fragles78 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 09:57 Miałam taki zamiar-nie znosze swoich zdjęć!!Ale mąż mi nie odpuścił-prosił i prosił....ale do dziś nie rozumiem, jaki jest sens fotografować się w plenerach, pod krzaczkami i kwiatkami...Rozumiem-zdjęcia reportażowe, ale inne zdjęcia to bez sensu jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mooonika80 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 09:57 Zdjęcia to jedyna pamiatka ze ślubu i nie wyobrzam sobie abym miała z niej rezygnowac.Poza tym,chociaz raz w zyciu chce miec profesjonalna sesję,gdzie będę czuła sie wyjatkowo,gdzie fotograf,wizażystka i stylistka będą pracować na to aby efekt byłe super.Czy będę miała jeszcze taka okazje w zyciu? Nie sądze.Wole zrezygnować z filmu ale z sesji slubnej nigdy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neli27 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 10:04 My z narzeczonym zastanawiamy się nad kupnem aparatu w miarę profesjonalnego, którym zdjęcia na Ślubie robiłby nam świadek. Taki aparat zostałby z nami Poza tym uwielbiam zdjęcia robione z zaskoczenia, niepozowane...chociaż z drugiej strony waham się czy nie będę później żałowała wystylizowanych zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
mooonika80 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 10:07 bedziesz żałowała. Wiesz,do slubu tez mozesz pójsc w zwykłej koktailowej sukience ale marzysz,zeby wygladac szczególnie i kupujesz piekna slubna suknie.Ze zdjeciami jest tak samo.Moze ci zrobic wujek lub świadek ale co to będa za zdjecia? A taka super-sesja ze sztabem ludzi dookoła to pamiatka i niezapomniane przezycie na lata Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 10:10 Nam zdjecia bedzie robil znajomy, fotograf amator Chcemy miec zdjecia tylko z kosciola,plener jest dla nas zbedny,filmu równiez nie bedziemy miec,jedynie uwieczniona (również przez znajomego) bedzie nasza przysiega. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 11:40 Nie łudź się,że amator zrobi Wam dobre zdjęcia nawet najlepszym aparatem. Znam dwie pary, które tak postąpiły, a potem nie ma co oglądać. Żaden amator nigdy nie zrobi tak dobrych zdjęć jak zawodowiec - nie dobierze tak światła czy nie znajdzie odpowiedniego miejsca do dobrego ujęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 16:20 Zdjęcia naszego znajomego fotografa amatora, bardzo nam sie podobaja i nie czujemy potrzeby aby wynajmowac profesjonalisty. Ale kazy robi jak uwaza Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona12 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 17:11 dla mnie wesele bez profesjonalnych zdjec nie istnieje!!! moge z reszty zrezygnowac...drogiej sukienki,samochodu czy filmu ale sesji nie!!! ale nie mowie o sesji wypozowanej w parku przy 3 drzewkach cz studio... choc taka tez dla ciekawosci robimy ale mi chodzi o sesji w naturze...gdzie bedziemy soba...bedziemy biegac,skakac smiac sie...calowac....a fotograf ma uchwycic piekne momenty.... ale ja kocham zdjecia!!!! moja przyjaciolka tez prosila swiadkow i rodzine by robili zdj i jest rozczarowana bo z kosiola nie ma zadnego porzadnego zdj-wszystkie od tylu,bo nikt sie nie odwazyl isc "z tylu za ksiedza" a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> przygotowania do slubu Odpowiedz Link Zgłoś
malda_80 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 10:13 a my nie będziemy miec sesji. Zdjęcia będą robic nam znajomi, którzy amatorsko pasjonują się fotografią. A w plenerze mój przyszły mąż chce miec zdjęcie na boisku, na którym spędził połowę swojego życia. Nie mam nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
rakasa Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 10:22 My rezygnujemy ze zdjęc studyjnych - są zbyt pozowane. Również plener z fotografem wydaje nam się zbędny. Planujemy skorzystać z jego usług tylko podczas Mszy Św i zrobić kilka zdjęc jeszcze przy Kościele. Reszta zdjęc będzie autorstwa gości. Zastanawiamy się teraz nad kamerą, ale może jej nie wykluczymy, a jedynie ograniczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
jonasza Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 10:26 My rezygnujemy. Zdjęcia będą robili znajomi i rodzina. W kościele będzie chyba również znajomy fotograf. Stylizacja ślubna przypomina nam raczej klimaty wieczorowe i nie podoba nam się połączenie eleganckiej sukni, szpilek, ciemnego garnituru itp. z jeziorkami, drzewkami, trawką i słoneczkiem - coś tu nie pasuje. Poza tym nie mamy takich marzeń jak niektórzy - żeby mieć choć raz profesjonalną sesję zdjęciową, czuć się księżniczką itp. Chcieliśmy zrobić przed ślubem tylko portret ślubny w studio, ale żaden fotograf nie wydaje się być zainteresowany taką skromną usługą - nie to nie Odpowiedz Link Zgłoś
neli27 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 10:29 jonasza napisała: > Chcieliśmy zrobić przed ślubem tylko portret ślubny w studio, ale żaden > fotograf nie wydaje się być zainteresowany taką skromną usługą - nie to nie )) Odpowiedz Link Zgłoś
jonasza Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 10:41 Na początku mnie to wkurzało - pakiety ślubne z obowiązkowym plenerem. Ale cóż, takich marketingowych zabiegów w branży ślubnej jest całe mnóstwo. A bez portretu przeżyjemy! Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 12:16 Myśmy zrezygnowali. Z czego osobiście bardzo się ucieszyłam, bo jestem niefotogeniczna i na zdjęciach wychodzę okropnie. Mamy za to świetny, profesjonalny film. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 30.01.07, 12:23 my rezygnujemy, bo siostra i jej chlopak sa plastykami, robia fajne zdjecia, retusze jesli tzreba bedzie tez zrobia, ale ogolnie rezygnujemy dlatego ze naturalne zdjecia nam sie bardziej podobaja i w bialymstoku prawie wszystkie pary robia jednakowe, tandetne dla nas zdjecia przy kolorowych fontannach, siostra mi tego nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
gramolem my tez rezygnujemy 30.01.07, 18:03 nie bedzie kamerzysty, a fotograf bedzie na slubie i na weselu do oczepin wlacznie i wiecej nie trzeba z pleneru rezygnujemy z kilku powodow: 1. Michał byl rok temu swiadkiem na slubie i zdjecia w plenerze byly dla niego tortura.. 2. nie mam parcia 3. nie potrafie na takie zdjecia wybrac odpowiedniej pory (przed slubem nie bo sie spoce, zmecze i bede sie zle czula na slubie, po slubie przed weselem nie bo nie chce zostawiac gosci zeby na nas czekali, po slubie kilka dni chyba mi sie nie bedzie chcialo, a jak mi sie zachce to zawsze mozna sie umowic Odpowiedz Link Zgłoś
lumidee23 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 00:42 my chyba ze studia po co nam sztuczne zdjecia jak bedzie ladna pgoda...a jak bedzie brzydka..zrobimy wtedy ostatecznie studio.. Odpowiedz Link Zgłoś
hatige Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 09:43 Zrezygnowalismy ze studia i nie zalujemy. Filma na kamerze mamy krecony przez mojego brata. Zdjecia w domu, kosciele, na sali do pierwszego tanca i plener robila nam fotografka, ktora polecala sie na tym forum (Aniu, dziekujemy!!). Reszte zdjec z zabawy mamy od gosci ))) Ogolnie jestesmy bardzo zadowoleni )))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkowa_panienka Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 10:56 nie wyobrażam sobie, żeby zlecić świadkowi czy komuś innemu z rodziny tak ważne zadanie. jest to nie tylko niegrzeczne (bo dana osoba ma dołożony dośc poważny obowiązek, przez co może bawić się niezbyt dobrze, a jeśli będzie się dobrze bawić, to obowiązek może być wykonany niezbyt starannie) ale również lekkomyślne. No, ale jak kto chce tak ma - to tylko moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
fotograf_darek Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 10:58 Mozna poprosic świadka czy wujka o zbudowanie domu bo sie interesują budownictwem ale czy postawią dom tak samo jak wykfalifikowani budowlańcy? Odpowiedz Link Zgłoś
neli27 Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 11:05 "Wykwalifikowany" to jest bardzo względne pojęcie Odpowiedz Link Zgłoś
jonasza Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 11:14 Przecież nikt nie twierdzi, że zdjęcia amatorskie będą tak samo dobre jak profesjonalne! Chodzi o to, że nie wszyscy mają ochotę na sztuczne, ustawiane zdjęcia i niedopasowaną scenerię. A my nie mamy również ochoty brać pakietu ślubnego u fotografa. Wystarczyłoby nam 10 profesjonalnych zdjęć, ale wy - profesjonaliści chcecie naciągać na więcej, wmawiając ludziom, że potrzebują 1000 zdjęć. Na zabiegi marketingu ślubnego nie wszyscy dają się nabrać Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkowa_panienka Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 11:18 jonasza napisała: > Przecież nikt nie twierdzi, że zdjęcia amatorskie będą tak samo dobre jak > profesjonalne! Chodzi o to, że nie wszyscy mają ochotę na sztuczne, ustawiane > zdjęcia i niedopasowaną scenerię. > A my nie mamy również ochoty brać pakietu ślubnego u fotografa. Wystarczyłoby > nam 10 profesjonalnych zdjęć, ale wy - profesjonaliści chcecie naciągać na > więcej, wmawiając ludziom, że potrzebują 1000 zdjęć. Na zabiegi marketingu > ślubnego nie wszyscy dają się nabrać A ja uważam, że to czy zdjęcia będą sztuczne czy naturalne zależy przede wszystkim od talentu i umiejętności fotografa, a nie od tego czy trudni się tym zawodowo czy amatorsko. W ogóle nie rozumiem, tej zależności tutaj przedstawionej, że jak profesjonalista to zdjęcia będą sztuczne i ustawiane, a jak amator to będą naturalne... na zdrowy rozum, to powinno być odwrotnie Natomiast co do tysięcy zdjęć - z tego co się zorientowałam, to czym lepszy fotograf tym mniej oferuje zdjęć w pakiecie. Ja szerokim łukiem omijałam oferty 1000 zdjęc za 500 zł czy podobne Odpowiedz Link Zgłoś
jonasza Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 11:28 Zawsze gdy zdjęcia robił mi profesjonalny fotograf, wygłądało to tak, że ustawiał mi głowę, ręce, mówił jak się uśmiechać. Jeśli znasz lepszych fotografów, którzy tak nie robią, to super! Każdy pisze o swoich doświadczeniach. Widać masz lepsze Dla nas nawet 100 zdjęć to za dużo, a profesjonaliści nie są zainteresowani zrobieniem mniejszej ilości, ale może masz po prostu lepszych fotografów, którzy to zrobią. Ja na takich nie trafiłam Odpowiedz Link Zgłoś
jonasza Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 11:21 Oczywiście takie zlecenie jest niegrzeczne. Ale poproszenie o zrobienie kilku zdjęć przyjaciela, który uwielbia robić zdjęcia, ma dobry sprzęt i jest to jego wielka pasja, to przecież jest wyrażenie dla niego uznania i jest mu bardzo miło. Ja też cieszę się, gdy znajomi zamiast brać usługi obcej osoby, proszą mnie o zrobienie czegoś czym się interesuję i co jest moja pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkowa_panienka Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 11:28 jonasza napisała: > Oczywiście takie zlecenie jest niegrzeczne. Ale poproszenie o zrobienie kilku > zdjęć przyjaciela, który uwielbia robić zdjęcia, ma dobry sprzęt i jest to jego > > wielka pasja, to przecież jest wyrażenie dla niego uznania i jest mu bardzo > miło. Ja też cieszę się, gdy znajomi zamiast brać usługi obcej osoby, proszą > mnie o zrobienie czegoś czym się interesuję i co jest moja pasją. To co innego. Miałam na myśli to co któraś wyżej napisała, że kupi aparat i każe świadkowi robić zdjęcia i tym sposobem będą mieć i świadka i fotografa i aparat i zdjęcia ) 4 w 1 Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 My też rezygnujemy :) 31.01.07, 12:22 A to głównie dlatego, że ślub planujemy w grudniu. Nie bardzo wyobrażam sobie sesje na dworze, a zdjęcia studyjne są dla mnie strasznie sztuczne. Chcemy być ze sobą na zawsze jak najszybciej, więc pierwszy możliwy i rozsądny termin to zima Odpowiedz Link Zgłoś
ewunieks Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 20:38 nie wyobrazam sobie nie miec zdjec ze slubu! Jak to mawia moj fotograf: wszystko przemija: goscie rozejda sie, bukiet uschnie, suknie sprzedamy ale zdjecia zostana i to one bede nam przypominaly te piekne chwile. Dlatego moim zdaniem wybor fotografa to jedna z najwazniejszych rzeczy przed slubem. Ewuniek Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 21:18 my nie zamierzamy mieć kamerzysty, ale profesjonalne zdjęcia gorąco chcemy, nic ich nie zastąpi, zdjęć amatorskich można sobie naklikać całe karty pamięci, ale nikt tak jak fotograf nie ujmie różnych spraw na raz, nie oszukujmy się- tylko on jest mistrzem w tej dziedzinie, a nie wujek czy ciocia Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 21:25 w moim przypadku to nie "zkecenie". znam swoja siostre. odetchnela z ulga ze nie bedzie musiala tanczyc a i cieszy sie ze doceniam jej talent. Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: Czy któraś z Was rezygnuje z fotografa/sesji? 31.01.07, 22:58 Kamerzysta odpada. To nie w naszym stylu. Kamerzysta, odkad siegam pamiecia, byl dla mnie sporym pierwiastkiem obciachu. Zdjecia pozowane u fotografa takze. Sztuczne pozy, obciachowe ujecia (choc sa tez zdjecia piekne, oryginalne, ciekawe, ze smakiem), zero prawdy. Myslismy o fotoreportarzu. Sprawa droga, ale warto zainwestowac. Taka pamiatka ze slubu bedzie dal nas najodpowiedniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś