Dodaj do ulubionych

Jak tańczyć w sukni z trenem?

06.01.07, 09:41
Witam Was,
wszystko dopiero przed nami, ale jak to kobieta zaczęłam przeglądać suknie
ślubne.
I zaczęła mnie zastanawiać jedna rzecz: jak tańczyć w sukni z trenem?
wiem, że niektóre mają specjalną tasiemkę za którą można trzymać materiał,
ale tak przez całe wesele?

Jako niedoświadczona, przyszła forumowiczka proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • martyna1985 droga tres 06.01.07, 09:46
      myślę, że większośc sukni ma tren podpinany. Ja w mojej sukni mam i guziczek i
      pętelkę,więc mam nadzieję, że nic się nie urwie podczas tańców. Pozdrawiam
      • tres_jolie Re: droga tres 06.01.07, 09:56
        Witaj Martyno,
        Ja też tak myślałam, ale jak przeglądałam modele np.: Pronovias to są suknie,
        które mają tren koronkowy, lub w ogóle wszyty- wygląda jakby tworzył jedność z
        sukienką.
        Jeszcze przede mną ta cała bieganina, ale jakoś tak nasunęło mi się to pytanie
        i ciekawi mnie tosmile
        PZDR
        • martyna1985 Re: droga tres 06.01.07, 09:59
          Przesłałabym Ci zdjęcie swojej sukni z rozwiniętym trenem, ale niestety nie są
          dobrej jakości i nie widać jak to jest, ale po złożeniu wygląda bardzo
          efektownie, co możesz zobaczyć na tym zdjęciu
          img208.imageshack.us/img208/5258/mojasuknia002mf9.jpg
          Myślę, że te koronkowe treny też są w jakiś sposób podpinane albo są ściągane
          (kiedyś oglądałam taki model). Pozdrawiam
          • tres_jolie Re: droga tres 06.01.07, 10:04
            Wyglądasz prześlicznie !!!
            Bardzo mi się podoba Twoja suknia. Ja jednak podejrzewam, że nie będę mogła
            sobie pozwolić na taką, bo jestem mikrego wzrostu big_grin
            Dziękuję Ci za rady. Na pewno jest tak jak mówisz. A zresztą pewnie będę szyła
            sukienkę, więc pani krawcowa coś wymyśli.
            dzięki jeszcze raz.
            PZDR
            • martyna1985 dziękuję 06.01.07, 10:09
              Na pewno krawcowa zna się na tym i odpowiednio Ci pomoże. Pozdrawiam
              • miriam_07 Re: dziękuję 06.01.07, 10:45
                większość trenów sie podpina albo na guziczek albo pod spód! ja osobiście
                odradzam podpinanie za pętelke na guziczek bo urywają sie guziki!!! byłam w
                sierpniu na weselu i tak właśnie było że urwał sie jeden guzik potem drugi i
                trzeci... a suknia była z firmowego salonu Madonna z Wawy.
                Pozdrawiam
                • kingusia1974 do martynki 06.01.07, 13:26
                  Bardzo ładna suknia. Będziesz miała szytą czy kupiona. Ile kosztuje?
                  • martyna1985 kinguś 06.01.07, 14:18
                    ta suknia już jest uszyta specjalnie dla mniesmile Salon, w ktorym ja wybralam
                    nalezy do Pani, ktora sama projektuje i szyje suknie, wybralam model, zmienilam
                    kolor i różne szczegóły i specjalnie dla mnie została uszyta. Kosztuje 1600zl.
                    Pozdrawiam i dziekuję za miłe słowa.
    • agnrek Re: Jak tańczyć w sukni z trenem? 06.01.07, 13:29
      Ja miałam podpięty tren, nie wiem, jak można całe wesele mieć zajętą jedną rękę smile
      No, chyba, że tańczy się same wolne kawałki, ale to jest nierealne. Tren bardzo
      przeszkadza, na drugi raz wybrałabym chyba lżejszy model. Podpięcie ciągnęło mi
      suknię w dół, miałam wrażenie, że po prostu suknia mi spadnie. Niestety, koło
      halki też daje się we znaki, ja czułam się mniej "zwrotna". Najpierw obracałam
      się ja, a dopiero w chwilę za mną nadążało koło smile
    • olera24 Re: Jak tańczyć w sukni z trenem? 06.01.07, 14:08
      tren się podpina, albo na wierzch albo pod spód, był taki watek na forum ' jak
      podpiąć tren" tam dziewczyny pokazały kilka fotek. ja miałam tren długi i
      ciężki. podpiełam go pod spód,w przypatku mojej sukni takie rozwiazanie było
      bardziej stabilne( niektórzy nazywaja to kaczy kuper). Bawiłam się i tańczyła ze
      hej, nawet przez sekunde nie trzymałam trenu w ręku.
      • bosanoga podpiąć 08.01.07, 12:54
        Po prostu,. Podepnij. Poproś o dorobienie podpięcia jak nie ma w standardzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka