len-kaa 28.12.06, 15:35 Witam! Mam do Was pytanie: czy na obrączki się zrzucacie, czy kupuje je narzeczony? Jak to u Was wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: kto kupuje obrączki?? 28.12.06, 15:37 My sami finansowaliśmy całe wesele, więc kasa do jedengo woreczka i z niego wyciągaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
stella_22 Re: kto kupuje obrączki?? 29.12.06, 19:08 U nas podobnie. Razem zbieramy na wesele, więc obrączki będą kupione ze wspólnych dochodów Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl kupujemy wspolnie (czyli ja i moj narzeczony) 28.12.06, 15:41 zarabiamy oboje wiec nie widze potrzeby zeby np on placil za obraczki (podobno jest taka tradycja ze mlody kupuje obraczki?) albo nie daj Boze rodzice oboje kupujemy z wlasnych pieniedzy ktore i tak sa juz prawie nasze wspolne i z "jednego woreczka" Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: kupujemy wspolnie (czyli ja i moj narzeczony) 28.12.06, 15:44 monalisa.pl napisała: > zarabiamy oboje wiec nie widze potrzeby zeby np on placil za obraczki (podobno > jest taka tradycja ze mlody kupuje obraczki?) albo nie daj Boze rodzice > oboje kupujemy z wlasnych pieniedzy ktore i tak sa juz prawie nasze wspolne i > z "jednego woreczka" podobno panna młoda (jej rodzice) finansuje wesele ... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: kupujemy wspolnie (czyli ja i moj narzeczony) 28.12.06, 15:48 bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: kupujemy wspolnie (czyli ja i moj narzeczony) 28.12.06, 15:51 Popieram - bez przesady. Wesele w mieście, a najczęściej urządzamy je w restauracji, to nie wesele w remizie, gdzie rodzina młodej zabija 2 świniaki i 30 kur, a kucharki pichca bigosy i schaboszczaki Troszkę inne czasy nadeszły, większość par mieszka razem przed ślubem i zarabia, więc troszkę głupio oglądać się na rodziców. Na pewno będą chcieli pomóc, wtedy się nie odmawia, ale koszty podzielić na obie rodziny. Tym bardziej, że koszt przyjęcia to ponad 50% kosztów całego wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
len-kaa Re: kupujemy wspolnie (czyli ja i moj narzeczony) 28.12.06, 15:45 Też miałam taki zamiar. A jak się o tym dowiedzieli mi rodzice, powiedzieli ze to mój narzeczony powinien... Nie mamy jeszcze wspólnego budżetu a wesele finansujemy wspólnie z rodzicami... Chyba po prostu razem coś wybierzemy i razem zapłacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe do len-kaa 28.12.06, 15:47 len-kaa napisała: czy możesz zdradzić jak się robi suwaczki gdzie jest podana liczba godzin? przeszukałam całą stronę, z której masz suwaczek i nie znalazłam odpowiedniej zakładki,, Odpowiedz Link Zgłoś
len-kaa Re: do len-kaa 28.12.06, 15:57 Skorzystałam z podpowiedzi z wcześniejszego watku, pozwilę sobie tu przytoczyć przepis na suwaczka: >> >>• Re: a jak sie robi "swój suwaczek"? panna_nie_taka_mloda 16.09.06, 00:26 + odpowiedz >1. Wchodzisz na strone: >www.przewodnikmp.pl/suw/wybor/informacje/menu_nie.php >2. Wpisz date slubu >3. Wybierasz suwaczek >4. Klikasz generuj suwaczek >5. Aby miec suwaczek na tym forum wklejasz KOD Z OKIENKA 2 !!! >pozdrawiam i zycze powidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: kupujemy wspolnie (czyli ja i moj narzeczony) 28.12.06, 15:50 u nas wesele finansuja i jedni i drudzy rodzice (sala +menu - tylko) reszta weselna sami z narzeczonym finasujemy! no i spr slubne tez sami oplacamy a nie jest tego mało Odpowiedz Link Zgłoś
halinka2007 Re: kto kupuje obrączki?? 28.12.06, 22:50 My razem wybieralismy obrączki, ale płacił w 100% narzeczony!!! taki jest u nas zwyczaj. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: kto kupuje obrączki?? 29.12.06, 18:11 Placimy za nie wspolnie, ze wspolnej puli przeznaczonej na ten cel. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: kto kupuje obrączki?? 02.01.07, 17:27 Wesele finansujemy sami więc obrączki zamówiliśmy z kasy którą mamy odłożoną na ten cel Odpowiedz Link Zgłoś