Dodaj do ulubionych

Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu

• ana_35 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 14:41
      A może kompromis po amerykańsku? Młodzi po ślubie wsiadają w limuzynę i jadą w
      podróż poślubną a goście i rodzina weselą się jak chcą czyli z alkoholem na
      stole. Tylko to zwiększy koszty a i też goście mogą się czepiać, że wesele bez
      młodych i tych weselnych rytuałów. Do przemyślenia.
    • joanna.syrenka Tarnovski, wybacz ale... 15.03.07, 14:54
      ...to ślub Twój czy Twojej córki?
      To ma być JEJ dzień, taki jak sobie wymarzyła. Nie wpierniczaj jej się i nie
      uszczęśliwiaj na siłę. W dodatku na każdym kroku podkreślasz, że to Ty płacisz
      za wesele. I co z tego? Osobiście, gdyby mój ojciec/matka wyjechałby z tekstem,
      że "ma być alkohol bo ja płacę", to natychmiast kazałabym spadać im na drzewo,
      razem z pieniędzmi.

Właśnie dlatego ja wesela NIE ZROBIĘ. O moim ślubie dowiedzą się wszyscy po fakcie.
      • p.wieslawa Re: Tarnovski, wybacz ale... 15.03.07, 16:53
        I doskonale,zrób tak-ale wcześniej powiedz rodzicom za kogo chcesz wyjść!
        • joanna.syrenka Re: Tarnovski, wybacz ale... 15.03.07, 17:48
          No to jest raczej oczywiste smile
    • annieb Wesele jest dla młodych -trzeba uszanować ich wolę 15.03.07, 14:59
      Jesli młodzi tak chcą - rodzina i znajomi powinni to uszanować. Jeśli goście
      nie potrafią sie bawić bez alkoholu to lepiej niech nie przychodza, a hasło, że
      sie obrażą, jest śmieszne. To młodzi powinni sie obrazić, że przychodzi sie nie
      do nich, a na popijawę
      czas skończyć z mentalnością - bez alkoholu nie ma zabawy!
    • yola13 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 15:32
      jeżeli córka tak stawia sprawę to niech sobie sama robi to wesele
      • pani.lustratorka Tak też powinna uczynić! 15.03.07, 16:01
        yola13 napisała:

> jeżeli córka tak stawia sprawę to niech sobie sama robi to wesele
        Tak też powinna uczynić i odciąć się na zawsze od pijaków!
        • paola_23 Re: Tak też powinna uczynić! 15.03.07, 16:29
          ludzie pijący alkohol to pijacy?! w takim razie ja też pijak jestem, bo
          okazjonalnie wypijam kieliszek lub dwa... nie wiedziałam... ale człowiek całe
          swoje życie się uczy!
          • memphis90 Re: Tak też powinna uczynić! 15.03.07, 21:41
            Chyba niepotrzebnie sie czepiasz- osoba, która domaga sie alkoholu i od
            obecnosci wódki uzależnia swoją obecnosć na zabawie, a obraża się o jej brak,
            niewątpliwie MA problem alkoholowy. Normalny człowiek powie: nie, to nie- i
            napije się przy innej okazji albo w domu. Czujesz PRZYMUS picia na weselu? Ja
            nie, aczkolwiek bardzo lubię alkohol.
            • paola_23 Re: Tak też powinna uczynić! 16.03.07, 09:34
              Ja akurat wogóle nie pijam, ale nie powiem jak już idę na jakieś wesele, co
              zdarza się raz na parę lat to chciałabym wypić może drinka, dwa. Nie upijam się,
              ale nie lubię narzucania. Mogę nie pić jak nie będę chciała, ale dlaczego ktoś
              odbiera innym wybór?! Mi alkohol nie przeszkadza i na naszym weselu nie
              martwiliśmy się o niego, bo mieliśmy do tego dróżbę, który dbał by go nie
              zabrakło. Każdy bawił się super, nikt się nie upił. Kto chciał to pił, kto nie
              to nie! Ja akurat na swoim nie wypiłam prawie nic, z nerwów...
    • nela42 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 16:10
      proponuje nich córka zaraz po slubie wyjedzie w podróż poslubną bez
      uczestnictwa w weselu,a ty zaproś sobie gości i pijcie jak tak ci na tym zalezy.
      W końcu zapłacisz za cos co bedzie takie jak ty chcesz .
    • kubadyb Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 16:21
      przykro mi że tylko alkohol jest gwarantem dobrej zabawy i jest dla ciebie
      ważniejszy niż wola córki. jeśli poznała swojego męża na spotkaniu aa to ma aż
      nadto oczywisty powód żeby ślub odbył się bez alkoholu. widać że opinia twoich
      tzw.znajomych jest dla ciebie ważniejsza niż szczęscie dziecka. jest to smutne
    • kamu2 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 16:27
      moim zdaniem twoja córka wydziwia i zachowje sie egoistycznie,to że jej facet
      miał kiedyś problem z alkoholem nie znaczy ze na tak waznej imprezie nie pownno
      byc alkoholu,na szczescie nigdy się z takim weselem nie spotkałam, u mnie by
      cos takiego nie przeszło,moja rodzina jest najnormalniejsza w świecie i jest to
      u nas normalne ze na takich imprezach pije sie alkohol ale wszystko z głową.My
      (jako młoda para)na naszym weselu nie będzimy pić alkoholu,ale nie wyobrażam
      sobie sytuacji że mielibyśmy gości nie poczęstować.Wesele jet głównie dla gości
      a nie dla młodych, takie jest moje zdanie.
      Powiniens z córką spokojnie porozmawiać przedstawić jej swoje argumenty.
      Wolałabym nie robić wesela niz potem byc na językach że jestm taka skąpa że na
      alkohol mi było szkoda.
      Jak jest taka mądra to niech sobie sama zapłaci za wesele.
      W życiu trzeba umieć się dogadać
      • michal_powolny1 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 20.03.07, 17:20
        O czym piszesz?
        Jakie dziwne wymagania?
        Jakie ploty? Niech gadają.
    • adomas Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 16:36
      Nie rób wesela. Będzie najtaniej.
    • n536168 Bylem na takim weselu 15.03.07, 16:39
      i powiem Ci ze dramat. Nikt sie nie bawil. Nawet orkiestra stracila impet i
      mamrotala cos do 1 w nocy. O 2:00 bylo juz po balu.
      Sprobuj przekonac corke ze wesele robi sie przede wszystkim dla gosci. 90% gosci
      potrzebuje jednak troche paliwa żeby zacząć się bawić. A zabawa to klucz do
      udanego wesela!
      Dobre wesele bez alkoholu mozliwe jest tylko w hermetycznie zamknietym gronie
      ludzi wyznajacych takie zasady.
      No ale jesli tego nie zrozumie to pozostaje Ci tylko uszanować jej decyzję. Nikt
      Ciebie nie bedzie winil o nieudane wesele. Kazdy ma swoj rozum.
    • mozaika49 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 16:55
      Na zaproszeniu napisz, ze na weselu nie bedzie alkoholu.
    • ma-la Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 17:37
      Wesele Twoje?? czy Mlodych?? Jesli goscie przychodza tylko dla wodki, to
      wspolczuje!
    • unbreakable Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 18:43
      jak czytam posty pt. "to co z tego, ze mlodzi nie pija, niech nie pija, inni
      wypija za nich", to mi sie noz w kieszeni otwiera

jesli sa to ludzie, ktorzy poznali sie w AA, tzn. ze maja problem z alkoholem i
      sie lecza
      jesli nie chca wesela z alkoholem, to swietnie!

a ty, pseudotatusku, nie pomagasz w ich leczeniu i trzezwieniu? to nie
      przeszkadzaj chociaz!
    • memphis90 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 15.03.07, 20:49
      Dziwne, to co piszesz... Rodzina przychodzi na wesele Twojej córki, czy najeśc
      się i napić za darmo? Przychodzą dla Twojej córki, czy dla pełnej butelki? Takie
      zachowanie świadczy raczej o braku szacunku do Ciebie i Twojej rodziny.
    • anias85 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 16.03.07, 11:51
      przykre, ze niektórzy zabawę kojarzą tylko z alkoholem
      • babcia_marysia Re...anias85 23.03.07, 09:06
        a ty wszędzie musisz dodać swoje 3 grosze...ojojoj,współczuje twoim bliskim
    • lumidee23 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 19.03.07, 22:59
      TO NIECH NIE PIJą ONI!!!! PROSTE WYJSCIE!!!!
    • lumidee23 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 19.03.07, 23:00
      Niech onie nie pij.a prosta sprawa
    • napolnoc Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 19.03.07, 23:17
      ten facet reklamuje swoja hurtownie wodek, datego pisze durne watki tu....
    • mela81 Re: Moja córka chce zrobić wesele bez alkoholu 24.03.07, 16:17
      współczuje,byłam raz na takim weselu porazka! przecież wesele robi się dla gośći
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka