Dodaj do ulubionych

"inna" suknia ślubna

30.01.07, 10:46
witam wszystkich!We wrześniu tego roku biorę ślub i mam ogromny dylemat w
sprawie wyboru sukienki. Nie podobają mi się prawie żadne ponieważ nie lubię
rzeczy które się nie wyróżniają. Wszystkie sukienki w salonach mają
praktycznie ten sam fason tzn. prosty gorset i jakaś reszta. Mnie interesuje
taka sukienka która już na sam widok sprawiałaby wrażenie innej niż reszta. I
mam pytanie, czy znacie może jakąś stronę z nietypowymi sukienkami? To nie
znaczy że nie lubię prostoty. Mogłaby być prosta i elegancka sukienka ale z
takim detalem który wyróżniałby ją z tłumu innych. Bardzo proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • bystra_26 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 11:17
      www.joseluisnovias.com

Niestety nie mają salonu w Polsce. Jak Cię stać, to poleć do Hiszpanii. Jak nie
      bardzo, to znajdź super krawcową i super materiał.

img413.imageshack.us/img413/4225/orientalnapc8.jpg
      Tą szyją w salonie ADELINE we Wrocławiu, nazywa się Sposabella. Szarfa i kolor
      warstwy spodniej do ustalenia. Ładnie wygląda na złotym spodzie.
      • patkag Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 11:22
        moim zdaniem suknie Papilio sa innesmile
      • patkag Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 11:34
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/52c2900163c1bb62.html
        salon Angel suknia z kolekcji Elizabeth Konin
      • kasiad50 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 12:06
        Cudna jest ta suknia, cudna po prostu smile
        • kasiad50 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 12:11
          Chodziło mi o suknię, do której link umieściła bystra smile
          • folavril moim zdaniem... 14.02.07, 21:09
            Jak to dobrze że nie wszystkie przyszłe Panny Młode skłaniają się ku
            standardowym bezom i sukienkom a la "monolit".
            Cieszę się, że nie każda suknia ślubna musi wyglądać jak... suknia ślubna(!);
            zdziwiona jestem faktem jak bardzo suknie modne obecnie, nie przystają do
            naszych współczesnych czasów (większość to realizacje schizofrenicznie chorych
            marzeń o baroku, zupełnie niepasujące do dziewczyn w nie ubranych, o entourage
            już nie wspomnę). To już sukienki naszych babć (lata 20-ste) były bardziej
            nowoczesne od teraźniejszych kołdrowatych koszmarków smile

mnie spodobała się ta:

juda-pietkiewicz.com/pic.php?kolekcja=suknie/&img=0003%20(2).jpg&full=1
            juda-pietkiewicz.com/pic.php?kolekcja=suknie/&img=0003%20(4).jpg&full=1
            juda-pietkiewicz.com/pic.php?kolekcja=suknie/&img=0003%20(1).jpg&full=1
      • medea11 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 12:06
        Bystra piekna mialas suknie i cudnie w niej wygladalas, czy mozesz jeszcze powiedziec gdzie kupowalas te sliczne kalie?
        • bystra_26 koronkowa 30.01.07, 12:53
          to nie ja - ślub dopiero 10.lutego; zdjęcie znalazłam na forum
          co do kalli - pewnie na giełdzie można dostać

• medea11 Re: koronkowa 30.01.07, 13:53
            dopiero 10 lutego?! to juz bardzo bliskosmile Moja kolezanka miala identyczna suknie i wygladala uroczo. Pytalam o kwiaty bo ostatnio mysle nad jakims bardzo prostym bukietem i nie wiem czy nie zbojkotuje kwiaciarni idac do slubu tylko z pojedyncza lilia smile
      • aneczka_ Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 12:12
        a można wiedzieć ile kosztowało uszycie? Prosze na e-mail: aneczka_@gazeta.pl
      • martusia67 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 19:13
        bystra_26 napisała:

> www.joseluisnovias.com
        >
        > Niestety nie mają salonu w Polsce. Jak Cię stać, to poleć do Hiszpanii. Jak
        nie

Piekna suknie, wielka szkoda,ze nie ma salonu w Polsc sad((

• stokropek Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 11:23
      moja kuzynka kupila piekna sukienke slubna jest prosta ale ma piekny detal
      ,ktory wyroznia ja od wszystkich,tu jest link do sukni
      cgi.ebay.co.uk/eDressit-WHITE-Ball-Gown-Evening-Bridesmaid-Dress-UK-8_W0QQitemZ230059884851QQihZ013QQcategoryZ86403QQtcZphotoQQcmdZViewItem
      Suknia w rzeczywistosci jest jeszcze piekniejsza
      • jonasza Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 12:02
        Mam dokładnie tę samą sukienkęsmile Ale to nie jest suknia ślubna, a zwykła
        wieczorowa. Ale ja w niej idę do ślubusmile
        I jeśli ktoś nie chce typowej sukni z salonu, to polecam szukać właśnie wśród
        wieczorowych.
    • an372 Re:a zaprojektuj sobia sama!!! 30.01.07, 11:46
      a moim zdaniem to sama sobie wymyśl suknie troszkę podpatrz tam trochę tu i coś
      wyjdzie jeżeli Cię stać na takie coś to w czym masz problem!!
      w salonach uszyją Ci!!
      podstawa sukni jest zawsze taka sama tylko to co zwieżchu daje efekt(materiał,
      koronki, kolor, wcięcie i wycięcie, dodatki)
      i nieważne czy to cała suknia czy gorsetowa !! rusz głową a napewno coś
      wymyślisz!!!
      Powodzenia!!
      • justeczka1 Re:a zaprojektuj sobia sama!!! 30.01.07, 11:54
        a ja radze ci szukac w sklepach nie z sukniami slubnymi, ale z wieczorowymi
        oraz w galerich (jest wielu artystow, ktorzy projektuja ubrania, takze suknie
        slubne "z dusza"). no i jest jeszcze ebay czy tez sukienki vintage...
    • inkageo Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 12:09
      Też miałam ten problem, podobały mi się suknie proste, ale chciałam też żeby
      model się wyrózniał.. Po długich poszukiwaniach chyba wreszcie wybrałam, suknia
      w rzeczywistości wygląda ciekawiej niż na zdjęciach, na biuście mieni się
      pięknie i nie jest z tyłu tak wąska jak na zdjęciu. Zakochałam się w jej
      ramiączkach i trzech kokardkach:
      suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=obelix&nr=1
    • aga_kr3 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 12:29
      www.demetrios.pl/popup_image.php?pID=14
      ta chyba jest troszke inna
      • tenia7 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 13:47
        nie wiem jak to opisać ale na początku bardzo dziękuje za rady i odnośnie
        samodzielnego projektowania to odpada bo chociaż mam głowę pełną pomysłów to
        wolałabym najpierw przymierzyć sukienkę czy dobrze wyglądam, no ale do
        rzeczy..przejrzałam ok 700 sukni w internecie i tylko jedna wydała mi się inna,
        odpowiednia i to dokładnie ta którą wysłała aga...czy to przypadek czy
        przeznaczenie?haha Jedyne co chciałabym w niej upiększyć to jej tył...może
        jakiś węzeł? co Wy na to?
        • dagps Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 13:55
          www.biancaneve.com.pl/index.php/pl/gallery/4/123

to jest "inna" tylko nie mam pewnosci czy sukniawink
        • aga_kr Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 14:18
          Cieszę się,że mogłam pomóc winkto była moja wymarzona suknia ślubna...
          postanowiłam od razu ją tu zamieścić...
          Widziałam kiedyś na allegro-dziewczyna chciała ją sprzedać- wyglądała cudnie...
          rozmiar 34/36, obcas miała chyba 7 cm, pisala tam,że skróciła zdecydowanie tren
          (ale nie do zera) i suknienka dużo lepiej się prezentowala... potwierdzam
          wyglądala cudnie... jeszcze te kamyczki pod biustem... rewelacja
      • greene3 Re: "inna" suknia ślubna 09.02.07, 15:35
        ta wygląda nieciekawie w realu - kiedyś dziewczyny zamieszczały tu zdjęcia w
        tej sukni
    • katarzyna16071 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 16:37
      poszuukaj tu: www.maggiesottero.com
      W polsce można je kupić w salonie Tylko Ona - niestety nie wszystkie mają sad
    • narzeczona12 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 17:05
      polecam stronke
      www.maggiesottero.com/collection.aspx
      sukienki sa inne....duzo krotkich...prostych...sexownych bez gorsetow i babek...
      ponad 400 modeli to kazda panna cos znajdzie dla siebie...
      niestety salon tylko w warszawie

a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> przygotowania do slubu
    • siog Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 18:16
      Mysle ze Cymbeline zawsze ma w swojej ofercie bardzo ciekawe suknie i nigdy nie
      spotkalam sie z ich "kopiami"
      sprawdz www.cymbeline.com
      • anusiaczek87 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 21:51
        a moze ta? mierzylam ja to papilio model asol www.slubnytarg.pl/komis-
        suknie-slubne-3765
        • anusiaczek87 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 21:56
          www.slubnytarg.pl/komis-suknie-slubne-3765

bystra: mozesz mi podac link do postu z ta suknia?
    • preria2 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 22:09
      dziewczyny, zobaczcie strone tej projektantki www.dorakrincy.com
    • boguszka5 Re: "inna" suknia ślubna 30.01.07, 22:21
      cześć
      ja brałam ślub w pażdzierniku 2006 i myślę że moja suknia była dość orginalna,
      właśnie wystawiam ją na sprzedaż może właśnie takiej szukasz mam rozmiar 36/38
      i jestem z łodzi, jesli chcesz zobaczyć (bez zobowiązań zakupu) mogę posłac ci
      zdjęcia
      pozdrawiam boguszka5
      • dosha zobacz tutaj 30.01.07, 23:58
        www.kruszynska.com/wedding/index.htm
    • siog prosze bardzo:) 31.01.07, 00:01
      www.jennypackhambride.com/AW2006/index.html
      www.jesuspeiro.com/index2.html
      www.cymbeline.com/
      • medea11 Re: prosze bardzo:) 09.02.07, 17:35
        siog - zakoachalm sie w sukniach, ktore sa na drugiej podanej przez Ciebie stronie...piekne smile
    • tenia100 Re: "inna" suknia ślubna 31.01.07, 09:09
      witam.Teraz to juz sama nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać z tego że
      poprosiłam Was o pomoc z wyborze sukienki. Do tej pory miałam duży dylemat z
      tym związany ale teraz to już nic nie wiem, no bo np. stona z sukniami
      www.joseluisnovias.com i reszta orginalnych stron kompletnie pomieszała mi w
      głowie. Na tych stronach to 80% sukienek jest jak dla mnie super!I jak tu
      wybrać? Biorąc pod uwagę fakt, że adidasy kupuję przez 2 tyg bo nie mogę się
      zdecydować to wyobraźcie sobie mnie kiedy muszę wybrać sukienkę ślubną!
      • bystra_26 niezdecydowanie 31.01.07, 09:31
        Mam podobnie smile

1. Ustalić ostateczny termin decyzji. Bierzesz ślub w tzw. sezonie, więc musi
        byc to co najmniej 4 miesiące przed ślubem.

2. Przejść się po salonach i zmierzyć trochę, ale tylko po to, by wiedzieć,
        jakie modele dobrze na Tobie leżą (może się okazać, że nielubiana "księżniczka"
        jest lepsza od syrenki z rękawkami) i czy np. Twój wymarzony ecru to jest to,
        czy jednak lepsza śmietanka lub biel. Najlepiej pójść z rozsądną koleżanką, a
        nie ciotkami.

3. Pooglądać w sieci, katalogach sukienki - od razu odpadną Ci te, które mają
        konstrukcję nie leżącą dobrze na Tobie --> co wiesz z pkt.2.

4. Pokazać te 100 piękinych sukienek innym bliskim koleżankom. Zawęzić wybór.

5. Wybrać z tego, co

4.

2.
        • bystra_26 niezdecydowanie cd. 31.01.07, 09:36
          4 i 2 na końcu to oczywiście pomyłki smile

Ad 1. Ustalić też ile chcesz na to wydać.

Ad 2. Rozeznasz się też w cenach. Najlepiej pójść z rozsądną koleżanką, a nie
          ciotkami.

4. Pokazać te 100 pięknych sukienek innym bliskim koleżankom. Zawęzić wybór.

5. Jeszcze zawęzić wybór.

6. 3 dni przed terminem zawęzić wybór do 3 sztuk, a z nich wybrać tę jedyną.

7. Pójść podpisać umowę z salonem, krawcową, ...
          • tenia100 Re: niezdecydowanie cd. 31.01.07, 11:40
            bystra czy ty jesteś przed czy po ślubie? Bo piszesz jakbyś już to przeszła. A
            co do koleżanek to mają inny gust a te kóre chce zaprosić na wesele to nie chcę
            im pokazywać przed ślubem mojej sukni.Co najwyżej zobaczy ją siostra i mama. No
            i co powie mama, kiedy pokaże jej o jakich sukniach myślę? Nie
            przesadzaj...albo coś w rodzaju nie filozofuj...haha Mam taką jedną koleżankę,
            która ma podobny gust ale cóż z tego jeśli wiem, że z zazdrości źle mi doradzi
            bo jej nie stać na takie sukienki...a jak poszłam przymierzyć suknie w jednym
            salonie to krawcowe zaczęły mnie obmierzać i już praktycznie umowę pisać a ich
            wzrok mówił...po co tu przylazła i przymierzała jak nic nie chciała kupić a
            tylko zabrala czas...
            • bystra_26 Re: niezdecydowanie cd. 31.01.07, 12:41
              sukienka gotowa, ślub za 10 dni smile

Szukanie i wybieranie przeszłam.
              Widziałam niestety, co robią ciocie i mamy do społu z paniami z salonów z
              niezdecydowanymi dziewczynami - wciskają umowy. Straszą, że za 2 dni, to już
              będzie za późno. Towarzyszki panny młodej mając dość chodzenia po salonach im
              przytakują, byle już mieć z głowy.

Skoro wychodzisz za mąż, to bądź świadoma, że jednym z filarów dobrego
              małżeństwa jest odłączenie od rodziców, przecięcie pępowiny. Rodzice
              najczęściej sami tego nie chcą zrobić, więc młodzi muszą im w tym pomóc - dla
              swojego szczęścia. Proponuję zacząc więc wyrzycać z myślnia "a co na to moja
              mama." Masz być niezależna. To Ty bierzesz ślub i masz stworzyć NOWĄ rodzinę.

Chodzenie po salonach to również dobre ćwiczenie na asertywność. Panie tam
              pracujące sa od tego, byś sobie pomierzyła do woli, a jak tego nie rozumieją,
              to Ty idziesz do innego salonu, gdzie Cię milej przyjmą i tam zostawisz
              pieniądze.

• zuzkaaa1 Re: "inna" suknia ślubna 31.01.07, 13:11
      Ja też prawie rok temu poszukiwałam "innej" sukni. W końcu znalazałam a jej
      inność była zwiazana przede wszystkim z materiałem -tafta kreszowana. Suknię
      zauważyłam zaraz po wejściu do salonu i wiedziałam, że to TA.Na dodatek nie
      miała zadnego beznadziejnego gorsetu (była jednoczęściowa). Suknia na weselu
      robiła furorę bo rzeczywiście była "INNA".
      • 04sonia Re: "inna" suknia ślubna 31.01.07, 13:38
        Jak dla mnie „Kira” jest inna, niepowtarzalna po prostu najpiękniejsza.
        Może również tobie się spodoba. Możesz sobie uszyć coś na jej wzór bo jej cena
        powoduje zawroty głowy.

Niektórym nie podoba się ta kokarda , ale moim zdaniem to najważniejszy i
        najładniejszy element tej sukienki który ją wyróżnia.

img221.imageshack.us/img221/2626/kiraow4.jpg
        • tenia100 Re: "inna" suknia ślubna 31.01.07, 13:51
          bystra masz rację że uwagi mamy trzeba mieć w tym czasie "gdzieś" ale
          chciałabym również jej się podobać a na dodatek jak pójde do sklepu to
          przymierze dwa razy tyle no i wybiore sie na początek do tego samego sklepu z
          tymi "miłymi"paniami. A ta sukienka kira jest piękna i ta kokarda super ją
          wyróżnia tylko ja mam za mały biust na nią i jestem bardzo szczupła...
          • kasiad50 Re: "inna" suknia ślubna 31.01.07, 14:37
            tenia100 ja miałam to samo. Jak zaczęłam chodzić po salonach i mierzyć suknie,
            to żadna, ale to absolutnie żadna mi się nie podobała. Albo podobała, ale ja w
            niej brzydko wyglądałam.
            Tak samo jak Ty naoglądałam się sukienek w internecie, oglądałam wszystkie
            linki jakie dziewczyny umieszczały na forum i było kilka sukienek, które mi się
            bardzo podobały.

Ale co z tego, że mi się podobały w katalogach albo na stronach internetowych,
            skoro nie było takich w salonach.
            Przestałam więc oglądać katalogi i zaczęłam mierzyć.
            W koncu doszłam do takiego stanu, w którym szukanie i mierzenie sukienek było
            dla mnie ogromnym stresem i nie miałam z tego żadnej przyjemności. Bo w niczym
            się sobie nie podobałam.

W końcu wybrałam sukienkę, w której wg mnie wyglądałam najładniej. Ale ani nie
            była to żadna miłość od pierwszego wejrzenia, a już tym bardziej w internecie
            nie wyglądała najpiękniej. Po 3 tygodniach zdecydowałam myślenia i analizowania
            zdecydowałam się ją kupić. Poszłam do salonu i tak ostatni raz dla spokoju
            sumienia smile postanowiłam zmierzyć coś jeszcze.

I właśnie wtedy stała się rzecz, której nie przewidziałam. Otóż
            wypatrzyłam "jakąś" sukienkę, wcale nie najładniejszą, ale jak dla mnie w miarę
            skromną i bez dużej ilości zbędnych ozdób. I co się stało.
            Wszystkie sprzedawczynie, a było ich 3 łącznie z moją mamą orzekły, że tylko ta
            i żadna inna. Bo w niej wyglądam najpiękniej.

Gdy wróciłam do domu i znalazłam ją w internecie to okazało się, że na zdjęciu
            wygląda nie najładniej. I własnie dlatego, że na tym zdjęciu nawet dla mnie się
            nie podoba, nie pokażę jej na forum. Bo wszystkie dziewczyny stwierdzą, że
            ładna ale taka jakaś bez wyrazu.

Ja też to wiem, że na zdjeciu wygląda tak sobie. Ale "pic" polega na tym, że to
            na mnie wygląda cudnie, albo inaczej, to ja w niej wyglądam ślicznie.

Dlatego przestałam się przejmować, że moja suknia nie jest tak piękna, jak
            niektóre tutaj prezentowane. Bo ja 100 razy wolę mieźć suknię nieefektowną na
            zdjęciu, ale cudną na mnie, niż prześliczną na zdjeciu, nad którą wszyscy się
            rozpływają w zachwytach, a która w ogóle nie pasuje do osoby, która ją
            wybrała smile

Dlatego głowa do góry i powodzenia w wyborze sukni, której to Ty będziesz
            ozdobą smile
            • tenia100 Re: "inna" suknia ślubna 31.01.07, 15:28
              kasiad50 bardzo dziękuje za słowa otuchy. Tylko widzisz, ja nie przymierze
              sukienki która mi się nie podoba a mogłabym w niej fajnie wyglądać ponieważ
              myślę że to strata czasu no a jeśli chodzi o to że nie wszystkie prezentowane
              sukienki na stronach można kupić w salonach to nic nie szkodzi bo zawsze mogę
              poprosić o uszycie właśnie "tej" w dobrym salonie albo chociaż spatrzeć jakiś
              element, który mi przypadł go gustu. Chyba jestem taka niezdecydowana również z
              powodu tego, że jestem bardzo szczupła- 167cm a 45kg i mam wrażenie że każda
              sukienka na mnie "wisi" a jeśli ją dopasują do mojej figury to traci fason...a
              przytyć nie mogę choć od zawsze chcę...
              • alex176 Re: "inna" suknia ślubna 31.01.07, 15:50
                Moja droga zgadzam się z poprzedniczką zacznij przymierzać kiecki zdając sie
                na gust innych może sprzedawczyń!!!!! Ja też przeszukiwałam internet w
                poszukiwaniu różnorakich fasonów, cudowałam wierciłam, przewracałm ,
                wertowałam..... a wkońcu poszłam do salonów i jaki efekt. To co mi sie
                podobało wyglądało na mnie nieefektownie..... banalnie.....
              • kasiad50 Re: "inna" suknia ślubna 01.02.07, 12:25
                tenia ja nigdzie nie napisałam w swoim "wywodzie", że ja przymierzałam
                sukienki, które mi się nie podobały, więc nie wiem na jakiej podstawie tak
                wnioskujesz.
                Co do sukienek, które mi się podobają, a których nie ma w salonie, napisałaś,
                że to żaden problem, bo zawsze możesz poprosić o uszycie właśnie "tej", której
                nie ma w salonach, a która bardzo Ci się spodoba.
                No wiem czy to dobry pomysł szyć suknie na wzór jakiejś innej bez
                wcześniejszego jej zmierzenia, czy w ogóle jest Ci w takim fasonie do twarzy.

P.S. we wcześniejszym poście zapomniałam dopisać, iż poszłam do salonu po inną
                suknię, w wyszłam z inną, na którą zdecydowałam się w 10 minut smile
                • kasiad50 Re: "inna" suknia ślubna 01.02.07, 12:26
                  No nie wiem miało być smile
                • tenia100 Re: "inna" suknia ślubna 01.02.07, 12:31
                  ale właśnie dlatego prosiłam na początku o zupełnie inne sukienki ponieważ w
                  salonie żadna nie podobała mi się na tyle żeby nawet zastanowić się nad jej
                  zakupem i dlatego z góry założyłam że mam przymierzać sukienki które nie robią
                  na mnie wrażenia ale zgadzam się że szycie czegoś nowego to ryzyko ale cóż
                  zrobić z tak idiotycznie wybredną osóbką jaką jestem...aż się płakać chce
    • bystra_26 Re: "inna" suknia ślubna 09.02.07, 12:43
      up
    • sierpniowa_julka Re: "inna" suknia ślubna 09.02.07, 13:04
      czy ta jest inna? smile
      us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1933_41725858
      • sierpniowa_julka Re: "inna" suknia ślubna 09.02.07, 13:10
        albo te?
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1931_1133928
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1931_2451460
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1931_24237045
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1931_24584268
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1931_26914244
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1931_28865085
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1931_30917131
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1933_2048037
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1932_42488559
        us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1932_44730599
        • tenia100 Re: "inna" suknia ślubna 09.02.07, 15:21
          no są inne...ale potrzebują jeszcze czegoś...odważnej panny młodej (chodzi mi o
          ich mało zabudowane stroje).
          • sierpniowa_julka Re: "inna" suknia ślubna 11.02.07, 01:04
            smile
            dzisiaj wpadła mi w oko jedna suknia - w moim mniemaniu cudna. ciekawe, czy
            tobie również się spodoba?
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4cbb41a8962f9469.html
            (jeżeli tak, to wypatrzyłam ją na stronie www.ideasposa.com )
            • tenia100 Re: "inna" suknia ślubna 12.02.07, 09:02
              sierpniowa_julka suknia, którą znalazłaś jest świetna tzn. te rękawy są fajne
              tylko ten dekold dla mnie zbyt odważny...ale to jest właśnie coś bliskiego temu
              czego poszukuję. Może ciekawszy dół mógłby być a raczej obszerniejszy bo mój
              narzeczony ma 193cm wzrostu i nie chciałabym przy nim wyglądać jak dziewczynka
              idąca do komunii św.haha
        • mayagaramond Re: "inna" suknia ślubna 14.02.07, 22:11
          ta mi sie bardzo podoba, lubie takie zwiewnw materialy. Czy moglabys zdradzic,
          gdzie ja znalazlas:

us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/cieras_1933_2048037
          • sierpniowa_julka Re: "inna" suknia ślubna 16.02.07, 10:18
            mayu, znalazłam ją na stronie:
            cieras.stores.yahoo.net/wedding-gowns.html
            )zakładka italy bridal collection)
            • tenia100 Re: "inna" suknia ślubna 20.02.07, 15:32
              no powiem ci sierpniowa_julko że na tej stronie jest co oglądać i o nudach nie
              ma mowy
    • redd13 Re: "inna" suknia ślubna 09.02.07, 17:12
      Jeśli szukasz cos innego polecam projektantki,dwie mlode dziewczyny ktore robia
      orginalne sukienki mozesz zobaczyc na stronie www.juda-pietkiewicz.com/
    • malpa_a Re: "inna" suknia ślubna 09.02.07, 22:40
      Polecam suknie z włoskiej kolekcji Eddy K. model LV3.Na żywo wygląda cudnie!!!
    • forumania Re: "inna" suknia ślubna 11.02.07, 16:05
      Cześć!
      Szukasz prostej sukni?
      To ja proponuję takie:
      www.promesa-slubne.pl/2633.htmlalbo
      www.promesa-slubne.pl/2629.html
      Tą drugą mierzyłam i jest super. Wygląda się w tym naprawdę świetnie. Szarfa
      dodaje smaku, a przy kołnierzu ma ten sam materiał i on dodaje "pikanterii" temu
      bardzo porstemu modelowi. Dziewczyna, kóra mierzyła ją równolegle w salonie też
      wyglądała w niej ślicznie. I ją zamÓwiła smile

Znam też dziewczynę, która na swoim ślubie miała taką suknię, tyle że bez tych
      kolorowych akcentów i wyglądała bajecznie.
      Pozdrawiam.
      a.
      • dagps Re: "inna" suknia ślubna 12.02.07, 09:35
        ja tez kombinowalam jak szalona, nie wiem ile przymierzylam sukienek, mnostwo, wiekszosc ktore mi proponowano. z katalogow rzeczywiscie nie wszystko potem wyglada choc odrobine podobniesmile w koncu mam sukienke ktorej ze zdjecia bym nawet nie chciala mierzyc. z wieszaka, "mozemy sprobowac". jak zalozylam, to poczulam a potem zobaczylam, ze jest idealnasmile szukalam czegos wyjatkowego, troche postrzepionego. dlatego mi sie podobala sena z la sposy co dziewczyny na forum az dziwilo, ze wlasnie ona z tylu pieknych. potem szukalam prostej, eleganckiej sukni, ktore jednak po kilku zaczelyu mi sie wydawac wszystkie do siebie podobne, jakby krawiec tylko dodatkami sie bawil, a kroil tak samo. w koncu kupilam fiene cymbeline, obcinamy z niej polgolf i jestem szczesliwasmile
    • tenia100 Re: "inna" suknia ślubna 14.02.07, 11:43
      zdecydowałam się, że ze względu na to że jestem nie szczupła a chuda to będę
      miała sukienkę z długimi rękawami, ale nie chce takich zwykłych koronkowych
      przylegających do ciała ponieważ podkreślą moge chude ręce. Macie może jakieś
      propozycje bo trudno coś znaleźć. Wcześniejsze sukienki, które mi podałyście
      napewno wykorzystam i złoże z nich jedną idealną dla mnie... ale nie mam
      rękawów.
    • mimarika Re: "inna" suknia ślubna 15.02.07, 20:46
      prosty gorseti reszta - takie fasony były modne 2-3 lata temu. może poprostu
      powiedz pniom w saonie,że interesują Ciebie obecne fasony. a poza tym -
      ciekawam, w jakich to salonach maja jeszvze takie"trupki" ??
      pozdrawiam
    • zlota81 Re: "inna" suknia ślubna 16.02.07, 08:27
      mnie zachwycily niektore wzory very wang www.ebride.tv/showthread.php?
      t=346
      dla sibie wybralam ktorka wersje suknienki slubnej wink jest b. kobieca,
      elegancka i inna. jutro staje na slubnym kobiercu smile
      • zlota81 Re: "inna" suknia ślubna 16.02.07, 08:27
        chyba ze stresu robie te literowki smile
      • tenia100 Re: "inna" suknia ślubna 16.02.07, 08:53
        złota jak przeczytałam że jutro stajesz na ślubnym kobiercu to samą mnie dopadł
        strach a ja mam dopiero ślub we wrześniu. Nie wiem jak to eytrzymam nerwowo ale
        wydaje mi się że najgorszy jest miesiąc przed ślubem. A nie mogę obejrzeć tej
        twojej sukienki. No i jutro też idę na ślub do koleżanki.
        • zlota81 Re: "inna" suknia ślubna 16.02.07, 09:09
          raz jeszcze polecany link: www.ebride.tv/showthread.php?t=346
          mam nadzieje, ze tym razem uda sie otworzyc.
          a dzis nerwa jest, jest uncertain zaraz rozpoczynamy bieg z przeszkodami wedlug planu
          piatek/sobota/niedziela. bossshe, kciuki mi potrzebne.
          • bystra_26 jeśli kto lubi 16.02.07, 09:28
            dla mnie to nie wygląda na suknię na najważniejszy dzień w życiu, raczej na
            plażę...
    • ola1311 Re: "inna" suknia ślubna 22.02.07, 10:18
      polecam stronkę salonu z mojej miejscowości:
      www.motamot.pl
      tam znajdziesz suknie ślubne różnego kroju z francji, hiszspani itp.
      ja dodam tylko tyle że te hiszpańskie z satyny ważą przynajmniej ze 3 kilo..bo
      przymierzłam jedną
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka