Dodaj do ulubionych

yerba mate

03.02.07, 12:33
dziewczyny czytalam ostatnio o dzialaniu herbatki yerba mate znacie ?
polecacie ? co o tym myslicie?
www.yerbamate.com.pl/content/view/13/33/
www.materkowo.com/pozdr
Obserwuj wątek
    • julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 12:33

www.materkowo.com/

pozdr
    • aska90 Re: yerba mate 03.02.07, 12:36
      Znam, bardzo lubię na ciepło, na zimno piłam kilka razy, ale w smaku niezmiennie
      przypomina mi rozmoczone liście tytoniu. Jesli nie przepadasz za papierosami,
      odradzam.

> dziewczyny czytalam ostatnio o dzialaniu herbatki yerba mate znacie ?
      O jakie działanie ci chodzi?
      • shameeka Re: yerba mate 03.02.07, 12:42

dzisiaj i ja zalozylam takei 2 watki big_grin
      • shameeka Re: yerba mate 03.02.07, 12:42
        ach- tylko na innych forach big_grin
        musze zakupic i sprobowacbig_grin
    • julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 12:55
      - do aska90: generalnie chodzi mi o wlasciwosci pobudzajace,usprawniajace
      przemiane materii ,czy faktycznie zawieraja te mineralki i witaminki? czy widac
      jej uzdrawiajacą moc?jakiekolwiek zmiany w funkcjonowaniu organizmu? czytalam
      ze nie powinno sie jej pic z torebek expres ,tylko sypaną i ponoc sok i inne
      herbatki dodane3 powodują ze nie ma tego tytoniowego posmaku?
      -shameeka :gdzie załozylas te wątki? chetnie poczytamsmile

pozdrawiam dziewczyny i dzieki za opinie
      • aska90 Re: yerba mate 03.02.07, 13:00
        Minerałków i witaminek nie zauwazyłam, bo są za małe... Uzdrawiającej mocy
        także nie, bo zawsze bylam zdrowa jako kon.

A na poważnie. Przemianę materii pobudza i usprawnia ruch, dużo ruchu, nawet
        dużo, dużo, dużo ruchu, a nie picie czegokolwiek. Ale jeslki chcesz, kup,
        sprobuj, może polubisz smak tytoniu. A minerały i witaminy lepiej przyjmować w
        jedzeniu. Świeże warzywa i owoce mają ich tyle, ze yerba mate już niewiele tu
        zdziala.

tylko sypaną i ponoc sok i inne
        > herbatki dodane3 powodują ze nie ma tego tytoniowego posmaku?
        Hm, to tak jak z zieloną herbatą - można dodać mleka, posłodzić cukrem lub
        miodem, ale ze smakiem zielonej herbaty będzie to już miało niewiele wspólnego.

Dobrze, że nie zapytałas, czy pozwala schudnąć.
        • julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 13:05
          smile

ruszam sie -biegam codziennie 3 -5 km to mi troche daje wycisku ,chodze 2 razy
          w tygodniu na sale cardio ale tam tez glównie bieg i rowerek
          zasade ze nie mozna schudnac bez ruchu ja znam smile ...ale wiesz im chudsza tym
          piekniejsza smile
          chce całkowicie odstawic kawke-a pije gownie rozpuszczalna i to w litrach
          liczyc moge dziennie smile
          pozdr smile
          • aska90 Re: yerba mate 03.02.07, 13:11
            ..ale wiesz im chudsza tym
            > piekniejsza smile
            Bez przesadyzmu. Jestem chudzielcem z dośc duzym biustem i dopiero teraz, w
            ciązy, nabieram kobiecych kształtów. Fakt, ze bardzo wolno, ale z rozmiaru 34/36
            wskoczyłam w 36/38.
            Kawę odtsaw, ale nie wyłacznie na rzecz yerba mate, bo bez opamietania też nie
            wolno jej pic.
        • julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 13:06
          i zapomnialam napisac ze z tym tytoniem to nie bardzo ,owszem palilam ale
          prawie 3 lata juz nie pale i pochwale sie ze odstawilam z dnia na dzien a
          wypalalam juz troche dzienniesmile
    • julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 13:14
      oksmile zobaczymy czy wogole mi zasmakuje , koncentruje sie poki co na ruchu bo to
      jest na pewno najzdrowsze smile w ktorym jestes miesiacusmile ? pozdr
      • aska90 Re: yerba mate 03.02.07, 13:18
        Wobec tego kup w herbaciarni 50 gramów i zamiast specjalnych naczyń, szklanka i
        słomka - zobaczysz, czy smak ci odpowiadasmile.

W piatym.
        • julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 13:21
          smile
          zazdroszcze jak czekam jescze do slubusmile potem zaczniemy starania trzymam
          kciuki za szbki i bezbolesny poródsmile dzieki za rady smile
          • aska90 Re: yerba mate 03.02.07, 13:25
            Sprawdź, proszę, pocztę.
            • kwiatuszeq14 Re: yerba mate 03.02.07, 15:39
              hmmm... mi to nijak do tytoniu, może dlatego , że nigdy nie paliłam smile ja
              kupiła sobie "mate limona" w herbaciarni "five o'clock" i jest pyszna. Na
              stronach tej herbaciarni chyba było coś szczegółowego o właściwościach mate.
              Wiem, że mate pobudza tak samo jak kawa, a do tego ma fajny cytrynowy aromat.
              Polecam też zieloną herbatke z tej herbaciarni "żurawina -truskawka" mniammm smile
              pozdrawiam
    • tora83 Re: yerba mate 28.05.16, 16:32
      A co to ma wspolnego ze slubem? No chyba, ze chcesz zaserwować taki napój swoim gościom. Zee względu na specyficzny smak, osobiście nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka