Dodaj do ulubionych

ślub w grudniu

22.01.07, 18:10
Witajcie!
Biorę ślub w grudniu...to troszkę daleko ale problem w tym, że od czerwca do
grudnia nie będzie mnie w Polsce. Czy te wszystkie formalnosci można załatwić
jakoś wczesniej?

A drugie pytanie, macie jakieś propozycje na suknię ślubną w zimie?
Obserwuj wątek
    • aska90 Re: ślub w grudniu 22.01.07, 19:00

> A drugie pytanie, macie jakieś propozycje na suknię ślubną w zimie?
      Suknia jak suknia, ale koniecznie kup walonki. Wiadomo, ze w Polsce w grudniu
      minus 40 bywa. Patrz obecna zima.
    • aska90 Re: ślub w grudniu 22.01.07, 19:03
      A na poważnie.
      Owszem, możesz załatwić formalności wcześniej, ale nie wcześniej niż 6 miesięcy
      przed slubem. Tyle jest ważne np. oświdczenie, ktore podpisujesz w USC.

> A drugie pytanie, macie jakieś propozycje na suknię ślubną w zimie?
      Poszukaj w wyszukiwarce zimowych narzeczonych, żadna nie zamarzła i wszystkie
      miały zwykłe, nie zimowe, suknie. Najwyżej bolerko, płaszcyk, futerko itp. A i
      to nie zawsze.
    • hatige Re: ślub w grudniu 22.01.07, 22:24
      Bralam slub w grudniu, suknie mialam z tych niezimowych i w ogole nie bylo mi
      zimno! dla formalnosci mialam narzucone futerkowe bolerko na ramiona. Co do
      formalnosci, to zalatwialam rowniez wszystko z zagranicy - najczesciej przez
      internet (mama na miejscu wszystko dogrywala). Dwa razy przed slubem
      przylecialam do Polski na przymiarke sukni oraz by zlozyc dokumenty w kosciele -
      w sierpniu (protokol spisalismy w tutejszej Misji Polskiej).

Czemu (komu?) ma sluzyc Twoj wykres, jesli mozna wiedziec, bo wydaje mi sie to
      baaaaaaaaaaaaaardzo dziwne...
      • ae_iwona_83 Re: ślub w grudniu 22.01.07, 23:59
        Wykres do NPR-u wink
        • hatige Re: ślub w grudniu 23.01.07, 09:19
          to wiem, nietrudno sie domyslic. Raczej mialam na mysli to afiszowanie sie...
    • maurycja7 Re: ślub w grudniu 22.01.07, 22:44
      Problem możesz mieć z USC - bo zaświadczenie jest ważne tylko 3 miesiące, więc
      jak ślub w grudniu, to najwcześniej możesz załatwić we wrześniu. W moim
      przypadku również ksiądz nie chciał z nami spisywać wcześniej protokołu niż 3
      mies przed ślubem (może w Twojej parafii pozwoli). Nie wiem na ile wcześniej
      przed ślubem będziesz w Polsce - jak 2-3 tyg, to na pewno się z tym wszystkim
      wyrobisz. Przed wyjazdem tylko radziłabym odbyć spotkania w poradni i katechezy
      przedmałżeńskie. Co do sukni - generalnie wybierz taką, jaka Ci się podoba i
      zarzuć tylko jakiś szal albo ciepłe bolerko (ja tak robię - ślub w marcu).
      Pozdrawiam

mój suwaczek
      • izabela.16 Re: ślub w grudniu 23.01.07, 06:44
        ja mialam w styczniu ale bylam wtejdobrej sytuacji ze styczen byl cieply.ale
        mialam na sobie nie bolerko nie jakies inne badziewie a najzwyczajniejsza
        kurteczke ecrue taka elegancka krociutka i wszyscy mowili ze wyglada
        swietnie.suknie polecam taka jaka ci sie podoba a buty tez zwykle półbuty itp.
        no i poloecam modlitwe zeby grudzien byl cieply .pamietaj emocje grzeja.ja o
        6wieczorem w stuyczniu latalam w gorsecie i spodnicy na sesji zdjeciowej
        .powodzenia i pamietaj "morsiaku" my sie zimy nie boimysmile_
        • karolcia0807 Re: ślub w grudniu 23.01.07, 09:34
          Ja mam rowniez slub w grudniu i tez mieszkam zagranica. Termin zaklepalismy w
          te swieta. Teraz chodzimy na nauki do polskiego ksiedza. A reszte przez
          internet i rodzice pomoga. Mysle,ze problemow nie bedzie.
          Po prostu pewne rzeczy trzeba zalatwic wczesniej.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka