Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn ze strefy euro

19.02.07, 12:49
Ile beda kosztowaly Was bukiety dziewczyny? Mialam w budzecie policzone 100€
bo tyle srednio wedlug internetu kosztuje bukiet slubny. Wiedzialam, ze chce
cos prostego i ze nie bede szalala. Poszlam na spotkanie do kwiaciarni, ktora
mi sie spodobala i dziewczyny zrobily mi kosztorys. Wycenily moj bukiet na
70€. Strasznie sie ucieszylam ale potem zaczelam myslec, ze to i tak drogo
(chociaz ponizej sredniej). A ile kosztuje bukiet panny mlodej u Was?
Mayagaramond? Siog?
Obserwuj wątek
    • mayagaramond Re: Do dziewczyn ze strefy euro 19.02.07, 12:53
      Ja nic na razie nie wiem. Jak na razie moje doswiadczenie w kwestii kwatow
      ograniczaja sie do zakupu tulipanow do misezkanie - 2€ za peczek... A z jakich
      kwiatow bylby Twoj bukiet?
      • mayagaramond Re: Do dziewczyn ze strefy euro 19.02.07, 12:59
        Wlasnie znalazlam jakos strone na ktorej podaja, ze bukiet z orchidei to jakies
        60-80€. A to sa dosc drogie kwiaty.
      • nionczka Re: Do dziewczyn ze strefy euro 19.02.07, 13:01
        Podstawa beda biale piwonie plus roznosci w odcieniach pistacjowych (miniaturowe
        chryzantemy, groszek i inne). Jeszcze dokladnie nie dogadalysmy tego. Tym
        bardziej, ze jesli nadal bedzie tak cieplo (20 stopni caly zeszly tydzien) to
        piwonie zakwitna wczesniej i bede musiala zastapic je kremowymi rozami czy cos
        takiego. Wiem, ze jedna piwonia w zeszlym roku kostzowala 6€ i ze to jest raczej
        drogi kwiat. Wbrew pozorom te sporwadzane z egzotycznych krajów sa tansze.
        A najdrozsze jest montowanie bukietu a moj bedzie prosciutki i naturalny.
        • justeczka1 Re: Do dziewczyn ze strefy euro 19.02.07, 14:05
          we francji trzeba liczyc jakiec 60/80/90 euro. ale ja chyba to olewam, wystapie
          z pojedynczym kwiatem, bo taki mi do sukni pasuje. zreszta, nie padlam jeszcze
          na glowe, zeby placic tyle za kwiaty. to w koncu tylko kwiaty. na drugi dzien
          zdechna.
    • siog Re: Do dziewczyn ze strefy euro 19.02.07, 15:40
      heyasmile
      nie mam pojecia ile kosztuje sam bukiet, ja bede miala pojedynczy kwiat abo amarylis albo kalle. Oplacam florystke ktora organizuje kwiaty ma moje wesele w calosci za wszystko (kwiaty dla mnie, dla druhen, butonierki dla mlodego,druzbow, dekoracja kosciola, dekoracja w sali jadalnej, kwiaty dla malych druhen itp...) to calosc wynosi 1 tys-1,2 tys.euro. W Irlandii raczej oplaca sie za calosc florystce wiec trudno znac cene bukietu...chociaz prawdobodobnie cena za bukiet bedzie w okolicach tej ktora podalas...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka