zaczarowana13 18.01.07, 17:08 Czy do tego bukietu pasowaly by zamiast bialych pomaranczowe calie?? www.przewodnikmp.pl/forum/foto/upload_files/388622191_158.jpg Pewnie to kwestia gustu ale prosze o odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 18:02 moim zdaniem do duży kontrast białe + pomarańczowe kwiaty, a jakiego koloru masz sukienk; i jakim typem urody jesteś? i czy ślub masz wokolicy maja?bo konwalie występuja sezonowo Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 18:05 do białych kwiatów pasuje tonacja wiosenna- różowe, fioletowe niebieskie, soczysta zielen, do waniliowego- kolory jesieni- żółte, pomarańczowe, brązy, bordo; chyba ze masz urode o bardzo zdecydowanych rysach twarzy, ciemne włosy, charakter tez 'konkretny' to wtedy kontrasty moga do ciebie pasowac; a garnitur młodego? jaki jest kolor?czy sa jakieś dodatki w innym kolorze/odcieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 18:24 Sukienka cymbeline,kolor niby ecru,dla mnie bardzo jasna kawa z mlekiem.Jestem blondynka o niebieskich oczach,jasna cera.Mlody bedzie mial czarny garnitur i kamizelke z musznikiem w kolorze sukni.Bardzo podobaja mi sie pomaranczowe kalie,mysle nad prostym bukietem.Poprostu kilka kwiatow w dloni.Ten bukiecik zrobil na mnie jednak wielkie wrazenie.SLub 9 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 18:37 w czerwcu niestety nie będzie już konwalii, zwłaszcza jak będzie ciepła wiosna; pomarańczowe beda pasować a można ewentualnie dodać drobne kwiatki o nazwie chamelaucium w kolorze waniliowym- będzie bardziej pasowało do twojej urody i będzie nawiazywało do koloru sukni; lub zrobic z samych calli i dodatki waniliowe,; postaram znależć ci tego kwiatka i ew. wzór wiazanki jaka mam na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 18:42 www.flowers.org.uk/images/flowers/waxflower.jpg - ty jest ten kwiatek Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 18:48 polecam taki , sama miałam, pomaranczowe callie: img245.imageshack.us/my.php?image=obraz006lf8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 18:54 bukiet sliczny,szczerze to o taki mi chodzi.Widzialam jednak tu na forum zdjecia nieco ciemniejszych kaliiGratuluje gustu! Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 18:49 wiesz co albo jak masz chwilke to zajrzyj sobie na tę stronkę - tu jest mnóstwo przykładów www.slub.mojeforum.net/viewtopic.php?t=652; jakbyś miała jakieś pytania to prosze bardzo, z kwiatkami mam na codzień do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 18:53 Bardzo dziekuje za pomocNa stronke juz zagladam Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Bukiet-pytanie 18.01.07, 19:10 jakie kwiaty moglabys polecic do b. skromnej eleganckiej sukni.W kolorze ekru,ja tak jak pisalam jasne blond wlosy,jasna cera. Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 16:21 hmmm to wszystko zależy od kroju sukienki, troche od twojego uczesania i makijazu, kwiaty dobiera sie na samym końcu; wazne tez jest jakie ty kwiaty lubisz; czy lubisz bardzie kwiaty klasyczne czy 'polne'. Ale skoro suknia jest elegancka to na pewno nie proponuje chtyzantem czyli 'margerytek' i raczej klasyczne kwiaty ale nie za duze; mogą być , róże ,tulipany, zantedeschie (calle). Wiązanka może byc prosta ale fantzyjnie i elegancko wykończona. I tak naprawde czesto kilka typów pasuje do danego fasonu sukienki i urody panny młodej Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 16:34 Fleurka1 a jaki bukiet pasuje wg Ciebie do sukienki papilio Taisia 622 (www.beautysuknieslubne.pl/kolekcja-papilio-page4.html ostatnia; po prawej w dolnym rzędzie) bo mam z tym problem. Chciałabym kalie... jeden rodzaj kwiatów, bez dodatków, mały, skromny bukiet. Białe jednak odpadają (ze względu na kolor sukienki) więc... jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 16:42 bardzo dobry wybór z tymi callami, najfajniejsze byłyby rude i wykończone bezowo- brązowa wstazką, i ułozyłabym je w sposób stopniowany i zeby były dość długie; a bedziesz miała jakąś bizuterie?bo ja bym dała tez gdzieniegdzie bazowe kryształki lub koraliki - jakiś taki drobny element podkreślajacy elegancje tej sukni a który by spowodował żeby ten bukiet nie był taki zwykły Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 16:46 mamy taki sam gust Rowniez chce rude,tyle ze jeszcze nie wiem jak je ulozyc.A tym zajme sie pewnie sama...bo nie zaplace 200zl za ulozenie 5 kwiatkow do kupy i zwiazanie wstazka ale to tylko moje zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:01 200 zł to rzeczywiscie byłoby sporo,mozna zrobić taniej; ale pamietaj ze nawet jak na giełdzie kupisz kwiatki to musisz kupic cała paczke i cała rolke wstażki Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:05 ja pewnie zapłacę ale jeszcze nie wiem ile. Pracuję dość intensywnie i nie mam głowy do chodzenia i kupowania i jeżdżenia za kawiatami. Tylko umówić sie na konkretny termin, odebrać i żeby były takie jakie miąły być. Własnie powoli się zastanawiam gdzie w warszawie najlepiej zamówić kwiaty Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:22 tak sie sklada ze kwiaty mi sie przydadza jak kupie ich wiecej W kosciele oraz na sali rowniez chce miec kalie Sama uloze sobie bukiet,butonierka to zadna trudnosc A w kieszeni zostanie 150 zl za robocizne Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:01 Dziękuję za pomoc własnie myślałam o rudych Muszę pójść z szalem od sukni żeby dobrać kolor kwiatów. Opis Twojego bukietu bardzo mi odpowiada. Nie jestem tylko przekonana do tego czy powinny być dośc długie (ja sama nie jestem wysoka 164cm). Fleurka1 czy może zajmujesz się na codzień układaniem kwiatów? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 16:44 ja rowniez zastanawiam sie nad kaliami.Wydaje mi sie ze zlote by do twojej sukienki super pasowaly,tylko ten kolor biore u siebie pod uwage Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 16:44 a propos piękna suknia, bardzo elegancka i nieprzekombinowana,wow Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 16:56 dziękuję Zakochałam się w niej jak zobaczyłam w pierwszym salonie do którego w ogóle weszłam. Jest dokładnie taka jaka miała być. W dodatku okazało się, że naprawdę dobrze w niej wyglądam. Zmierzyłam jeszcze kilka w tym salonie za namową sprzedającej tam pani, ale wszystko to nie było to. Zostałam przy tej i już mam ją w domu Nie wiem jeszcze jaka biżuteria. Lubię rzeczy bardzo proste, a zarazem eleganckie. Coś pewnie na szyję i może do tego bransoletka. Proste, skromne i eleganckie Nie wiem jeszcze co, bo na razie się nad tym nie zastanawiałam i nie szukałam. Tylko jakoś taki prosty bukiet z kali mi przyszedł do głowy. Są prześliczne same w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:00 mysle,ze taki jak ja miałam, pasowałby idelanie popatrz na link wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 bukiet i dekoracja na samochod 19.01.07, 17:06 img342.imageshack.us/my.php?image=obraz006tv2.jpg za wszystko zapłaciłam 475 zl Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka Re: bukiet i dekoracja na samochod 19.01.07, 17:07 bukiet naprawde śliczny. Bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:09 tylko ja bym ułozyła kwiaty troche bardziej łukowato, zeby nie były takie sztywne i nie wiem aleyka czy jesteś wysoka czy niska bo wtedy tez długość trzeba dostosowac Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:11 no własnie jak już pisałam jestem raczej niska (164cm). I dlatego nie bardzo jestem przekonana do długich kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:15 o! to powiem szczerze, że na tym zdjęciu wyglądasz na dużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:18 tak ulozone kwiaty mozna miec smiało nawet przy niskim wzroscie wystarczy zeby były dopasowane do wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:11 z tymi łukowato ułozonymi jest problem,ze moga sie złamac znajoma miała. i podczas rzucania bukietem było po kwiatku Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:17 zobacz, ja miałam z pomarańczowych kantadeskii: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00db26591b5acdad.html Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:24 golinda Bardzo ładny bukiet- chciałam cos w tym stylu. Ile zapłaciłaś, z jakiego jesteś miasta (bo ceny w różnych miastachnie są równe) i w jakim miesiącu brałaś ślub??? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 17:37 ślub brałam w sierpniu, bukiet robiły mi panie w zielonej górze kosztował chyba 450zł (kantadeski są drogimi kwiatami, ale bardzo mi się podobają) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 do fluerka1 19.01.07, 17:45 Na odzien zajmujesz sie kwiatami...mam wiec takie pytanie,ile kosztuje szt/caly pakiet kalii?Tak szacunkowo.Bede b. wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: do fluerka1 19.01.07, 17:47 jedna sztuka w kwiaciarni od 7 do 12 zl Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: do fluerka1 19.01.07, 17:51 wlasnie,to cena z kwiaciarni.Chodzi mi o cene hurtowa,na gieldzie...Ale dziekuje,mysalam ze bedzie gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
fleurka1 Re: do fluerka1 19.01.07, 17:59 ceny rzeczywiscie zależą od pory roku, ale np. storczyki są tańsze zima raczej; a jeśli chodzi o zantedeschie to cena jest głównie uzależniona od długosci (zreszta jak ze wszystkimi kwiatami)i te kolorowe są drożdze niż białe, jeśli kupisz je na giełdzie to sa pakowane po 10 szti ich cena giełdowaszacuje sie od 3 do 12 zł, w kwiaciarni odpowiednio więcej Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: ups...Fleurka:) 19.01.07, 17:53 Cena kwiatów zawsze zależy od pory roku. Najtańsze kwiaty są latem, a najdroższe zimą (aaa- i jeszcze wszystko zależy od miasta). U mnie ceny tych kwiatów wahają się od pięciu do kilkunastu złotych za sztykę. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: ups...Fleurka:) 19.01.07, 17:56 hmmm...slub mamy 9 czerwca,ceny juz powinny byc nizsze prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: ups...Fleurka:) 19.01.07, 17:58 a ile tych kwiatów potrzebujesz?? az tak duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: ups...Fleurka:) 19.01.07, 18:07 W rece tak z 5-9,swiadkowa-z 3.Butonierki...na kosciol okolo 50szt bo chce wymieszac z jakimis innymi kwiatami(cala dekoracja w kaliach kosztowac bedzie majatek),sala z 30...Nie liczylam jeszcze...Mam nadzieje ze umowie sie z para ktora ma slub przed nami,wiec dekoracja kosciola pojdzie na pol... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: ups...Fleurka:) 19.01.07, 18:38 ja miałam kalie w bukiecie, włosach, tak samo swiadkowa, no i dekoracja samochodu była z tych kwiatów kosciól i sala to rozyczki, do tego lilie i gladiole(akcentem pomaranczowym były rozyczki) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: ups...Fleurka:) 19.01.07, 18:44 jeszcze nie wiem co mysli ta druga panna mloda ale powinnysmy dojsc do porozumienia...moze za rozyczki sie zgodzi-oczywiscie pomaranczowe...Licze ze to dobra kobieta jest Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 dobry link-dekoracja 19.01.07, 18:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=55666165&a=55685975 Odpowiedz Link Zgłoś
gosiksz1 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 18:48 img171.imageshack.us/my.php?image=dscf0981sf7.jpg img217.imageshack.us/my.php?image=dscf0950oe6.jpg img480.imageshack.us/my.php?image=dscf0947ne3.jpg img440.imageshack.us/my.php?image=dscf0934to3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Bukiet-pytanie 19.01.07, 18:55 twoja dekoracja byla gustowna...naprawde slicznie... Nas tez to wiele nie wyjdzie bo siostra zakonna ozdabia kosciol za 100 zl...mamy jej przywiezc kwiaty i wszystkie potrzebne materialy...efekty sa naprawde oszalamiajace!Chcialabym by mi jeszcze zrobila pare bukietow na sale... Odpowiedz Link Zgłoś