
          pomieszczenie metr na metr.
    • olera24 siku jak siku 05.12.06, 11:17
      ale na tzw. dwójkę to juz koleżanki nie da się zabrac tongue_out
      • monalisa.pl Re: siku jak siku 05.12.06, 11:24
        no ja jednak wole sikac sama tzn nie barc nikogo do pomocy tylko nie wiem jak
        zbiore te moja kiecke a jest wielkawink
      • monalisa.pl Re: siku jak siku 05.12.06, 15:05
        ehehhehehehheh no nie, na dwójke to tylko meza bym zabrała (ewentualnie w
        ekstremalnych warunkach)smile
    • olera24 monalisa.. 05.12.06, 11:38
      ...daj linka do twojej sukienki, bo nie mogę znaleźc, proszęęęęsmile
      • monalisa.pl Re: monalisa.. 05.12.06, 15:06
        poszukam zaraz i jak znajde chwilke i na maila podesle!
        a Ty mi swoja! smile
        • beata2802 Re: monalisa.. 06.12.06, 21:38
          Dawaj linka do sukienki na forum!
    • iizabelaa Re: Co tak się czepiacie wyszukiwarki?? 05.12.06, 17:43
      Już w prawie każdym watku znajdzie się jakaś czepialska która napisze że ten
      temat już był i że autorce nie chce się skorzystac z wyszukiwarki.
      Otóż prawie każdy temat juz był i co teraz, mamy przestac zadawać pytania na
      forum. przecież dziewczyny na forum się zmieniają i wtedy tematy wracają. A
      jeśli komus to przeszkadza to niech poprostu nie czyta wątków które już zna.
      • deela co tam siku, a jak ci sie zachce kupe? 07.12.06, 03:24
        no pomysl tragedia jak sie w tych haleczkach popodcierac no jak?
    • mimi78 w celach logistycznych 18.12.06, 15:44
      sugeruję by podczas oglądaniu lokalu
      obejrzeć WCsmile

(co i tak powinno się robić, by zobaczyć czy nie jest jakoś tragicznie)

Po czym symulować właśnie procedurę podnoszeniea i opuszczania sukni w 'kabinie'
      oraz ewentualne obkręcanie się by zpuścić wodęsmile))

oj rozbawiłyście mniesmile))))))))))))))))))))))))))))
      • wegierka111 Re: w celach logistycznych 25.03.07, 21:42
        to tez bylo niezle smile)
    • golinda Re: jak sikac w sukni? 26.03.07, 08:27
      hehe, dobre...
      a ja właśnie sobie uświadomiłam, że od założenia sukni ok. 16:00 do 5:00 rano w
      toalecie nie byłam, co jest bardzo dziwne w moim przypadku, zważając na ilość
      wypitych napojów...smile
      • dr_kaczusia Re: jak sikac w sukni? 26.03.07, 10:11
        to zupelnie tak jak ja wink
        malo pic, duzo tanczyc i nie bedzie potrzeby smile
    • ivet81 Re: jak sikac w sukni? 26.03.07, 10:42
      Tak zastanawiam się komu się chciało wałkować taki temat 1000 razy. Dziewczyno,
      masz problem jak sikać??? Ja polecam sprawdzony sposób: udać się do łazienki,
      podnieść deskę klozetową, zdjąć majtki, podciągnąć suknię i sikać!! Boisz się,
      że się suknia pogniecie? A ile Ty masz zamiar czasu sikać? Pół godziny?
      A swoją drogą to trochę zazdroszczę, że masz tylko takie problemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka