Dodaj do ulubionych

28.06.2008

16.02.07, 20:36
Czy jest ktoś jeszcze kto tez planuje swoje wesele w tym terminie???
Obserwuj wątek
    • liste_k Re: 28.06.2008 16.02.07, 20:37
      A skąd jestes? Bo jeśłi z wawy, to jestem w stanie przyśpieszyć Twój piękny
      dzieńbig_grin
      • mkamilla Re: 28.06.2008 16.02.07, 20:40
        Niestety z wrocławia... termin fakt - odległy - ale u nas w wielu miejscach ten
        termin jest już zajęty dlatego juz teraz szukam sali. To jakas masakra...
        • liste_k Re: 28.06.2008 16.02.07, 20:46
          Bo ja mam właśnie do oddania salę razem z muzykami - tyle że z Warszawy
          (Piaseczno dokładnie) i to 23.06.07
          • mkamilla Re: 28.06.2008 16.02.07, 20:51
            No bardzo fajna data i świetny termin. Szkoda faktycznie że nie we Wrocławiu...
            Pozdrawiam cieplutko.
          • elgoog Re: 28.06.2008 19.02.07, 14:03
            To kiedy rezerwowałaś, że już masz do oddania ten termin? :-o
        • becia992 Re: 28.06.2008 20.02.07, 14:21
          wy mowicie o tym ze maiłyście problem znaleść coś w czerwcu my planujemy ślub we
          wrześniu i juz nie było łatwo, teraz poszukuje jakiegoś dobrego kamerzysty z
          okolic Oświęcimia
    • mary_popins Re: 28.06.2008 19.02.07, 08:02
      My planujemy wink
      • mkamilla Re: 28.06.2008 19.02.07, 08:29
        O to super ze nie jestesmy sami... My zaplanowalismy ta datę już dawno ale
        przygotowania chcielismy zaczac dopiero po wakacjach jednak moja kolezanka
        ktora bierze slub w tym roku i wlasnie zalatwia wszystko otworzyla mi oczy i
        podsunbela pomysl zeby zaczac sie rozgladac juz za sala bo niedlugo moge miec
        problemy ze znalezieniem czegos fajnego. No i miala racje... Podzwonilam troche
        i okazalo sie ze w niektorych miejscach ten termin juz jest zajety wiec wzielam
        sie ostro do roboty. Takze na dzien dzisiejsz mamy juz podpisana umowe z
        orkiestra ( ostatni wolny termin jaki mieli w czerwcu przyszlego roku) no i na
        sale tez juz sie zdecydowalismy i mamy zarezerwowana. Takze jak sie okazuje
        czasu cala masa ale tak nie dokonca... A jak u was????
        • izusia24 Re: 28.06.2008 19.02.07, 12:06
          Witam, my też 28.06.2008smilesmileŚlub w Ciechanowie...
          Już wczesniej założyłam wątek ale jakoś bez odzewu... może teraz będzie lepiejwink
          My też ze względu na duże oblężenie sal w tym miesiącu planujemy w najbliższych
          dniach rezerwowac salę, księdza i zespół( albo DJ'a).Resztą zajmiemy się na
          pewno dopiero koło wakacjii.Chyba rok powinien spokojnie wystarczyć?smile
        • mary_popins Re: 28.06.2008 19.02.07, 12:52
          My na razie mamy rezerwacje sali ( w styczniu zalatwione, a juz wtedy byly
          zajete niektore terminy na 2008r.) i zespol na oku. Dzis mamy zobaczyc ich DVD.
          Co do reszty to mam zamiar w okresie lata kontynuowac przygotowania ( głownie
          znalezc odpowiedniego fotografa).
          Szalone to czasy, kiedy na 1,5 roku przed slubem juz trzeba rezerwowac lokal.
          Ale chcac miec wesele na wybranej sali trzeba dzialac.
          • izusia24 Re: 28.06.2008 19.02.07, 12:57
            A skąd jesteście?
            Jw. Ciechanów- średnie miasteczko ok. 50. tyś
            • mary_popins Re: 28.06.2008 19.02.07, 13:18
              Jestesmy z Katowic. Obecnie chyba 330 tys.
            • mkamilla Re: 28.06.2008 19.02.07, 13:21
              Ja z Wrocławia. Też tak jak Wy mam plan ze jak na "już" to najwazniejsza sala i
              zespół a reszta po wakacjach. Choć mowią mi jeszcze zeby zająć sie tez teraz
              kamerzystą i fotografem bo to też ważne a potem Ci lepsi tez pozajmowani.
              Także może jeszcze za tym się rozejrze.

Pozdrawiam Was cieplutko!!!!
              • izusia24 Re: 28.06.2008 19.02.07, 13:25
                No właśnie... ja też słyszałam że kamerzystę i fotografa zamawia się w tym
                samym czasie co salę, więc chyba muszę wziąć się porządnie do robotysmileBo mój M
                na razie podchodzi do całej organizacji na duuuuuuuużym luziesmilesmileCo jest z tymi
                facetami???smile
                • mkamilla Re: 28.06.2008 19.02.07, 13:29
                  No to łączę sie z Tobą w bólu... Widzę że mamy taką samą sytuacje... Moj
                  generalnie ma na wszystko czas i jemu to wszytko obojętne to ja mam podejmować
                  decyzję bo itak wybiorę według niego najlepiej.... Fajnie ale trochę tego za
                  duzo jak na jedna osobę.... Ale tak chyba jest u wiekszosci.... Tacy są jednym
                  slowem faceci....
                  • izusia24 Re: 28.06.2008 19.02.07, 13:32
                    No rzeczywiście taki już chyba nasz los...Trzeba zacisnąć zęby i działaćsmile
                    • mkamilla Re: 28.06.2008 19.02.07, 13:35
                      No dokładnie. Ale moze to i dobrze... Kobieta zawsze dopnie wszystko na ostatni
                      guzik a facet... Może nie jest tak źle nie ma co narzekać... Damy radę bo
                      wkońcu kto jak nie my!!!!
                      • izusia24 Re: 28.06.2008 19.02.07, 13:38
                        tak tak 100% racji!!!smilewink
                        • izusia24 Re: 28.06.2008 19.02.07, 13:59
                          Mieszkacie już razem?
                          • mkamilla Re: 28.06.2008 19.02.07, 14:18
                            tak, w zasadzie od 4 lat mieszkamy razem ale zawsze byly wazniejsze rzeczy niz
                            slub a to zmiana auta a to remont mieszkania a to kupno drugiego mieszkania i
                            tak wkółko cos... Ale wkoncu nadszedł czas na ślub.. Lepiej pozno niz wcale. A
                            Wy mieszkacie razem?
                            • izusia24 Re: 28.06.2008 19.02.07, 14:26
                              Tak, też mieszkamy razem ale mamy krótszy staż wspólnego mieszkania- od
                              sierpnia 2006.Jesteśmy ze sobą od 5 lat, mieszkamy obecnie w Warszawie i bardzo
                              to sobie chwalimy(oczywiście wspólne mieszkanie a nie Warszawę)smilesmile
                              • mkamilla Re: 28.06.2008 19.02.07, 15:43
                                Wiesz co ja mysle ze bardzo ważne jest wczesniejsze zamieszkanie razem. Mozna
                                sie jednak lepiej poznac i uniknąć potem wielu rozczarowań. Nie oszukujmy sie
                                zupełnie inaczej wygląda bycie razem i mieszkanie osobno a bycie razem i
                                wspolne mieszkanie, wspolne problemu dnia codziennego itd.
                • mary_popins Re: 28.06.2008 20.02.07, 08:25
                  Co Wy mowicie??
                  Chcecie juz teraz fotografa zamawiac? Na dobra sprawe to do tego czasu moze sie
                  pojawic wielu nowych fotografow...
                  Ja mysle, ze jak zaczne rozgladac sie w lato to wystarczy.
                  • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 08:41
                    Nie no napewno masz rację. Ja jeśłi chodzi o fotografa to tak samo jak bylo z
                    orkiestrą biorę kogoś z polecenia sprawdzonego bo tak chyba najlepiej. Mam juz
                    kilka namiarów wieć je sprawdze i jak na cos sie zdecyduje to sobie odrazu
                    zaklepie. Czym wiecej zalatwie teraz tym potem bede miala spokoj. Wiesz jak
                    jest. mało tego nawet w tym roku a dokladnie za tydzien idziemy juz na nauki
                    przedmalżenskie gdyż nasi przyjaciele ida wic postanowilismy isc razem bo sami
                    tego chyba nie przejdziemy... A takie nauki sa wazne caly czas wiec je tez
                    odbebnimy i juz. Ale to troche u nas inaczej bo tak jak mowie nasi znajomi i to
                    nie jedni biora slub w tym roku i nas tez przy okazji nakrecaja wiec dzialamy
                    razem z nimi i sibie wszystko zalatwiamy. takze za rok to juz bedziemy raczej
                    spokojni o wszystko.
                    • rubin04 Re: 28.06.2008 20.02.07, 09:28
                      Hej, no ja z fotografem to mam spokój - dwóch przjaciól mojego M. to poniekąd profesjonalisci, no i sprzet maja super więc zdjęcia bedziemy mieli zapewnione. Z kamera podobnie - zresztą, widziałam film z wesela kumpla, robiony własnie przez tego chłopaka co będzie u nas i mnie zachwycił! Film 20 min i wzystko było: ślub, chrzciny małej (na tej samej mszy, ale po slubie!), wesele, oczepiny. Wszystko świetnie zmontowane + muzyka.

Ja z naukami poczekam do przyszłego roku, albo jesieni - teraz nie miała bym czasu. A mój M. ma nauki zaliczone chyba - grzecznie chodził na religię w liceum, w przeciwieństwie do mnie wink

A sukienki kupujecie / szyjecie / wypożyczacie?

Czekam w wolnej chwili na relacje z sal,
                      pozdrawiam ciepło, też z pracy!

A.

PS
                      Mój M. też zwalił na mnie całe przygtowania, i chyba jedynym jego zaamgażowaniem w to wesele bedzie jego w nim uczestnictwo wink
                      • mary_popins Re: 28.06.2008 20.02.07, 09:31
                        Nie wiem czy Wy tez tak macie, ale ja czuje, ze do tego slubu jest tak daleko,
                        ze az smiesznie teraz wszystko planowac. W sumie raczej nie mowie znajomym, ze
                        wychodze za maz. Gdyby chociaz ten slub byl za rok... A tu ciagle 16 miesiecy i
                        pare dni sad
                        • rubin04 Re: 28.06.2008 20.02.07, 09:43
                          No ja nie szaleję specjalnie,
                          moze tylko staram sie zorientowac jak i co na "slubnym rynku" wyglada bo gromadzenie funduszy potrwa...
                          Jak załatwie orkiestre i sale to zapomne o weselu do jesieni, kiedy to może zaczne sie nad sukienką zastanawiac ( i moze odchudzaniem wink
                          • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 09:49
                            Ja tez nie szaleje chcialam tylko miec z glowy ta sale i orkiestre. A suknie to
                            dopiero w przyszlym roku zaczne szukac bo to napewno jeszcze wyjdzie cala masa
                            nowych kolekcji. Ale chyba bede szyla no chyba ze znajde ladna a tania nowa....
                            • mary_popins Re: 28.06.2008 20.02.07, 09:54
                              No, jak czytam jakie tu sumy dziewczyny wydaja na sukienke to normalnie szczeka
                              mi opada. Ja tam mam zamiar do 2 tys. kupic suknie ( a nawet wolalabym taniej,
                              ale moze sie to nie udac). I bez zadnych trenow, co to potem cale wesele z nim
                              problem jest.
                              Ale suknie to chyba zaczne w listopadzie ogladac.
                              • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 09:59
                                no to ja tez tak gdzies chce wydac na suknie nie ma co przesadzac. Chce zeby
                                byla prosta i skromna ale miala zarazem to cos w sobie... Ale suknie zostawiam
                                na ostatni momnet bo pewnie jeszcze schudne a bynajmniej mam taki zamiar choc
                                wcale nie musze ale wiadomo jak to jest....
                                • mary_popins Re: 28.06.2008 20.02.07, 10:07
                                  ja mam teraz rozmiar 36 wiec o chudnieciu mowy nie ma. Moj P. to by nawet
                                  chcial zebym przytyla. Ale, nie daj Boze wink

Poki co nie czuje sie jak przyszla panna mloda. Jedynie ten zespol chce
                                  ostatecznie zaklepac. A reszta, wraz z nadejsciem lata wink
                                  • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 10:12
                                    No ja mam rozmiar miedzy 36 a 38 zalezy od firmy i tez nie narzekam ale znajac
                                    zycie to przez weselny stres przed samym slubem cos sie jeszcze schudnie.
                                    No a ten zespol to zaklep bo wsumie to zespol jest jadna z najwazniejszych
                                    rzeczy. jak zagraja taka bedzie zabawa...
                                    • mary_popins Re: 28.06.2008 20.02.07, 10:18
                                      Juz mamy jedna reka zaklepany wink Tylko musimy dzis zabrac od nich nagranie dvd.
                                      Ale to zespol z polecenia, ktory gra u kolegi P. wiec bez obaw.
                      • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 09:43
                        Hej. Wlasnie wyslalam Ci na gazetowego o salach. Powinnas zaraz miec.

Daj znac czy doszlo
    • rubin04 Re: 28.06.2008 19.02.07, 15:23
      Ja 14.06.2008 ale tez Wrocław!
      Jaką sale rezerwowałas?
      Ja jeszcze nic nie załatwiałam, ale troche mnie nastraszyłas ze tak krucho z terminami... A zespół juz zaklepałas??

Na forum slubnym wrocław jestem chyba jedyna na 2008, moze dołaczysz?

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44777
      Pozdrowienia!
      • mkamilla Re: 28.06.2008 19.02.07, 15:40
        Hej. Ja mam wstepnie zarezerwowaną sale w hotelu jester i w tym tygodniu
        jedziemy podpisac juz umowę. Zwiedzilam naprawde duzo miejsc i tam mi sie
        spodobalo najbardziej ale jakbys była zainteresowana jakimis miejscami to mogę
        Ci powiedziec co nieco. Wszedzie sa plusy i minusy - zalezy kto czego szuka. A
        z orkiestra tez mam podpisana juz umowe. Niestety w woelu miejscach nasz
        termin byl juz zajety wiec mimo ze duzo czasu to nie jest tak kolorowo,.
        Pozdrawiam cieplutko!
        • rubin04 Re: 28.06.2008 19.02.07, 15:58
          No ja myslalam o Casablanece - bo oni chyba mają ogród.. Zalezy mi by sala była na około 80 osób i by byl ogród.
          Byłas tam moze albo możesz polecić mi coś w takim klimacie? Jak wygladają ceny?
          No ja ide jutro zobaczyc zespól i jak cos to bede rezerwowac. A z salą chciałm jeszcze poczekac ale w tej sytuacji chyba sie tym zajmę powoli smile
          Pozdrowienia!
          • mkamilla Re: 28.06.2008 19.02.07, 16:02
            Jeśli chodzi o casablance to mam informacje z pierwszej reki bo moi przyjaciele
            robia tam wesele 8 wrzesnia tego roku. Umowmy sie ze wszystko Ci opiszę ale
            wieczorkiem bo zaraz wychodzę z pracy. Takze do wieczora.
            • rubin04 Re: 28.06.2008 19.02.07, 16:04
              dzieki wielkie! Mozesz napisac na gazetowego!
              Oj z nieba mi spadłas..
              ja tez już uciekam z pracy!
              smile
              • mkamilla Re: 28.06.2008 19.02.07, 21:58
                obiecalam ze wieczorkiem Ci przesle informacje na tema sal i casablanki ale
                naskrobalam chyba z dwie strony i laptop mi sie zawiesil i wszystko szlag
                trafil wiec napisze jeszcze raz jutro rano w pracy nie gniewaj sie ale nie mam
                sily znow tego produkowac. Moge Ci conieco powiedzieco : Casablance, Villi
                Caprice, Starej Grbarni, Finezji, Dobrych czasach, Imprezie, Zajeżdzie pod
                Kasztanami, Holetu Jester, Hotelu Jasek, karczmie Rzym, Hotelu Bugatti,pałacu
                na Pawłowicach,Restauracji Wodnik ,Hotelu Wieniawie. Orbicie itd. Takze opisze
                jutro obiecuje....
                Pozdrawiam imilego wieczoru
                • rubin04 Re: 28.06.2008 19.02.07, 22:11
                  dzięki wielkie, bede czekała!
                  smile
    • rubin04 Re: 28.06.2008 20.02.07, 09:52
      Doszło, dzięki wielkie!
      Teraz bede sie zastanawiac. No i moze podeslij to menu z Casablanki (coś się na nia uparłam wink

A teraz jak Villa Caprice odpadła z terminem to jeszcze bardziej jestem na Casablankę chętna - musze sie tam wybrac...

A wiesz coś o Novotelu? Tez podobno mają ogród.

pozdr.!
      • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 10:00
        Tam nie sprawdzalam bo moj M nie chce tam absolutnie ale slyszalam ze kuleja z
        jedzeniem ale nie wiem czy to prawda. zaraz Ci wysle to menu
        • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 10:10
          Poszlo menu
    • rubin04 Re: 28.06.2008 20.02.07, 10:42
      Pytałam o Novotel bo mama zna tam kierowniczke, ja tam nawet nigdy nie byłam.
      dzieki za menu, bede sie zstanawiac, no i zobacze czy sa skłonni negocjowac, bo nie chcę ciast - bynajmniej nie ze wzgledów kalorycznych - po prostu mam dostęp do ciast prawie za darmo i sprawdzonych smakowo smile

A wiesz ile osób do ogrodu wejdzie? Bo kusi mnie ta opcja..
      A i widziałam Twoja sale na stronie www - ładne miejsce! A mają ogród? I czy sale sa klimatyzowane? Na ile osób Twoje wesele bedzie?

pozdrowienia!
      • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 10:50
        Moje wesele na 60-70 osób. Z tyłu hotelu jest mały ogród ponać w lecie
        przepieknie oswietlony i romantyczy ale go wsumie nie widzialam bo zapomnialam
        to zobaczyc ale jade podpisac na dniach umowe to zobacze. Sale sa klimatyzowane
        a caly teren monitorowany.
        Jesli chodzi o casablanke to mowia ze na ogrodzie jest do 120 miejsc a na sali
        tej bankietowej do 80 ale sale widzialam ( siedzi sie na dole i na podescie) i
        nie wiem czy dla 80 osob nie bedzie ciasno sama musisz ocenic\
        • rubin04 Re: 28.06.2008 20.02.07, 11:00
          No ja sie nastawie na ogród, a w razie ulewnego deszczu to zawsze bedzie mozna w srodku..
          No i te 80 osób to max co przewiduję. Moze wyjdzie mniej.
          A w Casablance jest miejce do tańczenia tam gdzie stoły? A jak to wyglada na ogrodzie - jest gdzie tańczyc?

Jestes chyba aktualną skarbnica wiedzy o salach smile
          • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 11:11
            Wiesz co miejsce do tanczenia jest na tej samej sali co stoly. natomiast jesli
            chodzi o ogrod to nie wiem ale spytam koleznake. deszczu na ogordzie nie masz
            sie co bac bo maja markizy ktore zaciagaja w razie co i generalnie deszcz nie
            jest grozny. jakby bylo chlodniej to wiem ze maja tez jakies piecyki ktore
            wynosza i rozstawiaja po rogach zeby bylo cieplej. Ale z tego co sobie teraz
            przypominam to tance sa wtedy tez na ogrodzie chyba wlasnie.
            • agulka01 Re: 28.06.2008 20.02.07, 13:48
              Ja też mam ten termin, zarezerwowaliśmy sale (podpisaliśmy umowe) i w kościele
              godzine, jeśli chodzi o zespół to jeszcze nie bo mój M... chce DJa.
              Fotohrafa bedziemy mieli znajomego, karzerzyste pewnie tez, mam nadzieje tylko
              ze termin bedzie miał wolny wink
              • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 13:56
                O super ze jeszcze ktos na ten termin.... Widze ze tez dzialacie w temacie. A
                skad jesteście?
              • mary_popins Re: 28.06.2008 20.02.07, 14:25
                U ksiedza juz macie rezerwacje terminu??
                U nas ksiega z intencjami mszalnymi na 2008r. pojawi sie dopiero w listopadzie.
                • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 15:03
                  Nie my jeszcze nawet do konca nie wybralismy kosciola w ktorym chcemy brac slub
                  ale dniach podejmiemy tez ta decyzje.
                  • mary_popins Re: 28.06.2008 20.02.07, 15:13
                    to do Agulki bylo wink
                    • mkamilla Re: 28.06.2008 20.02.07, 15:22
                      a oki. to sorki....
    • agulka01 Re: 28.06.2008 21.02.07, 18:06
      Jestem z Warszawy, ślub mam w kościele Pokamedulskim w Lasku Bielańskim u
      ks.Wojciecha, tam terminy tez trzeba rezerwowac z duzym wyprzedzeniem.
    • mkamilla Re: 28.06.2008 27.02.07, 14:04
      Hej dziewczyny....
      Jak tam pojawił się ktos jescze na tą datę????
      • mary_popins Re: 28.06.2008 25.07.07, 18:39
        Jesteście tu nadal, kobiety z 28 czerwca?
        • butterfly80 Re: 28.06.2008 25.07.07, 20:36

mam tydzien przed Wami i .. cóż ja widzę, Wy to juz macie od lutego wszystko
          zaklepane, a my? tylko salę, no i kucharza (bo to sama sala, nie restauracja)
          Mój Ukochany burzy się jesli chcę sama coś załatwic, a razem teraz nie możemy,
          bo on ma pracę w Gdańsku (pracuje tam do konca września) no i kapa, bp ja
          siedzę na Sląsku i tu bedzie wesele...
    • izunia280608 Re: 28.06.2008 20.09.07, 11:29
      Widzę że wcale nas dużo nie jest...mam nadzieję że na razie..
      Pozdrawiam wszystkie młode z tego dniasmile
      My mamy już zaklepaną datę w kościele(to najważniejsze) salę ,dj-
      a,kamerzystę,fotografa, obsługę sali(kucharka,kelnerzy),samochódsmile
      Dziewczyny kiedy zaczniecie rozglądać się za suknią? Ja planuję
      listopad/grudzień, mam nadzieję że będzie ok, nie ma co wariować za
      wcześnie!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka