bebe20130 04.01.07, 18:41 Czy ktos sam robil, przygotowywal, drukowal zaproszenia? Bo tak sobie pomyslalam, ze chyba sama bym chciala je zrobic, zastanawiam sie tylko, gdzie kupic taki fajny, grubszy papier do drukowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
estruella Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 19:25 ja też będę sama robić zaproszenia polecam sklep swiatpasji.pl - tam jest sporo ciekawych i przydatnych artykułów, duży wybór papierów, w tym czerpanych. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
krolik_w_koronkach Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 19:31 Też o tym myślałam. Powiedzcie, czy to rzeczywiście wychodzi taniej, niż kupno gotowych? Gotowe zaproszenie z wydrukiem to koszt 2,5-3,5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe20130 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 20:15 no wlasnie ja tez jestem ciekawa czy wychodzi to taniej............ Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 20:22 moje zaproszenie wyjdzie mniej wiecej w cenie 1,5 - 2,5 zł (są 2 rodzaje i jeden rodzaj całkiem przypakiem wyszedł drożej - innaczej dekorowana pierwsza strona) przy czym zaproszenia tego typu, ktore mi sie podobaly w sklepach to cena 5-6 zl, oplacalo sie podziubac a i wzor wymyslilam sama bez podgladania wzorow w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik55 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 20:27 Robiłam kiedyś zaproszenia dla kuzyna i jego żony. Na jednym egzemplarzu, piórem, oryginalną 'czcionką' napisałam tekst, a później powielałam na tzw. ksero węglowym (żeby wyglądało, że wszystkie są pisane ręcznie). Składałam na 3 części i robiłam pieczęć z laku Wyszło tanio, ale pracy dużo Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 20:57 my też robimy sami, papier kupujemy w sklepach z artykułami do twórczości plastycznej koszt razem z drukiem i kopertą wyjdzie najwyżej 1,5zł za sztukę (wg wzoru, który kostuje 3zł/szt), natomiast zawiadomienia (tylko informacja o mszy) będzie kartą z nadrukiem bez innych ozdób; ich koszt to ok. 1zł/szt - czyli przyjnajmniej 50% taniej niz w sklepie 170 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 21:02 czyli wszyscy robicie zaproszenia "gładkie"? jedynie z napisami? bez żadnych delikatnych ozdóbek? Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszek1903 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 21:11 ja rowniez robie sama.beda gladkie,zlozone na trzy i tylko na zewnetrznej stronie bedzie delikatny "malunek" akwarelami.bez zadnych doklejanych serduszek itp Odpowiedz Link Zgłoś
bebe20130 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 21:16 Z tego co widze, to koszt samodzielnego wykonania zaproszenia jest prawie o polowe nizszy niz takie kupowane....zreszta ja tez chce zwykle, proste bez zadnych ozdob, a jesli nawet to cos bardzo delikatnego. Ponadto nie mam nic przeciwko, aby troche spedzic nad nimi czaau, w koncu robie to dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
abihsba Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 21.08.13, 14:57 Ja zawsze robię kartki świąteczne sama - nie dość, że są bardziej doceniane, to nie przepłacam. Uważam, że zrobienie samemu to dobra sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_kotka Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 26.08.13, 09:52 > Ja zawsze robię kartki świąteczne sama - nie dość, że są bardziej doceniane, to > nie przepłacam. Uważam, że zrobienie samemu to dobra sprawa Też jestem tego zdania, z jednym małym zastrzeżeniem - moje kartki wychodzą znacznie drożej, niż gotowe ze sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
bebe20130 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 21:17 Z tego co widze, to koszt samodzielnego wykonania zaproszenia jest prawie o polowe nizszy niz takie kupowane....zreszta ja tez chce zwykle, proste bez zadnych ozdob, a jesli nawet to cos bardzo delikatnego. Ponadto nie mam nic przeciwko, aby troche spedzic nad nimi czasu, w koncu robie to dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 21:33 zaproszenia ślubno-weselne robimy na wzór z Printko (www.printko.pl nr 26), wyjdzie około połowy taniej. natomiast zawiadomienia (ślubne) robimy proste - nadruk na składanej karcie z grubszego, fakturowanego papieru w kolorze ecru, na wierzchu napis "zawiadomienie", w środku stosowny tekst (x i y wraz z rodzicami...) i może jakiś cytacik wyjdzie jeszcze taniej niż zawiadomienia no i włożymy w to własną pracę - a dla mnie milej będzie dać coś, co się zrobiło samemu 170 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 19:11 Hej mada.d.n to zaproszenie nr 26 jest naprawde sliczne! ale jak robisz te kokardki sama???? bo powoli wymiekam czy aby nie sama zaczac robic.... mój suwaczek blog panny mlodej Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 19:46 jeszcze nie wiem jak te kokardki zrobię, żeby wyglądały po ludzku jeśli nie damy rady to wymyślimy coś zastępczego - jakieś serduszko na środku czy coś takiego? zobaczymy narazie mamy kupiony i pocięty papier, zabieramy się za drukowanie (chyba jednak w domu, naprawiamy laserówkę teściów), druga część w przyszłym tygdniu 169 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 21:31 przeciez kokardki robi sie banalnie prosto a takie "nieplaskate" wygladaja jeszcze ladniej )) Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 21:39 mam nadzieję jednak moje dość ograniczone zdolności manualne mogą być przeszkodą w otrzymaniu wymaganego efektu; najpierw jednak muszę kupić wstążkę/tasiemkę (nazwa nieistotna) i popróbować "na sucho". a bardziej wypukłe rzeczywiście wyglądają lepiej 169 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
czuczi24 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 21:25 A skąd bierzecie te ozdobne czcionki? Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 04.01.07, 21:34 można ściągnąć z internetu, wpisz na googlach czcionka to wyskoczy mnóstwo tylko trzeba uważać, żeby miała polskie znaki 170 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
lubna parę linków 04.01.07, 21:45 www.webpc.pl/czcionki/ czcionki.skryptoteka.pl/czcionki,polish,,1.htm www.fonty.pl/index.php?str=produkty&pid=multi1 www.fonty.pl/index.php?str=produkty&pid=euro1 www.barmee.test.gtn.pl/upgrade.html www.1001freefonts.com/ czcionki.skryptoteka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe gdzie kupić taki papier 04.01.07, 22:30 www.printko.pl/zaproszenia/strony/s19.htm jest śliczny w sklepach dla plastyków? w zwykłych papierniczych? interesuje nas kraków lub sklep internetowy Odpowiedz Link Zgłoś
ahkoscian Re: gdzie kupić taki papier 04.01.07, 22:35 kiedyś takie różne papiery kupowałam w firmie antalis... nie wiem, czy jest sklep w Krakowie PS) sami drukujecie teksty? czy zlecacie drukarni? Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: gdzie kupić taki papier 04.01.07, 22:39 my kupujemy papier w sklepach dla plastyków drukujemy sami - w pracy lepiej (tak jakby hmm... czyściej) na grubszym papierze wygląda druk z drukarki laserowej, a w domu atramanetówka ;p poza tym oszczędzimy parę groszy na tuszu. ale ciii... żeby nikt nie wiedział w pracy 170 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: gdzie kupić taki papier 05.01.07, 09:43 Kradzież wzoru, kradzież w pracy...cóż, szczęścia na nowej drodze życia.... Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: gdzie kupić taki papier 05.01.07, 20:29 panisiusia napisała: > Kradzież wzoru, na początku nie mieliśmy zamiaru robić, tylko zamówić; zamówiliśmy - co prawda inny wzór, ale nie byliśmy zadowoleni z jakości papieru (ten model nie dotarł do nas po 2 miesiącach od zamówienia), więc kupujemy własne materiały i troszkę zmienimy wygląd >i kradzież w pracy... nie nazwałabym tego kradzieżą, ale każdy patrzy inaczej na wydrukowanie kilku stron... pocieszę Cię - nie drukujemy jednak w pracy, tylko naprawiamy starą drukarkę i będziemy bawić się w domu - więcej czasu na pokombinowanie >cóż, szczęścia na nowej drodze życia.... dziękuję, przyda się 169 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gdzie kupić taki papier 07.01.07, 23:12 panisiusia napisała: > Kradzież wzoru, sory że się wtrącę... porównaj wzory 3-5 drukarni/sklepów oferujących zaproszenia. Wzory są identyczne. przestępstwa nie popełni - tymbardziej, że na handel tego nie robi tylko dla siebie a w dodatku jaka satysfakcja! Odpowiedz Link Zgłoś
twinnie77 Re: gdzie kupić taki papier 06.03.07, 19:23 A mnie bardzo podoba się ten papier z Printko nr 2. Chciałabym sama coś na ten wzór zrobić, ale gdzie ja taki papier dostanę??? www.printko.pl/zaproszenia/strony/s02.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: gdzie kupić taki papier 06.03.07, 20:55 ja kupowałam papier w sklepie z artykułami plastycznymi, papierami ozdobnymi itp. tylko jest bardziej pełowy niż metalic 109 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
ahkoscian kolory 04.01.07, 22:31 patrze sobie na te zaproszenia i widzę, ze królują kolory ecru... tak na marginesie chciałam zapytać, czy kolor zaproszenia "powinien współgrać kolorystycznie" z kolorem sukni? nie potrafię sobie tego wyobrazić... Odpowiedz Link Zgłoś
koregra Re: kolory 04.01.07, 23:23 A jakim klejem dokleić jakąś tasiemkę lub kokardkę? Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: kolory 05.01.07, 00:07 kokardkę najlepiej przewiązać przez całe zaproszenie a jeśli chcesz przykleić cos drobnego to są takie specjalne kleje w pistolecie, wiem, że w kwiaciarniach takich używają - taki klej, który roztapia sie pod wpływem ciepła niestety profesjonalnej nazwy nie znam chętnie się zapoznam Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: kolory 05.01.07, 01:52 jest jeszcze klej w taśmie - coś podobnego do korektora w taśmie, tym chyba najłatwiej przyklejać wstązki i tasiemki 169 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: kolory 05.01.07, 09:19 --mówisz o takiej dwustronnej taśmie samoprzylepnej? jeśli tak to ona bardzo słabiutko trzma takie duperelki Odpowiedz Link Zgłoś
ana.ana.ana Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 00:20 Mój brat sam sobie zrobił zaproszenia. Na ładnym grubym papierze. Z woskową pieczęcią. A zamiast gołąbków i innych dziwadeł było ładne zdjęcie młodych. Nie jest specjalnie twórczym człowiekiem ale dopracował każdy szczegół - przede wszystkim nadrukował nazwisko zapraszanej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 00:41 może kupił papier do druku w sklepie internetowym? lub jakimś sieciowyM? a i jeszcze mam pytanie czy robił drukarką laserową czy atramentową? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ana.ana.ana Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 00:47 Jestem pewna, że laserową. A papier... Podejrzewam, że kupił w sklepie dla plastyków (czasem można dostać taki lekko tłoczony w różne tam wzorki firmy Canson, fachowo to papier do akwareli) albo wizytówkowy cienki. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 00:54 dzięki za odpowiedź musze się rozejrzeć czy ktoś ze znajomych ma drukarkę laserową dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
aggravka Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 09:39 ja także sama robie zaproszenia projekt jest. kupiłam także papier i myslalam ze mi sie podoba ale jak wybrałam się do sklepu z papierami (pisałam już o sklepie przy pl. wilsona w warszawie) to stwierdziłąm ze kupuję drugi więc na pewno nasze zaproszenia tanio nie wyjdą Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 moje doświadczenie z zaproszeniami 05.01.07, 09:55 Ponieważ mieliśmy dosc dużo czasu na przygotowania, tez zdecydowaliśmy, że sami zrobimy nasze zaproszenia. Wyglądało to mniej więcej tak: 1) Kupiłam mnóstwo różnych duperelek (wąskie i szerokie tasiemki, kokardki, kwiatuszki), rózne papiery (czerpane, gładkie, z fakturą, kalki) i zaczęłam tworzyć. Powstało kilka wzorów, z ktorych wybraliśmy jeden. Oto projekt: img165.imageshack.us/my.php?image=obraz004ew6.jpg (kilka słów: jest to tylko projekt, w ostatecznej wersji nieco zmieniony jest format zaproszenia, wszystkie różyczki są w jednym kolorze - ekru, a tekst jest w kolorze złotym) 2)zdecydowaliśmy się na oddanie do drukarni (chociaż mieliśmy wydrukowac sami). A to z tego powodu, że wybraliśmy papier fakturowany (wydawał nam się bardziej elegancki niż gładki) i ścierał się z niego druk (do drukarek laserowych powinien byc własniepapier gładki) Musze przyznac,że niezbyt elegancko to wyglądało - co widać na załączonym wzorze zaproszenia. W drukarni w cenie od razy wykonali nam bigowanie - czyli złożenie zaproszenia. 3) Dodatki (tasiemki i kwiatuszki) kupiłam w hurtowni krawieckiej - wyszło dużo taniej niż w zwykłaej pasmanterii. 4) postawiłam na klej z firmy UHU - do tasiemek: w taśmie, a do różyczek: UHU Twist & Glue. (w obu przypadkach wybrałam klej trwały, a nie zmywalny - znacznie lepiej się trzyma) 5) Cenowo na pewno wyszło taniej niż tego typu zaproszenie - ale nie policzyłam jeszcze ostatecznych kosztów 6) RADA: my kupiliśmy swój papier nieco wczesniej niz zanieśliśmy do drukarni i przez ten okres czasu stał zwinięty w rulon, przez co mielismy dużo odpadów przy drukowaniu (musielismy dokupić papier). Najlepiej zatem kupic papier i od razu zaniesc do druku. Jeśli kupicie wcześniej - albo rozłóżcie w domu, albo oddajcie na przechowanie do drukarni (u nas była taka możliwość, ale o tym nie wiedzieliśmy). I ustalcie w drukarni rozmiar papieru - my kupwaliśmy arkusze B1 Hmmm - co jeszce? Przemyślcie romiar zaproszenia. My nasze zmniejszyliśmy nieco w stosunku do pokazanego wzoru i mamy problem z kupieniem kopert. Specjalistką w "robótkach ręcznych" nie jeste, ale może udało mi się Wam nieco pomóc. życzę udanej zabawy przy produkcji zaproszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 skończyłam i policzyłam 15.01.07, 11:33 W weekend zakończyłam "produkcję" zaproszeń. Ostatecznie wyszło nam 146 zaproszeń, co w sumie wynioslo nas 454,46zł. W przeliczeniu na 1 sztukę 3,11zł (gdyby nie wpadka papierowa, o której pisałam byłoby jeszcze taniej, bo 2,80zł/sztuka). Czy drogo?? MOżna znaleźć oczywiście tańsze zaproszenia, ale te, które nam się podobały zaczynały się od 4,00zł w górę więc i tak wyszło nas taniej. A oto szczegółowe rozliczenia: papier; 129,74 (liczony z "wpadką" papierową) klej: 5,5 rolek (12mb) x 11,29 tasiemka: 2,5 rolek (27mb) x 1,95 różyczki: 438 x 0,0976 wydruk: 140,00zł koperty: 75,00zł samodzielne wykonanie: bezcenne ) Jeżeli Was to nie zniechęciło, to życzę dobrej zabawy przy "produkcji" i ogromnej satysfakcji na koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: skończyłam i policzyłam 15.01.07, 11:37 mrowka05052007 napisała: > klej: 5,5 rolek (12mb) x 11,29 a co to za klej? > samodzielne wykonanie: bezcenne ) zrób zdjęcie i pokaż jak wyszły! ja jak zacznę produkcję to też się pochwalę Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: skończyłam i policzyłam 15.01.07, 12:44 to był taki klej w taśmie z firmy UHU - z wyglądu opakowanie przypomina trochę korektor. Pewnie na kleju też można obniżyć koszty, bo nie ukrywam - ten do najtańszych nie należy, ale w naszym przypadku bardzo dobrze się sprawdził (przyklejaliśmy nim tasiemkę o szerokości 6 mm). Oto projekt zaproszenia: img165.imageshack.us/my.php?image=obraz004ew6.jpg ale jak pisałam wcześniej, oryginał jest nieco zmieniony (mniejszy format, wszystkie różyczki są w jednym kolorze, druk w kolorze złotym). Jak odzyskam aparat - to obiecuję fotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
przytul.anka Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 05.01.07, 10:20 tak, materiał (karty i pasujące koperty kupowaliśmy w cezex), zainwestowaliśmy w dobrą drukarkę (drukujemy też zdjęcia z cyfraka więc się opłaciło), gilotynę do papieru. Nasze zaproszenia były proste, składane na trzy, nawierzchu matyw z serduszkiem znaleziony w necie. Po rozłożeniu górna część- fragment wiersza, środkowa część- tekst zaproszenia, dolna- zaposenie na wesele/ nasze inicjały. Sporo z tym było przcy, ale duża satysfakcja z posiadania czegoś własnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe gilotyna? 06.01.07, 23:52 a komu zlecić wydarcie takiej dziury w kształcie serca? verso.szczecin.pl/zdjecia/Zaproszenia/duze/1322.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: gilotyna? 07.01.07, 00:21 proponuję mimo wszystko popytać w drukarniach/punktach poligraficznych nie wyobrażam sobie robienia tego w domu 167 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gilotyna? 07.01.07, 00:44 no właśnie dla mnie głównym problemem bedzie wydruk resztę da się załatwić - wzorów mam kilka w głowie tasiemki/duperele się kupi papier, długopisy żelowe pozłacane/posrebrzane etc też ale ten cholerny wydruk... Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gilotyna? 07.01.07, 00:46 a ty orientowałaś sie ile kosztuje wydruk? acha, i co z pocięciem tych zaproszeń? sami? nożycami?? Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: gilotyna? 07.01.07, 01:09 pytałam w najbliższym punkcie poligraficznym wydruk czarny na stronie A4 kosztuje 1,5; kolorowy ok. 3zł w zależności od ilości druku na stronie i różnorodności kolorów 167 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gilotyna? 07.01.07, 01:24 no więc w sumie takie tanie te zaproszenia nie wyjdą a jak je tniecie? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: gilotyna? 08.01.07, 11:30 my płaciliśmy 70zł za matrycę - w ramach tej ceny mogliśmy zamówić do 1000 szt odbitek. Ponieważ do naszych zaproszeń potrzebne były dwie matryce - zapłaciliśmy 140zł. Wydruk wyszedł nas: 0,93zł (zaproszenie + wkładka na wesele/poprawiny) (w cenie - bigowanie-gratis, druk w kolorze złotym) Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: gilotyna? 07.01.07, 00:47 hehe, my robimy zaproszenia samodzielnie Znajomy artysta zrobil nam fotke, zamowilismy w necie druk tej fotki na ladnym papierze + koperty, w srodku beda tylko nasze imiona i data. Kupujemy ladny papier i tresc dokladna wydrukujemy na tym papierze w domowej drukarce. Na szczescie mamy tylko ok.60 zaproszen i w dodatku w kilku jezykach, wiec mozemy tresc zindnywidualizowac. Nie sadze by ktokoliwek z naszych gosci poczul sie urazony faktem, ze dostal home made zaproszenia Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: gilotyna? 07.01.07, 01:06 ja myślę, że będzie wręcz odwortnie będą bardzo zadowoleni - przynajmniej powinnni docenić wysiłek włożony w wykonanie zaproszeń a drukujesz na atramentówce czy laserowej? na jakim papierze? Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: gilotyna? 08.01.07, 11:53 papier tniemy gilotyną "biurową", ale to tylko pocięcie w prostokąty, bez żadnych serduszek w środku itp. 166 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe a koperty? 08.01.07, 15:57 tak tylko pytam musze znalezc kogos kto ma xero i bylby uprzejmy pozyczyc gilotyne z serduszek rezygnuje, za trudne dzisiaj kupilam probne papiery, zobaczymy co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
k.r.i.s.t.o.f.e.r.7.5 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 08.01.07, 18:01 Witam, My robilismy samodzielnie zaproszenia, jednak teraz zacząłbym od kupna kopert i dopiero wtedy określiłbym rozmiar zaproszenia (my zrobiliśmy na odwrót i to był błąd). W hurtowniach, sklepach papierniczych nie mogliśmy znaleźć kopert na typowe zaproszenie, jedynie wykonywane na zamówienie a to podniosłoby koszty. Na zaproszeniu nie było żadnych motywów gołąbków itp, wkleiliśmy naszą fotke, wiersz Gałczyńskiego, złoty kolor druku czcionki. Potem tylko drukarnia i sprawa załatwiona. Cena była podobna do tej o jakiej pisała mrowka05052007. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 09.01.07, 00:27 ja stwierdziłam, że od tego zacznę, po tym jak widziałam zaproszenie krótsze od koperty o jakieś 2 cm - wyglądało fatalnie ( mamy więc zaproszenia o wymiarze 155x110mm do zwykłej koperty - czyli 162x114mm. te parę milimetrów zostaje, ponieważ zaproszenia będą dość dziwnie złożone i będą wybrzuszać kopertę 165 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
parasolka11 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 08.01.07, 18:31 a czy ktoś mógłby polecić jakieś fajne czcionki z polskimi znakami bo męczę się i męczę i nic z tego nie wychodzi z góry dziękuję) Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe darmowe czcionki 08.01.07, 23:07 polecam stronę z darmowymi czcionkami do pobrania czcionki.webpc.pl/ trzeba je tylko rozpakować i przenieśc do folderu c:\windows\fonts super zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
czuczi24 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 09.01.07, 12:16 Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny,w którym programie robicie projekty zaproszeń? Odpowiedz Link Zgłoś
eoos tylko dla tych, którzy mają za dużo czasu..... :) 09.01.07, 12:22 może i czasem jest taniej, ale trzeba wziąć pod uwagę to, że to bardzo dużo czasu zajmuje. a jeśli pójdzie coś nie tak, to i nerwów co niemiara.... my zrobiliśmy tak, że zamówiliśmy zaproszenia, ale tekst sami chcieliśmy wydrukować. niestety, okazało się, że papier jest zbyt śliski, by móc coś samemu wydrukować. no i wszystko na brystolu poleciało w każdym razie podziwiam wszystkich, którzy mają ochotę dłubać się w tych zaproszeniach, które, niestety, bardzo często lądują w koszu.... Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: tylko dla tych, którzy mają za dużo czasu.... 09.01.07, 13:35 ja uwielbiam zajmować się takimi rzeczami więc gapiąc w TV moge przy okazji robić zaproszenia a co do papieru to trzeba zapytać w sklepie czy się nadaje do druku bo rzeczywiście nie każdy papier przyjmuje tusz, w szczególności domowej roboty śliskie/pozłacane z reguły odpadają... dusza artystyczna Odpowiedz Link Zgłoś
mysiao Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 09.01.07, 12:58 Wiesz też sie nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku, że jednak zaproszenia damy do wydrukowania wg naszego pomysłu do drukarni Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 13.01.07, 17:36 my kupiliśmy już wszystko na zaproszenia - będą proste, na ozdobnym papierze, w kremowych twardszych kopertach. za całość wyszło ok 110zł - przy ilości 45 sztuk zaproszeń. na winietki też kupiliśmy papier, przy 100sztukach wyszło niecałe 27zł. oczywiście do tego trzeba dodać druk jeśli ktoś nie ma drukary ale tego już nie liczę tak więc nam sie to opłaciło bo gdy wybieraliśmy zaproszenia zdecydowaliśmy się na takie za 4,50/sztuka więc za same zaproszenia zapłacilibyśmy nieco ponad 200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 13.01.07, 17:41 my też już mamy wszystko, koszt całkowity zaproszeń: 62zł/ 40 sztuk; koszt zawiadomień: 120/100sztuk; do tego koszt druku i znaczków (80zł) gdybyśmy zamawaili zapłacilibyśmy 450zł 161 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 13.01.07, 17:44 my jedno z niewielu co mamy ustalone to wlasnie fakt samodzielnego wykoniania zaproszen Odpowiedz Link Zgłoś
koregra Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 13.01.07, 18:53 My już też mamy gotowe zaproszenia 76 szt = 80zł. Zaoszczędziliśmy sporo kasy Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe do: przytul.anka 15.01.07, 12:02 czy możesz podać jakiegoś linka do tego CEZEX? w googlach się pojawia jeden ale nie działa czy zaopatrzyliscie sie w sklepie internetowym czy zwyklym? chodzi mi o kupno kopert potrzebujemy koperty na zaproszenia o wielkości 150mm/105mm moga być oczywiście nieco większe, nawet lepiej by było czy orientujesz się czy takie tam też mają? kolor krem lub pozłacane ecru jeśli pamiętasz będę wdzięczna za odpowiedź ---- mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
dodkax Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 06.03.07, 21:03 Myśmy chcieli jedynie zakupić papier na wklejki do zaproszeń, dokonać na nich termodruk, dodać do tego wklejki małe z drukiem woskowym, z zaproszeniem na przyjęcie. Niby proste. Udaliśmy się do Cezex'u w celu wyszukania papierów. Następnie wyszukaliśmy drukarnię mającą w swojej ofercie termodruk. Jakież było nasze zaskoczenie, gdy okazało się, iż taniej nas wyjdzie jeżeli po prostu złożymy zamówienie w firmie produkującej zaproszenia... . Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 06.03.07, 21:50 pewnie to zalezy od wzoru materialow nadruku etc my zaoszczedzilismy i to duzo ale zaproszenia jakie nam sie podobaly zaczynaly sie od 5,50 wzwyż Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe zaproszenia gotowe :) 09.03.07, 22:40 polecam wszystkim - robienie zaproszeń to świetna frajda! niestety zdjęcia zrobione przed momentem więc już bez światła dziennego. Kolor tego paska wyszedł dziwny w rzeczywistości to fajne staro miedziane złoto img59.imageshack.us/my.php?image=17187896pe4.jpg img114.imageshack.us/my.php?image=76163291ou7.jpg img239.imageshack.us/my.php?image=39783768ik6.jpg img59.imageshack.us/my.php?image=36817536nd9.jpg księga jeszcze nie oprawiona Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: zaproszenia gotowe :) 10.03.07, 13:26 Ladne... Tez planuje robic sama zaproszenia, ale jakos nie wiem od czego zaczac. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: zaproszenia gotowe :) 10.03.07, 15:19 to bardzo proste 1. obmyślacie formę 2. sprawdzacie wymiary kopert i dopasowujecie do nich wymiary zaproszeń 3. przygotowujecie schemat w wordzie etc 4. próbny druk - nawet na zwykłym papierze 5. obliczacie ile czego Wam potrzeba 6. kupujecie potrzebne materiały + mały zapas 7. gilotyna w ruch i zabawa z cięciem papieru 8. zaginanie (ja używałam linijki i tępej strony skalpela chirurgicznego) 9. ozdabiacie według pomysłu grunt to wszystko dobrze po kolei zaplanować i na pewno się uda powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gapa1313 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 10.03.07, 14:48 ja rowniez zaproszenia robilam sama. gosciom bardzo sie podobaja jesli zdecydujesz sie na taka forme zaproszen najpierw zorientuj sie w jakim formacie dostepne sa odpowiednie koperty, unikniesz w ten sposob chocby roznicy w wymiarach. zrobilismy zaproszenia personalizowane, czyli nie wypisywalismy nazwisk recznie Odpowiedz Link Zgłoś
kolo761 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 21.08.13, 10:20 Zerknij na ofertę Galeria Papieru tu masz mnóstwo kolorowych papierów, także matalizowanych. do zaproszeń weselnych idealne. Ciekawa oferta na arkusze barwne i ozdobny karton wizytówkowy. Możesz dobrać sobie faktury papieru - jedne są idealne do drukarek laserowych inne do drukarek atramentowych ... Odpowiedz Link Zgłoś
abihsba Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 21.08.13, 14:56 Papier idealny na zaproszenia kupisz w salonie papierów ozdobnych. Bardzo duży jest w Katowicach. (nie wiem skąd jesteś) Warto też pytać w drukarniach, które drukują wizytówki - tam na pewno dostaniemy papier i być może kupimy na sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
poli.na drukowanie w drukarni 26.08.13, 09:41 Hej, ja również chciałam mieć niepowtarzalne zaproszenia - sama je zaprojektowałam w programie graficznym i zrobiłam personalizację. Ale nie drukowałam sama w domu (koszt papieru i tuszu by też sporo wyniósł), lecz znalazłam tanią drukarnię przez Internet (nazywa się bodajże Grafiks, w Warszawie, ale widziałam też kilka innych dość tanich). W sumie za cyfrowy druk 200 składanych zaproszeń DL, na papierze kredowym 250 g, dwustronnych, kolorowych, zapłaciłam jakieś 230 zł, dostawa gratis na terenie Wawy... Także polecam takie rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
pina_july Re: drukowanie w drukarni 26.08.13, 14:49 Ja też robię zaproszenia samodzielnie. (jak i księgę gości, albumy dla rodziców, tablice stołów itp) Wiekszosc zaproszen w internecie wydawała mi się banalna a te ładne przekraczały budzet. Zainteresowałam się metodą scrapbookingu i tak mnie to pochłonelo, że zaczełam zbierać nawet zamówienia od innych Odpowiedz Link Zgłoś
anna6442 Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 29.05.14, 13:12 jak wygląda takie robione samemu zaproszenie? bo opisy mało mi mówią Odpowiedz Link Zgłoś
bojesiemeduz Re: sama chce drukowac zaproszenia..... 31.05.14, 16:31 ciekawa koncepcja, moze ja tez sprobuje? do odwaznych swiat nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś