Dodaj do ulubionych

podroż poślubna ???

15.02.07, 13:15
Gdzie jedziecie na podróż poślubna.ja sobie tak wymarzylam ze to bedą Indie
albo Tajlandia.Wole zrobic tansze wesele w za pieniadze zebrane na slubie
pojechac na wysniona wycieczke.Moze ktos byl w indiach i wie jak tam jest.My
ejstesmy razem od 6 lat mieszkamy razem od 4 wiec 2 tyg w hotelu odpadaja-
zanudzilibyśmy sie na śmiercsmile
Obserwuj wątek
    • monitchka1 Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 13:50
      Też mi się marzy Tajlandia i Indiesmile Ale do Tajlandii to drogo. Myślę, że ja i
      mój K wybierzemy pewnie miejsce typu wyspy kanarysjkie, turcja. to są miejsca,
      w których oboje nie byliśmy.
      • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 13:58
        monitchka1 napisała:

> Też mi się marzy Tajlandia i Indiesmile Ale do Tajlandii to drogo. Myślę, że ja
        i
        > mój K wybierzemy pewnie miejsce typu wyspy kanarysjkie, turcja. to są
        miejsca,
        > w których oboje nie byliśmy.
        indie sa drozsze od tajlandii.tajlandia to gdzies tak 5000.jak nie byliscie to
        polecam pojechac z tradą do egiptu na pobyt 7 plus 7 .7 dni rejsu nilem tam sie
        zwiedza po kolei az do tamy Asuańskiej a pożniej 7 dni pobyt nad morzem.BYlam
        tam w tamtym roku,byly tam rowniezmlode pary wszyscy by;i zachwyceni.
        • tenia100 Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 09:31
          a ile ten Egipt 7 plus 7 kosztował?
      • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 14:00
        kosztowalo nas to ze wszytkim czyli liczac pamiatki picie stroj kapielowy otd
        6000 na 2 osoby.wycieczka sama kosztowala 1800 w hotelu 3 gwiazdki.ale rejs
        naprawde cos fantastycznego.moge wyslac zdjecia jak bys chciala zobaczyc
        • inkageo Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 14:51
          Witajsmile My się chyba wybierzemy do Egiptu ze względu na niskie ceny, początkowo
          myślałam o bardziej egzotycznym kierunku.. Bardzo chętnie zobaczę kilka fotek z
          tego rejsusmile Poproszę na gazetowegosmile Pozdrawiamsmile
          • monitchka1 Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 14:53
            Poproszę też o fotki na monika.bialik@gmail.com
            Moi rodzice byli w egipcie, ale na rejsie nie.
            • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 14:55
              moi znajomi tez byli i mowili ze kicha ale wlasnie chodzi o ten rejs wszyscy
              ludzie ktorzy tam byli wrocili zadowoleni.
          • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 14:54
            na prawde polecam ten rejs.plynie sie statkiem na ktorym jest basen statek
            przynie az do tamy asuanskiej po drodze cumuje a wy zwiedzacie.zwiedzanie jest
            rano wiec temperatury nie mecza.a na statku kosmos.tyle jedzenie agzotycznego
            ze szok.obsluga przemila.dla noworzencow speclalnie pokaz tanca zrobili
            zaskakujac ich upiekli im wielki tort.co dziennie lozko poslane a na nim
            wyczarowane z recznikow zwierzatka .widoki kosmiczne.na prawde nie zaluje ze
            tam bylam
            • monitchka1 Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 14:57
              Ale się rozmarzyłam już się nie mogę doczekać ślubu i wyjazdusmile
              • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 15:04
                wiecie co umieszcze zdjecie na jakims serwerze i na meila wam link przesle tak
                bedzie najszybciej
                • medea11 Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 15:06
                  To ja tez poprosze, bo szukamy jakiegos ciekawego miejsca na wakacje. A w podorz poslubna troche mniej egzotycznie wybralismy Prage.
          • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 15:56
            wyslalam wam zaproszenie na serwer gdzie udostepnilam kilka zdjec.musze wyjsc
            bo siedze na tym forum od 10 smile jak macie jakies pytania jak wroce to odpisze
          • olivia1980 Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 20:45
            My też jedziemy do Egiptu (Sharm) wink
        • alushka Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 17:31
          A ja mam pytanie odnośnie pogody w Egipcie: w jakim miesiącu byliście, bo
          słyszałam że ciężko jest zwiedzać Egipt w czerwcu ze względu na upały. Ja jestem
          zainteresowana tego typu wyjazdem wlasnie na przełomie czerwca i lipca. A co
          powiesz o jakości Triady i o organizacji wycieczki.
          • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 17:49
            ja bylam 1 lipca .Tez myslalam ze nie dam rady ale spokojnie.Wycieczki ze
            statku sa tak zorganizowane ze zaczyna sie zwiedzac wczesnie ok 8 rano i konczy
            o 11 zeby zdazyc przed upalami i pozniej znowu ok 17 wieczorem cos sie zwiedza
            a na statu jest basen wiec spokojnie.Ja mam problem z omdleniami w wysokich tem
            a spokojnie dalam rade na [rawde nie ma problemu.CO do jakosci triady bylam
            zadowolona wszytko bylo na czas i tak jak trzeba jedyne o co moge miec - to
            hotel ale ja wybralam traf *** a wiadomo jak w egipcie takie hotele
            wygladaja.Jak bym miala jechac jeszcze raz z triada to bym pojechala
            • alushka Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 21:24
              A czy możesz mi przesłać link do zdjęć. A co do hoteli to trzy gwiazdki w
              Egipcie to troszkę mało, tak? Zastanawiamy się nad tym wyjazdem, tylko musi się
              wyjaśnić sprawa z urlopami. Dzięki za odpowiedź.
              • olivia1980 Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 21:29
                My słyszeliśmy, że na Egipt 3 gwiazdki to mało. Najlepiej 4-5. My jedziemy do
                • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 21:44
                  Wiecie to nie byla nasza podroz poslubna wiec pojechalismy jak najtaniej zeby
                  tylko zwiedzic i nam standart byl obojetny.Bylismy na traf *** haha w egipcie to
                  samobojstwosmilesmile trafilismy do gotelu Les Rois wiecie co jesli chdozi o pokoje to
                  calkiem ok duze przestronne minus to syf maxymalny na plazy ktra jest oddalona o
                  700 m -(pod gorke w 40 stopni to juz ciezko) no i jedzenia nie da sie jesc
                  musielismy kupowac swoje.Tz inni jedli ale ja jestem lekarzem i jak zobaczylam
                  jak oni to robia to mi sie odechcialo.No i mialam racje pozniej po porade
                  przychodzilo z zaburzeniami gastrycznymi pol hotelusmile
              • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 21:55
                wyslalam linka zobacz czy dziala to sa takie pierwsze z brzegu zdjecia nie mam
                dzisaj czasu zeby szperać
          • olivia1980 Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 20:46
            O niebo lepsza jest ITAKA!!!
            • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 21:20
              nie wiem ja bylam z triadą i nie mam zastrzezen co to innych biur to nie
              wypowiadam sie
            • maraxela Indie Tajlandia 15.02.07, 21:21
              nikt sie nie wybiera ??
      • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 16:37
        dostalyscie meile ??
        • inkageo Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 16:54
          Dostałamsmile Super!!! Dziękismile
        • alushka Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 15:28
          Dzięki za maila!
    • andziashea Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 15:10
      >Moze ktos byl w indiach i wie jak tam jest.
      Zalezy czego się spodziewasz. Króko mówiac, basniowe klimaty przeplatają się z
      niewyobrażalną nędzą.
      • martyna1985 Egipt, 08.08 Hurgada, ktos jeszcze?? 15.02.07, 20:36

• nefrii Re: Egipt, 08.08 Hurgada, ktos jeszcze?? 15.02.07, 23:46
          kurcze a my 11.08 idziemy na wesele i i to na dodatek w Gdansku (a jestesmy z
          Sosnowca) i chceilismy celowac z wylotem tak w okolicach 13/14 tylko szczerze
          mowiac nie bylam jeszcze w triadzie, wiesz moze jak bede dokladnie wtedy wyloty?
          • martyna1985 Re: Egipt, 08.08 Hurgada, ktos jeszcze?? 18.02.07, 19:20
            nie wiem, bo nie lecimy z triadą tylko alfa star! ale wiem, ze mieli tez 15.08!
    • karolin-k poradźcie 15.02.07, 20:37
      za ok 6 -7 tys za dwie osoby
      (najlepiej 2 tyg, ale wiem, ze może byc cieżko)
      pisaek i palmy
      • karolin-k poradźcie c.d. 15.02.07, 20:38
        za szybko kliknelam

no i jako że to podróż poślubna, o raczej nie namiot smile
        • martyna1985 Re: poradźcie c.d. 15.02.07, 20:51
          Polecam Tunezję, Kretę albo Egipt...ew. Hiszpania
          • maraxela Re: poradźcie c.d. 15.02.07, 21:14
            tak jak napisalam polecam rejs z triada plus hotel **** lub wiecej spokojnie sie
            w 7000 zaminkniesz
            a bedziesz na pewno zadowolona zwiedzisz i wypoczniesz + duzo orientu
            • karolin-k Re: poradźcie c.d. 15.02.07, 23:42
              u nas egipt odpada, obydwoje jakoś nie jesteśmy przekonani
              a macie moze jakieś dokładniejsze namiary na coś?
    • olivia1980 Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 21:22
      Indie, Tajlandia - to chyba propozycja dla bogaczy bo nie dla zwykłego
      obywatela.
      • a.bc Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 21:29
        w Indiach jest sympatycznie, stado żebraków nie mających co do ust włozyć w
        kontraście do najnowszej klasy mercedesa mknącego do swojego pałacu.Mesio i
        jego właściciel maja gdzieś to co dzieje sie za oknem.
        Jak chcecie spędzić podróż poślubną tylko w hotelu to ok, jak będziecie chcieli
        gdziekolwiek wyjśc to dopadnie was tabun wygłodniałych dzieci.Jednym słowem III
        świat... w pełnej okazałosci.
        A Tajlandia no cóż nie byłam, ale po tym co sie stało pare lat temu nie mam
        ochoty lezec na tej samej plaży....
        • a.bc Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 21:31
          A nie zapomnijcie o szczepieniach wszelakichsmile. które trzeba załatwic duzo
          wczesniej
          • maraxela Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 21:39
            wiesz my mieszkamy ze soba juz pare lat mamy mieszkanie wyposazone saomchod
            lodowke czainik itd itd wiec postanowilismy (za pieniadze ktore dostaniemy w
            prezecie)wyruszyc w nasza podroz zycia i spelnic swoje marzenia ktorymi sa
            Indie.Nie interesuje nas hotel bo no N wakacjach spedzaonych razem 2 tyg razem w
            hotelu to nie jest dobry pomysl.Chcemy 2 tyg zwiedzac stad ten pomysl.
    • promyczek_k Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 22:34
      A my pojedziemy do Norwegii. Parę dni w Oslo w hotelu, a potem pod namiot na
      lofotach, takie wyspy, już za kołem podbiegunowym. smile Pod namiot, a jakże, kiedy
      mamy to robić, jak nie teraz, gdy jesteśmy młodzi? smile Na starość jeszcze się
      dość najeździmy po hotelach wink
    • edytkao Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 22:51
      Jesli kogos nie ograniczaja koszty, a chcialby raczej pozwiedzac egzotyczne
      miejsca,niz spedzic 2-3 tygodnie w hotelu, to polecam wycieczki objazdowe z
      ktoryms ze specjalistycznych biur:
      www.opaltravel.pl
      www.logostour.pl

Moze byc tez:
      www.nilpol.com.pl

Ceny moze nie sa niskie,ale jest to warte tego, co otrzymuje sie na miejscu.
      Macie pewnosc bogatego,zapelnionego kazdego dnia programu zwiedzania, zawsze
      bardzo dobre srodki transportu,opieke rewelacyjnych przewodnikow, mase atrakcji
      i hotele**** lub *****, kiedy juz wieczorem chcecie odpoczac w przyzwoitych
      warunkach po dniu pelnym atrakcji.
      Ja bardzo lubie zwiedzac( im bardziej egzotycznie i dalej , tym lepiej smile )
      ale cenie sobie rowniez wysoki poziom uslug, a tym bardziej ma to znaczenie w
      podrozy poslubnej- wszystko musi "grac" smile

Szczegolnie moge polecic Opal, bo juz z nimi wyjezdzalam wczesniej i bylam
      naprawde zadowolona- wszystko bylo perfekcyjnie zorganizowane i na wysokim
      poziomie.
      Zwiedzanie Indii z takimi biurami moze byc tylko piekna przygoda... mimo
      trudnego klimatu (wilgotne,mega gorace powietrze)i straszny brud i smrod na
      ulicach smile
      Teraz w podroz poslubna z moim Misiem tez wybralismy Opal:
      ... 19 dni w Peru i Boliwi.

Mam nadzieje, ze tym razem tez wrocimy pelni najlepszych wrazen smile

Tylko nie krzyczcie na mnie, ze takie propozycje tu podaje......to tylko dla
      zdeterminowanych, lubiacych taki rodzaj wypoczynku i z pelniejszym portfelem.

Pozdrawiamwszystkie forumowiczki smile
      • karhar Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 23:23
        a my myślimy o Grecjismile)W Egipcie byliśmy 2 razy z rzędusmile było naprawdę super,
        gorąco polecam Egiptsmile Ale w tym roku wolałabym coś innegosmile a co do Egiptu to
        hotel przynajmniej 4* tylko pamiętajcie, że tam hotele z taką samą ilością
        gwiazdek nie są sobie równe. Nie można porównać hotelu Roma do np. Sun Rise
        Holiday. Ja byłam w dwóch różnych 4 gwiazdkowych hotelach, 2 inne odwiedzałam i
        widziałam jaka jest różnica. Przed wyborem radzę odwiedzić forum na stronie
        wakacje.pl i poczytać co ludzie piszą o hotelach. Moi rodzice do dzisiaj toczą
        walkę w sondzie za wakacje 2005(sprawa była tvn), niestety był to pobyt na
        Krecie, którą chcę zwiedzić właśnie w tym rokusad mam nadzieję ,że będzie oksmile o
        ile uda nam się poleciećsmile
        • kamu2 Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 13:51
          Polecam Grecje,byłam tam 2 razy bardzo mi sie podobało,zawsze były to udane
          wakacje,mogepolecic biuro podróży wygoda travel z Krakowa,bardzo dobra
          opieka,skręciłam noge i lekarz przyjechał do mnie o 23.
          Ceny też są przystępne,co jest ważne,bardzo miło wspoinam grecje i myśle ze
          jeszcze kiedyś se tam wybiore.
          My w podróż poślubną może pojedziemy do turcji,moze do hiszpanii a moze do
          włoch,bedziemy się zastanawiac przed samym ślubem
        • kamu2 Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 13:56
          Polecam Grecje,byłam tam 2 razy bardzo mi sie podobało,zawsze były to udane
          wakacje,mogepolecic biuro podróży wygoda travel z Krakowa,bardzo dobra
          opieka,skręciłam noge i lekarz przyjechał do mnie o 23.
          Ceny też są przystępne,co jest ważne,bardzo miło wspominam grecje i myśle ze
          jeszcze kiedyś sie tam wybiore.
          My w podróż poślubną może pojedziemy do turcji,moze do hiszpanii a moze do
          włoch,bedziemy się zastanawiac przed samym ślubem
    • kasia_beb Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 23:49
      A była któraś z was w Maroku? Jestem bardzo ciekawa wrażeńsmile
    • nefrii Re: podroż poślubna ??? 15.02.07, 23:51
      w takim razie mam pytanko :d jesli Egipt i triada - rejs to jaki hotel polecacie
      na 7 dni lenistwa?
      • karhar Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 00:23
        ja mogę polecić Sun Rise Holiday Resort, jest w centrum, i jest bardzoo fajny. W
        necie są stare zdjęcia, ale wejdź sobie na stronę ocenyhoteli.pl i tam są moje
        zdjęcia z tego właśnie hotelu. Ja tam byłam 2 lata temu, w zeszłym roku byliśmy
        w Aqua Blu, i prawdę mówiąc pod wieloma względami gorszy od Sun Rise. Wszystko
        zależy od tego jak chcesz spędzić urlop. Egipt jest bardzo specyficzny i wybór
        hotelu ma bardzo duże znaczenie. Mogłabym dużo pisać ale to nie to forumsmile)
    • juliam1 Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 14:13
      Indie i Tajlandia to tanie piekne kraje. Drogi jest jedyny dojazd.
      Nie bylam tam ale duzo czytalam i rozmawialam z ludzmi, ktorzy tam byli
      poniewaz tez marze o wyjezdzie do tych krajow.
      Pozdrawiam,
    • maya28 rady ciotki klotki 16.02.07, 15:10
      My juz tylko ogladamy zdjecia z naszej podrózy polsubnej ( z września) ale
      powiem Wam, ze wszystkim tym, którzy jeszcze nie byli w Egipcie to bardzo go
      polecam. My bylismy wczesniej kilka razy i dlatego na podróż wybraliśmy Mexyk,
      Pólwysep Youcatan. Ale biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny to jezeli ktoś
      tylko nie był w Egipcie, to jest to rewelacyjne miejsce na podróż poslubną.
      Świetne hotele za darmo wręcz, rewelacyjna obsługa, super rafa, wycieczki.
      Tylko jeżeli Egipt to koniecznie Sharm, polecam hotel Iberotel Club Fanara 4*-
      www.iberotel-eg.com/fanara/index.htm
      raj na ziemi. Piekne ogrody, klimatyczne restauracyjki nad basenem z muzyczką w
      tle ech.. bajka. Do bojących się, ze sie zanudza - jest masa wycieczek KAir - 2
      dni, fajny kanion, wspinaczka na góre na ogladanie wschodu słońca, klasztor Św.
      Katarzyny, no i oczywiście Dahab i słynne blue hole. A rewelacyjna rafa przy
      samej plazy. Ciezko sie nudzic i wszystko za grosze. porównujac w Egipcie za
      nurkowanie na morzu placilismy 10 $, w Mexyku 100$, i przy hotelach nie ma
      zadnej rafy, wiec kazde zejscie czy choćby snoorkling równało się koszt łodzi.
      Rafa lepsza w Egipcie - w Mexyku po huraganie rafy ucierpiały. Hotele - te
      najwspanialsze i poza Cancun ( Cacncun jest astronomicznie drogie, np. RUI i
      moim zdaniem to swietne miejsce na Spring break dla nacpanych i zalanych
      amerykanskich studentów a nie podróż poslubną ale co kto lubi) w cenach chyba
      od 8 tys za osobe 2 tyg, all incl z TUI. Ten nasz moge swobodnie polecić, bo
      chyba najfajniejszy z całej okolicy, z angielskich biur tańsza oferta, jest
      chyba juz w polskiej ofercie TUI, ale chyba z Angli wyjdzie taniej, my
      kupowaliśmy w last minute. polecam.
      www.locogringo.com/akumal/bahia_principe_akumal.html?name=Bahia%20Principe%20Akumal
      Gorsze sa juz sporo gorsze i porownywalne z Egipskimi 3*. Dodac do tego
      wycieczki jakies 2 tys. Takze jak ktos nie był w Egipcie to moim zdaniem
      idealne miejsce na miesiąc miodowy. A jak był juz to polecam oczywiście Mexyk -
      zdala od Cancun, może Playa del Carmen albo okolice Tulum i Acumal - plaża
      żółwia, a najlepiej na pobliską wyspę się wybrać Isla Mujeres
      www.islamujeres.com.mx/english/introduction.htm
      - jakies angielskei biura tam organizują pobyty, klimacik jak na Kubie, z
      reszta to chyba jakies 300 km od Kuby smile Serdecznie pozdrawiam, mam nadzieję,
      że pomogłam i zycze dziewczyny wspaniałych,niezapomnaincyh podróży, pa smile
      • maya28 Re: rady ciotki klotki 16.02.07, 15:24
        link na wysepkę coś szwankuje
        www.isla-mujeres.com.mx/
        swoją drogą jest tam posążek bogini płodności, jeszcze z czasów mayów, kobiety
        przyjezdzały prosić ją o potomstwo więc to już chyba idealne miejsce na podróż
        poslubną wink a teraz bardzo popularne zeby brać tam ślub na plaży - akurat
        widzieliśmym, wyglądało to bajecznie.
    • maraxela Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 17:11
      takze uwazam ze jak ktos nie byl w egipcie to warto jechac .jest tylko male ale
      no egipt to jednak nie jest kraj europejski no i trzeba lubiec ten klimat,tych
      ludzi to ciagle nagadywanie i co minute :w czym moge pomoc,moze
      bryczke,kole,figurke it w nieskonczonosc po paru dniach chpdzilam jak katarynka
      mowiac : no no no no .................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.wkoncu 2padlam
      na sposob mowilam swoja cene np 5 euro oni do mnie e chca 100 no to ja ze daje 5
      i odchodzilam 90% bieglo za mna i godzilo sie na to 5smilesmilenie warto nawet
      dyskutowac.ja ludzi kulture orientalna muzlmanska hinduska itd nie interesuje
      mnie wylegiwanie sie w grecji dlatego bede realizowac swoje marzenia bardzoej w
      podrozy poslubnej niz podczas slubu.wiem ze jak nie pojade do indii teraz to
      pozniej bedzie ciezko znalesc 12000 ot tak poza tym jak wziasc dzieci w 20
      dniowy objazd po indiach.albo teraz albo nigdy.
      • nefrii Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 17:48
        w takim razie powodzenia na tej dosc niezwyklej wyprawie smile zrob duzo zdjec i
        pochwal sie nimi koniecznie po powrocie hihi
    • samaka Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 18:05
      wiec nie jedz z biurem podróży... drogo, nudno i pokarzą ci tylko "najwieksze
      artakcje turystyczne". Znajdx bilet w jednym z portali specjalizujacych sie w
      wyszukiwaniu tanich lotów, do indii czy tailandii to bedzie najwiekszy koszt.
      Kup przewodniki (proponuje lonly planet) i poczytaj w portalach podróżniczych
      co cie interesuje i sama zorganizuj. Nie porównasz tej przyjemności z niczym co
      zaproponuje ci biiuro podrózy. Na zorganizowane wycieczki nie ma znaczenia
      gdzie pojedziesz, takie sama hotele sa na calym swiecie, ladne plaze i cieple
      moze tez, jak chcesz poznac jakies miejsce to musisz jechac sama smile wszedzie ci
      pokaza biedne dzieci i zorganizuja wieczorek z tancami regionalnymi.
      • maraxela Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 18:58
        myslalam nad tym dlugo tlyko jest male ale mam tlyko 2 tyg urlopu no i znajomy
        ktory byl tak mowil ze w indiach ciezko sie polapac nic nie jezdzi o czasie nie
        mozna kupic biletu kazdy cie chce oszukac i jezlei juz jechac w taki sposob to
        na dluzej wtedy ma sie czas zeby stac w kolejkach po bilet itd jednak to ma byc
        podroz poslubna i nie chcialabym sie denerwowac az tak bardzo
    • muminek80 Re: podroż poślubna ??? 16.02.07, 19:07
      A u nas łódka na Mazurach wygrała z Bali smile z przyczyn obiektywnych... ale co
      się odwlecze to nie uciecze... smile
    • politycznie Re: podroż poślubna ??? 18.02.07, 20:08
      Indie wam moga troche rozczarowac. Moi rodzice byli w Indiach, pojechali na 3
      tygodnie, wrocili po tygodniu... bo obejrzeli juz wszystko co mogli... a bieda i
      nedza byla taka na ulicach ze nie mogli na to patrzec... (np. roczne dziecko bez
      nózek, siedzace we wlasnych sikach na ulicy). Z Tailandi maja zdecydowanie
      lepsze wspomnienia. Ale chyba jedno i drugie warto zobaczyc. Moze w wycieczkach
      zoragnizowanych lub objazdowych omina was tego typu "atrakcje". Ale nie ukrywam,
      ze takie podroze to drogi interes.
      • siusia4844 INDIE 11.03.07, 12:43
        Moja mama wróciła dwa tygodnie temu z Indii i Nepalu, była tam 2 tygodnie - 5
        dni w Nepalu - Hiamalaje itp, reszta w Indiach - Delhi i okolicach. Wrażenia
        super, ale straszna bieda, bieda i jeszcze raz bieda. Mówi, że wszędzie chodzą
        krowy, na dworcu, po peronach, po prostu wszędzie. Najwięcej wrażeń ma z nad
        Gangesu - gdzie oglądali palenie zwłok młodego mężczyzny, a potem wrzucanie jego
        prochów do Gangesu, gdzie właśnie wtedy w tej wodzie myli się ludzie, robili
        pranie itp. Potem rejs po Gangesie i spotkanie z pływającymi zwłokami ( bo w
        Indiach kobiet w ciąży, małych dzieci, trędowatych i ukąszonych przez kobrę się
        nie pali tylko wrzuca w całości) - śni jej się to do dziś. Cała podróż
        kosztowała ją ok. 3500 tysiąca z czego prawie 3 tys. bilet. Jeśli jesteś
        zaineteresowana mogę Ci wysłać zdjęcia z podróży mojej mamy. Dodam, że byli w
        ok. 10 osób i sami sobie zorganizowali wszystko w Polsce, a nie jechali z biura,
        co podobno jest zdecydowanie lepsze i tańsze....
        • gatta26 Re: INDIE 11.03.07, 12:48
          3500 zł? O ile się dobrze orientuję taka wycieczka z bura podróży kosztuje około
          9000.
        • jagodkaidamian Re: INDIE 11.03.07, 12:53
          ja poprosze o zdjęcia na adres jagodkaidamian@gazeta.pl. Z góry serdecznie
          dziękuje!!!
          • maraxela Re: INDIE 11.03.07, 12:56
            3500 to super tanio.moze ktos chetny na indywidualna podroz 01.10.2007 indie
            lub tajlandia.boimy sie troche we 2 jechac.prosze o zdjecia.
            • siusia4844 Re: INDIE 11.03.07, 23:50
              Wysłałam wam już część zdjęć na meila. Mama za jeden z najlepszych hoteli w
              Delhi płacił 56 zł za dwie osoby, a noclegi w zwykłych hotelach ok. 8 zł.
              Poruszanie się rikszami - ok. 1 zł. Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie...
              • sinderella Re: INDIE 12.03.07, 00:02
                najtaniej jest chyba lecieć Aeroflotem - bilet w dwie strony kosztuje ok. 2 200
                zł. ja tez wybieram sie w podroz poslubna do Indii, na 3 tygodnie- koniec
                pazdziernika/ listopad
                • siusia4844 Re: INDIE 12.03.07, 00:16
                  Masz rację, najtaniej aeroflotem. Moja mama jak była, to spotkała polaków którzy
                  lecieli aeroflotem i ich wyjazd wyszedł ok. 2500 tys. Moją mamę 3500 ale spali w
                  super hotelach i przede wszystkim lecieli British Airways, czyli zupełnie inna
                  jakość lotu. Jak na tak długą podróż to Aeroflot to mordęga. Aha no i mama w
                  cenie miała też przejazd 20 h pociągiem do Nepalu i z powrotem - a te bilety nie
                  są takie tanie. Jakby ktoś zachaczał o Nepal - to mamka poleca lot na
                  paralotniach z instuktorem nad Himalajami - wrażenia niesamowite - koszt 30 $.
                  • maraxela Re: INDIE 12.03.07, 07:52
                    szkoda ze nie chcesz jechac na poczatku pazdziernika ja musze max 5
                    pazdziernika wyleciec
    • rubin04 Re: podroż poślubna ??? 12.03.07, 10:04
      A my chyba popłyniemy na rejs : z Wysp Kanaryjskich do Casablaki w Maroko.
      A wszystko stąd, ze wesele bedzie w Piano Bar Casablanca i stąd pomysł rejsu.

Pływamy dużo, bo mój M. jest sternikiem morskim i kocha morze.. Ja zresztą też. I tak co roku jakis rejs.. Byliśmy już w Chorwacji, na Wyspach Alandzkich, Bornholm i inne miejsca na Bałtyku, a w zeszłym roku na Wyspach Greckich (piekne!!)

Rejs do Casablanki wyniesie nas około 550 euro+przelot.
      Oczywiście popłyniemy nie sami, szukamy jakiś chętnych na okolice lipca 2008, bo wszystko organizujemy sami, w czym mamy już doświadczenie smile

A jak ktoś ma ochote zobaczyc jak wygląda wypoczynek na jachcie zapraszam na stronę www.ocean.k.pl w dziale GALLERY smile
    • kasia-sierpniowa Re: podroż poślubna ??? 12.03.07, 10:07
      jedziemy na Krete.Znajomi byli i polecaja bardzo. Niedrogo,dosyc blisko a
      najwazniejsze,ze pogoda piekna i widoki urokliwesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka