Dodaj do ulubionych

Dziewczyny z Częstochowy!!!

15.12.06, 19:59
Wiekszosc osob na tym forum jest z Warszawy, Krakowa, Poznania i wymieniaja
opinie na temat uslug, salonow w ich miastach,moze jest ktos z Częstochowy i
okolic, zeby sie powymieniac opiniami???? Czekam na odzew!!!
Obserwuj wątek
    • justylio Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 15.12.06, 22:56
      ja jestem z Czestochowy smile Zagladam na forum,ale raczej goscinnie. Ślub mamy na
      poczatku czerwca. A Wy juz wszystko zaplanowane? My narazie mamy kosciól-
      godzine, sale, muzyczke, fotografa hmmmm, to chyba wszystko. smile
      • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 16.12.06, 19:50
        Cze Justylio!
        My 14 lipca i mamy załatwione to samo co Wy.
        Problemem jest to ze mieszkamy w Poznaniu i nie mam rozeznania co do
        fryzjera,paznokci,makijażu czy kwiatów itp.
        Mam w planach rozejrzeć sie za sukienka w okreszie świat i tez nie wiem gdzie
        można pójść.
        Latwiej by było wymieniajac sie doświadczeniami
        Pozdrowionka
        • mokika1 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 18.12.06, 14:08
          Ja juz po slubie smile wiec moge polecic z czystym sumieniem salon z sukniami
          Bianco www.slubne-bianco.pl/, kwiaciarnie Ogrody Cynamonowe
          www.ogrodycynamonowe.pl i fotograf Ize Banaszkiewicz, jak cos sluze nr
          telefonu
    • justylio Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 18.12.06, 23:46
      Ja tez na odleglosc- na codzien mieszkam w Krakowie i musze przyznac ze to moj
      Narzeczony wszystkim sie zajmuje smilebo ja jestem poki co weekendową narzeczoną smile
      I coraz bardziej nie moge sie doczekac slubu, bo skonczą sie wreszcie te
      odległosci smile A gdzie macie wesele? My w astorii.
      Pozdrawiam cieplutko smile
    • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.12.06, 07:40
      Witam!! Ciesze sie ze wreszcie ktos ze Swietego Miasta sie odezwal..Moze
      rozwinie sie nam ciekawy watek..My wesele mamy 23 czerwca w Dadze w Czarnym
      Lesie- 2 dni..Foto, zespol i kosciol zarezerwowane - poza tym zero wizji sukni..
      • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.12.06, 11:31
        My bedziemy się bawić w hotelu Dolcan(były Pernik czy Vegas).A co do sukienki to
        ja tez nie mam na siebie zadnej wizji ale po przejrzeniu chyba miliarda stron
        www stwierdziłam ze ide na zywioł-bede przymieżać wszystko az mi cos wpadnie
        szczególnie w oko.smile Inaczej sie chyba nie da bo pewnie to co mi sie podoba na
        zdjeciu bedzie sie miało nijak do rzeczywistości.Na chwile obecna to mam problem
        zeby sie wybrac na te przymiarki-nie nawidze jak mi sie baby w sklepach
        narzucaja:że to ładne albo tamto lepsze albo prosze sie pokazac itd!!A w tym
        przypadku podobno inaczej sie nie da smile
        Pozdrowionka
        • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.12.06, 11:33
          A swoją drogą to wrzućcie jakieś linki lub adresy fajnych waszym zdaniem salonów
          z sukienkami w Cz-wie!!!
          • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.12.06, 14:57
            mam plana dopiero wyruszyc w nasze wspaniale centrum i rozejrzec sie po Bozym
            Narodzeniu - wtedy moze cos polece..smile Slyszalam ze maja duzy wybor w III Alei
            na pietrze..Ale nawet nazwy tego salonu nie znam..
    • margheritas Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 27.12.06, 20:22
      My robimy weselicho 26 maja 2007r w "Komnacie" dawnej"sali muzycznej" na
      ul.Leśnej.Polecam sale bardzo ładny wystrój!
      • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.01.07, 13:14
        mój suwaczek <a href="www.przewodnikmp.pl/img-30062007006.png" target="_blank"> mój
        suwaczek </a>
        • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.01.07, 14:59
          Witam wszystkich w nowym roku!
          Spostrzezenia z okresu miedzy światecznego:
          1)z salonami w Cz-wie jest kiepsko-byłam w okolo 8 a zdecydowałam sie
          przymierzać tylko w Bianco w alejach bo w innych nawet nie było na czym oka
          zawiesić!Grunt ze juz wiem mnuiej więcej czego szukam i w czym mi dobrze za to
          jestem prawie pewna ze nie znajde tego w Cz-wie
          2)natomiast na bank wiazankę i dekoracje auta i kościoła zamówie w "cynamonowych
          ogrodach".Fajne projekty mają i Pani wydała mi sie bardzo sympatyczna i pomocna
          3)podpisałam umowe z kamerzystą
          To by było chyba na tyle ze spraw ślubnych załatwionych tudziez zaobserwowanych!
          Pozdrowionka
          • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.01.07, 20:47
            Trafiłam!
            Super, wreszcie forum dla mnie.
            Witam przyszłe Panny Młode z Częstochowy,
            Świetny salon jest na Starym Rynku, Panie przemiłe i potrafią doradzić.
            Przeglądanie i przymierzanie tam sukienek to sama przyjemność. Mają tam
            kolekcje Agory i Agnes.

Mój termin to 14.07.2007 (jak jednej z dziewczyn powyżej).

Będę się dzieliła wszelkimi wiadomościami na tematy Was interesujące.
            Niejednokrotnie pewnie i Was poprosze o jakąś opinię.

Pozdrawiam!
            • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.01.07, 22:28
              herbulona napisała: "Mój termin to 14.07.2007 (jak jednej z dziewczyn powyżej)."

Mój teżsmile
            • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 03.01.07, 07:43
              Zgadzam sie z Toba co do salonu Dolce Vita - naprawde przemile sa tam kobiety!
              Byl to pierwszy salon ktory odwiedzilam i myslalam ze tak bedzie wszedzie..A tu
              okazuje sie ze grzecznosc nie jest norma..Panie u Wandy byly wrecz wsciekle ze
              czegos od nich chce (swoja droga Wanda chyba juz ma swoje 5 minut za soba..nic
              mi sie nie podobalo..), a pozniej w Arkadzie - moze gdybym podjechala pod drzwi
              salonu mercedesem klasy S to by sie usmiechnely, okropne..I niezbyt milo mierzy
              sie suknie zima przy temperaturze bliskiej 10 st..swietne oszczednosci..Pozniej
              Bianco - tez super dziewczyna i fajny klimat do mierzenia, a na koniec salon na
              Nowowiejskiego - rownie mila dziewczyna.
              A co do dekoratorek..Kiedy trzeba juz sie tym solidnie zajac..? Czy konieczne
              jet kilkumiesieczne wyprzedzenie..?
              • poljana Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 30.04.07, 22:16
                A ja zachwycona jestem moją sukienką z salonu Pani Wandy smile Szyła ją przemiła
                Pani wg. mojego pomysłu. Wszystko było krok po kroku przy każdej przymiarce
                ustalane. Z każdym tygodniem sukienka była piękniejsza (prawdziwe narodziny
                księżniczki), a dzisiaj mierzyłam już gotową i jestem zachwycona efektem pracy
                Kobiet z tego salonu. W dodatku przez wszystkie te tygodnie były One bardzo
                miłe, cierpliwe i z wielką życzliwością i poczuciem powagi sytuacji traktowały
                mnie. Gorąco polecam ten salon. Naprawdę warto właśnie tam "stawać się
                ksieżniczką" wink
                Miałam też styczność z innym sklepem (bo salonem tego nie nazwę), gdzie
                szanowne panie nie pozwoliły nawet przymierzyć sukienki bez wcześniejszego
                podpisania cyrografu, że to u nich będę kupować. Szaleństwo. A jeśli na
                manekinie mi się podoba, a na mnie już nie i żaden inny model u nich mi się nie
                podoba (oczywiście nie było mowy o szyciu wg. pomysłu, bo one tylko gotowe z
                katalogu sprzedają), to mam wydać 2 tysiące zł na coś, w czym nie czuję się
                dobrze?
    • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 03.01.07, 11:32
      A wybieracie się na kurs tanca...? nam pasuje tylko w weekendy, a nie wiem czy
      takie w Czewie sa..
      • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 03.01.07, 15:52
        Szkar jeśli chodzi o kwiaty to Pani w "ogrodach cymnamonowych"(czy jakis takich)
        powiedziała ze najlepiej zacząć to załatwiać ok 2-3 miesiecy wczesniej.I głównie
        chodziło jej o kościół: one muszą obejrzec ten kosciól,pogadać z Tobą jak to
        widzisz i przygotowac Ci projekt i kosztorys co trochę trwa zeby wszystko zgrac
        w czasie.One sa na tyle pomocne ze jesli masz problem z dobraniem kwiatów do
        siebie czy sukienki to jezeli kupujesz np. w Bianco to Panie przyjda z kwiatami
        róznymi na przymiarke i beedzie można sobie cos dopasować "na żywo".M yśle ze
        gdyby to miał być inny salon gdzieś w miare blisko to tez by nie było problemu.

Jeśli chodzi otaniec to w Cz-wie nie mam pojecia ale My zdecydowaliśmy ze
        nauczymy sie jednego konkretnego pod wybrana piosenke.

A co do salonu Wandy to święta racja!
        Pozdrowionka
        • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 03.01.07, 23:35
          gicki przecież to o Tobie pisałam:] he jaki masz zespół - może się okaże że
          zabrałas mi go sprzed nosa:] Ja wiem, że z zespołami ciężko, ale powiedzcie mi
          dziewczyny jakie macie kapele i co możecie polecić? W tym tygodniu chę wybrać.
          Pomożecie:]
          • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 04.01.07, 07:17
            Ojj..powiem Ci ze bedzie ciezko..my podpisywalismy umowe w pazdzierniku i juz
            prawie wszycsy mieli zajete terminy..zwlaszcza jesli chodzi o czerwiec..nam
            zalezalo na zespole grajacym na zywo - mamy teddybears. Nie sa tani, no ale juz
            naprawde nie bylo mozna wybierac..daj znac czy kogos udalo Ci sie znalezc i
            powodzenia!
    • justylio Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 04.01.07, 23:01
      Wszystkim przyszłym Pannom Mlodym zycze spelnienia Marzen w NOwym Roku. I zeby
      sluby byly piekne a wesela sie udały, goscie pojedli i potancowali smile
      • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 04.01.07, 23:12
        Justylio a Ty jaki masz zespolik?? CO byś poleciła! Proszę napisz na jakich
        weselach się bawiłaś i z jakimi kapelami, jaki jest Twój wybór? A mozesz coś
        byś odradziła? Chyba jeszcze jesteś gdzieś w pobliżu:]
        • akima2406 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 06.01.07, 00:39
          Fajnie ze jestescie dziewczyny.Ja mam termin na 23 czerwca ,sukienke bede
          zamawiac w dolce-vita na starym rynku naprawde swietna obsluga,takze zastanawiam
          sie nad ogrodami cynamonowymi, a i znalazlam swietne auto na
          www.partycar.pl.TYlko nie wiem gdzie najlepiej kupic garnitur dla pana mlodego,a
          i z obraczkami w tej naszej czestochowie kiepsko.pozdrawiam
          • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 06.01.07, 15:04
            Akima chyba 22 września?? jaki masz zespół pomóż, bo inne dziewczynki milczą!
          • akima2406 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 06.01.07, 23:00
            Dte mamy na 23 czerwiec ,zespol applause z nowa wokalistka.
        • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 08.01.07, 18:04
          Herbulona spiesz sie z tym zespołem bo możesz miec problem a juz na pewno nie
          bedziesz miała zbyt dużego wyboru.Ja w październiku dzwoniłam i 8 kapel
          powiedziało ze juz termin zajęty a kolejnych 5 nie dało sie słuchać!!No
          normalnie nie chciało mi sie wierzyc, ze trzeba to załatwiać z takim
          wyprzedzeniem.I bedzie grał "No problem".
          Pozdrowionka
          • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 09.01.07, 10:35
            no to gicki i Ty piszesz że masz problem:] Mas NO PROBLEM a to podobno jeden z
            lepszych zespołów na ten czas w Częstochowie! Słyszałam o nich same dobre
            opinie i to od ludzi którzy brali ich na swoje wesela! Nie pożałujesz na bank.
            Powiedz o jakich zespołach dobrze słyszałaś, a o jakich źle. Podobno dobre są
            też Białe Kruki, dużo też słyszy się o Skuzi (niestety oba zajęte), Stokrotki
            podobno mają jakąś zmiane w zespole na niekorzyść. Zespół o nazwei Bad Boys Bąk
            podobno też da radę udźwignąć ciężar prowadzenia wesela - do tych jesczze nie
            dzwoniłam, nawet nie mam nr tel. Proszę o opinie pozdrawiam
            • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 09.01.07, 13:41
              herbulona napisała:

> no to gicki i Ty piszesz że masz problem:]

Ja nie mam żadnego problemusmileZa to wydaje mi się że Wy bedziecie mieli spory
              zeby teraz coś sensownego znaleść!

> Powiedz o jakich zespołach dobrze słyszałaś, a o jakich źle.

Dobre podobno Stokrotki,Skuzi-ale jak piszesz zajete.Mnie sie nie podobały Teddy
              Bears(i słyszałam ze pija)a już tragiczni byli Top Secret-ale to wszystko to
              rzecz gustu!A nazw innych zespołów nie pamietam.

• herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 09.01.07, 20:36
                Dzięki wielkie gicki! Mozna na Ciebie liczyć! Jak coś znajdę dam znać.
                • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 11.01.07, 14:25
                  jesli moge pomóc to polecam zespół "mefis"byłam na weselu gdzie grali supre sie
                  wybawilismy żałuje że ich nie wybraliśmy,ale zasugerowałam się płytą a ją mają
                  fatalną,za to na żywo rewelacja,bad bos bąk za to nie ciekawie grają moze
                  ładnie ale mało znanych kawałków ja nie bawiłam sie rewelacyjnie ale wiadomo
                  wszytsko to rzecz gustu,pozdrawiam
              • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 15.01.07, 09:14
                oj gicki to mnie troche przerazilas..chodzi o teddy bears..my zmienialismy
                termin - mielismy podpisana juz umowe ze skuzi, no ale zmieniajac termin (sila
                wyzsza) niestety skuzi juz odpadli i jeden z braci Skuza polecil nam teddy
                bears, z reszta wszystkie zespoly maja juz terminy zajete..a my chcemy
                koniecznie zespol na zywo.. Dlaczego Ci sie nie podobali..sad( ? i co z tym
                piciem..?
    • dosha poszukuje wizazystki i fryzjerki z Czestochowy 07.01.07, 10:59
      Witam dziewczyny! Czy znacie moze dobra wizazystke i fryzjerke, ktora ma
      doswiadczenie w slubnych fryzurch/makijazach? Bede wdzieczna za pomoc.
      Pozdrawiam
      • szkkar Re: poszukuje wizazystki i fryzjerki z Czestochow 08.01.07, 07:26
        Bardzo fajnie maluje Mirka - dosc niepozorny punkt Edyta przy Boh Katynia,
        jadac DK 1 w kierunku Katowic blisko za KFC..I tam tez potrafia wyczarowac
        super fryzurki weselne
        • kasia8181 Re: poszukuje wizazystki i fryzjerki z Czestochow 15.01.07, 12:40
          Pani w salonie w Ellei potrafi zrobić cuda...maluje i czesze jest naprawde
          dobra robi to z sercem...serdecznie polecam, zadna panna mloda nie bedzie
          zalowac!!!!!!!!!
    • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 09.01.07, 13:24
      Witam koleżanki z Częstochowy wreszcie ktos z rodzinnych stronsmile
      My mamy termin śluby na 08.09.07 sala "Gracja" zespół "el-tronic"zamawiany na
      poczatku czerwca,kamerzysta-skowronek,fotograf-Dorota Gęsiarz,zdjecia robi
      rewelacyjne, mamy zamówiony plener i reportaz.W sobote mamy zamiar wybrać sie
      do kościoła,bo chcemy brać ślub w kościele św. Barbary.
      Co do sukienki nie mam jeszcze nic upatrzone,bede chodzic po salonach i się
      rozglądać,w Bianco jest bardzo miła szefowa,znam osobiście.SZyje jednak
      sukienke u Magdy z Miedzna ,szyje poprostu cudnie,Wanda to sie kryje przy niej,
      do tego suknie u magdy kosztują połowe tej ceny co w wandzie jednak zapisac sie
      musiałam prawie rok wczesniej tyle ma zamówien,na pierwszą wizyte jade do niej
      w kwietniu
      pozdrawiam częstochowianki i wszystkie panny młode z forum
    • ansy22 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 11.01.07, 14:40

WITAM JA RóWNIEż Z CZęSTOCHOWY my mamy ślub 16-06-2007
    • dzordzina Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 11.01.07, 15:52
      Witam!! ciesze sie ze jest ktos z częstochowy! My mamy ślub 02.06.2006. wesele
      mamy w zornicy , alub bierzemy w kosciele miłosierdzia Bożego, zespół mamy
      "dynamik". Fotograf:G.Skowronek i kamerzysta tez Skowroneksmile a jezeli chodzi o
      suknie to dopiero bede chodzic i boje sie czy znajde cos fajnego i jaka wogule
      wybrac bo jestem troche niskauncertain a skad bierzecie kwiaty do dekoracji kościoła i
      jaki zespół mozecie polecic do kosciola? pozdrawiam Monika
      • dzordzina Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 11.01.07, 15:53
        sorka pomylilam sie nie 02.06.2006 tylko 02.06.2007:p
        • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 14.01.07, 23:11
          dzordzina skad milas namiary na zespol Dynamic czy wiesz jak grają Proszę
          poradź cos!
          Pozdrawiam
          • kasia8181 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 15.01.07, 12:35
            Witam!!!Nasz ślub 6 pażdziernika o16-tej.Mamy sale w Białej "Romeo" zaspół
            BIAŁE KRUKI kamerzyste i fotografa-reportarz i plener (mam nadzieje ze bedzie
            pogoda!!!!)Slub juz zamowiony a reszta czeka do maja... kosmetyczka i fryzjer w
            salonie w ellei...Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia!!!
        • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 16.01.07, 07:28
          A co z naukami? jestescie juz po? nawet nie wiem do ktorej parafii trzeba sie
          zglosic..a chyba juz czas..
          • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 16.01.07, 12:29
            Szkkar ja nie chcę nikogo szkalować po prostu też sie interesowałam tym zespołem
            i jednak sie nie zdecydowaliśmy ale mam tez znajomych którzy na dodatek
            organizowali wesele wielojęzyczne i byli zadowoleni.Także głowa do
            góry!!Natomiast zraziło mnie jak na innej kasecie Panowie pili i moim zdaniem
            byli juz pod wpływem (I na dodatek zbiegło sie to w czasie kiedy doszły do moich
            uszu takie opinie) czego sobie nie życzę w końcu to jest ich praca a czy ktoś z
            Was w pracy pije?
            Pozdrowionka
            • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 16.01.07, 14:56
              smile zgadzam sie z Toba w 100%, my bardzo cieszylismy sie ze Skuzi m. in dlatego
              ze jest pewne ze oni nie pija - no a oprocz tego swietnie graja..A na spotkaniu
              z teddy bears ja spytalam o alkohol i pan mi odpowiedzial ze nie ukrywa ze pija
              bo nie sa w stanie grac na zywo bez podpalacza przez tyle godzin..mnie to lekko
              zdolowalo, no ale podobalo nam sie jak graja, i juz i tak nie mielismy zadnego
              pola manewru..A Moj Luby stwierdzil ze nie mam co panikowac po prostu da sie im
              tylko 1 czy 2 flaszki i finito.. mhmm...oby!
    • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 15.01.07, 15:18
      użytkownik kamu2 napisała

jesli moge pomóc to polecam zespół "mefis"byłam na weselu gdzie grali supre sie
      wybawilismy żałuje że ich nie wybraliśmy,ale zasugerowałam się płytą a ją mają
      fatalną,za to na żywo rewelacja,bad bos bąk za to nie ciekawie grają moze
      ładnie ale mało znanych kawałków ja nie bawiłam sie rewelacyjnie ale wiadomo
      wszytsko to rzecz gustu,pozdrawiam

Co to za zespół ten MEFIS skąd są, ile gra osób i czy mogłabyś zdobyć jakieś
      namiary

Pozdrawiam
      • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 17.01.07, 14:50
        podaje ci ten nr 034 3170512,606628087,na płycie jest beznadziejny dlatego nie
        bralismy ich pod uwage ale na zywo moim zdaniem super szczerze móiw ze
        bawilismy sie rewelacyjnie,moja koleżanka z pracy tez ich miała i znajomi
        którzy byli super się bawili,tylko ze juz było zapóźno zebysmy ich wzieli bo
        podpisalismy umowe z innym zespołem i głupio mi było ją rozwiązać,płyty nie
        radze słuchac bo sie rozczarujesz juz moze bardziej jakis film z wesela,oni
        graja chyba w 5,jest babka która ma super głos i zaspiewa co sie tylko chce
        oraz młody chłopak który tak gra na saksofonie...smile,moja przyjaciółka też ich
        zamówiła na 04.08.07 A zespł jest z wręczycy o ile dobrze pamiętam
    • kamu2 Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 17.01.07, 15:00
      koleżanki z częstochowy a nauki to macie juz za sobą?
      Nie wiem gdzie się wybrać i powiedzcie jeszcze co do kościołów jakie u nas ceny
      panują?czy np jak bede chciała odpis aktu chrztu to musze zapłacic za to?
      • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 19.01.07, 08:04
        No właśnie! Co z naukami..? Moj Luby nie ma bierzmowania i pod koniec stycznia
        ma "przyjac sakrament"..a w lutym to juz koniecznie musimy zaczac akcje z
        naukami..tylko gdzie sie udac..?
        Dziewczyny, jak tam suknie...?
        • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 19.01.07, 13:12
          Dziewczyny co do nauk... Jak umawialiśmy termin w kościele to zostaliśmy
          poinforowani, że 3 nauki będą w mojej parafii, a drugie 3 w parafii św. Jakuba.
          Nie dopytywałam szczegółów, o naukach z całej organizacji wiem najmniej. Jednak
          z tego co czytałam na innych forach (gdzieś na częstochowskim jest to
          poruszone) to często pary mają nauki u Jakuba

gicki u nas to już mniej niż pół roku

pozdrawiam
          • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 19.01.07, 14:36
            my tez jeszcze nauk nie mamy załatwionych,zbieramy sie zeby isc do księdza a ze
            nie mamy w mojej parafi to bedzie troche załatwiania,słyszłam ze szybko idą
            nauki na ul.zajączka gdzies obok gastronomika,w Jakubie jest podobno strasznie
            duzo osób i nie jest fajnie.Co do sukienki to nic mi sie nie podoba,tzn podoba
            tylko jakoś siebie w tych sukienkach nie widzesmileszyje u dziewczyny która
            poprostu robi arcydzieławiec do kwietnia musze cos wybrac,jeszcze mam troche
            czasu ślub dopiero we wrzesniu
          • gicki Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 19.01.07, 15:39
            Niestety w tym temacie nie mogę sie wypowiedzieć i pomóc ponieważ mieszkamy na
            stałe w Poznaniu i tu tez robimy nauki smile a dokładnie to jeszcze 4 spotkania!!No
            i poradnia oczywiście.Jeśli mogłabym sie wtrącic to jeśli ktoś jest dyspozycyjny
            czasowo to z naukami nie ma problemu bo sa one cały rok w różnych
            kościołach.Problem sie zaczyna jeśli ktos długo pracuje tak jak my!!!Jak na
            złość tylko jeden kościół robi nauki w weekend a reszta o 19 w tyg-nie rozumiem
            tego w ogóle!!W związku z tym okazało sie ze ludzi takich jak my w Poznaniu nie
            jest mało i poprostu zdębiałam jak zobaczyłam na salce w kościele 170 osób!!smile
            • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 22.01.07, 17:14
              słyszałam że u nas w Jakubie też chodzi strasznie duzo osób,mnie zalezy aby
              było to szybko gdyż nie mamy za duzo wolnego czasu,a orientujecie sie ile moze
              w cz-wie takie nauki kosztują?
              • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 22.01.07, 20:28
                to za nauki sie placi???? ja slyszalam tylko ze jakas ksiazeczka i to wsyztsko.
                • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 24.01.07, 07:46
                  Dziewczyny, wybralyscie juz suknie..? ja nadal zero decyzji a czas leci...
            • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!!gdzie nauki 29.01.07, 13:25
              no wlasnie!my tez pracujemy bardzo duzo i w dodatku nigdy nie wiemy o ktorej
              wrocimy z pravy-bardzo utrudnia to jakiekolwiek planowanie..Nauki koniecznie w
              weekend - moj Luby w ten weekend zostal wreszcie bierzmowany a wiec mozemy juz
              udac sie do parafii i zaczac nauki..To samo z kursem tanca - ja bardzo chce
              isc, tylko ze nie wiem czy jakas szkola prowadzi zajecia w weekend..
              A sukni jak nie mialam tak nie mam...sad
    • izulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 24.01.07, 18:53
      Czesć Dziewczyny - melduje się kolejna częstochowianka. Widzę, że buszuje tu też
      moja Herbulonakiss. Ja mam termin 11 sierpnia, a więc niespełna miesiąc po
      Herbuloncewink. Narazie jestem na etapie oglądania sukien ślubnych na Internecie.
      W przyszłym tygodniu rozpoczynam łowywink. Pozdrawiam wszystkie młode z świętego
      miastawink!
      • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 29.01.07, 14:27
        ja również nie mam wybranej sukienki,narazie tylko przeglądam w internecie. W
        niedziele idziemy na targi ślubne moze tam mi sie cos spodoba,a jak nie to od
        marca zaczynam poszukiwania mojej wymarzonej sukni( jeszcze nie wiem jaka to
        jest ta wymarzona)smileW przyszłą sobote do księdza a juto musze zadzwonic o
        kampingi dla gosci przyjezdnych,troche tego załatwiania jest
        • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.02.07, 01:31
          Troszku Was tu zaniedbałam moje przyszłe panie młode!

Ja i moja cudowna koleżanka również wybieramy się na te targi, więc... do
          zobaczenia!

Jeżeli chodzi o suknie to już wiem,że to co mnie interesuje to: Agnes 1606 (u
          mnie póki co numer 1, a Panie z salonu na Starym Rynku są przemiłe i jest
          swietna atmosfera do oglądania i mierzenia), Demetrios 850, Sincerity 3070.
          Wiem, że musi byc jednoczęsciowa i cała z koronki - to tyle.

Moja rada - nie przeglądajcie na necie - można dostać zawrotu głowy - jest ich
          w tym przybytku chyba kilka tysiecy. W rzeczywistości wyglądaja inaczej, jedne
          gorzej drugie lepiej.

Powodzenia w poszukiwaniach,

Do pisania
          • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.02.07, 10:52
            Herbulona, mamy podobny gust..smile ja tez zastanawiam sie nad Demetrios 850, w
            sumie jak ja pierwszy raz przymierzylam to bylam pewna ze to ta, ale teraz mam
            juz watpliwosci..czy masz rozmiar 34?smile bo tylko taki model mozna w
            Czestochowie przymierzyc, ja niestety sie w niej nie dopinam no i ciezko tak
            ocenic czy sie w niej ladnie wyglada.. mnie jeszcze bardzo podoba sie la sposa
            sidney i pronovias jupiter..
            • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 02.02.07, 21:14
              Demetrios przymierzałam w salonie na Nowowiejskiego, a noszę rozmiar 38 - była
              na mnie idelana. Nie wiem czy też tutaj ją przmierzałaś.

Polecam przejść się do salonu na Starym rynku i zerknąć na Agnes 1606:
              www.suknieagnes.pl/k2007/07p-11-3.html
              na zywo wygląda 100 razy piękniej niż na zdjęciach.

Z la sposa podaba mi się:
              suknie-slubne.pl/pl/lasposa.php?s=salisbury&nr=2
              Pronovias jest kilka:
              suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=ideal
              suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=india&nr=1 - bez tego koronkowego
              bolerka
              suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=jaguar
              Jednak la sposa i pronovias to chyba tylko uzywane, bo ceny jak dla mnie są
              kosmiczne.
              CZekam na opinie i wasze wybory,
              Pozdrawiam

• szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 08:08
                Dziewczyny< jak wrazenia po targach? Dla mnie: niezly tlum..smile myslalam ze
                wybierzemy jakies zaproszenia, no ale tlok byl taki ze ciezko bylo gdziekolwiek
                sie dopchac..podobaly mi sie wzory zaproszen z Myszkowa, a co do dekoracji to
                prawie na 100% zdecydowana jestem na ogrody cynamonowe..
                • ala-81 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 09:03
                  o tak, tłok ogromny. Pierwszy raz byłąm na targach i w sumie chyba spodziewałam
                  sie wiekszego wyboru obrączek, a tam tylko 2 stoiska, chyba że jakieś
                  przeoczyłam smile
                  MIałam wybraną suknię na 150%, a po targach się rozmyśliłam, wybrałam inną smile)
                  • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 13:49
                    a jaką, jesli mozna spytac..?smile
              • julies Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 22.02.07, 13:11
                Czesc.
                Ja jestem z Kielc, ale wybieram sie wlasnie do Czestochowy po sukienke. U nas w
                porownaniu z waszymi sklepami jest straaasznie drogo.
                TEz zachwycila mnie agnes 1606. Czy orientujecie sie ile ona kosztuje dokladnie?
                Moze powiecie mi gdzie jeszcze oprocz Bianco i Dolce Vity warto pojsc?
              • dzordzina Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 22.02.07, 21:50
                Witam!!
                Jezeli chodzi o ceny sukien to powiem Ci ze są bardzo podobne! Przymierzałam
                suknie na starym rynku w Częstochowie o powiedzialy mi panie ze po 10% znizce
                suknia z welonem i rekawiczkami bedzie kosztowala 3200, a wczesniej mierzylam w
                Karkowie suknie Pronovias india i ostateczna cena jest 3100+welon. i musze sie
                pochwalic ze wlasnie ta juz mam zamowiona! tylko trzeba dlugo czekac bo od 12 do
                14 tygodni! ja mam ślub 2 czerwca i panie powiedzialy mi ze 2 tygodnie przed
                slubem dostane a zamawiam 14 lutego! pozdrawiam! Monika
    • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 15:25
      Też sie wybrałam na targi byłam juz trzeci raz jak zwykle dużo ludzi i
      tłok,sukienek był moim zdaniem mały wybór,wszytko na jednko kopyto,spodobaa mi
      się sukienka z bianco nie wiem jaki to model,ale wpadła mi w oko,w sobote
      przejde sie do tego salonu.
      Zamóiliśmy już ślub,wstępnie mamy na 18,ale ksiądz powiedział ze przesunie pare
      przed nami o pół godziny wczesniej i bedziemy miec na 17.30,tak jak
      chcielismy,odpwiada mi ta godzinka.Tam zapłącimy 400 zł,jesczez tylko musze akt
      chrztu,bierzmowania i licencje,a wszystko w innych kosciołach wiec troche
      bedzie mnie to kosztowałosmile
      • ansy22 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.02.07, 15:50
        Ja również byłam na targach ale był tłok ufff... szczerze wydaje mi sie ze
        jakos w zeszłym roku mniej tego wszystkiego było przede wszystkim tych limuzyn
        było sporo. Wiec tak Sala "WEEKEND" <Kawodrza Górna> zespół "QUATRON"
        wideofilmowanie STUDIO CEZAR- Robert Knapik, fotograf z Myszkowa pan Knieja
        <www.fotomk.abcc.pl>,Slub zamowiony na 17 hmmm.. co dalej samochodzik ADLER z
        1932 roku cudowny no i sukienka he to wlasnie najgorsze nie mam jeszcze scisle
        okreslonego projektu sad i to chyba na tyle KAMU a o jaka licencje chodzi bo
        troche jestem nie zorientowana w tych papierkowych sprawach POZDRAWIAM
        WSZYSTKIE PANNY MŁODE
        • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 06.02.07, 14:12
          Ja biore ślub nie w swojej parafii i dlatego musze isc po zgode do mojej
          parafii a to sie nazywa chyba licencja o ile dobrze zrozumiałam.
          Quatron fajny zespół,tez o chcielismy wybrac ale juz nie było miejsca i pan z
          quatronu polecił nam zespół który grał u niego na weselu El-tronic,mam nadzieje
          ze tez bedzie fajnysmile
          • herbulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 10.02.07, 02:44
            Jak tam sukienki?

Czas nas goni
            Są salony, które wymagają zamówienia 4 miesiące przed ślubem (właściwie to
            większość "zostawia" sobie taki czas na przymiarki i dopracowanie sukni).

Pozdrawiam
            • mrec1 a ja mam przesliczna suknie do sprzedania 10.02.07, 03:01
              oryginalna z salonu la sposa model persia. jestem z cze-wy takz nie ma problemu
              z przymiarka jesli jestescie zaiteresowane podajcie namiary mailowe (przesle
              fotki) lub nr tel
              sulnia nowa z salonu slub bralam w sierpniu 2006
              • szkkar 23.06.2007 19.02.07, 07:48
                Dziewczynki, bo nam watek zniknie..smile jak przygotowania? My juz spisalismy
                protokol przedmalzenski - ale ten ksiadz nas wypytywal!!smilei mamy juz wybrane
                zaproszenia..Teraz jeszcze nauki-w niedziele u Jakuba o 15:00, zaczynamy od
                marca
                • izulona Re: 23.06.2007 19.02.07, 08:38
                  A myśmy stanęli w miejscuwink. Mój Tż siedzi za granicą, wraca na święta
                  wielkanocne - wtedy będziemy działać - nauki, kurs tańcasmile, no i zaproszenia to
                  myślę, że zamówię pod koniec marca. Dziś jadę na sukniesmile. Do połowy kwietnia
                  trzeba by się decydować na jakąś....
                  • kamu2 izulona gdzie idziecie na kurs tańca? 21.02.07, 15:01
                    my też sie wybieramy na kurs tanca idziemy do Dobrowolskich,słysząłm dobre
                    opnie o nich a cena też jest przystępna,chyba na kwiecien sie zapiszemy
                    • ansy22 Re: do Kamu 22.02.07, 11:12
                      My tez idziemy do Dobrowolskich. Zdecydowalismy sie na nich podczas targow
                      slubnych ale wtedy nas poinformowano ze najblizszy kurs jest od 25 lutego czyli
                      teraz od niedzieli i nie wiadomo kiedy bedzie nastepny i radzili nam juz isc.
                      Jest 6 spotkan po poltorej godziny. Grupy jak narazie sa dwie i jak ja sie
                      zapisywalam to w pierwszej bylo 12 par a w tej naszej drugiej 10. Pozdrawiam
                    • izulona Re: izulona gdzie idziecie na kurs tańca? 22.02.07, 18:58
                      My tez do Dobrowolskich - fajnie - poznamy sie najprawdopodobniej tam bo by tez
                      w kwietniu po swietachsmile. Herbulona tez planuje hehehesmile. Kolezanka chodzila do
                      Dobrowolskich i sobie chwalilasmile. Do zobaczenia w kwietniu u Dobrowolskich.
                      • kamu2 Re: izulona gdzie idziecie na kurs tańca? 22.02.07, 19:36
                        ale numer my też planujemy do Dobrowolskich i chyba też w kwietniusmile))nam też
                        proponowali w lutym ale uznaliśmy że to jednak za wcześnie,to się chyba
                        poznamysmile)będzie spotkanie forumek z częstochowysmile
                        • szkkar Re: izulona gdzie idziecie na kurs tańca? 23.02.07, 07:18
                          smile My tez sie wybieramy w kwietniu..smile na kurs weekendowy..Ale to bedzie
                          spotkanie!!smile Tylko nasi faceci nie beda kumac skad sie te wszystkie baby
                          znaja..smile!
                • gicki Moja wyliczanka:) 19.02.07, 16:16
                  No racja trochę ucichłosmile
                  -U mnie w końcu duży krok na przód-od trzech dni jestem szczęśliwą "prawie"
                  posiadaczka SUKIENKI!!"Prawie" bo do odebrania pod koniec czerwca a "szczęśliwa"
                  bo juz myślałam ze mi sie to nigdy nie udasmile.
                  -Zaproszenia bedziemy sami drukować a pomysł juz jest i prototyp też.
                  -Nauki zrobione,jeszcze tylko poradnia.
                  -Mama zobowiązała sie załatwic zapowiedzi
                  -a na kurs tańca bedziemy chodzic przed ślubem bo chcemy sie tylko jednej
                  konkretnej choreografi nauczyć do wybranej piosenki

Na razie tyle ale musze powiedziec ze wszystko zaczyna mieć ręce i nogi smile)
                  Pozdrowionka
                  • szkkar Re: Moja wyliczanka:) 20.02.07, 07:37
                    Gicki, a pochwal nam sie, jaka suknie wybralas..?smileI gdzie robiliscie nauki?
                    My jeszcze barmana zamowilismy i zaczynamy sie bac ze nam kasy zabraknie..smile
                    Aha, no i juz obraczki wybrane - u jubilera na Krakowskiej 7 mm szerokosci za
                    700 zl dwie - dla porownania u Kruka jedna kosztue 700 zl..
                    • herbulona obrączki 20.02.07, 18:47
                      Witaj szkkar!
                      Ja już zamówiłam obrączki, też na krakowskiej, my mamy 4,1mm, złote, jednolite
                      z lekko ścinanymi bokami.

Na krakowskiej jest największy wybór wg mnie, a ceny - za tą jakość chyba nie
                      znajdziemy taniej.

A co do kiecki to dostaję już choroby:]

Pozdrawiam
                      • kamu2 Re: obrączki 21.02.07, 14:56
                        dobrze wiedziec ze jest duży wybór obrączek na krakowskiej tam mój Darek
                        kupował mi pierścionek i mamy gram obrączek gratis,a jeśli mozesz mi napisac to
                        ile kosztował gram?
                        • szkkar do kamu2 22.02.07, 07:22
                          Hej..smile Ja po naszej ostatniej rozmowie tez tak sobie kombinowalam ze pasujesz
                          baardzo do kamu2..smile takze odpowiedz na wczorajszego smsa brzmi: tak, to jasmile)
                          Pozdrawiam!!smile A barmana juz mamy - z Bostonu, mysle ze bedziemy zadowoleni
                          • kamu2 Re: do szkkar 22.02.07, 10:05
                            Fajnie spotkać kogoś znajomego na forumsmile szybko wam idzie załatwianie tych
                            formalności,jak już nauki załatwiacie,my jeszcze nie mamy wszytkich dokumentów.
                            A co do kursu tańca jak już bedziecie wiedzieli kiedy są zapisy tak w okolicach
                            kwietnia to daj znać,pozdrawiam
                            • herbulona do kamu2 22.02.07, 18:48
                              Jak zamawialiśmy obrączki pytaliśmy o cenę za gram, ale teraz... nie pamiętam:]
                              To na pewno jest zależne od rodzaju złota i łączenia kolorów.

Pozdrawiam
                      • szkkar Suknia 27.02.07, 07:20
                        Śliczna!!! Agnes - czyli mierzylas w Dolce Vita? Zdecydowałaś się na 100wę?smile
                        Ja juz wybralam - Bianco, La sposa model sidney
                        • julies Re: Suknia 27.02.07, 10:25
                          Jeszcze jej nie mierzylam. Jade w sobote do czestochowy wiec juz niedlugo smile.
                          A powiedz mi ile w Bianco kosztuja suknie la sposa?
                        • gicki Re: Suknia 27.02.07, 12:05
                          Szkkar też sie długo zastanawiałam nad Sidney smileTa górna część jest
                          bombowa:fajnie się układa na cyckach i ma ładnie odkryte plecy(to co lubie)!Ta
                          sukienka to jest Swietny przykład jak nienaturalne zdjecia robi LaSposa bo ona
                          na żywo wygląda zupełnie inaczej moim zdaniem!!
                          Natomiast nie wiem jak Ci poradziły przesympatyczne panie w Bianco ale jak ja
                          tam przymierzałam to Pani mówiła ze pod nią sie nie zakłada halki.Później
                          zakładałam ja jeszcze w Poznaniu i tam juz dostałam halke na małym kole takze
                          nie było go widać i kobietki powiedziały że bez tego nie bedzie sie w niej dało
                          chodzic a co dopiero tańczyc.I śmiem podejrzewać że miały racjęsmile
                          A co do ceny to chyba:3790zł-Bianco 3800zł-Poznań Madonna
                          Pozdrowionka
                          • szkkar Re: Suknia 28.02.07, 07:15
                            To zdziwiona jestem ta halka - mnie w Bianco od razu podaly halke do
                            zalozenia..smileAz jestem ciekawa jakby wygladalo bez..smileJa zamowilam kolor bialy,
                            w ecru jest mi baardzo zle, a wybor padl na sidney z tego wzgledu ze sie w niej
                            najlepiej czuje, no i najzgrabniej..smileJestem zadowolona z wyborusmilepomimo ceny..
                            i zgadzam sie ze na zdjeciach ta suknia wyglada zupelnie inaczej..
                            Wczoraj zamowilismy juz obraczki - na Krakowskiej u Kurpiosa- zdziwilam sie bo
                            odbior dopiero w kwietniu..
                            A w niedziele pierwsze nauki..Mam nadzieje ze idzie sie od razu do kosciola i
                            nie trzeba sie nigdzie wczesniej zapisywac?
                    • gicki Re: Moja wyliczanka:) 20.02.07, 21:29
                      Moj wybór padł na:
                      www.cymbeline.poznan.pl/images/kolekcja2007/anais.jpg
                      smile) i mimo że nie wygląda to jest jednoczęsciowa.
                      Pozdrowionka
                      • szkkar Re: Moja wyliczanka:) 21.02.07, 07:14
                        Super gicki!!! Rewelacja! Bedziesz slicznie wygladac!! A wesele macie 1 czy
                        dwudniowe? Ja nie mam w ogole wizji sukni na poprawiny..
    • agata300 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.02.07, 22:41
      no i jeszcze ja ze Świętego Miasta wink Ślub za ponad 5 miesięcy, ważniejsze
      rzeczy już załatwione (koscioł, sala, zespół, foto, kamera), teraz jesteśmy na
      etapie poszukiwania nauk przedmałżeńskich. Jeśli możecie coś polecić to bardzo
      proszę o radę
      pozdrawiam serdecznie
      • ala-81 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 19.02.07, 22:44
        jeszcze ja!
        • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 21.02.07, 07:17
          Witam Dziewczyny!! Co do nauk to musicie isc najpierw do proboszcza w parafii
          gdzie bedziecie brac slub i spisac protokol przedmalzenski, on da Wam taka
          ksiazeczke gdzie trzeba zdobyc na naukach i po spowiedziach podpisy..I ksiadz
          was poinformuje w jakich godzinach sa nauki..Wiem ze w pierwsza niedziele marca
          zaczynaja sie w Jakubie o 15:00..Przynajmniej tak to wygladalo u mnie..
          • agata300 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 21.02.07, 09:45
            dzieki za informacje. Ksiadz powiedział że mamy przyjść do niego na przełomie
            kwietnia i maja (3mies. przed ślubem)bo wtedy bedziemy załatwiać formalności.
            Chcielibyśmy zrealizować nauki wcześniej i zastanawiam się czy jest to możliwe.
            Na te nauki w Jakubie trzeba się jakoś zapisywać? ile jest planowanych spotkań?
            Z góry dziekuję za odpowiedź, pozdrawiam serdecznie.
            • szkkar Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 22.02.07, 07:19
              Nie wiem czy sie trzeba zapisywac..szczerze mowiac nie pomyslalam o tym..smile Ale
              cos mi sie wydaje ze sa 3 spotkania w kosciele..
      • kamu2 witamy kolejne częstochowianki 22.02.07, 19:46
        Ja słyszałam że fajne są nauki u św Józefa na rakowie,podobno "idzie" to szybko
        tylko 3 spotkania,koleżanka tam miała w styczniu albo w grudniu i byli
        zadowoleni,teraz w lutym nie ma ale podobno w marcu są,jak bedę coś wiedzieć to
        dam znać
        • julies Suknia AGNES 1606 - w Czestochowie 23.02.07, 10:13
          Czy jestescie mi w stanie powiedziec ile ta sukienka u Was kosztuje? Jedna z WAs
          pisala o niej. Dzwonilam do salonu ale przez tel. nie chca mi podac ceny sad.
          Z gory dziekuje.
          • izulona Re: Suknia AGNES 1606 - w Czestochowie 23.02.07, 11:58
            Mierzyłysmy ją z Herbuloną, która się w niej zakochaławink. Kosztuje 2.500 zł, do
            przymierzenia w kolorze ecru.
            • julies Re: Suknia AGNES 1606 - w Czestochowie 23.02.07, 12:09
              Dziekuje za odp. Ja narazie zachwycialm sie nia w internecie, a za tydzien
              planuje pojechac do Czestochowy i ja przymierzyc. U mnie kosztuje 2900zł wiec
              roznica jest spora uncertain
              • izulona Re: Suknia AGNES 1606 - w Czestochowie 23.02.07, 12:12
                O jej skąd taka różnica, przecież mieszkamy w tym samym krajuwink
    • marakuja75 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 01.03.07, 22:02
      Czesc Dziewczyny!
      Tak sobie poczytałam co piszecie, zawsze mozna ciekawych rzeczy się dowiedzieć.
      Któraś napisała, że ma zespół Quatron,życze jej by dotrzymali umowy.Ja wprawdzie nie zdążyłam podpisać z nimi umowy,bo najpierw przez 3 tygodnie twierdzili że mają wolne, po czym dzień przed podpisaniem przysłali o godz.20 smsa że mają termin zajęty od miesiąca, ale nie wiedzieli,bo umowa przyszła drogą elektroniczną(baju baju).Potem nawet telefonu nie odbierali.Ja się bardzo cieszę,że tak wyszło, bo wtedy to miałam prawie rok do ślubu, a co by było jakby tak z pół roku przed wycofali się z umowy, bo im ktoś więcej kasy dał.Niepoważni!!! U mnie będzie grał zespół Takton, ich lider Kuba to sympatyczny człowiek i na pytanie o alkohol nie obruszył się, jak to niektórzy czynili. Oni nigdzie się nie reklamują na stronach weselnych, nie są z Częstochowy, bo się zraziłam do zespołów stąd. Miałam też spotkanie z liderem Maratonu, za darmo bym nie chciała by u mnie grali.Takie mają mniemanie o sobie, że szkoda słów. Suknię zamówiłam z kolekcji Herm's w Madonnie. Przyjęcie w Beacie we Wrzosowej. Właśnie jestem na etapie organizowania oprawy myzycznej ślubu w kościele, może w tej kwestii coś poradzicie.Zastanawiam się na kwartetem smyczkowym, albo panem Arturem Thomasem, który gra na fletni pana.Może macie namiary na jakis częstochowski kwartet? Póki co, to jakos wszystkich zamawiam z południa, bo nie bardzo się orientuję kogo w Częstochowie mogłabym zamówić np. do oprawy w kosciele. Może chór, co sądzicie?
      • ansy22 Do: marakuja 75 02.03.07, 12:14
        To ja mam zespol Quatron moj przyszły M go doradzil bawil sie z nimi na trzech
        weselach i mowi ze swietnie graja. Co do umowy natomiast u mnie sie jakos nie
        wykrecali zadzwonilismy do nich w styczniu ubieglego roku i umowili sie z nami
        na tydzien pozniej na spotkanie. na spotkaniu podpisalismy umowe i wplacilismy
        zaliczke teraz bedziemy do nich dzwonic w sprawie piosenki na pierwszy taniec.
        Mam nadzieje ze tez nie bedzie niespodzianek smile
        • kamu2 do asny 02.03.07, 13:22
          nie martw się,moji znajomi mieli zespół "quatron" i było wszystko
          super,najważniejsze ze masz już umowe,je też chciałam miec ich u siebie ale juz
          nie mieli terminu,pierwszy raz spotkałam się z negatywną opinią na temat tego
          zaspołu,ale o moim zespole tez kiedyś czytałam ze niby były jakies problemy z
          umową,my natomiast sie umuwilismy pojechalismy na spotkanie,a na następnym
          spotkaniu podpsalismy umowe i nie było zadnego problemu,wszystko mamy czarno na
          białym
          • szkkar Re: do asny 02.03.07, 13:27
            Hej Kamu2! Czy masz w koncu nocleg dla swoich gosci? Mnie pani z Dagi
            powiedziala ze nie wie czy skonczy remont, a to oznacza ze nie mam gdzie
            polozyc 15 osob! A wesele w Czarnym Lesie i najlepiej by bylo zeby nie musieli
            sie za daleko przemieszczac..sad
            • kamu2 Re:do szkkar 05.03.07, 12:45
              my załatwiliśmy nocleg w domu pielgrzyma,nie mielismy specjalnie wyboru bo
              musielismy załatwić nocleg dla 40 osób, może zadzwoń sobie na camping
              oleńka,tam jest sporo miejsc ale my sie nie załapalismy bo na nasz termin
              organizowali jakąś dużą impreze.Od naszej sali do domu pielgrzyma jest dosyc
              blisko,ale ktoś i tak będzie zawoził tam gości.
              Co do nauk to słyszłam że są płatne 50 zł,może w marcu sie wybierzemy,bo w
              kwietniu nie bede mieła raczej na to czasu
          • marakuja75 Re: do asny 02.03.07, 18:25
            Nic się nie martw, mnie się podoba jak zespół Quatron gra,słyszałam na żywo, ale niestety ja opinii o nich nie zmienię. Poza tym z uwagami pod adresem zespołu już się kiedys na forum spotkałam, szkoda tylko że po moim incydencie z nimi,bo gdyby wcześniej to nawet bym do nich nie dzwoniła. Życzę Ci aby dotrzymali umowy i super grali.Pozdrsmile
          • szkkar Re: do asny 05.03.07, 07:28
            Kamu2 - n auki jednak kosztuja!! Jestesmy po pierwszym spotkaniu w Jakubie -
            ksiadz oglosil ze oplata wynois 50 zlotych..smile! Spotkania dwa, po 3 godziny, a
            potem jeszcze 2 razy poradnia..Wczoraj myslalam ze usne..
        • izulona Re: Do: marakuja 75 29.06.07, 10:23
          Hello, częstochowianki. Które z Was już po wszystkim, a które przed? Jak stres i
          przygotowania? Nasz dzień -11.08. - został jeszcze do kupienia alkohol, wybranie
          welonu, garnituru na drugi dzien, koszuli i krawata i szycie mojej drugodniowej
          sukienki, poza tym masa duperelek, a i jedna wizyta w poradni rodzinnej oraz
          spowiedzsmile.
          Oczywiscie, po drodze pojawiają się coraz to inne sprawy - zamówienie wizytówek,
          pierwszy taniec itp... Meldować się tu pilniesmile
      • ala-81 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.03.07, 07:35
        witaj smile moge polecić ludzi, których zamówiłam na oprawę mszy św.
        www.innyprojekt.pl
        kiedy macie ślub?
        u nas będą "grali" w maju, więc zawsze możesz zobaczyć wcześniej na żywo smile
        • ala-81 wyżej odpowiedz do marakuja75 :) 05.03.07, 07:36

• iza9970 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 29.03.07, 16:34
        dobry pomysł bo tylko warszawę widzę na tym forum , ja mogę polecić firmę
        kwiaciarską, pełna organizacja z ich strony, -www.kwiatyslub.pl
      • kataba79 Do kursantów tańca u Dobrowolskich 08.05.07, 20:44
        Witam,widzę że spotykamy sie nie tylko na kursie tańca. My też chodzimy. Do
        grupy która zaczęła w lutym , chyba pod koniec i teraz jesteśmy zawodowcami o
        16. do zobaczenia w niedzielę.
        A dla niezdecydowanych-naprawde warto, 200 zł a prowadzący fajni i robimy coś
        fajnego dla siebie
    • ala.81 zapraszam na forum ślubne - Częstochowa 05.03.07, 10:00
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46390
    • kamu2 kurs tańca 21.03.07, 14:53
      Coś koleżanki z częstochowy ucichły ostatnio.
      Może któraś z was się interesowałą tym tematem i wie jak rozpoczyna się kurs
      tańca u Dobrowolskich,albo może któraś już jest po kursie i może cos nam na ten
      temat powiedziec.Pozdrawiam
      • szkkar Re: kurs tańca 26.03.07, 07:56
        no wlasnie - co z kwietniowym kursem tanca w niedziele u Dobrowolskich..?
        zaczyna sie juz w ta niedziele..?
        • ansy22 Re:do szkkar 26.03.07, 09:27
          My wlaśnie kończymy zostaly nam jeszcze jedne zajęcia. Powiem szczerze ze
          bardzo szybko mi to zlecialo. Lekcje tańca to naprawde przyjemny czas na
          spedzenie popołudniowej niedzieli. Instruktorzy naprawde wiele potrafia tak
          wytłumaczyc ze nawet nie wiem kiedy i to wszystko samo wychodzi. Wiele sie
          nauczyłam podczas tych spotkań. Przed nami ostatnia godzina ale zamierzamy
          kontynuowac ten kurs jest to naprawde bardzo pozytywna sprawa Jak macie pytania
          to śmialo smile
          • szkkar do ansy22 27.03.07, 07:29
            Chyba wydrukuje Twoja wypowiedz mojemu narzeczonemusmile bo on oczywiscie
            idzie "na sile" i tylko ze wzgledu na mnie..smilejesli chcesz kontynuowac nauke na
            kolejnym poziomie to tez mozna w niedziele..? moze my tez zalapiemy bakcyla, a
            mozemy tylko i wylacznie w weekend..
            • kamu2 kurs tańca 27.03.07, 15:03
              dowiedziałąm sie kiedy rozpoczyna się nowy kurs,15 kwietnia o 14.30,ale jest
              duzo chetnych i lepiej zapisac sie wczesniej.My dziś jedziemy się zapisać,razem
              ze znajomymi.Zobczym jak to będzie czy nas to czegos nauczysmile))
              • szkkar Re: kurs tańca 28.03.07, 07:30
                To super! Dzisiaj dzwonie i nas tez zapisze!! to sie spotkamy!smile a wiesz ile
                ten kurs trwa?
                a jak wybor sukni..?
                • kamu2 Re: kurs tańca 28.03.07, 12:21
                  kurs trwa 1,5 miesiąca.W niedzile na 14.30.Co do sukni to w poniedziałek byłam
                  mierzyc,najbardziej podobały mi się u Moniki w Bianco,moim zdaniem ma
                  największy wybór,nawet mam 2 faworytki,nie pamiętam teraz nazw,mam je
                  zapisane,jednak są drogie,szkoda mi wydać tyle na suknie,tym bardziej że mamy
                  teraz tyle wydatków związanych z mieszkaniemuncertain chyba bede szyła,decyzje musze
                  podjąć do konca maja,pozdrawiam
                  • szkkar Re: kurs tańca 29.03.07, 07:31
                    ja na kurs nas juz zapisalam..smile to sie spotkamy!!
                    • herbulona Zaproszenia i sukienka 30.03.07, 02:10
                      Witajcie dziewczyny, troszkę faktycznie zaniedbane ostatnio było to nasze
                      forum. Póki co wracam.

Oto moje zaproszenia:
                      allegro.pl/item177116079_zaproszenia_zawiadomienia_z_inicjalami_pasja.html

Mam już próbki w domu, są prześliczne. Nie mogę się zdecydować, który kolor-
                      mam fioletowe, złote i srebrne. Póki co głosy się rozkładają pół na pół
                      pomiędzy fioletowymi i złotymi.

Do tego dziewczyna robi wszystko - winietki, zawieszki na alkohol i śliczne
                      pudełeczka z inicjałami.

Jak spodobałyby się to z chęcią pokażę na żywo;]

A to moja suknia:

img141.imageshack.us/my.php?image=sarah1yo7.png
                      img408.imageshack.us/my.php?image=sarah2nu9.png
                      Pozdrawiam

• ansy22 Re: Ja jestem za fioletowymi :) 30.03.07, 08:37
                        Nauki tańca a raczej ich kontynuacja jest rownież w niedziele tak wiec to
                        bardzo dobrze. A my bylismy juz zalatwic te nauki przedmałżenskie i okazalo sie
                        ze rozpoczynaja sie u Pallotynow 12 kwietnia i sa to 3 spotkania po uwaga 4
                        godziny sadktoś jeszcze wtedy idzie ??
                      • szkkar Re: Zaproszenia i sukienka 30.03.07, 14:36
                        PIEKNE! PIEKNE!!! Cudo! I suknia ( a propos-jaka firma?) i zaproszenia - mnie
                        sie najbardziej zlote podobaja. Az zaluje ze juz kupilismy..I to drozsze..sad
                        • natka1983 do szkkar - dot kursu... 30.03.07, 15:20
                          Mam pytanie dot kursu tańca. Jaka jest cena? I na jakiej ulicy mieści się ta
                          szkoła?
                          Dzięki za odp. Pozdawiam.
                          • kamu2 Re: do szkkar - dot kursu... 30.03.07, 17:10
                            cena od pary to 200 zł od pary kurs trwa 1,5 miesiąca.To się mieści chyba na
                            ulicy Niepodległoci tak jak jst zajezdnia tramwajowa.Najlepiej to wpisze w
                            wyszukiwarke "dobrowolscy" i tam bedą wszystkie informacje.Pozdrawiam
                          • szkkar Re: do szkkar - dot kursu... 17.04.07, 08:01
                            Przepraszam ze tak pozno odpisuje..smile
                            Szkola Dobrowolskich, a kurs - nie wiem jaka to ulica- w zajezdni tramwajowej w
                            budynku z zegarem. Cena 100 zl za osobe.
                        • herbulona Re: Zaproszenia i sukienka 01.04.07, 00:19
                          Szkkar od poczatku mialysmy podobny gust jezeli chodzi o suknie, a teraz i
                          zaproszenia Ci sie podobaja - w dodatku ten sam kolor co mnie.
                          Suknia firmy Sarah Bride, kupilam przez allegro - jestem bardzo zadowolona!
                          A jak Twoja suknia, bo gdzies czytalam ze zdecydowalas sie na cos z salonu
                          Bianco.
                          Pozdrawiam
                          • izulona Re: Zaproszenia i sukienka 01.04.07, 13:54
                            Witamsmile
                            troszkę mnie tu nie byłosmile.
                            Zmieniło się tyle, że:
                            - wybrałam i zamówiłam suknięsmile (pierwsza przymiarka w lipcu)
                            - zamówiłam samochódsmile
                            - zamówiłam zaproszenia - przed świętami lub tuż po będą gotowesmile
                            - zrobiłam wywiad u proboszcza i wiem w związku z naukami - mamy się zgłosić na
                            początku majasmile
                            - zarezerwowałam miejsca na kurs tańca u Dobrowolskich - start 15 kwietniasmile

No i... w czwartek wraca mój Ptyśsmile, czekam na Niego ad 15 stycznia, stęskionam
                            bardzo, ale i szczęśliwa, że już będziemy resztę organizować wspólniesmile.
                            Widzę, że spotkam się z częścią z Was 15 kwietnia na kursie tańca hehe.
                            Pozdrawiam i udanej niedzieli życzęsmile.
                            • kamu2 Re: Zaproszenia i sukienka 02.04.07, 16:17
                              o to widze ze sie spotkamy na kurskiesmile my tez rozpoczynamy 15.04 u
                              dobrowolskich,zobaczymy co nam z tego wyjdzie,nie umiemy ze sobą tanczyc w
                              ogóle,pozdrawiam i do zobaczenia
                              • izulona Re: Zaproszenia i sukienka 03.04.07, 08:02
                                Hihi, ja na razie telefonicznie zarezerwowałam, dziś idę wpłacić jużsmile. Nie
                                przejmuj się, my też kompletnie nie potrafimy ze sobą tańczyć. Po tym
                                najprawdopodobniej poznasz mnie na kursiebig_grin.
                          • szkkar Re: Zaproszenia i sukienka 03.04.07, 07:51
                            wybor mojej sukni nie byl prosty..Okazalo sie, ze to co najbardziej mi sie
                            podoba niekoniecznie na mnie dobrze lezy.. Wybralam sidney la sposa
    • agoll83 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 30.03.07, 22:54
      cześć! Chciałabym sie dowiedzieć, co sądzicie o nowym salonie ślubnym "Casada"
      na ul. Dąbrowskiego ?
      • michal2002 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 05.04.07, 17:37
        Miałam przyjemność tam być przed otwarciem. Panie osobiście zadzwoniły do
        mnie,że mogę już obejrzeć i przymierzyć suknie. Salon prowadzi Mama z córkami,
        wszystkie przemiłe.Suknie piękne, duży wybór.
        Nie radziłabym natomiast przymierzać sukien w Lisa Ferrera-na Nowowiejskiej,
        suknie stare, zszarzałe, brak rozmiarówek.
    • gicki Słodkie pytanie 04.04.07, 20:14
      To ja trochę z innej beczki:Czy ktoraś z Was już ma na oku jakis pyszny
      tort?Gdzie w Naszym Św. mieście robią najlepsze i jeszcze do tego ładnie
      wyglądajace torty?Pozdrowionka
      • izulona Re: Słodkie pytanie 04.04.07, 21:53
        Ja za dużo nie pomogę - tort mamy na miejscu już. Ale moja Siostra 2 lata temu
        zamawiała w Michasiu - zażyczyła sobie kształt serc, kolor, ilość oraz z czego
        ma być i taki też zrobili. W smaku był ok - jak to tortwink. Tyle mogę pomóc.
      • kamu2 Re: Słodkie pytanie 05.04.07, 17:12
        w Jagiellończykach na rakowie jest cukiernia"izyda" pieką naprawde pyszne
        torty,zamwiamy je na każdą impreze,moja koleżanka miała na swoim weselu ten
        tort,naprawde bardzo dobry,cny też mają przystępne.Osobiscie polecam
    • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 13.04.07, 12:09
      czesc dziewczyny jak tam wasze przygotowania? My dziś byliśmy spisac protokół,w
      sumie było ok,ojciec Paulin który nas przyjmował bardzo fajny,także juz to mamy
      z głowy,jeszcze tylko nauki i od niedzieli kurs tańca,cociaz na to mi się nie
      chce
      • mariola_2007 zbliża się 16 czerwca :) 13.04.07, 22:53
        suknia
        mariola-2007.fotosik.pl/albumy/135898.html
        buty
        mariola-2007.fotosik.pl/albumy/168707.html
        zaproszenia (prawie wszystkie rozwiezione smile
        www.printko.pl/zaproszenia/strony/s02.htm
        jeszcze uczesanie i bukiet, może coś doradzicie smile
      • izulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 13.04.07, 23:01
        Hihi, do zobaczenia w niedzielę u Dobrowolskichsmile.
        • kamu2 Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 14.04.07, 12:01
          Powiem sczerze że nie chce mi se okropnie isc na ten kurs,dziwne poniewaz ja
          uielbiam tanczyc,a za to mój narzeczony który nigdy nie chce tanczyc na
          imrezach chce isc bardzo.Ja sie boje ze sie zbłaznimysmilezobaczymy jak to
          wszytsko bedzie,pozdrawiam
          • kamu2 jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 13:08
            Ja byłam nastawiona bardzo negatywnie i nie chciało mi się iść,jednak nie bylo
            tak źle,co prawda buty miałam bardzo obkopane przez mojego narzeczonego,ale
            ogólnie mysle że jakoś nam to wychodziło,teraz tydzień ćwiczeń przed nami,żeby
            nie zpomnieć,uśmialiśmy się.W sumie to dobra zabawa
            • izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 14:16
              Nam sie wydawało - albo i nie tylko wydawało, że idzie nam najgorzej. W sumie -
              całkiem fajnie an tych zajęciach, ale obawiam się, że 6 spotkań to troche za
              mało, żeby nauczyć się ładnie tańczyć 4 tańce - w tym dwa walce. Dlatego już
              myślimy o kontynuacji kursu. Wczoraj natomiast moj Bart - o dziwo - był
              zadowolony i spodobało mu się. Byłam zaskoczona Jego pozytywnym nastawieniem, bo
              wcześniej bardzo marudziłsmile. Ja natomiast jestem chora, i trochę wczoraj się
              zmęczyłam tym kursemsmile. A trenowac nie wiem - ale chyba nie będziemysad - mamy
              remont teraz w domu i nie ma gdziesad. Wracam do łóżka.
              • kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 14:48
                chyba wszytkim wydawało się że tańczą kiepsko,mój D też coś móił o kontynuacji
                ale zobaczymy jak ten będzie dobiegał końca,ślub mamy we wrześniu także jeszcze
                sporo czasu.
                Życze powrotu do zdrowia
              • agata300 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 19:58
                izulona napisała:

> Nam sie wydawało - albo i nie tylko wydawało, że idzie nam najgorzej.

Mamy a właściwie ja mam podobne wrażenie wink Wydawało mi się że wszystkim (lub
                prawie wszystkim) idzie dobrze ale nie mnie. Ah te obroty w walcu... Ale
                pocieszam się że w parze już idzie lepiej.
                Pozdrawiam serdecznie
                do zobaczenia na następnym spotkaniu
                • izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 16.04.07, 21:20
                  No właśnie, w tych obrotach się gubiłamwink. Ciekawa jestem, które Wy jesteściewink.
                  Może się zapoznamy? big_grin
                  • agata300 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 10:12
                    izulona napisała:

> No właśnie, w tych obrotach się gubiłamwink. Ciekawa jestem, które Wy jesteściewink
                    > .
                    > Może się zapoznamy? big_grin

Byłam ubrana w jeansy i czarny top a na głowie miałam czarną chustkę i długie,
                    rozpuszczone włosy. Mój N. jest mojego wzrostu, ma czarne, krótkie włosy i
                    czarną bródkę.
                    • kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 14:36
                      agata300 to ja Cię pamiętam,ze szkkar to my się znamy już bardzo długo,chyba od
                      liceum(przypadkiem sie zgadałysmy na forum) my bylismy we 4 moja przyjaciółka z
                      narzeczonym i ja ze swoim D (ja byłam w różowym sweterku i ustawiałam sie na
                      końcusmile) oczywiście raz mi dobrze szło a raz tak knociłam że szok
                      • izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 14:53
                        Cholercia, to ja nie wiem - nie pamiętam Wassad. Ja byłam w czarnej bluzce i
                        dzinsach, a B. w bordowej koszulce. No nic może sie jakoś dogadamy na kursachwink.
                        • kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 16:42
                          Izulona byłaś moze w czarnej bluzce w białe kropki czy kwiatki?
                          tak w ogóle to masz ślub tw tym samym dniu co moja przyjacióła ta która chodzi
                          ze mną na ten kurs tańca,wyprawiacie wesele jesli tak to gdzie? my w "gracji"w
                          sumie nigdy tam nie byliśmy,ale nie chciało nam się szukacsmilemam nadzieje że
                          wszystko wypadnie ok
                          • izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 16:50
                            Tak, to jasmile - miałam czarną bluzkę w białe kwiatkismile. A ja nadal was nie
                            znamwink. Wesele wyprawiamy - w Ricku. Ja byłam w Gracji jako gość - wszystko
                            fajnie, jedzenie w miare smaczne, sala b. ładna, tylko ślisko na parkiecie, bo
                            płytki tam są. Ach i przypilnuj kelnerów, jeśli chodzi o herbatę i kawę -
                            roznoszą bardzo rzadko, goście kilka razy prosili kelnerów, w końcu za którymś
                            razem przynieśli - chyba po 1,5 godziny. I w końcu ktoś Młodemu poskarżył - bo
                            tak było przez całe wesele. Na drugi dzień kelnerzy latali z herbatką i kawką
                            jak w zegarkuwink. Myślę, że będziecie zadowolenismile.
                            • kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 17:07
                              no to chyba kupowałaś u mnie tunike czerwono-czarno-białą w sobote
                              w "jagiellończykach"smile w ricu jest super tam jest kelnerem mój somsiad bardzo
                              sympatyczny chłopak,strasznie długo już u nich parcuje,to jest sala mojej
                              koleżanki rodziców.Nam się bardzo podobała ale było chyba o 10 zł drożej od
                              osoby więc wybraliśmy "gracje" a zespół jaki macie?
                              • izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 17:09
                                Oj oj, nie nie - nie robiłam ostatnio zakupów i tuniki też nie kupiłamwink. O
                                Ricku wiem - sprawdzony lokalsmile. A córkę właściciela chyba kojarzę "z widzenia".
                                Chodziła do LO Dąbrowskiego. Zespół mamy No problemsmile. A Wy?
                                • kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 17:14
                                  no to cholewcia je też cie nie kojaże(akurat na tym kurse była dziewczyna która
                                  kupowała u mnie tunike a była w czarno-białej bluzce),musimy sie jakos zgadac
                                  na następny kurs.
                                  A ta córka właścicieli "ricka" faktycznie chodziła do dąbrowskiego.
                                  My mamy el-tronic był ten zespół teraz u koleżanki i mówili że się wszyscy
                                  dobrze bawili
                                  • izulona Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 17:29
                                    kamu2 napisała:

> no to cholewcia je też cie nie kojaże(akurat na tym kurse była dziewczyna która
                                    >
                                    > kupowała u mnie tunike a była w czarno-białej bluzce),musimy sie jakos zgadac
                                    > na następny kurs.
                                    > A ta córka właścicieli "ricka" faktycznie chodziła do dąbrowskiego.
                                    > My mamy el-tronic był ten zespół teraz u koleżanki i mówili że się wszyscy
                                    > dobrze bawili

No tak - była dziewczyna w czarno-białej bluzce i też ma na imię Iza -
                                    słyszałam, ale to nie jawink. A zespołu muszę przyznać nie znam - chociaż nazwę
                                    słyszałam.
              • szkkar Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 17.04.07, 07:57
                U nas malo brakowalo a bysmy wcale nie dotarli..Moj A stwierdzil ze to moj
                wymysl ten kurs tanca, taka ladna pogoda a ja go ciagne tam, bez sensu itp..Ja
                juz mialam dosc tego gadania i sama stwierdzilam ze jak ma byc na sile to sobie
                darujemy bo nie zniose przez 6 tyg tego gadania..No ale w koncu w ostatniej
                chwili wyszlismy..I, o dziwo, A. zachwycony! Bardzo mu sie spodobalo! Przyznal
                ze bal sie ze inni beda dobrze tanczyc, a my wyjdziemy na kaleki, ale okazalo
                sie ze poziom wyrownany, a prowadzacy fajni..smile
                A ja stwierdzam ze walcem to pierwszego tanca nie zatanczymy! Za trudny! jedna
                pomylka i sie tak zamotamy ze nic z tego nie wyjdzie..
                • szkkar Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 20.04.07, 11:33
                  Dziewczyny, a zastanawialyscie sie juz nad wyborem pierwszej piosenki..?
                  • kamu2 Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 20.04.07, 11:56
                    my piosenke na pierwszy taniec wybralismy jeszcze za nimzdecydowalismy sie na
                    ślubsmile) a jest to piosenka borysewcza i kukiza "Jeśli tylko chcesz" nie wiem
                    czy dobrze napisałam tytuł. Ciekawe tylko co bedzie mozna do tego zatanczyc
                    • szkkar Re: jak wrażenia po kursie tańca?? 20.04.07, 12:47
                      moi znajomi to tanczyli..do tej pory mi sie z nimi kojarzy..smilei super wypadlo,
                      pasuje na pierwsza piosenke na pewno!
    • kamu2 a jak u was z naukami?? 18.04.07, 13:06
      Jak u was z naukami,bo to jeszcze przed nami,zastanawiamy się gdzie iść,zależy
      nam żeby nie trwały długo,bo nie mamy za duzo wolnego czasu.Moja parafia jest
      na rakowie,ale ślub mamy u Paulinów na Barbary,tam nam zaproponowano nauki
      które są na kordeckiego ,2 spotkania ale aż po 4 godzinyuncertain
      • ala-81 Re: a jak u was z naukami?? 18.04.07, 13:08
        w parafi św POlskich Męczenników są 3 spotkani po 90 minut plus jedno
        indywidualne 30minut ale tam są nauki co 2 miesiące
        • ala-81 Re: a jak u was z naukami?? 18.04.07, 13:09
          tzn są organizowane co 2 miesiące, bo na nauki chodzi sie przez 3 niedizele pod
          rząd
      • szkkar Re: a jak u was z naukami?? 18.04.07, 15:53
        My juz po...U Jakuba - 2 spotkania w niedziele po 3 godz..No, ale teraz to Wam
        skoliduje z kursem tanca..smileTeraz jeszcze musimy 1 raz do poradni i z glowy..
        My juz jezdzimy z zaproszeniami..Zostalo nam ok. 15tu..I nadal nie mam sukienki
        na 2gi dzien, ani butow, ani welonu itp..Ani czasu zeby za tym chodzic..!!
        • kamu2 Re: a jak u was z naukami?? 18.04.07, 16:22
          chyba bedziemy chodzić na tego kordeckiego,akurat te nauki są w tygodniu
          (wekendy wolałabym miec wolne)To fajnie już prawie macie z głowy zapraszanie,my
          zczniemy w czerwcu,czeka nas podróżowanie bo mamy bardzo dużo gośći
          przyjezdnych.Ja jeszcze nawet tak na 100% nie mam wybranej sukienki a o drugim
          dniu już nie wspomne.Tylko ze ja mam sporo czasu a ty już mało,a w dolcevita
          ogladałas sukienki na drugi dzien?nawet fajne miały.Moja siostra sobie tam
          upatrzyła ale tam jej powiedziały 1400 a w bianco za tą samą 1000,jak by ona
          jej nie szyłą to ja bym ją wybrała.
          A teraz to mam głowe zprzątniętą innymi sprawami,we wtorek odbieramy klucze do
          mieszkania,także wiesz o niczym innym teraz nie myśle.
          Pozdrawiam i do zobaczenia na kursie,my mielismy tearz roić grilla u marty w
          sobote i ćwiczyc z chłopakami tańce na trawie,ale ma byc brzydka pogoda.Dziś
          troche z tym moim tanczyłam i "średnio na jeża" nam wychodziło że tak
          powiem smile))
          • basiczek13 Re: a gdzie polecacie zrobic fryzure slubna?? 18.04.07, 16:29
            Jakiego fryzjera polecacie, ktory zrobi fajna slubna fryzure w Czestochowie?
          • szkkar Re: a jak u was z naukami?? 20.04.07, 14:57
            smile) My niby mielismy cwiczyc codziennie, a przez caly tydzien ani raz..smile sukni
            na 2 gi dzien tez nie mam, mysle ze w weekend majowy cos kupie..Ja 8 zaproszen
            poczta wyslalam - ludzie zza granicy..Poza tym tez ZERO czasu na cokolwiek, w
            pracy siedze non stop..I jeszcze musze welon, buty, bukiet..I z A. za
            garniturem..
            • kamu2 jak wasze tańce?? 23.04.07, 12:28
              mnie pod koniec to juz sie wszystko myliło,a mój D wymyślił ze moze jednak
              fajnie by było zatanczyc tego walca angielskiego.Momentami szło nam nie
              źle,troche za sztywno. A ten disco fof niby taki prosty a te kroki to mi sie
              jednak myliły,a własnie na tym tancu zalezy mi najbardziej poniewaz własnie
              jego bysmy mogli najczesciej wykozystac. Mój kuzyn super to tanczy
              • izulona Re: jak wasze tańce?? 23.04.07, 15:37
                Nam też w miare wychodził ten walc, w miare - tzn. nie myliliśmy krokówsmile a ten
                drugi dance to faktycznie makabra, niby kroki proste, ale gdzieś się nie możemy
                zsynchronizowaćwink. Na pierwszy taniec raczej zatańczymy coś normalnego
                "przytulańca". Nie sądzę, żebysmy tak super nauczyli się walca, wolimy nie
                ryzykowaćwink. Mój brat cioteczny też chodził na kurs i tańczył walca, był tak
                zdenerwowany, że mylił kroki, nie wspominając o takiej sztywności,
                zdenerwowaniu, które po prostu było widać w tańcu. Za duże ryzykowink. Pozdrawiam.
    • anecia0705 Dziewczyny z Częstochowy!!! 24.04.07, 08:47
      Czy ktoś zna salno kosmetyczno fryzjerski Anett na Wręczyckiej?
      • izulona Re: Dziewczyny z Częstochowy!!! 26.04.07, 08:52
        Niestety nie znam.
    • kamu2 widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 25.04.07, 14:33
      zastanawiam sie gdzie można kupic ładne buty ślubne,nie mam czasu na szukanie i
      bieganie po sklepach,ale może któras z was już cos wypatrzyła?
      • szkkar Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 26.04.07, 07:11
        A to wybrałaś już suknie..?
      • szkkar Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 26.04.07, 07:12
        Ja tez nadal butow nie mam, najwazniejsze zeby byly wygodne..W ogole za nimi
        nie chodzilam, moze u Moniki kupie..Ma tam kilka par..Po tym weekendzie
        powinnam miec juz kreacje na 2gi dzien
        • izulona Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 26.04.07, 08:53
          Gdzie kupujesz/szyjesz na drugi dzień kreację? Mam z tym problemsmile. Nic mi się
          nie podoba na naszym mieściesad. Wszystko takie na jedno kopyto.
        • agral1 Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 01.05.07, 14:02
          czesc dziewczyny! mam slub 16.06 i wciaz nie mam butow. a ta Monika to gdzie?
          na co dzien nie ma mnie w cz-wie wiec moze polecicie jeszcze jakies sklepy?
          jutro mam zamiar isc w miasto na zakupy.
      • izulona Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 26.04.07, 08:51
        Ja jeszcze nie mam w ogóle dodatków - butów też nie. Nie wiem co będę miała na
        nogach, na szyi, w dłoni i na głowiesmile. A butów będę szukać m.in. w sklepie
        przed I aleją, jakbys z ogrodowej wjeżdzała do centrum, tam w pobliżu gdzie jest
        Lukas Bank, widziałam tam spory wybór ślubnych trzewikówsmile.
        • szkkar Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 27.04.07, 09:01
          ooo..Wiem wiem ktory sklep! musze tam zajrzecsmile
        • kamu2 Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 30.04.07, 13:23
          to musze sie wybrać do tego sklepu,nie za bardzo moge sobie przypomnic gdzie
          ten sklep jest,ale wiem gdzie jest lukas bank wiec powinnam trafic,widziałam
          ładn buty na necie ale boje sie tak kupować,na co dzien chodze w płaskich
          butach,wiec do slubu musze miec naprawde wygodne.
          A jak wczoraj na kursie?Śmiesznie było z tymi opadami do tyłusmile)) Izulona czy
          ty może byłaś w czerwonym sweterku wczoraj?
          • izulona Re: widziałyście w cz-wie ładne buty ślubne? 30.04.07, 17:45
            Dziewczyny bylam dzis w tym sklepie - tam nic dla nas nie masad. Jeszcze rok temu
            był pełen wybór ślubnych, a teraz kilka par - nieładnych - na krzyż sad

To ja - w czerwonym sweterkusmile. A ja nadal Cię nie znamsmile, ale pozdrawiamsmile
            • kamu2 Re: do Izulona 04.05.07, 12:02
              pomyślałam że to mozesz być ty po wątku Inkageo,jak pisałaś że też nie masz za
              długich włosów i jak sobie poobserwowałam na kursie to sobie skojazyłam z
              Tobą,dobrze trafiłam.
              A my prawie zawsze tańczymy na końcu,mam długie włosy,na górze pasemka jasne a
              pod spodem ciemne, zazwyczaj spiete.
              A jak wasze wrazenia po wolcu wiedeńskim,moje średnie,po tych paru minutach nie
              spodobał mi się ten taniec.
              No to ja już wiem jak wszystkie wyglądacie, bo ze szkkar to się znamy jeszcze z
              czasów liceum,na forum się przypadkiem spotkałyśmysmile
              Pozdrawiam i życze udanej dalszej części wekendu
              • szkkar Re: do Izulona 04.05.07, 13:42
                Ale z Ciebie detektyw! Wszystkie dziewczyny rozszyfrowalas..smile To mowisz ze
                walc trudnawy..? Nam termin wesela sie zbliza..czas leci a my tylu jeszcze
                rzeczy nie zalatwilismy.. Ale ciesze sie bo kupilam sukienke i buty na 2gi
                dzien. Inne i drozsze niz chcialam. Miala byc wersja tania a wyszlo dosc drogo :
                ( Miala byc suknia kolorowa a kupilam smietankowa..smile A czy Ty juz wybralas w
                koncu sukienke...? Mnie teraz zastanawia fryzura i bukiet.
                • kamu2 Re: do szkkar 04.05.07, 15:00
                  to dobrze ze wreszcie masz już z głowy ubiór na poprawiny.Ja tak do konca nie
                  mam wybranej tej sukienki,tzn mam jedną opcje i narazie przy niej się
                  trzymam,ale 20.05 jade do tej krawcowej i zobaczymy co ona mi doradzi,co do
                  poprawin to nie wiem jeszcze a czas goni,też bede szyła u tej dziewczyny.
                  Reszte już na 100% bedziemy załatwiac na spokojnie w czerwcu,od konca czerwca
                  zaczynamy juz zapraszac.Właśnie przeglądam zaproszenia na allegro.Do zobaczenia
                  w niedziele
                  • szkkar Re: do kamu2 08.05.07, 09:22
                    Ja w niedziele bylam po panienskim mojej swiadkowej..od tych obrotow myslalam
                    ze zemdleje, a jeszcze caly czas sie mylilam..smile porazka!
                    • kamu2 Re: do kamu2 08.05.07, 14:47
                      no to widać ze się pobawiłaś na panieńskimsmile nam ten walc angielski jakos
                      wychodził,ale ten wiedenski niby taki prosty dla nas makabra,ten ostatni taniec
                      super ale nam nie wychodził w domu troche ćwiczyliśmy,teraz mamy gdziesmile)
                      Darek poszedł do instruktora i przegrał mu te utwory także sobie do nich
                      tańczymy.
                      Ja jestem na etapie wyboru zaproszeń i robie dokładną liste tyle ludzi mi
                      wychodzi że szok,ja nie wiem jak to będzieuncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka