gicki 15.12.06, 19:59 Wiekszosc osob na tym forum jest z Warszawy, Krakowa, Poznania i wymieniaja opinie na temat uslug, salonow w ich miastach,moze jest ktos z Częstochowy i okolic, zeby sie powymieniac opiniami???? Czekam na odzew!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justylio Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 15.12.06, 22:56 ja jestem z Czestochowy Zagladam na forum,ale raczej goscinnie. Ślub mamy na poczatku czerwca. A Wy juz wszystko zaplanowane? My narazie mamy kosciól- godzine, sale, muzyczke, fotografa hmmmm, to chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 16.12.06, 19:50 Cze Justylio! My 14 lipca i mamy załatwione to samo co Wy. Problemem jest to ze mieszkamy w Poznaniu i nie mam rozeznania co do fryzjera,paznokci,makijażu czy kwiatów itp. Mam w planach rozejrzeć sie za sukienka w okreszie świat i tez nie wiem gdzie można pójść. Latwiej by było wymieniajac sie doświadczeniami Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mokika1 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 18.12.06, 14:08 Ja juz po slubie wiec moge polecic z czystym sumieniem salon z sukniami Bianco www.slubne-bianco.pl/, kwiaciarnie Ogrody Cynamonowe www.ogrodycynamonowe.pl i fotograf Ize Banaszkiewicz, jak cos sluze nr telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
justylio Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 18.12.06, 23:46 Ja tez na odleglosc- na codzien mieszkam w Krakowie i musze przyznac ze to moj Narzeczony wszystkim sie zajmuje bo ja jestem poki co weekendową narzeczoną I coraz bardziej nie moge sie doczekac slubu, bo skonczą sie wreszcie te odległosci A gdzie macie wesele? My w astorii. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.12.06, 07:40 Witam!! Ciesze sie ze wreszcie ktos ze Swietego Miasta sie odezwal..Moze rozwinie sie nam ciekawy watek..My wesele mamy 23 czerwca w Dadze w Czarnym Lesie- 2 dni..Foto, zespol i kosciol zarezerwowane - poza tym zero wizji sukni.. Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.12.06, 11:31 My bedziemy się bawić w hotelu Dolcan(były Pernik czy Vegas).A co do sukienki to ja tez nie mam na siebie zadnej wizji ale po przejrzeniu chyba miliarda stron www stwierdziłam ze ide na zywioł-bede przymieżać wszystko az mi cos wpadnie szczególnie w oko. Inaczej sie chyba nie da bo pewnie to co mi sie podoba na zdjeciu bedzie sie miało nijak do rzeczywistości.Na chwile obecna to mam problem zeby sie wybrac na te przymiarki-nie nawidze jak mi sie baby w sklepach narzucaja:że to ładne albo tamto lepsze albo prosze sie pokazac itd!!A w tym przypadku podobno inaczej sie nie da Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.12.06, 11:33 A swoją drogą to wrzućcie jakieś linki lub adresy fajnych waszym zdaniem salonów z sukienkami w Cz-wie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.12.06, 14:57 mam plana dopiero wyruszyc w nasze wspaniale centrum i rozejrzec sie po Bozym Narodzeniu - wtedy moze cos polece.. Slyszalam ze maja duzy wybor w III Alei na pietrze..Ale nawet nazwy tego salonu nie znam.. Odpowiedz Link Zgłoś
margheritas Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 27.12.06, 20:22 My robimy weselicho 26 maja 2007r w "Komnacie" dawnej"sali muzycznej" na ul.Leśnej.Polecam sale bardzo ładny wystrój! Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.01.07, 13:14 mój suwaczek <a href="www.przewodnikmp.pl/img-30062007006.png" target="_blank"> mój suwaczek </a> Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.01.07, 14:59 Witam wszystkich w nowym roku! Spostrzezenia z okresu miedzy światecznego: 1)z salonami w Cz-wie jest kiepsko-byłam w okolo 8 a zdecydowałam sie przymierzać tylko w Bianco w alejach bo w innych nawet nie było na czym oka zawiesić!Grunt ze juz wiem mnuiej więcej czego szukam i w czym mi dobrze za to jestem prawie pewna ze nie znajde tego w Cz-wie 2)natomiast na bank wiazankę i dekoracje auta i kościoła zamówie w "cynamonowych ogrodach".Fajne projekty mają i Pani wydała mi sie bardzo sympatyczna i pomocna 3)podpisałam umowe z kamerzystą To by było chyba na tyle ze spraw ślubnych załatwionych tudziez zaobserwowanych! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.01.07, 20:47 Trafiłam! Super, wreszcie forum dla mnie. Witam przyszłe Panny Młode z Częstochowy, Świetny salon jest na Starym Rynku, Panie przemiłe i potrafią doradzić. Przeglądanie i przymierzanie tam sukienek to sama przyjemność. Mają tam kolekcje Agory i Agnes. Mój termin to 14.07.2007 (jak jednej z dziewczyn powyżej). Będę się dzieliła wszelkimi wiadomościami na tematy Was interesujące. Niejednokrotnie pewnie i Was poprosze o jakąś opinię. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.01.07, 22:28 herbulona napisała: "Mój termin to 14.07.2007 (jak jednej z dziewczyn powyżej)." Mój też Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 03.01.07, 07:43 Zgadzam sie z Toba co do salonu Dolce Vita - naprawde przemile sa tam kobiety! Byl to pierwszy salon ktory odwiedzilam i myslalam ze tak bedzie wszedzie..A tu okazuje sie ze grzecznosc nie jest norma..Panie u Wandy byly wrecz wsciekle ze czegos od nich chce (swoja droga Wanda chyba juz ma swoje 5 minut za soba..nic mi sie nie podobalo..), a pozniej w Arkadzie - moze gdybym podjechala pod drzwi salonu mercedesem klasy S to by sie usmiechnely, okropne..I niezbyt milo mierzy sie suknie zima przy temperaturze bliskiej 10 st..swietne oszczednosci..Pozniej Bianco - tez super dziewczyna i fajny klimat do mierzenia, a na koniec salon na Nowowiejskiego - rownie mila dziewczyna. A co do dekoratorek..Kiedy trzeba juz sie tym solidnie zajac..? Czy konieczne jet kilkumiesieczne wyprzedzenie..? Odpowiedz Link Zgłoś
poljana Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 30.04.07, 22:16 A ja zachwycona jestem moją sukienką z salonu Pani Wandy Szyła ją przemiła Pani wg. mojego pomysłu. Wszystko było krok po kroku przy każdej przymiarce ustalane. Z każdym tygodniem sukienka była piękniejsza (prawdziwe narodziny księżniczki), a dzisiaj mierzyłam już gotową i jestem zachwycona efektem pracy Kobiet z tego salonu. W dodatku przez wszystkie te tygodnie były One bardzo miłe, cierpliwe i z wielką życzliwością i poczuciem powagi sytuacji traktowały mnie. Gorąco polecam ten salon. Naprawdę warto właśnie tam "stawać się ksieżniczką" Miałam też styczność z innym sklepem (bo salonem tego nie nazwę), gdzie szanowne panie nie pozwoliły nawet przymierzyć sukienki bez wcześniejszego podpisania cyrografu, że to u nich będę kupować. Szaleństwo. A jeśli na manekinie mi się podoba, a na mnie już nie i żaden inny model u nich mi się nie podoba (oczywiście nie było mowy o szyciu wg. pomysłu, bo one tylko gotowe z katalogu sprzedają), to mam wydać 2 tysiące zł na coś, w czym nie czuję się dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 03.01.07, 11:32 A wybieracie się na kurs tanca...? nam pasuje tylko w weekendy, a nie wiem czy takie w Czewie sa.. Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 03.01.07, 15:52 Szkar jeśli chodzi o kwiaty to Pani w "ogrodach cymnamonowych"(czy jakis takich) powiedziała ze najlepiej zacząć to załatwiać ok 2-3 miesiecy wczesniej.I głównie chodziło jej o kościół: one muszą obejrzec ten kosciól,pogadać z Tobą jak to widzisz i przygotowac Ci projekt i kosztorys co trochę trwa zeby wszystko zgrac w czasie.One sa na tyle pomocne ze jesli masz problem z dobraniem kwiatów do siebie czy sukienki to jezeli kupujesz np. w Bianco to Panie przyjda z kwiatami róznymi na przymiarke i beedzie można sobie cos dopasować "na żywo".M yśle ze gdyby to miał być inny salon gdzieś w miare blisko to tez by nie było problemu. Jeśli chodzi otaniec to w Cz-wie nie mam pojecia ale My zdecydowaliśmy ze nauczymy sie jednego konkretnego pod wybrana piosenke. A co do salonu Wandy to święta racja! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 03.01.07, 23:35 gicki przecież to o Tobie pisałam:] he jaki masz zespół - może się okaże że zabrałas mi go sprzed nosa:] Ja wiem, że z zespołami ciężko, ale powiedzcie mi dziewczyny jakie macie kapele i co możecie polecić? W tym tygodniu chę wybrać. Pomożecie:] Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 04.01.07, 07:17 Ojj..powiem Ci ze bedzie ciezko..my podpisywalismy umowe w pazdzierniku i juz prawie wszycsy mieli zajete terminy..zwlaszcza jesli chodzi o czerwiec..nam zalezalo na zespole grajacym na zywo - mamy teddybears. Nie sa tani, no ale juz naprawde nie bylo mozna wybierac..daj znac czy kogos udalo Ci sie znalezc i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
justylio Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 04.01.07, 23:01 Wszystkim przyszłym Pannom Mlodym zycze spelnienia Marzen w NOwym Roku. I zeby sluby byly piekne a wesela sie udały, goscie pojedli i potancowali Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 04.01.07, 23:12 Justylio a Ty jaki masz zespolik?? CO byś poleciła! Proszę napisz na jakich weselach się bawiłaś i z jakimi kapelami, jaki jest Twój wybór? A mozesz coś byś odradziła? Chyba jeszcze jesteś gdzieś w pobliżu:] Odpowiedz Link Zgłoś
akima2406 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 06.01.07, 00:39 Fajnie ze jestescie dziewczyny.Ja mam termin na 23 czerwca ,sukienke bede zamawiac w dolce-vita na starym rynku naprawde swietna obsluga,takze zastanawiam sie nad ogrodami cynamonowymi, a i znalazlam swietne auto na www.partycar.pl.TYlko nie wiem gdzie najlepiej kupic garnitur dla pana mlodego,a i z obraczkami w tej naszej czestochowie kiepsko.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 06.01.07, 15:04 Akima chyba 22 września?? jaki masz zespół pomóż, bo inne dziewczynki milczą! Odpowiedz Link Zgłoś
akima2406 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 06.01.07, 23:00 Dte mamy na 23 czerwiec ,zespol applause z nowa wokalistka. Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 08.01.07, 18:04 Herbulona spiesz sie z tym zespołem bo możesz miec problem a juz na pewno nie bedziesz miała zbyt dużego wyboru.Ja w październiku dzwoniłam i 8 kapel powiedziało ze juz termin zajęty a kolejnych 5 nie dało sie słuchać!!No normalnie nie chciało mi sie wierzyc, ze trzeba to załatwiać z takim wyprzedzeniem.I bedzie grał "No problem". Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 09.01.07, 10:35 no to gicki i Ty piszesz że masz problem:] Mas NO PROBLEM a to podobno jeden z lepszych zespołów na ten czas w Częstochowie! Słyszałam o nich same dobre opinie i to od ludzi którzy brali ich na swoje wesela! Nie pożałujesz na bank. Powiedz o jakich zespołach dobrze słyszałaś, a o jakich źle. Podobno dobre są też Białe Kruki, dużo też słyszy się o Skuzi (niestety oba zajęte), Stokrotki podobno mają jakąś zmiane w zespole na niekorzyść. Zespół o nazwei Bad Boys Bąk podobno też da radę udźwignąć ciężar prowadzenia wesela - do tych jesczze nie dzwoniłam, nawet nie mam nr tel. Proszę o opinie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 09.01.07, 13:41 herbulona napisała: > no to gicki i Ty piszesz że masz problem:] Ja nie mam żadnego problemuZa to wydaje mi się że Wy bedziecie mieli spory zeby teraz coś sensownego znaleść! > Powiedz o jakich zespołach dobrze słyszałaś, a o jakich źle. Dobre podobno Stokrotki,Skuzi-ale jak piszesz zajete.Mnie sie nie podobały Teddy Bears(i słyszałam ze pija)a już tragiczni byli Top Secret-ale to wszystko to rzecz gustu!A nazw innych zespołów nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 09.01.07, 20:36 Dzięki wielkie gicki! Mozna na Ciebie liczyć! Jak coś znajdę dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 11.01.07, 14:25 jesli moge pomóc to polecam zespół "mefis"byłam na weselu gdzie grali supre sie wybawilismy żałuje że ich nie wybraliśmy,ale zasugerowałam się płytą a ją mają fatalną,za to na żywo rewelacja,bad bos bąk za to nie ciekawie grają moze ładnie ale mało znanych kawałków ja nie bawiłam sie rewelacyjnie ale wiadomo wszytsko to rzecz gustu,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 15.01.07, 09:14 oj gicki to mnie troche przerazilas..chodzi o teddy bears..my zmienialismy termin - mielismy podpisana juz umowe ze skuzi, no ale zmieniajac termin (sila wyzsza) niestety skuzi juz odpadli i jeden z braci Skuza polecil nam teddy bears, z reszta wszystkie zespoly maja juz terminy zajete..a my chcemy koniecznie zespol na zywo.. Dlaczego Ci sie nie podobali..( ? i co z tym piciem..? Odpowiedz Link Zgłoś
dosha poszukuje wizazystki i fryzjerki z Czestochowy 07.01.07, 10:59 Witam dziewczyny! Czy znacie moze dobra wizazystke i fryzjerke, ktora ma doswiadczenie w slubnych fryzurch/makijazach? Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: poszukuje wizazystki i fryzjerki z Czestochow 08.01.07, 07:26 Bardzo fajnie maluje Mirka - dosc niepozorny punkt Edyta przy Boh Katynia, jadac DK 1 w kierunku Katowic blisko za KFC..I tam tez potrafia wyczarowac super fryzurki weselne Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8181 Re: poszukuje wizazystki i fryzjerki z Czestochow 15.01.07, 12:40 Pani w salonie w Ellei potrafi zrobić cuda...maluje i czesze jest naprawde dobra robi to z sercem...serdecznie polecam, zadna panna mloda nie bedzie zalowac!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 09.01.07, 13:24 Witam koleżanki z Częstochowy wreszcie ktos z rodzinnych stron My mamy termin śluby na 08.09.07 sala "Gracja" zespół "el-tronic"zamawiany na poczatku czerwca,kamerzysta-skowronek,fotograf-Dorota Gęsiarz,zdjecia robi rewelacyjne, mamy zamówiony plener i reportaz.W sobote mamy zamiar wybrać sie do kościoła,bo chcemy brać ślub w kościele św. Barbary. Co do sukienki nie mam jeszcze nic upatrzone,bede chodzic po salonach i się rozglądać,w Bianco jest bardzo miła szefowa,znam osobiście.SZyje jednak sukienke u Magdy z Miedzna ,szyje poprostu cudnie,Wanda to sie kryje przy niej, do tego suknie u magdy kosztują połowe tej ceny co w wandzie jednak zapisac sie musiałam prawie rok wczesniej tyle ma zamówien,na pierwszą wizyte jade do niej w kwietniu pozdrawiam częstochowianki i wszystkie panny młode z forum Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 11.01.07, 14:40 WITAM JA RóWNIEż Z CZęSTOCHOWY my mamy ślub 16-06-2007 Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzina Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 11.01.07, 15:52 Witam!! ciesze sie ze jest ktos z częstochowy! My mamy ślub 02.06.2006. wesele mamy w zornicy , alub bierzemy w kosciele miłosierdzia Bożego, zespół mamy "dynamik". Fotograf:G.Skowronek i kamerzysta tez Skowronek a jezeli chodzi o suknie to dopiero bede chodzic i boje sie czy znajde cos fajnego i jaka wogule wybrac bo jestem troche niska a skad bierzecie kwiaty do dekoracji kościoła i jaki zespół mozecie polecic do kosciola? pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzina Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 11.01.07, 15:53 sorka pomylilam sie nie 02.06.2006 tylko 02.06.2007:p Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 14.01.07, 23:11 dzordzina skad milas namiary na zespol Dynamic czy wiesz jak grają Proszę poradź cos! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8181 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 15.01.07, 12:35 Witam!!!Nasz ślub 6 pażdziernika o16-tej.Mamy sale w Białej "Romeo" zaspół BIAŁE KRUKI kamerzyste i fotografa-reportarz i plener (mam nadzieje ze bedzie pogoda!!!!)Slub juz zamowiony a reszta czeka do maja... kosmetyczka i fryzjer w salonie w ellei...Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 16.01.07, 07:28 A co z naukami? jestescie juz po? nawet nie wiem do ktorej parafii trzeba sie zglosic..a chyba juz czas.. Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 16.01.07, 12:29 Szkkar ja nie chcę nikogo szkalować po prostu też sie interesowałam tym zespołem i jednak sie nie zdecydowaliśmy ale mam tez znajomych którzy na dodatek organizowali wesele wielojęzyczne i byli zadowoleni.Także głowa do góry!!Natomiast zraziło mnie jak na innej kasecie Panowie pili i moim zdaniem byli juz pod wpływem (I na dodatek zbiegło sie to w czasie kiedy doszły do moich uszu takie opinie) czego sobie nie życzę w końcu to jest ich praca a czy ktoś z Was w pracy pije? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 16.01.07, 14:56 zgadzam sie z Toba w 100%, my bardzo cieszylismy sie ze Skuzi m. in dlatego ze jest pewne ze oni nie pija - no a oprocz tego swietnie graja..A na spotkaniu z teddy bears ja spytalam o alkohol i pan mi odpowiedzial ze nie ukrywa ze pija bo nie sa w stanie grac na zywo bez podpalacza przez tyle godzin..mnie to lekko zdolowalo, no ale podobalo nam sie jak graja, i juz i tak nie mielismy zadnego pola manewru..A Moj Luby stwierdzil ze nie mam co panikowac po prostu da sie im tylko 1 czy 2 flaszki i finito.. mhmm...oby! Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 15.01.07, 15:18 użytkownik kamu2 napisała jesli moge pomóc to polecam zespół "mefis"byłam na weselu gdzie grali supre sie wybawilismy żałuje że ich nie wybraliśmy,ale zasugerowałam się płytą a ją mają fatalną,za to na żywo rewelacja,bad bos bąk za to nie ciekawie grają moze ładnie ale mało znanych kawałków ja nie bawiłam sie rewelacyjnie ale wiadomo wszytsko to rzecz gustu,pozdrawiam Co to za zespół ten MEFIS skąd są, ile gra osób i czy mogłabyś zdobyć jakieś namiary Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 17.01.07, 14:50 podaje ci ten nr 034 3170512,606628087,na płycie jest beznadziejny dlatego nie bralismy ich pod uwage ale na zywo moim zdaniem super szczerze móiw ze bawilismy sie rewelacyjnie,moja koleżanka z pracy tez ich miała i znajomi którzy byli super się bawili,tylko ze juz było zapóźno zebysmy ich wzieli bo podpisalismy umowe z innym zespołem i głupio mi było ją rozwiązać,płyty nie radze słuchac bo sie rozczarujesz juz moze bardziej jakis film z wesela,oni graja chyba w 5,jest babka która ma super głos i zaspiewa co sie tylko chce oraz młody chłopak który tak gra na saksofonie...,moja przyjaciółka też ich zamówiła na 04.08.07 A zespł jest z wręczycy o ile dobrze pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 17.01.07, 15:00 koleżanki z częstochowy a nauki to macie juz za sobą? Nie wiem gdzie się wybrać i powiedzcie jeszcze co do kościołów jakie u nas ceny panują?czy np jak bede chciała odpis aktu chrztu to musze zapłacic za to? Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 19.01.07, 08:04 No właśnie! Co z naukami..? Moj Luby nie ma bierzmowania i pod koniec stycznia ma "przyjac sakrament"..a w lutym to juz koniecznie musimy zaczac akcje z naukami..tylko gdzie sie udac..? Dziewczyny, jak tam suknie...? Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 19.01.07, 13:12 Dziewczyny co do nauk... Jak umawialiśmy termin w kościele to zostaliśmy poinforowani, że 3 nauki będą w mojej parafii, a drugie 3 w parafii św. Jakuba. Nie dopytywałam szczegółów, o naukach z całej organizacji wiem najmniej. Jednak z tego co czytałam na innych forach (gdzieś na częstochowskim jest to poruszone) to często pary mają nauki u Jakuba gicki u nas to już mniej niż pół roku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 19.01.07, 14:36 my tez jeszcze nauk nie mamy załatwionych,zbieramy sie zeby isc do księdza a ze nie mamy w mojej parafi to bedzie troche załatwiania,słyszłam ze szybko idą nauki na ul.zajączka gdzies obok gastronomika,w Jakubie jest podobno strasznie duzo osób i nie jest fajnie.Co do sukienki to nic mi sie nie podoba,tzn podoba tylko jakoś siebie w tych sukienkach nie widzeszyje u dziewczyny która poprostu robi arcydzieławiec do kwietnia musze cos wybrac,jeszcze mam troche czasu ślub dopiero we wrzesniu Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 19.01.07, 15:39 Niestety w tym temacie nie mogę sie wypowiedzieć i pomóc ponieważ mieszkamy na stałe w Poznaniu i tu tez robimy nauki a dokładnie to jeszcze 4 spotkania!!No i poradnia oczywiście.Jeśli mogłabym sie wtrącic to jeśli ktoś jest dyspozycyjny czasowo to z naukami nie ma problemu bo sa one cały rok w różnych kościołach.Problem sie zaczyna jeśli ktos długo pracuje tak jak my!!!Jak na złość tylko jeden kościół robi nauki w weekend a reszta o 19 w tyg-nie rozumiem tego w ogóle!!W związku z tym okazało sie ze ludzi takich jak my w Poznaniu nie jest mało i poprostu zdębiałam jak zobaczyłam na salce w kościele 170 osób!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 22.01.07, 17:14 słyszałam że u nas w Jakubie też chodzi strasznie duzo osób,mnie zalezy aby było to szybko gdyż nie mamy za duzo wolnego czasu,a orientujecie sie ile moze w cz-wie takie nauki kosztują? Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 22.01.07, 20:28 to za nauki sie placi???? ja slyszalam tylko ze jakas ksiazeczka i to wsyztsko. Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 24.01.07, 07:46 Dziewczyny, wybralyscie juz suknie..? ja nadal zero decyzji a czas leci... Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 29.01.07, 13:25 no wlasnie!my tez pracujemy bardzo duzo i w dodatku nigdy nie wiemy o ktorej wrocimy z pravy-bardzo utrudnia to jakiekolwiek planowanie..Nauki koniecznie w weekend - moj Luby w ten weekend zostal wreszcie bierzmowany a wiec mozemy juz udac sie do parafii i zaczac nauki..To samo z kursem tanca - ja bardzo chce isc, tylko ze nie wiem czy jakas szkola prowadzi zajecia w weekend.. A sukni jak nie mialam tak nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 24.01.07, 18:53 Czesć Dziewczyny - melduje się kolejna częstochowianka. Widzę, że buszuje tu też moja Herbulona. Ja mam termin 11 sierpnia, a więc niespełna miesiąc po Herbulonce. Narazie jestem na etapie oglądania sukien ślubnych na Internecie. W przyszłym tygodniu rozpoczynam łowy. Pozdrawiam wszystkie młode z świętego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 29.01.07, 14:27 ja również nie mam wybranej sukienki,narazie tylko przeglądam w internecie. W niedziele idziemy na targi ślubne moze tam mi sie cos spodoba,a jak nie to od marca zaczynam poszukiwania mojej wymarzonej sukni( jeszcze nie wiem jaka to jest ta wymarzona)W przyszłą sobote do księdza a juto musze zadzwonic o kampingi dla gosci przyjezdnych,troche tego załatwiania jest Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.02.07, 01:31 Troszku Was tu zaniedbałam moje przyszłe panie młode! Ja i moja cudowna koleżanka również wybieramy się na te targi, więc... do zobaczenia! Jeżeli chodzi o suknie to już wiem,że to co mnie interesuje to: Agnes 1606 (u mnie póki co numer 1, a Panie z salonu na Starym Rynku są przemiłe i jest swietna atmosfera do oglądania i mierzenia), Demetrios 850, Sincerity 3070. Wiem, że musi byc jednoczęsciowa i cała z koronki - to tyle. Moja rada - nie przeglądajcie na necie - można dostać zawrotu głowy - jest ich w tym przybytku chyba kilka tysiecy. W rzeczywistości wyglądaja inaczej, jedne gorzej drugie lepiej. Powodzenia w poszukiwaniach, Do pisania Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.02.07, 10:52 Herbulona, mamy podobny gust.. ja tez zastanawiam sie nad Demetrios 850, w sumie jak ja pierwszy raz przymierzylam to bylam pewna ze to ta, ale teraz mam juz watpliwosci..czy masz rozmiar 34? bo tylko taki model mozna w Czestochowie przymierzyc, ja niestety sie w niej nie dopinam no i ciezko tak ocenic czy sie w niej ladnie wyglada.. mnie jeszcze bardzo podoba sie la sposa sidney i pronovias jupiter.. Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.02.07, 21:14 Demetrios przymierzałam w salonie na Nowowiejskiego, a noszę rozmiar 38 - była na mnie idelana. Nie wiem czy też tutaj ją przmierzałaś. Polecam przejść się do salonu na Starym rynku i zerknąć na Agnes 1606: www.suknieagnes.pl/k2007/07p-11-3.html na zywo wygląda 100 razy piękniej niż na zdjęciach. Z la sposa podaba mi się: suknie-slubne.pl/pl/lasposa.php?s=salisbury&nr=2 Pronovias jest kilka: suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=ideal suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=india&nr=1 - bez tego koronkowego bolerka suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=jaguar Jednak la sposa i pronovias to chyba tylko uzywane, bo ceny jak dla mnie są kosmiczne. CZekam na opinie i wasze wybory, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 08:08 Dziewczyny< jak wrazenia po targach? Dla mnie: niezly tlum.. myslalam ze wybierzemy jakies zaproszenia, no ale tlok byl taki ze ciezko bylo gdziekolwiek sie dopchac..podobaly mi sie wzory zaproszen z Myszkowa, a co do dekoracji to prawie na 100% zdecydowana jestem na ogrody cynamonowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 09:03 o tak, tłok ogromny. Pierwszy raz byłąm na targach i w sumie chyba spodziewałam sie wiekszego wyboru obrączek, a tam tylko 2 stoiska, chyba że jakieś przeoczyłam MIałam wybraną suknię na 150%, a po targach się rozmyśliłam, wybrałam inną ) Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 13:49 a jaką, jesli mozna spytac..? Odpowiedz Link Zgłoś
julies Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 22.02.07, 13:11 Czesc. Ja jestem z Kielc, ale wybieram sie wlasnie do Czestochowy po sukienke. U nas w porownaniu z waszymi sklepami jest straaasznie drogo. TEz zachwycila mnie agnes 1606. Czy orientujecie sie ile ona kosztuje dokladnie? Moze powiecie mi gdzie jeszcze oprocz Bianco i Dolce Vity warto pojsc? Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzina Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 22.02.07, 21:50 Witam!! Jezeli chodzi o ceny sukien to powiem Ci ze są bardzo podobne! Przymierzałam suknie na starym rynku w Częstochowie o powiedzialy mi panie ze po 10% znizce suknia z welonem i rekawiczkami bedzie kosztowala 3200, a wczesniej mierzylam w Karkowie suknie Pronovias india i ostateczna cena jest 3100+welon. i musze sie pochwalic ze wlasnie ta juz mam zamowiona! tylko trzeba dlugo czekac bo od 12 do 14 tygodni! ja mam ślub 2 czerwca i panie powiedzialy mi ze 2 tygodnie przed slubem dostane a zamawiam 14 lutego! pozdrawiam! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 15:25 Też sie wybrałam na targi byłam juz trzeci raz jak zwykle dużo ludzi i tłok,sukienek był moim zdaniem mały wybór,wszytko na jednko kopyto,spodobaa mi się sukienka z bianco nie wiem jaki to model,ale wpadła mi w oko,w sobote przejde sie do tego salonu. Zamóiliśmy już ślub,wstępnie mamy na 18,ale ksiądz powiedział ze przesunie pare przed nami o pół godziny wczesniej i bedziemy miec na 17.30,tak jak chcielismy,odpwiada mi ta godzinka.Tam zapłącimy 400 zł,jesczez tylko musze akt chrztu,bierzmowania i licencje,a wszystko w innych kosciołach wiec troche bedzie mnie to kosztowało Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 15:50 Ja również byłam na targach ale był tłok ufff... szczerze wydaje mi sie ze jakos w zeszłym roku mniej tego wszystkiego było przede wszystkim tych limuzyn było sporo. Wiec tak Sala "WEEKEND" <Kawodrza Górna> zespół "QUATRON" wideofilmowanie STUDIO CEZAR- Robert Knapik, fotograf z Myszkowa pan Knieja <www.fotomk.abcc.pl>,Slub zamowiony na 17 hmmm.. co dalej samochodzik ADLER z 1932 roku cudowny no i sukienka he to wlasnie najgorsze nie mam jeszcze scisle okreslonego projektu i to chyba na tyle KAMU a o jaka licencje chodzi bo troche jestem nie zorientowana w tych papierkowych sprawach POZDRAWIAM WSZYSTKIE PANNY MŁODE Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 06.02.07, 14:12 Ja biore ślub nie w swojej parafii i dlatego musze isc po zgode do mojej parafii a to sie nazywa chyba licencja o ile dobrze zrozumiałam. Quatron fajny zespół,tez o chcielismy wybrac ale juz nie było miejsca i pan z quatronu polecił nam zespół który grał u niego na weselu El-tronic,mam nadzieje ze tez bedzie fajny Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 10.02.07, 02:44 Jak tam sukienki? Czas nas goni Są salony, które wymagają zamówienia 4 miesiące przed ślubem (właściwie to większość "zostawia" sobie taki czas na przymiarki i dopracowanie sukni). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrec1 a ja mam przesliczna suknie do sprzedania 10.02.07, 03:01 oryginalna z salonu la sposa model persia. jestem z cze-wy takz nie ma problemu z przymiarka jesli jestescie zaiteresowane podajcie namiary mailowe (przesle fotki) lub nr tel sulnia nowa z salonu slub bralam w sierpniu 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar 23.06.2007 19.02.07, 07:48 Dziewczynki, bo nam watek zniknie.. jak przygotowania? My juz spisalismy protokol przedmalzenski - ale ten ksiadz nas wypytywal!!i mamy juz wybrane zaproszenia..Teraz jeszcze nauki-w niedziele u Jakuba o 15:00, zaczynamy od marca Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: 23.06.2007 19.02.07, 08:38 A myśmy stanęli w miejscu. Mój Tż siedzi za granicą, wraca na święta wielkanocne - wtedy będziemy działać - nauki, kurs tańca, no i zaproszenia to myślę, że zamówię pod koniec marca. Dziś jadę na suknie. Do połowy kwietnia trzeba by się decydować na jakąś.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 izulona gdzie idziecie na kurs tańca? 21.02.07, 15:01 my też sie wybieramy na kurs tanca idziemy do Dobrowolskich,słysząłm dobre opnie o nich a cena też jest przystępna,chyba na kwiecien sie zapiszemy Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Re: do Kamu 22.02.07, 11:12 My tez idziemy do Dobrowolskich. Zdecydowalismy sie na nich podczas targow slubnych ale wtedy nas poinformowano ze najblizszy kurs jest od 25 lutego czyli teraz od niedzieli i nie wiadomo kiedy bedzie nastepny i radzili nam juz isc. Jest 6 spotkan po poltorej godziny. Grupy jak narazie sa dwie i jak ja sie zapisywalam to w pierwszej bylo 12 par a w tej naszej drugiej 10. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: izulona gdzie idziecie na kurs tańca? 22.02.07, 18:58 My tez do Dobrowolskich - fajnie - poznamy sie najprawdopodobniej tam bo by tez w kwietniu po swietach. Herbulona tez planuje hehehe. Kolezanka chodzila do Dobrowolskich i sobie chwalila. Do zobaczenia w kwietniu u Dobrowolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: izulona gdzie idziecie na kurs tańca? 22.02.07, 19:36 ale numer my też planujemy do Dobrowolskich i chyba też w kwietniu))nam też proponowali w lutym ale uznaliśmy że to jednak za wcześnie,to się chyba poznamy)będzie spotkanie forumek z częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: izulona gdzie idziecie na kurs tańca? 23.02.07, 07:18 My tez sie wybieramy w kwietniu.. na kurs weekendowy..Ale to bedzie spotkanie!! Tylko nasi faceci nie beda kumac skad sie te wszystkie baby znaja..! Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Moja wyliczanka:) 19.02.07, 16:16 No racja trochę ucichło -U mnie w końcu duży krok na przód-od trzech dni jestem szczęśliwą "prawie" posiadaczka SUKIENKI!!"Prawie" bo do odebrania pod koniec czerwca a "szczęśliwa" bo juz myślałam ze mi sie to nigdy nie uda. -Zaproszenia bedziemy sami drukować a pomysł juz jest i prototyp też. -Nauki zrobione,jeszcze tylko poradnia. -Mama zobowiązała sie załatwic zapowiedzi -a na kurs tańca bedziemy chodzic przed ślubem bo chcemy sie tylko jednej konkretnej choreografi nauczyć do wybranej piosenki Na razie tyle ale musze powiedziec ze wszystko zaczyna mieć ręce i nogi ) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Moja wyliczanka:) 20.02.07, 07:37 Gicki, a pochwal nam sie, jaka suknie wybralas..?I gdzie robiliscie nauki? My jeszcze barmana zamowilismy i zaczynamy sie bac ze nam kasy zabraknie.. Aha, no i juz obraczki wybrane - u jubilera na Krakowskiej 7 mm szerokosci za 700 zl dwie - dla porownania u Kruka jedna kosztue 700 zl.. Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona obrączki 20.02.07, 18:47 Witaj szkkar! Ja już zamówiłam obrączki, też na krakowskiej, my mamy 4,1mm, złote, jednolite z lekko ścinanymi bokami. Na krakowskiej jest największy wybór wg mnie, a ceny - za tą jakość chyba nie znajdziemy taniej. A co do kiecki to dostaję już choroby:] Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: obrączki 21.02.07, 14:56 dobrze wiedziec ze jest duży wybór obrączek na krakowskiej tam mój Darek kupował mi pierścionek i mamy gram obrączek gratis,a jeśli mozesz mi napisac to ile kosztował gram? Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar do kamu2 22.02.07, 07:22 Hej.. Ja po naszej ostatniej rozmowie tez tak sobie kombinowalam ze pasujesz baardzo do kamu2.. takze odpowiedz na wczorajszego smsa brzmi: tak, to ja) Pozdrawiam!! A barmana juz mamy - z Bostonu, mysle ze bedziemy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: do szkkar 22.02.07, 10:05 Fajnie spotkać kogoś znajomego na forum szybko wam idzie załatwianie tych formalności,jak już nauki załatwiacie,my jeszcze nie mamy wszytkich dokumentów. A co do kursu tańca jak już bedziecie wiedzieli kiedy są zapisy tak w okolicach kwietnia to daj znać,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona do kamu2 22.02.07, 18:48 Jak zamawialiśmy obrączki pytaliśmy o cenę za gram, ale teraz... nie pamiętam:] To na pewno jest zależne od rodzaju złota i łączenia kolorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Suknia 27.02.07, 07:20 Śliczna!!! Agnes - czyli mierzylas w Dolce Vita? Zdecydowałaś się na 100wę? Ja juz wybralam - Bianco, La sposa model sidney Odpowiedz Link Zgłoś
julies Re: Suknia 27.02.07, 10:25 Jeszcze jej nie mierzylam. Jade w sobote do czestochowy wiec juz niedlugo . A powiedz mi ile w Bianco kosztuja suknie la sposa? Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Suknia 27.02.07, 12:05 Szkkar też sie długo zastanawiałam nad Sidney Ta górna część jest bombowa:fajnie się układa na cyckach i ma ładnie odkryte plecy(to co lubie)!Ta sukienka to jest Swietny przykład jak nienaturalne zdjecia robi LaSposa bo ona na żywo wygląda zupełnie inaczej moim zdaniem!! Natomiast nie wiem jak Ci poradziły przesympatyczne panie w Bianco ale jak ja tam przymierzałam to Pani mówiła ze pod nią sie nie zakłada halki.Później zakładałam ja jeszcze w Poznaniu i tam juz dostałam halke na małym kole takze nie było go widać i kobietki powiedziały że bez tego nie bedzie sie w niej dało chodzic a co dopiero tańczyc.I śmiem podejrzewać że miały rację A co do ceny to chyba:3790zł-Bianco 3800zł-Poznań Madonna Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Suknia 28.02.07, 07:15 To zdziwiona jestem ta halka - mnie w Bianco od razu podaly halke do zalozenia..Az jestem ciekawa jakby wygladalo bez..Ja zamowilam kolor bialy, w ecru jest mi baardzo zle, a wybor padl na sidney z tego wzgledu ze sie w niej najlepiej czuje, no i najzgrabniej..Jestem zadowolona z wyborupomimo ceny.. i zgadzam sie ze na zdjeciach ta suknia wyglada zupelnie inaczej.. Wczoraj zamowilismy juz obraczki - na Krakowskiej u Kurpiosa- zdziwilam sie bo odbior dopiero w kwietniu.. A w niedziele pierwsze nauki..Mam nadzieje ze idzie sie od razu do kosciola i nie trzeba sie nigdzie wczesniej zapisywac? Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Re: Moja wyliczanka:) 20.02.07, 21:29 Moj wybór padł na: www.cymbeline.poznan.pl/images/kolekcja2007/anais.jpg ) i mimo że nie wygląda to jest jednoczęsciowa. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Moja wyliczanka:) 21.02.07, 07:14 Super gicki!!! Rewelacja! Bedziesz slicznie wygladac!! A wesele macie 1 czy dwudniowe? Ja nie mam w ogole wizji sukni na poprawiny.. Odpowiedz Link Zgłoś
agata300 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.02.07, 22:41 no i jeszcze ja ze Świętego Miasta Ślub za ponad 5 miesięcy, ważniejsze rzeczy już załatwione (koscioł, sala, zespół, foto, kamera), teraz jesteśmy na etapie poszukiwania nauk przedmałżeńskich. Jeśli możecie coś polecić to bardzo proszę o radę pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 21.02.07, 07:17 Witam Dziewczyny!! Co do nauk to musicie isc najpierw do proboszcza w parafii gdzie bedziecie brac slub i spisac protokol przedmalzenski, on da Wam taka ksiazeczke gdzie trzeba zdobyc na naukach i po spowiedziach podpisy..I ksiadz was poinformuje w jakich godzinach sa nauki..Wiem ze w pierwsza niedziele marca zaczynaja sie w Jakubie o 15:00..Przynajmniej tak to wygladalo u mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
agata300 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 21.02.07, 09:45 dzieki za informacje. Ksiadz powiedział że mamy przyjść do niego na przełomie kwietnia i maja (3mies. przed ślubem)bo wtedy bedziemy załatwiać formalności. Chcielibyśmy zrealizować nauki wcześniej i zastanawiam się czy jest to możliwe. Na te nauki w Jakubie trzeba się jakoś zapisywać? ile jest planowanych spotkań? Z góry dziekuję za odpowiedź, pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 22.02.07, 07:19 Nie wiem czy sie trzeba zapisywac..szczerze mowiac nie pomyslalam o tym.. Ale cos mi sie wydaje ze sa 3 spotkania w kosciele.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 witamy kolejne częstochowianki 22.02.07, 19:46 Ja słyszałam że fajne są nauki u św Józefa na rakowie,podobno "idzie" to szybko tylko 3 spotkania,koleżanka tam miała w styczniu albo w grudniu i byli zadowoleni,teraz w lutym nie ma ale podobno w marcu są,jak bedę coś wiedzieć to dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
julies Suknia AGNES 1606 - w Czestochowie 23.02.07, 10:13 Czy jestescie mi w stanie powiedziec ile ta sukienka u Was kosztuje? Jedna z WAs pisala o niej. Dzwonilam do salonu ale przez tel. nie chca mi podac ceny . Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: Suknia AGNES 1606 - w Czestochowie 23.02.07, 11:58 Mierzyłysmy ją z Herbuloną, która się w niej zakochała. Kosztuje 2.500 zł, do przymierzenia w kolorze ecru. Odpowiedz Link Zgłoś
julies Re: Suknia AGNES 1606 - w Czestochowie 23.02.07, 12:09 Dziekuje za odp. Ja narazie zachwycialm sie nia w internecie, a za tydzien planuje pojechac do Czestochowy i ja przymierzyc. U mnie kosztuje 2900zł wiec roznica jest spora Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: Suknia AGNES 1606 - w Czestochowie 23.02.07, 12:12 O jej skąd taka różnica, przecież mieszkamy w tym samym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
marakuja75 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 01.03.07, 22:02 Czesc Dziewczyny! Tak sobie poczytałam co piszecie, zawsze mozna ciekawych rzeczy się dowiedzieć. Któraś napisała, że ma zespół Quatron,życze jej by dotrzymali umowy.Ja wprawdzie nie zdążyłam podpisać z nimi umowy,bo najpierw przez 3 tygodnie twierdzili że mają wolne, po czym dzień przed podpisaniem przysłali o godz.20 smsa że mają termin zajęty od miesiąca, ale nie wiedzieli,bo umowa przyszła drogą elektroniczną(baju baju).Potem nawet telefonu nie odbierali.Ja się bardzo cieszę,że tak wyszło, bo wtedy to miałam prawie rok do ślubu, a co by było jakby tak z pół roku przed wycofali się z umowy, bo im ktoś więcej kasy dał.Niepoważni!!! U mnie będzie grał zespół Takton, ich lider Kuba to sympatyczny człowiek i na pytanie o alkohol nie obruszył się, jak to niektórzy czynili. Oni nigdzie się nie reklamują na stronach weselnych, nie są z Częstochowy, bo się zraziłam do zespołów stąd. Miałam też spotkanie z liderem Maratonu, za darmo bym nie chciała by u mnie grali.Takie mają mniemanie o sobie, że szkoda słów. Suknię zamówiłam z kolekcji Herm's w Madonnie. Przyjęcie w Beacie we Wrzosowej. Właśnie jestem na etapie organizowania oprawy myzycznej ślubu w kościele, może w tej kwestii coś poradzicie.Zastanawiam się na kwartetem smyczkowym, albo panem Arturem Thomasem, który gra na fletni pana.Może macie namiary na jakis częstochowski kwartet? Póki co, to jakos wszystkich zamawiam z południa, bo nie bardzo się orientuję kogo w Częstochowie mogłabym zamówić np. do oprawy w kosciele. Może chór, co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Do: marakuja 75 02.03.07, 12:14 To ja mam zespol Quatron moj przyszły M go doradzil bawil sie z nimi na trzech weselach i mowi ze swietnie graja. Co do umowy natomiast u mnie sie jakos nie wykrecali zadzwonilismy do nich w styczniu ubieglego roku i umowili sie z nami na tydzien pozniej na spotkanie. na spotkaniu podpisalismy umowe i wplacilismy zaliczke teraz bedziemy do nich dzwonic w sprawie piosenki na pierwszy taniec. Mam nadzieje ze tez nie bedzie niespodzianek Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 do asny 02.03.07, 13:22 nie martw się,moji znajomi mieli zespół "quatron" i było wszystko super,najważniejsze ze masz już umowe,je też chciałam miec ich u siebie ale juz nie mieli terminu,pierwszy raz spotkałam się z negatywną opinią na temat tego zaspołu,ale o moim zespole tez kiedyś czytałam ze niby były jakies problemy z umową,my natomiast sie umuwilismy pojechalismy na spotkanie,a na następnym spotkaniu podpsalismy umowe i nie było zadnego problemu,wszystko mamy czarno na białym Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: do asny 02.03.07, 13:27 Hej Kamu2! Czy masz w koncu nocleg dla swoich gosci? Mnie pani z Dagi powiedziala ze nie wie czy skonczy remont, a to oznacza ze nie mam gdzie polozyc 15 osob! A wesele w Czarnym Lesie i najlepiej by bylo zeby nie musieli sie za daleko przemieszczac.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re:do szkkar 05.03.07, 12:45 my załatwiliśmy nocleg w domu pielgrzyma,nie mielismy specjalnie wyboru bo musielismy załatwić nocleg dla 40 osób, może zadzwoń sobie na camping oleńka,tam jest sporo miejsc ale my sie nie załapalismy bo na nasz termin organizowali jakąś dużą impreze.Od naszej sali do domu pielgrzyma jest dosyc blisko,ale ktoś i tak będzie zawoził tam gości. Co do nauk to słyszłam że są płatne 50 zł,może w marcu sie wybierzemy,bo w kwietniu nie bede mieła raczej na to czasu Odpowiedz Link Zgłoś
marakuja75 Re: do asny 02.03.07, 18:25 Nic się nie martw, mnie się podoba jak zespół Quatron gra,słyszałam na żywo, ale niestety ja opinii o nich nie zmienię. Poza tym z uwagami pod adresem zespołu już się kiedys na forum spotkałam, szkoda tylko że po moim incydencie z nimi,bo gdyby wcześniej to nawet bym do nich nie dzwoniła. Życzę Ci aby dotrzymali umowy i super grali.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: do asny 05.03.07, 07:28 Kamu2 - n auki jednak kosztuja!! Jestesmy po pierwszym spotkaniu w Jakubie - ksiadz oglosil ze oplata wynois 50 zlotych..! Spotkania dwa, po 3 godziny, a potem jeszcze 2 razy poradnia..Wczoraj myslalam ze usne.. Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: Do: marakuja 75 29.06.07, 10:23 Hello, częstochowianki. Które z Was już po wszystkim, a które przed? Jak stres i przygotowania? Nasz dzień -11.08. - został jeszcze do kupienia alkohol, wybranie welonu, garnituru na drugi dzien, koszuli i krawata i szycie mojej drugodniowej sukienki, poza tym masa duperelek, a i jedna wizyta w poradni rodzinnej oraz spowiedz. Oczywiscie, po drodze pojawiają się coraz to inne sprawy - zamówienie wizytówek, pierwszy taniec itp... Meldować się tu pilnie Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.03.07, 07:35 witaj moge polecić ludzi, których zamówiłam na oprawę mszy św. www.innyprojekt.pl kiedy macie ślub? u nas będą "grali" w maju, więc zawsze możesz zobaczyć wcześniej na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
iza9970 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 29.03.07, 16:34 dobry pomysł bo tylko warszawę widzę na tym forum , ja mogę polecić firmę kwiaciarską, pełna organizacja z ich strony, -www.kwiatyslub.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kataba79 Do kursantów tańca u Dobrowolskich 08.05.07, 20:44 Witam,widzę że spotykamy sie nie tylko na kursie tańca. My też chodzimy. Do grupy która zaczęła w lutym , chyba pod koniec i teraz jesteśmy zawodowcami o 16. do zobaczenia w niedzielę. A dla niezdecydowanych-naprawde warto, 200 zł a prowadzący fajni i robimy coś fajnego dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 zapraszam na forum ślubne - Częstochowa 05.03.07, 10:00 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46390 Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 kurs tańca 21.03.07, 14:53 Coś koleżanki z częstochowy ucichły ostatnio. Może któraś z was się interesowałą tym tematem i wie jak rozpoczyna się kurs tańca u Dobrowolskich,albo może któraś już jest po kursie i może cos nam na ten temat powiedziec.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: kurs tańca 26.03.07, 07:56 no wlasnie - co z kwietniowym kursem tanca w niedziele u Dobrowolskich..? zaczyna sie juz w ta niedziele..? Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Re:do szkkar 26.03.07, 09:27 My wlaśnie kończymy zostaly nam jeszcze jedne zajęcia. Powiem szczerze ze bardzo szybko mi to zlecialo. Lekcje tańca to naprawde przyjemny czas na spedzenie popołudniowej niedzieli. Instruktorzy naprawde wiele potrafia tak wytłumaczyc ze nawet nie wiem kiedy i to wszystko samo wychodzi. Wiele sie nauczyłam podczas tych spotkań. Przed nami ostatnia godzina ale zamierzamy kontynuowac ten kurs jest to naprawde bardzo pozytywna sprawa Jak macie pytania to śmialo Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar do ansy22 27.03.07, 07:29 Chyba wydrukuje Twoja wypowiedz mojemu narzeczonemu bo on oczywiscie idzie "na sile" i tylko ze wzgledu na mnie..jesli chcesz kontynuowac nauke na kolejnym poziomie to tez mozna w niedziele..? moze my tez zalapiemy bakcyla, a mozemy tylko i wylacznie w weekend.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 kurs tańca 27.03.07, 15:03 dowiedziałąm sie kiedy rozpoczyna się nowy kurs,15 kwietnia o 14.30,ale jest duzo chetnych i lepiej zapisac sie wczesniej.My dziś jedziemy się zapisać,razem ze znajomymi.Zobczym jak to będzie czy nas to czegos nauczy)) Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: kurs tańca 28.03.07, 07:30 To super! Dzisiaj dzwonie i nas tez zapisze!! to sie spotkamy! a wiesz ile ten kurs trwa? a jak wybor sukni..? Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: kurs tańca 28.03.07, 12:21 kurs trwa 1,5 miesiąca.W niedzile na 14.30.Co do sukni to w poniedziałek byłam mierzyc,najbardziej podobały mi się u Moniki w Bianco,moim zdaniem ma największy wybór,nawet mam 2 faworytki,nie pamiętam teraz nazw,mam je zapisane,jednak są drogie,szkoda mi wydać tyle na suknie,tym bardziej że mamy teraz tyle wydatków związanych z mieszkaniem chyba bede szyła,decyzje musze podjąć do konca maja,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: kurs tańca 29.03.07, 07:31 ja na kurs nas juz zapisalam.. to sie spotkamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Zaproszenia i sukienka 30.03.07, 02:10 Witajcie dziewczyny, troszkę faktycznie zaniedbane ostatnio było to nasze forum. Póki co wracam. Oto moje zaproszenia: allegro.pl/item177116079_zaproszenia_zawiadomienia_z_inicjalami_pasja.html Mam już próbki w domu, są prześliczne. Nie mogę się zdecydować, który kolor- mam fioletowe, złote i srebrne. Póki co głosy się rozkładają pół na pół pomiędzy fioletowymi i złotymi. Do tego dziewczyna robi wszystko - winietki, zawieszki na alkohol i śliczne pudełeczka z inicjałami. Jak spodobałyby się to z chęcią pokażę na żywo;] A to moja suknia: img141.imageshack.us/my.php?image=sarah1yo7.png img408.imageshack.us/my.php?image=sarah2nu9.png Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Re: Ja jestem za fioletowymi :) 30.03.07, 08:37 Nauki tańca a raczej ich kontynuacja jest rownież w niedziele tak wiec to bardzo dobrze. A my bylismy juz zalatwic te nauki przedmałżenskie i okazalo sie ze rozpoczynaja sie u Pallotynow 12 kwietnia i sa to 3 spotkania po uwaga 4 godziny ktoś jeszcze wtedy idzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Zaproszenia i sukienka 30.03.07, 14:36 PIEKNE! PIEKNE!!! Cudo! I suknia ( a propos-jaka firma?) i zaproszenia - mnie sie najbardziej zlote podobaja. Az zaluje ze juz kupilismy..I to drozsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
natka1983 do szkkar - dot kursu... 30.03.07, 15:20 Mam pytanie dot kursu tańca. Jaka jest cena? I na jakiej ulicy mieści się ta szkoła? Dzięki za odp. Pozdawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: do szkkar - dot kursu... 30.03.07, 17:10 cena od pary to 200 zł od pary kurs trwa 1,5 miesiąca.To się mieści chyba na ulicy Niepodległoci tak jak jst zajezdnia tramwajowa.Najlepiej to wpisze w wyszukiwarke "dobrowolscy" i tam bedą wszystkie informacje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: do szkkar - dot kursu... 17.04.07, 08:01 Przepraszam ze tak pozno odpisuje.. Szkola Dobrowolskich, a kurs - nie wiem jaka to ulica- w zajezdni tramwajowej w budynku z zegarem. Cena 100 zl za osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
herbulona Re: Zaproszenia i sukienka 01.04.07, 00:19 Szkkar od poczatku mialysmy podobny gust jezeli chodzi o suknie, a teraz i zaproszenia Ci sie podobaja - w dodatku ten sam kolor co mnie. Suknia firmy Sarah Bride, kupilam przez allegro - jestem bardzo zadowolona! A jak Twoja suknia, bo gdzies czytalam ze zdecydowalas sie na cos z salonu Bianco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: Zaproszenia i sukienka 01.04.07, 13:54 Witam troszkę mnie tu nie było. Zmieniło się tyle, że: - wybrałam i zamówiłam suknię (pierwsza przymiarka w lipcu) - zamówiłam samochód - zamówiłam zaproszenia - przed świętami lub tuż po będą gotowe - zrobiłam wywiad u proboszcza i wiem w związku z naukami - mamy się zgłosić na początku maja - zarezerwowałam miejsca na kurs tańca u Dobrowolskich - start 15 kwietnia No i... w czwartek wraca mój Ptyś, czekam na Niego ad 15 stycznia, stęskionam bardzo, ale i szczęśliwa, że już będziemy resztę organizować wspólnie. Widzę, że spotkam się z częścią z Was 15 kwietnia na kursie tańca hehe. Pozdrawiam i udanej niedzieli życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Zaproszenia i sukienka 02.04.07, 16:17 o to widze ze sie spotkamy na kurskie my tez rozpoczynamy 15.04 u dobrowolskich,zobaczymy co nam z tego wyjdzie,nie umiemy ze sobą tanczyc w ogóle,pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: Zaproszenia i sukienka 03.04.07, 08:02 Hihi, ja na razie telefonicznie zarezerwowałam, dziś idę wpłacić już. Nie przejmuj się, my też kompletnie nie potrafimy ze sobą tańczyć. Po tym najprawdopodobniej poznasz mnie na kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: Zaproszenia i sukienka 03.04.07, 07:51 wybor mojej sukni nie byl prosty..Okazalo sie, ze to co najbardziej mi sie podoba niekoniecznie na mnie dobrze lezy.. Wybralam sidney la sposa Odpowiedz Link Zgłoś
agoll83 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 30.03.07, 22:54 cześć! Chciałabym sie dowiedzieć, co sądzicie o nowym salonie ślubnym "Casada" na ul. Dąbrowskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
michal2002 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.04.07, 17:37 Miałam przyjemność tam być przed otwarciem. Panie osobiście zadzwoniły do mnie,że mogę już obejrzeć i przymierzyć suknie. Salon prowadzi Mama z córkami, wszystkie przemiłe.Suknie piękne, duży wybór. Nie radziłabym natomiast przymierzać sukien w Lisa Ferrera-na Nowowiejskiej, suknie stare, zszarzałe, brak rozmiarówek. Odpowiedz Link Zgłoś
gicki Słodkie pytanie 04.04.07, 20:14 To ja trochę z innej beczki:Czy ktoraś z Was już ma na oku jakis pyszny tort?Gdzie w Naszym Św. mieście robią najlepsze i jeszcze do tego ładnie wyglądajace torty?Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: Słodkie pytanie 04.04.07, 21:53 Ja za dużo nie pomogę - tort mamy na miejscu już. Ale moja Siostra 2 lata temu zamawiała w Michasiu - zażyczyła sobie kształt serc, kolor, ilość oraz z czego ma być i taki też zrobili. W smaku był ok - jak to tort. Tyle mogę pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Słodkie pytanie 05.04.07, 17:12 w Jagiellończykach na rakowie jest cukiernia"izyda" pieką naprawde pyszne torty,zamwiamy je na każdą impreze,moja koleżanka miała na swoim weselu ten tort,naprawde bardzo dobry,cny też mają przystępne.Osobiscie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 13.04.07, 12:09 czesc dziewczyny jak tam wasze przygotowania? My dziś byliśmy spisac protokół,w sumie było ok,ojciec Paulin który nas przyjmował bardzo fajny,także juz to mamy z głowy,jeszcze tylko nauki i od niedzieli kurs tańca,cociaz na to mi się nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
mariola_2007 zbliża się 16 czerwca :) 13.04.07, 22:53 suknia mariola-2007.fotosik.pl/albumy/135898.html buty mariola-2007.fotosik.pl/albumy/168707.html zaproszenia (prawie wszystkie rozwiezione www.printko.pl/zaproszenia/strony/s02.htm jeszcze uczesanie i bukiet, może coś doradzicie Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 13.04.07, 23:01 Hihi, do zobaczenia w niedzielę u Dobrowolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 14.04.07, 12:01 Powiem sczerze że nie chce mi se okropnie isc na ten kurs,dziwne poniewaz ja uielbiam tanczyc,a za to mój narzeczony który nigdy nie chce tanczyc na imrezach chce isc bardzo.Ja sie boje ze sie zbłaznimyzobaczymy jak to wszytsko bedzie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 13:08 Ja byłam nastawiona bardzo negatywnie i nie chciało mi się iść,jednak nie bylo tak źle,co prawda buty miałam bardzo obkopane przez mojego narzeczonego,ale ogólnie mysle że jakoś nam to wychodziło,teraz tydzień ćwiczeń przed nami,żeby nie zpomnieć,uśmialiśmy się.W sumie to dobra zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 14:16 Nam sie wydawało - albo i nie tylko wydawało, że idzie nam najgorzej. W sumie - całkiem fajnie an tych zajęciach, ale obawiam się, że 6 spotkań to troche za mało, żeby nauczyć się ładnie tańczyć 4 tańce - w tym dwa walce. Dlatego już myślimy o kontynuacji kursu. Wczoraj natomiast moj Bart - o dziwo - był zadowolony i spodobało mu się. Byłam zaskoczona Jego pozytywnym nastawieniem, bo wcześniej bardzo marudził. Ja natomiast jestem chora, i trochę wczoraj się zmęczyłam tym kursem. A trenowac nie wiem - ale chyba nie będziemy - mamy remont teraz w domu i nie ma gdzie. Wracam do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 14:48 chyba wszytkim wydawało się że tańczą kiepsko,mój D też coś móił o kontynuacji ale zobaczymy jak ten będzie dobiegał końca,ślub mamy we wrześniu także jeszcze sporo czasu. Życze powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
agata300 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 19:58 izulona napisała: > Nam sie wydawało - albo i nie tylko wydawało, że idzie nam najgorzej. Mamy a właściwie ja mam podobne wrażenie Wydawało mi się że wszystkim (lub prawie wszystkim) idzie dobrze ale nie mnie. Ah te obroty w walcu... Ale pocieszam się że w parze już idzie lepiej. Pozdrawiam serdecznie do zobaczenia na następnym spotkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 21:20 No właśnie, w tych obrotach się gubiłam. Ciekawa jestem, które Wy jesteście. Może się zapoznamy? Odpowiedz Link Zgłoś
agata300 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 10:12 izulona napisała: > No właśnie, w tych obrotach się gubiłam. Ciekawa jestem, które Wy jesteście > . > Może się zapoznamy? Byłam ubrana w jeansy i czarny top a na głowie miałam czarną chustkę i długie, rozpuszczone włosy. Mój N. jest mojego wzrostu, ma czarne, krótkie włosy i czarną bródkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 14:36 agata300 to ja Cię pamiętam,ze szkkar to my się znamy już bardzo długo,chyba od liceum(przypadkiem sie zgadałysmy na forum) my bylismy we 4 moja przyjaciółka z narzeczonym i ja ze swoim D (ja byłam w różowym sweterku i ustawiałam sie na końcu) oczywiście raz mi dobrze szło a raz tak knociłam że szok Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 14:53 Cholercia, to ja nie wiem - nie pamiętam Was. Ja byłam w czarnej bluzce i dzinsach, a B. w bordowej koszulce. No nic może sie jakoś dogadamy na kursach. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 16:42 Izulona byłaś moze w czarnej bluzce w białe kropki czy kwiatki? tak w ogóle to masz ślub tw tym samym dniu co moja przyjacióła ta która chodzi ze mną na ten kurs tańca,wyprawiacie wesele jesli tak to gdzie? my w "gracji"w sumie nigdy tam nie byliśmy,ale nie chciało nam się szukacmam nadzieje że wszystko wypadnie ok Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 16:50 Tak, to ja - miałam czarną bluzkę w białe kwiatki. A ja nadal was nie znam. Wesele wyprawiamy - w Ricku. Ja byłam w Gracji jako gość - wszystko fajnie, jedzenie w miare smaczne, sala b. ładna, tylko ślisko na parkiecie, bo płytki tam są. Ach i przypilnuj kelnerów, jeśli chodzi o herbatę i kawę - roznoszą bardzo rzadko, goście kilka razy prosili kelnerów, w końcu za którymś razem przynieśli - chyba po 1,5 godziny. I w końcu ktoś Młodemu poskarżył - bo tak było przez całe wesele. Na drugi dzień kelnerzy latali z herbatką i kawką jak w zegarku. Myślę, że będziecie zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 17:07 no to chyba kupowałaś u mnie tunike czerwono-czarno-białą w sobote w "jagiellończykach" w ricu jest super tam jest kelnerem mój somsiad bardzo sympatyczny chłopak,strasznie długo już u nich parcuje,to jest sala mojej koleżanki rodziców.Nam się bardzo podobała ale było chyba o 10 zł drożej od osoby więc wybraliśmy "gracje" a zespół jaki macie? Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 17:09 Oj oj, nie nie - nie robiłam ostatnio zakupów i tuniki też nie kupiłam. O Ricku wiem - sprawdzony lokal. A córkę właściciela chyba kojarzę "z widzenia". Chodziła do LO Dąbrowskiego. Zespół mamy No problem. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 17:14 no to cholewcia je też cie nie kojaże(akurat na tym kurse była dziewczyna która kupowała u mnie tunike a była w czarno-białej bluzce),musimy sie jakos zgadac na następny kurs. A ta córka właścicieli "ricka" faktycznie chodziła do dąbrowskiego. My mamy el-tronic był ten zespół teraz u koleżanki i mówili że się wszyscy dobrze bawili Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 17:29 kamu2 napisała: > no to cholewcia je też cie nie kojaże(akurat na tym kurse była dziewczyna która > > kupowała u mnie tunike a była w czarno-białej bluzce),musimy sie jakos zgadac > na następny kurs. > A ta córka właścicieli "ricka" faktycznie chodziła do dąbrowskiego. > My mamy el-tronic był ten zespół teraz u koleżanki i mówili że się wszyscy > dobrze bawili No tak - była dziewczyna w czarno-białej bluzce i też ma na imię Iza - słyszałam, ale to nie ja. A zespołu muszę przyznać nie znam - chociaż nazwę słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 07:57 U nas malo brakowalo a bysmy wcale nie dotarli..Moj A stwierdzil ze to moj wymysl ten kurs tanca, taka ladna pogoda a ja go ciagne tam, bez sensu itp..Ja juz mialam dosc tego gadania i sama stwierdzilam ze jak ma byc na sile to sobie darujemy bo nie zniose przez 6 tyg tego gadania..No ale w koncu w ostatniej chwili wyszlismy..I, o dziwo, A. zachwycony! Bardzo mu sie spodobalo! Przyznal ze bal sie ze inni beda dobrze tanczyc, a my wyjdziemy na kaleki, ale okazalo sie ze poziom wyrownany, a prowadzacy fajni.. A ja stwierdzam ze walcem to pierwszego tanca nie zatanczymy! Za trudny! jedna pomylka i sie tak zamotamy ze nic z tego nie wyjdzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 20.04.07, 11:33 Dziewczyny, a zastanawialyscie sie juz nad wyborem pierwszej piosenki..? Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 20.04.07, 11:56 my piosenke na pierwszy taniec wybralismy jeszcze za nimzdecydowalismy sie na ślub) a jest to piosenka borysewcza i kukiza "Jeśli tylko chcesz" nie wiem czy dobrze napisałam tytuł. Ciekawe tylko co bedzie mozna do tego zatanczyc Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 20.04.07, 12:47 moi znajomi to tanczyli..do tej pory mi sie z nimi kojarzy..i super wypadlo, pasuje na pierwsza piosenke na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 a jak u was z naukami?? 18.04.07, 13:06 Jak u was z naukami,bo to jeszcze przed nami,zastanawiamy się gdzie iść,zależy nam żeby nie trwały długo,bo nie mamy za duzo wolnego czasu.Moja parafia jest na rakowie,ale ślub mamy u Paulinów na Barbary,tam nam zaproponowano nauki które są na kordeckiego ,2 spotkania ale aż po 4 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: a jak u was z naukami?? 18.04.07, 13:08 w parafi św POlskich Męczenników są 3 spotkani po 90 minut plus jedno indywidualne 30minut ale tam są nauki co 2 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: a jak u was z naukami?? 18.04.07, 13:09 tzn są organizowane co 2 miesiące, bo na nauki chodzi sie przez 3 niedizele pod rząd Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: a jak u was z naukami?? 18.04.07, 15:53 My juz po...U Jakuba - 2 spotkania w niedziele po 3 godz..No, ale teraz to Wam skoliduje z kursem tanca..Teraz jeszcze musimy 1 raz do poradni i z glowy.. My juz jezdzimy z zaproszeniami..Zostalo nam ok. 15tu..I nadal nie mam sukienki na 2gi dzien, ani butow, ani welonu itp..Ani czasu zeby za tym chodzic..!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: a jak u was z naukami?? 18.04.07, 16:22 chyba bedziemy chodzić na tego kordeckiego,akurat te nauki są w tygodniu (wekendy wolałabym miec wolne)To fajnie już prawie macie z głowy zapraszanie,my zczniemy w czerwcu,czeka nas podróżowanie bo mamy bardzo dużo gośći przyjezdnych.Ja jeszcze nawet tak na 100% nie mam wybranej sukienki a o drugim dniu już nie wspomne.Tylko ze ja mam sporo czasu a ty już mało,a w dolcevita ogladałas sukienki na drugi dzien?nawet fajne miały.Moja siostra sobie tam upatrzyła ale tam jej powiedziały 1400 a w bianco za tą samą 1000,jak by ona jej nie szyłą to ja bym ją wybrała. A teraz to mam głowe zprzątniętą innymi sprawami,we wtorek odbieramy klucze do mieszkania,także wiesz o niczym innym teraz nie myśle. Pozdrawiam i do zobaczenia na kursie,my mielismy tearz roić grilla u marty w sobote i ćwiczyc z chłopakami tańce na trawie,ale ma byc brzydka pogoda.Dziś troche z tym moim tanczyłam i "średnio na jeża" nam wychodziło że tak powiem )) Odpowiedz Link Zgłoś
basiczek13 Re: a gdzie polecacie zrobic fryzure slubna?? 18.04.07, 16:29 Jakiego fryzjera polecacie, ktory zrobi fajna slubna fryzure w Czestochowie? Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: a jak u was z naukami?? 20.04.07, 14:57 ) My niby mielismy cwiczyc codziennie, a przez caly tydzien ani raz.. sukni na 2 gi dzien tez nie mam, mysle ze w weekend majowy cos kupie..Ja 8 zaproszen poczta wyslalam - ludzie zza granicy..Poza tym tez ZERO czasu na cokolwiek, w pracy siedze non stop..I jeszcze musze welon, buty, bukiet..I z A. za garniturem.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 jak wasze tańce?? 23.04.07, 12:28 mnie pod koniec to juz sie wszystko myliło,a mój D wymyślił ze moze jednak fajnie by było zatanczyc tego walca angielskiego.Momentami szło nam nie źle,troche za sztywno. A ten disco fof niby taki prosty a te kroki to mi sie jednak myliły,a własnie na tym tancu zalezy mi najbardziej poniewaz własnie jego bysmy mogli najczesciej wykozystac. Mój kuzyn super to tanczy Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: jak wasze tańce?? 23.04.07, 15:37 Nam też w miare wychodził ten walc, w miare - tzn. nie myliliśmy kroków a ten drugi dance to faktycznie makabra, niby kroki proste, ale gdzieś się nie możemy zsynchronizować. Na pierwszy taniec raczej zatańczymy coś normalnego "przytulańca". Nie sądzę, żebysmy tak super nauczyli się walca, wolimy nie ryzykować. Mój brat cioteczny też chodził na kurs i tańczył walca, był tak zdenerwowany, że mylił kroki, nie wspominając o takiej sztywności, zdenerwowaniu, które po prostu było widać w tańcu. Za duże ryzyko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anecia0705 Dziewczyny z Częstochowy!!! 24.04.07, 08:47 Czy ktoś zna salno kosmetyczno fryzjerski Anett na Wręczyckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 25.04.07, 14:33 zastanawiam sie gdzie można kupic ładne buty ślubne,nie mam czasu na szukanie i bieganie po sklepach,ale może któras z was już cos wypatrzyła? Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 26.04.07, 07:11 A to wybrałaś już suknie..? Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 26.04.07, 07:12 Ja tez nadal butow nie mam, najwazniejsze zeby byly wygodne..W ogole za nimi nie chodzilam, moze u Moniki kupie..Ma tam kilka par..Po tym weekendzie powinnam miec juz kreacje na 2gi dzien Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 26.04.07, 08:53 Gdzie kupujesz/szyjesz na drugi dzień kreację? Mam z tym problem. Nic mi się nie podoba na naszym mieście. Wszystko takie na jedno kopyto. Odpowiedz Link Zgłoś
agral1 Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 01.05.07, 14:02 czesc dziewczyny! mam slub 16.06 i wciaz nie mam butow. a ta Monika to gdzie? na co dzien nie ma mnie w cz-wie wiec moze polecicie jeszcze jakies sklepy? jutro mam zamiar isc w miasto na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 26.04.07, 08:51 Ja jeszcze nie mam w ogóle dodatków - butów też nie. Nie wiem co będę miała na nogach, na szyi, w dłoni i na głowie. A butów będę szukać m.in. w sklepie przed I aleją, jakbys z ogrodowej wjeżdzała do centrum, tam w pobliżu gdzie jest Lukas Bank, widziałam tam spory wybór ślubnych trzewików. Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 27.04.07, 09:01 ooo..Wiem wiem ktory sklep! musze tam zajrzec Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 30.04.07, 13:23 to musze sie wybrać do tego sklepu,nie za bardzo moge sobie przypomnic gdzie ten sklep jest,ale wiem gdzie jest lukas bank wiec powinnam trafic,widziałam ładn buty na necie ale boje sie tak kupować,na co dzien chodze w płaskich butach,wiec do slubu musze miec naprawde wygodne. A jak wczoraj na kursie?Śmiesznie było z tymi opadami do tyłu)) Izulona czy ty może byłaś w czerwonym sweterku wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 30.04.07, 17:45 Dziewczyny bylam dzis w tym sklepie - tam nic dla nas nie ma. Jeszcze rok temu był pełen wybór ślubnych, a teraz kilka par - nieładnych - na krzyż To ja - w czerwonym sweterku. A ja nadal Cię nie znam, ale pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: do Izulona 04.05.07, 12:02 pomyślałam że to mozesz być ty po wątku Inkageo,jak pisałaś że też nie masz za długich włosów i jak sobie poobserwowałam na kursie to sobie skojazyłam z Tobą,dobrze trafiłam. A my prawie zawsze tańczymy na końcu,mam długie włosy,na górze pasemka jasne a pod spodem ciemne, zazwyczaj spiete. A jak wasze wrazenia po wolcu wiedeńskim,moje średnie,po tych paru minutach nie spodobał mi się ten taniec. No to ja już wiem jak wszystkie wyglądacie, bo ze szkkar to się znamy jeszcze z czasów liceum,na forum się przypadkiem spotkałyśmy Pozdrawiam i życze udanej dalszej części wekendu Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: do Izulona 04.05.07, 13:42 Ale z Ciebie detektyw! Wszystkie dziewczyny rozszyfrowalas.. To mowisz ze walc trudnawy..? Nam termin wesela sie zbliza..czas leci a my tylu jeszcze rzeczy nie zalatwilismy.. Ale ciesze sie bo kupilam sukienke i buty na 2gi dzien. Inne i drozsze niz chcialam. Miala byc wersja tania a wyszlo dosc drogo : ( Miala byc suknia kolorowa a kupilam smietankowa.. A czy Ty juz wybralas w koncu sukienke...? Mnie teraz zastanawia fryzura i bukiet. Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: do szkkar 04.05.07, 15:00 to dobrze ze wreszcie masz już z głowy ubiór na poprawiny.Ja tak do konca nie mam wybranej tej sukienki,tzn mam jedną opcje i narazie przy niej się trzymam,ale 20.05 jade do tej krawcowej i zobaczymy co ona mi doradzi,co do poprawin to nie wiem jeszcze a czas goni,też bede szyła u tej dziewczyny. Reszte już na 100% bedziemy załatwiac na spokojnie w czerwcu,od konca czerwca zaczynamy juz zapraszac.Właśnie przeglądam zaproszenia na allegro.Do zobaczenia w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
szkkar Re: do kamu2 08.05.07, 09:22 Ja w niedziele bylam po panienskim mojej swiadkowej..od tych obrotow myslalam ze zemdleje, a jeszcze caly czas sie mylilam.. porazka! Odpowiedz Link Zgłoś
kamu2 Re: do kamu2 08.05.07, 14:47 no to widać ze się pobawiłaś na panieńskim nam ten walc angielski jakos wychodził,ale ten wiedenski niby taki prosty dla nas makabra,ten ostatni taniec super ale nam nie wychodził w domu troche ćwiczyliśmy,teraz mamy gdzie) Darek poszedł do instruktora i przegrał mu te utwory także sobie do nich tańczymy. Ja jestem na etapie wyboru zaproszeń i robie dokładną liste tyle ludzi mi wychodzi że szok,ja nie wiem jak to będzie Odpowiedz Link Zgłoś