zula80 03.01.07, 14:18 Moim zdaniem to koszmarek Bylam kiedys na weselu, na ktorym 90% gosci wyszlo do ogrodu jak uslyszeli jeden kawalek... DJ przeprosil wszystkich i obiecal wiecej tej muzyki nie serwowac. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ozi29 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:22 To , co Tobie może wydawać sie okropne, inni moga kochać! O gustach sie nie dyskutuje! A napewno nie o muzycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
zula80 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:32 Przeciez jestesmy na forum dyskusyjnym ))) O wszystkich sie dyskutuje, tylko zależy w jakiej formie Nie napisalam wylacznie o mojej indywidualnej opinii, ale o. 100 osobach na weselu pzyjaciółki Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:34 ozi29 napisała: > To , co Tobie może wydawać sie okropne, inni moga kochać! > O gustach sie nie dyskutuje! > A napewno nie o muzycznych... Niewiarygodne! Ty możesz wyrażać swoje zdanie np. na temat pierscionka, inni nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:37 bacha1979 napisała: > Niewiarygodne! > Ty możesz wyrażać swoje zdanie np. na temat pierscionka, inni nie?? O przepraszam bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:44 Nie przepraszaj - pomyśl zanim coś napiszesz. A to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:34 Cos mi się nie chce wierzyć, ze jedna piosenka, mogła tak "zamieszac"... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiad50 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:40 I znowu mamy ozi na forum ;o) Za dużo Ciebie tutaj chyba bo ciągle na Twoje wypowiedzi wpadam. Wchodzę, patrzę i znowu ozi. Normalnie szok. Odpowiedz Link Zgłoś
zula80 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:42 Tak, dokladnie tak sie stalo Byl to jakis szlagier o serduszkach, czy czyms takim DJ gosci na prosbe Panstwa Mlodych przeprosil za "pomylke", jak to nazwał, co akurat bylo mile, bo goscie utwierdzili sie w przekonaniu, ze ten kawalek byl faktycznie pomylką, a nie celowym działaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
oskarkowy Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:49 Zula, wszyscy tak psioczą na to disco polo a prawda jest jednak zupełnie inna. Na poczatku impezy oczywiście pełne spięcie, Santanę przeplata się Claptonem a do kotleta przygrywa smoothjazz. Wraz z rosnącym spożyciem coraz częściej pojawiają się przy kapeli panowie z banknotami i prośbą o "niech żyje wolność", "czarne oczy" i inne hiciory. A wtedy jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki pusty parkiet zamienia się w kłębowisko pląsających ciał. Nagle wszsycy zapominają o wstydzie i idą się bawić. Ale oficjalnie disco polo nadal jest błeeeee.. ) Odrobinę luzu, takie lokalne hity niejedną imprezę uratowały. Odpowiedz Link Zgłoś
zula80 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 14:56 Wiesz, to nie kwestia wstydu, tylko gustu jednak. U znajomych (i na moim weselu tez) ludzie najlepiej bawili sie przy klasycznym roku z lat 70-tych. Pewnie jest troche prawdy w tym co Ty piszesz, ale to zalezy od tego jacy sa goście, jaki mają gust. U znajomych DJ w wolnej chwili skomentowal do kilku osob, ze to dla niego zaskakujące, ze goscie tak sie dobrze bawia, przy takiej "nie-weselnej" muzyce. U mnie przy wysokim spozyciu poszla w ruch metallica, naprawde, wyrwala gosci z pewnego odretwienia Odpowiedz Link Zgłoś
oskarkowy Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 15:28 IMO to nie zależy od gustu, ani od wstydu ani od niczego innego. No może troche od spożycia, ale w końcu po to jest wesele. Po prostu zapraszając dwie rodziny i przyjaciół nie selekcjonujesz ich pod kątem słuchanej muzyki. Więc prośba o Metallice czy Nightwisha może być równie naturalna co o Boys czy inne takie dziwne. Na szczęście jest jakaś muzyka środka, przy której wszyscy się pobawią, ale w końcu i tak dochodzi do ekstremów. Kilka ciekawych odstępstw z tego roku: - parę dni po koncercie G&R pół wesela darło się na cały gwizdek "where the grass is green.." i nikomu to nie przeszkadzało, wręcz rozkręcało starszą część. - sala weselna była niedaleko ośrodka dla opóźnionych umysłowo. Wiszący na siatce pensjonariusze śpiewali ochoczo "niech żyje wolność i swoboda". Średnio się to komponowało z zabawą na parkiecie, ale cóż. - góralska kapela dla krawaciarzy z samiutkiej warsiawki. Pierwszy odruch: ktoś tu nie pomyślał; nawet nie wiecie, jak się myliłem. Tak ognistej zabawy dawno nie widziałem. A jak już jesteśmy przy folklorze: w ostatnią sobotę w Piwnicznej poznałem świetną lokalną tradycję. Prócz kapeli był jeszcze człowiek, którego można uznać za pewien rodzaj wodzireja. Jego zadaniem było wyprowadzenie z domu młodej, oddanie jej mężowi, później wprowadzenie na salę weselną, przywitanie gości no i oczywiście oczepiny. Robił to za pomocą przygotowanych i układanych na poczekaniu przyśpiewek. Weselicho płakało ze śmiechu. Doskonała zabawa, a co najciekawsze nikogo przy tym nie obrażał, nie wytykał itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zula80 Re: Disco polo na weselach 03.01.07, 16:28 Ciekawe urozmaicenie z tym wodzirejem. Ja bym sie jednak nie zdecydowała, nie lubię uczestniczyc w takich imprezach. Ja chciałam miec wesele w stylu sympaycznej impezy i takie było. Zadnych oczepin, zabaw ślubnych. Informowalismy o tym zapraszając (obie mamy odetchnely z ulgą slychac, ze nie bedzie zadnych "oczepin" i zabaw ) Czytajac odpowiedzi do mojego postu stwierdzam ze ludzie lubiacy sie bawiac przy dp sa liczni ) Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl a u nas beda co najmniej 2 kawałki np Boys 03.01.07, 14:55 szalona i "sąsiadka" nie wyobrazam sobie bez nich wesela Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka "Szalona" być musi. I "Czarne oczy" !!! 03.01.07, 16:55 + Parostatek i Marsz Weselny Mendelssona Krawczyka Cyganie, Zorba, Pociąg i Lambada A na co dzień można sobie posłuchać Stinga lub Katie Melua. Wesele rządzi się swoimi prawami. Odpowiedz Link Zgłoś
szara82 Re: "Szalona" być musi. I "Czarne oczy" !!! 03.01.07, 17:17 U mnie na weselu była i Katie Melua, i Boysi. Kazik i Krawczyk. Śmiem twierdzić, że impreza była fajna Oczywiście, fajnie by było, gdyby wszyscy słuchali Grechuty, ale nasze rodziny i ptzujaciele nie mają aż tak spójnych gustów muzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re:To byłaś na "drętwym" weselu, po prostu :-) n/ 03.01.07, 17:17 Szczerze mówiąc chociaż ja i moi znajomi na codzień nie słuchamy disco polo cieszymy się na taką muzykę na weselu. Rok temu na weselu znajmomych z paczki kapela grała discopolowe kawałki.Skakaliśmy, wygłupialiśmy się, było po prostu rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mwa77 Re: Disco polo na weselach 04.01.07, 20:34 to jaka muze gra dj, powinno tez zalezec od pary mlodej. jesli nie zastrzega dj- owi czego ma nie grac, to nie bedzie gral. w koncu mlodzi znaja swoich gosci i moga "naprowadzic" dj jakie rodzaje, klimaty ma grac a czego nie. Odpowiedz Link Zgłoś