Dodaj do ulubionych

propozycja wątku o sprzedaży/kupnie sukien ślubnyc

11.01.07, 00:11
Witam
Mam apel do moderatorów.

Wiele z tutajszych forumowiczek poszukując sukni ślubnej zastanawia się
zapewne nad wypożyczeniem czy zakupem sukni używanej. Czy w związku z tym (aby
nieco ułatwić im życie) mógłby powstać wątek dotyczący tylko i wyłącznie
sprzedazy używanych kiecek? W temacie zainteresowane wpisywałyby model
sukienki, rozmiar, wzrost, miasto i cenę. Myślę, że jest to dobry pomysł
zarówno dla przyszłych mężatek, jak i dla tych już zaobrączkowanych pań, które
chciałyby odsprzedać swoją suknię.

A gdyby jeszcze wątek został przyszpilony, to w ogóle bomba!smile

Co o tym sądzicie, drogie panie?smile
Obserwuj wątek
    • kassiekk Re: propozycja wątku o sprzedaży/kupnie sukien śl 11.01.07, 00:21
      jestem zdecydowanie ZA!!!
      wlasnie jestem na etapie wypozyczania lub moze nawet kupna sukni od ktorejs z
      dziewczyn ktora chcialaby sprzedac...
      Bielsko Biala , bielszcanki zglaszac sie!!!
    • romar72 Re: propozycja wątku o sprzedaży/kupnie sukien śl 11.01.07, 00:42
      Ogłoszenia zamieszczamy na Dwukropek.pl.
    • kasia-k Re: propozycja wątku o sprzedaży/kupnie sukien śl 11.01.07, 09:34
      od zamieszczania ogłoszeń jest już dwukropek, sukni możesz również poszukać na
      allegro i innych serwisach sprzedażowych.
      • zara.m Re: propozycja wątku o sprzedaży/kupnie sukien śl 11.01.07, 10:17
        Nie zgadzam się, że tylko na Dwukropku trzeba umieszczać suknie. Przecież
        właśnie to forum ma być poświęcone całkowicie sprawom związanym ze ślubem.
        Pojawiają się tu różne wątki - dlaczego i nie takie, gdzie ktoś mógłby znaleźć
        informację o tym, czy jego wymarzona suknia jest może dostępna "na rynku
        wtórnym"? Jeśli tylko są osoby, które chciałby takie wątki czytać, dlaczego
        chcecie im zabronić?
        Ja już mam do sprzedania swoją suknę (Warszawa), ale kiedy jej szukałam,
        brakowało mi takich wątków.
        • mama-alexa Re: propozycja wątku o sprzedaży/kupnie sukien śl 11.01.07, 10:29
          Ja tez jestem za tym aby na tym forum był taki watek napewno bedzie doceniany
          przez szkajace i sprzedajace suknie
        • kasia-k Re: propozycja wątku o sprzedaży/kupnie sukien śl 11.01.07, 12:28
          bo forum jest do wymiany informacji a nie bazarem

wątki sprzedażowe potrafią "zalać" fora dyskusyjne
          pojawiają się kryptoreklamy
          każdy próbuje wcisnąć coś swojego, jeden wątek na suknię, drugi na welo, inny
          na stroik do włosów, inny na diadem itp. Z forum dyskusyjnego robi się słup
          ogłoszeniowy.

jest tyle mediów, bezpłatnych i płatnych, w których można zamieszczać
          ogłoszenia że można wybierać i przebierać.

Ja jestem na Nie i jeżeli oficjalnie nic się nie zmieni to uparcie będę klikać
          w takich wątkach na czerwony kosz
          • gioseppe Re: propozycja wątku o sprzedaży/kupnie sukien śl 11.01.07, 13:14
            dlatego też najlepszym pomysłem jest zrobić coś typu PRZYSZPILONY wątek
            taki wątek jest zawsze na górze strony

w takim watku każdy, jako odpowiedź, wpisuje swoje ogłoszenie

aby zachować porządek można zrobić to w ten sposób:

OGŁOSZENIA (przyszpilony)
            1 odpowiedz: SUKNIE
            (podwątki: PRONOVIAS - ma ktoś suknię pronovias do sprzedania?
            a proszę bardzo, odpowiada w tym miejscu, na TEN KONKRETNY podwątek i jest
            zachowany porządek
            CYMBELINE
            ......... )
            2 odpowiedz: welony

3 odpowiedz: buty
            (tu proponuję podwątki rozmiarami:
            37
            38
            39 etc)
            4 etc etc

jesli pojawia sie ogłoszenie w innej wersji (np jako nowy wątek czyli ktoś łamie
            netykietę) to wtedy zostaje skasowany

moim zdaniem lepszego wyjścia nie ma a również jstem za tym, żeby zezwolić tutaj
            na ogłaszanie się ponieważ zagląda tu największa ilość zainteresowanych..
            • gioseppe Re: propozycja wątku o sprzedaży/kupnie sukien śl 11.01.07, 13:16
              trochę mi się to zlało... a tak ładnie próbowałam to wyrównać smile

mogę pokazać o co chodzi zakładając nowy temat ale zaraz mnie hieny zjedzą tongue_out
              • aggatella Wrocław, 175cm, rozmiar 38 12.01.07, 00:42
                To ja zacznę tu swoje poszukiwaniawink

Wymiary podane, model póki co niesprecyzowany.
                Oferty prosze przesyłac na maila gazetowego.

ps. pomysł wątku uważam za udany. poszukiwania na allegro czy dwukropku sa w
                moim przypadku strasznie pracochłonne. zanim wybiorę jakikolwiek model, muszę
                przebić się przez dziesiątki ogłoszeń, w których albo nie ma rozmiarów, albo
                wzrostu. tutaj byłaby "kawa na ławę": miasto, wzrost, rozmiar, model sukni.
                jestem jak najbardziej za!wink
                • librea Re: Kielce, rozmiar 36, wzrost 158-sprzedam 12.01.07, 08:34
                  dołączam się, wątek mi się podoba
                  • ana_11 Re: Kielce, rozmiar 36, wzrost 158-sprzedam 12.01.07, 12:41
                    jestem za!
                • gioseppe Re: Wrocław, 175cm, rozmiar 38 12.01.07, 08:57
                  amoze lepiej tu
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=55378150&a=55378150 i w ten
                  sposob sie oglaszac?
                  ewentualnie mozna jeszcze zrobic watek oddzielny na kupie i oddzielny na sprzedam
                  • pusiaczkowa1 do gioseppe 12.01.07, 09:02
                    a miejsce na suknie z nie znanych salonów będzie???nie wszystkie mamy markowe
                    suknie
                    • gioseppe Re: do gioseppe 12.01.07, 09:06
                      oczywiscie
                      mozna dopisywac w INNE smile
                      • pusiaczkowa1 Re: do gioseppe 12.01.07, 09:08
                        widzę inne - fajnie
    • gioseppe acha, żeby tamten wątek miał sens..... 12.01.07, 09:09
      nie wpisujcie proszę "ale pięknie wyglądaaś, piękna sukienka etc... OK? smile

PS twitti wyglądałaś slicznie, hehe - jak zobaczyłam zdjęcia to od razu
      pomyślałam, że trzeba uprzedzić inne oosby - żeby się zamieszanie w tamtym wątku
      nie utworzyło wink
    • gioseppe do panna turkus 12.01.07, 09:11
      hi,
      orientujesz się może jak "hieny" w "wnętrza mieszkań" prziszpiliły wątek?
      kompletnie nie wiem jak się to robi więc jeśli wiesz co i jak daj znać ok?

a jeśli ktośinny wie to też proszę o info wink
    • mimi78 od reklam jest serwisz dwukropek.pl 12.01.07, 12:54
      i tam przenoszą wszystkie takie wątki.
      • myszoritka Re: od reklam jest serwisz dwukropek.pl 12.01.07, 13:08
        Ten wątek jest ściśle powiązany z tematyką tego forum i nie sądzę, aby został
        skasowany. Zwróćcie uwagę, że został dość ciepło przyjęty przez osoby, które
        pragną kupić/ sprzedać suknię. Z założenia miał być to jeden wątek, a w nim same
        ogłoszenia, więc nie ma mowy o tym, by forum zostało zaśmiecone spamem. Jak ktoś
        nie chce - czytać tego jednego wątku ogłoszeniowego nie musiwink

Tak, jak wspomniałam wcześniej, podajcie w ogłoszeniu model sukni, rozmiar,
        wzrost, miasto i jakies dane kontaktowe.

Powodzenia w sprzedaży i kupniewink

• mimi78 Re: od reklam jest serwisz dwukropek.pl 12.01.07, 13:36
          Fajnie, tylko że takie wątki powodują że zaraz pojawi się 50 innych i w ten
          sposób forum zamienia się w spamowanie a nie dyskusję....
          Ogłoszenia nie są dyskusją przecież.

Jest przecież serwis do ogłoszeń i po to pewnie został stworzony...

forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
          • gioseppe wklejajcie ogłoszenia do KUpiĘ SpRzeDAM ogłoszenia 12.01.07, 13:41
            jeśli użytkownicy zastosują sie do wątku
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=55378150&a=55378150 i będą
            poprawnie wklejać swoje ogłoszenia, nie widzę problemu

> Fajnie, tylko że takie wątki powodują że zaraz pojawi się 50 innych i w ten
            > sposób forum zamienia się w spamowanie a nie dyskusję....

a tak bardzo przeszkadza ci spamowanie w JEDNYM WĄTKU???
            bo mi nie.
            jeśli pojawią się w odpowiednim do tego wątku to niech sobie tam będą

a jeśli ogłoszenia pojawią się jako oddzielny wątek to sama będę klikać na kosz
            i wszystkich do tego gorąco zachęcam smile
            • mimi78 Re: wklejajcie ogłoszenia do KUpiĘ SpRzeDAM ogłos 12.01.07, 13:44
              dla wszystkich reguła, dla ciebie wyjątek - spokosmile)
              • gioseppe Re: wklejajcie ogłoszenia do KUpiĘ SpRzeDAM ogłos 12.01.07, 13:49
                mimi78 napisała:

> dla wszystkich reguła, dla ciebie wyjątek - spokosmile)

chodzi Ci o to, że ja ten wątek założyłam?

według mnie to jedyna metoda na uniknięcie spamów i zrobienia z tego forum
                miejsca gdzie co drugi post to sprzedam/kupię.

nie zrobiłam tego tylko dla siebie

mam już suknię, niczego nie zamierzam kupić ale czytając wypowiedzi innych
                uważam, że taki wątek się przyda

na razie jesteś jedną z nielicznych pewnie, którym ten pomysł się nie podoba

nie zrzędź smile

a jak Ci tak bardzo mój post przeszkadza - proszę bardzo, klikaj na kosz aż CI
                palce spuchną smile
                • kasia-k Re: wklejajcie ogłoszenia do KUpiĘ SpRzeDAM ogłos 12.01.07, 13:50
                  jasne porządek

nie ma szans
                  sama zobacz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=55378150&a=55395402
                  • gioseppe Re: wklejajcie ogłoszenia do KUpiĘ SpRzeDAM ogłos 12.01.07, 13:55
                    to chyba lepsze niż co drugi wątek=spam

problem w tym, ze ludzie nie czytają całego wątku zanim wkleją swoje ogłoszenie.

najlepiej byłoby gdyby każdy wpisywał ogłoszenie npo swojej sukni jako ODPOWIEDŹ
                    do konkretnej firmy, tyle że nie każdemu się to jeszcze udaje wink

trzeba czasu, żeby się do tego zastosowali -ale przynajmniej będą sobie śmiecić
                    w JEDNYM wątku.

ten kto zainteresowany kupnem na pewno się tam odnajdzie a ten kto nie ma ochoty
                    niczego kupić niech tam nie zagląda - proste!
                    • mimi78 Re: wklejajcie ogłoszenia do KUpiĘ SpRzeDAM ogłos 12.01.07, 13:59
                      Wiem że masz dobre intencje ale to walka z wiatrakami.
                      Większość osób nawet nie wejdzie tu, tylko wkleji kolejny post o sukience i
                      tyle.
                      • gioseppe Re: wklejajcie ogłoszenia do KUpiĘ SpRzeDAM ogłos 12.01.07, 14:02
                        mimi78 napisała:

> Wiem że masz dobre intencje ale to walka z wiatrakami.

warto spróbować

> Większość osób nawet nie wejdzie tu, tylko wkleji kolejny post o sukience i
                        > tyle.
                        >

jeśli wątek byłby jako przyszpilony=zawsze na górze pomysł by się sprawdził bo
                        wątek nie zniknie. niestety nie mogę się "dobić" do dafni a tylko założyciel
                        forum lub moderator może coś takiego zrobić. może odezwie się na priv.
                        • mimi78 Re: wklejajcie ogłoszenia do KUpiĘ SpRzeDAM ogłos 12.01.07, 14:09
                          Co do przyszpilenia wątków...
                          Większość przyszpilonych wątków i tak umiera bardzo szybko - takie
                          przeciwieństwo trochę moim zdaniem, niby ma być widoczny ale po jakimś czasie i
                          tak każdy go olewa....
                          • pusiaczkowa1 usunieto watek o sprzedazy i kupnie, szkoda... 12.01.07, 14:25
                            ja go nie mogę odnaleźć
                            • kasia-k Re: usunieto watek o sprzedazy i kupnie, szkoda.. 12.01.07, 14:31
                              bo wątek został już skasowany
                            • gioseppe nic dziwnego 12.01.07, 14:31
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=55378150&a=55379207
                              • monitchka1 Re: nic dziwnego 12.01.07, 15:25
                                Mam ślub 11 sierpnia, po tym czasie suknia Pronovias model Ladera będzie do
                                sprzedania. Rozmiar 38 lub troszkę mniejszy, wzrost - 171cm + obcasy
                                (niewysokie), kupiłam ją za 4690zł, cena sprzedaży będzie niższa, do
                                uzgodnienia.
                                Zainteresowane proszę o kontakt na maila
                                monika.bialik@gmail.com
                                • monitchka1 Re: oferta 12.01.07, 15:27
                                  monitchka1 napisała:

> Mam ślub 11 sierpnia, po tym czasie suknia Pronovias model Ladera będzie do
                                  > sprzedania. Rozmiar 38 lub troszkę mniejszy, wzrost - 171cm + obcasy
                                  > (niewysokie), kupiłam ją za 4690zł, cena sprzedaży będzie niższa, do
                                  > uzgodnienia.
                                  > Zainteresowane proszę o kontakt na maila
                                  > monika.bialik@gmail.com
                          • gioseppe Re: wklejajcie ogłoszenia do KUpiĘ SpRzeDAM ogłos 12.01.07, 15:51
                            to rzeczywiście często spotykane zjawisko

ale przy takiej częstotliwości i zainteresowaniu z jakim wiąże się ślub może by
                            się udało

niestety nie ma co gdybać bo ktoś już zadecydował smile
                            pozdrawiam
    • gojka23 Sprzxedam suknię ślubną 170 cm+7 cm buty-roz.38/40 17.01.07, 09:14
      Hej mieszkam w Chełmie...jeśli ktoś chcialby zobaczyć suknię na żywo...lub
      sprawdzić czy pasuje dajcie znać na gojka23@gazeta.pl. Suknia składa się z
      gorsetu-ecru z ciemno brązowymi dodatkami...dół jest z 2 różnych
      materiałów...podpinany. Gorset z szelkami na szyję...można odczepić...w sumie
      ludzie mówili że jest oryginalna-na maila prześlę fotki dla chętnych-co do ceny
      się dogadamy! Halka do tego i welon wink GRATIS...Podwiązka też wink na
      szczęście wink.

Pozdrawiam

Gośka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka