julka3006 03.02.07, 12:33 dziewczyny czytalam ostatnio o dzialaniu herbatki yerba mate znacie ? polecacie ? co o tym myslicie? www.yerbamate.com.pl/content/view/13/33/ www.materkowo.com/pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska90 Re: yerba mate 03.02.07, 12:36 Znam, bardzo lubię na ciepło, na zimno piłam kilka razy, ale w smaku niezmiennie przypomina mi rozmoczone liście tytoniu. Jesli nie przepadasz za papierosami, odradzam. > dziewczyny czytalam ostatnio o dzialaniu herbatki yerba mate znacie ? O jakie działanie ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
shameeka Re: yerba mate 03.02.07, 12:42 ach- tylko na innych forach musze zakupic i sprobowac Odpowiedz Link Zgłoś
julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 12:55 - do aska90: generalnie chodzi mi o wlasciwosci pobudzajace,usprawniajace przemiane materii ,czy faktycznie zawieraja te mineralki i witaminki? czy widac jej uzdrawiajacą moc?jakiekolwiek zmiany w funkcjonowaniu organizmu? czytalam ze nie powinno sie jej pic z torebek expres ,tylko sypaną i ponoc sok i inne herbatki dodane3 powodują ze nie ma tego tytoniowego posmaku? -shameeka :gdzie załozylas te wątki? chetnie poczytam pozdrawiam dziewczyny i dzieki za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: yerba mate 03.02.07, 13:00 Minerałków i witaminek nie zauwazyłam, bo są za małe... Uzdrawiającej mocy także nie, bo zawsze bylam zdrowa jako kon. A na poważnie. Przemianę materii pobudza i usprawnia ruch, dużo ruchu, nawet dużo, dużo, dużo ruchu, a nie picie czegokolwiek. Ale jeslki chcesz, kup, sprobuj, może polubisz smak tytoniu. A minerały i witaminy lepiej przyjmować w jedzeniu. Świeże warzywa i owoce mają ich tyle, ze yerba mate już niewiele tu zdziala. tylko sypaną i ponoc sok i inne > herbatki dodane3 powodują ze nie ma tego tytoniowego posmaku? Hm, to tak jak z zieloną herbatą - można dodać mleka, posłodzić cukrem lub miodem, ale ze smakiem zielonej herbaty będzie to już miało niewiele wspólnego. Dobrze, że nie zapytałas, czy pozwala schudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 13:05 ruszam sie -biegam codziennie 3 -5 km to mi troche daje wycisku ,chodze 2 razy w tygodniu na sale cardio ale tam tez glównie bieg i rowerek zasade ze nie mozna schudnac bez ruchu ja znam ...ale wiesz im chudsza tym piekniejsza chce całkowicie odstawic kawke-a pije gownie rozpuszczalna i to w litrach liczyc moge dziennie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: yerba mate 03.02.07, 13:11 ..ale wiesz im chudsza tym > piekniejsza Bez przesadyzmu. Jestem chudzielcem z dośc duzym biustem i dopiero teraz, w ciązy, nabieram kobiecych kształtów. Fakt, ze bardzo wolno, ale z rozmiaru 34/36 wskoczyłam w 36/38. Kawę odtsaw, ale nie wyłacznie na rzecz yerba mate, bo bez opamietania też nie wolno jej pic. Odpowiedz Link Zgłoś
julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 13:06 i zapomnialam napisac ze z tym tytoniem to nie bardzo ,owszem palilam ale prawie 3 lata juz nie pale i pochwale sie ze odstawilam z dnia na dzien a wypalalam juz troche dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 13:14 ok zobaczymy czy wogole mi zasmakuje , koncentruje sie poki co na ruchu bo to jest na pewno najzdrowsze w ktorym jestes miesiacu ? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: yerba mate 03.02.07, 13:18 Wobec tego kup w herbaciarni 50 gramów i zamiast specjalnych naczyń, szklanka i słomka - zobaczysz, czy smak ci odpowiada. W piatym. Odpowiedz Link Zgłoś
julka3006 Re: yerba mate 03.02.07, 13:21 zazdroszcze jak czekam jescze do slubu potem zaczniemy starania trzymam kciuki za szbki i bezbolesny poród dzieki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszeq14 Re: yerba mate 03.02.07, 15:39 hmmm... mi to nijak do tytoniu, może dlatego , że nigdy nie paliłam ja kupiła sobie "mate limona" w herbaciarni "five o'clock" i jest pyszna. Na stronach tej herbaciarni chyba było coś szczegółowego o właściwościach mate. Wiem, że mate pobudza tak samo jak kawa, a do tego ma fajny cytrynowy aromat. Polecam też zieloną herbatke z tej herbaciarni "żurawina -truskawka" mniammm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: yerba mate 28.05.16, 16:32 A co to ma wspolnego ze slubem? No chyba, ze chcesz zaserwować taki napój swoim gościom. Zee względu na specyficzny smak, osobiście nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś