15.03.07, 14:09
rozpoczynam poszukiwania sali, orkiestry i kamerzysty. Zdjecia raczej w
Piascie byśmy robili, krawcową na sukienke mam juz poleconą. Tylko sala
zastanawiam się nad Karczma u Vica w Rudnie.Podobna piekna sala i oprawa
sali. W tej chwili maja remont. Polecacie coś??
Obserwuj wątek
    • katrin77 Re: Gliwice 20.03.07, 13:26
      Co prawda nie jest to w Gliwicach tylko w Rudzie Śląskiej, ale mamy teraz A4
      więc dojazd nie jest problemem.
      Nasze wesele było w Restauraci Parkowa www.parkowa.pl/ i mogę naprawdę
      szczerze polecić!!!
      • jola_77 Re: Gliwice 26.03.07, 09:38
        a kiedy masz slub?
    • iza9970 Re: Gliwice 29.03.07, 17:00
      polecam, kamerzystę www.videobeta.com , fotogafa www.michalik.com.pl,
      kwiaty www.kwiatyslub.pl
    • panna_mysza Re: Gliwice 29.03.07, 18:42
      witaj,
      Wszystko jeszcze przede mna, ale chyba wiekszosc mamy pozaklepywana. i tak"
      fotograf: fotogk.com.pl
      sala :Elefant w Plawniowicach, ale bardzo polecam U Karola, tyle, ze tam trudno
      z terminami (rewelacyjne jedzenie i parkiet z desek!), na male wesela moze
      Cobra? a na przyjecie weselne ( bo nie ma gdzie tanczyc) Tawerna w Kleszczowie.
      zespol: poszukaj wypowiedzi Videobety- cala masa propozycji (duzo dobrego
      slyszalam o Pakodeos, czy Pan Majster...ale to kwestia tego co kto lubi.
      jesli chodzi o stroj: moja piekna szyje sie w Annie w Gliwicach (mialam tuz pod
      nosem, ale zanim tam dotarlam przymierzylam 27 sukien na calym slaskusmile

powodzeniasmile
      • agusia101 Re: Gliwice 29.03.07, 21:59
        Panna Mysza miałysmy juz kiedys razem korespondować. Powiedz mi kochana: czy
        masz stronki www. na tego Elefanta, i ta restauracje u Karola? A jaka Ty masz
        orkiestre? Ile kosztuje? i Ile ten fotograf a robi zdjecia piekne ile bierze za
        taka przyjemność?? Masz kamerzyste??

zasypałam Ciebie, ale licze, że mi opdowiesz
        • panna_mysza Re: Gliwice 30.03.07, 15:19
          witaj Agusiasmile
          link do restauracji to: www.elefant-restauracja.pl/ obawiam sie ze
          strona Cie rozczaruje. Ja na szczescie weszlam na nia dopiero po wizycie w tym
          miejscu- inaczej w zyciu bym sie na nia nie zdecydowala. smile w rzeczywistosci
          jest jak na moje potrzeby idealna a do tego bardzo funkcjonalan i ma swoj
          klimat, ktory potrafia pieknie wyczarowac wlasciciele (maja swietne pomysly na
          dekoracje)
          co do "U Karola" - niestety nic na temat www mi nie wiadomo, ale miejsce godne
          odwiedzin. a zabawy, ktore organizuja poza slubnym sezonem sa mocno oblegane.
          do tego bardzo atrakcyjna wizualnie.
          a co do pozostalych knajpek w okolicy poczytaj:
          f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3226270
          fotograf: podpatrzylismy go na weselu znajomych rok temu - bardzo spodobal nam
          sie sposob jego pracy - w ogole nie bylo go widac, bardzo dyskretny i
          nienachalny. ogladajac pol roku pozniej zdjecia z tamtej imprezy nie moglam
          uwierzyc, ze udalo mu sie w sposob nie zaklocajacy niczego zrobic doskonale
          ujecia. zdjecia sama mozesz podziwiac, a do tego profesjonalizm podczas slubu i
          wesela pierwsza klasa. no i cena zdecydowanie przystepna (ok 1300), ale zalezna
          od opcji, jaka sobie wybierzesz.
          jesli chodzi o zespol - to zniwo spodkowych targow: Four in 1- grali tak, ze
          odwiedzajacy sale, gdzie wystepowali nawet nieswiadomie podrygiwali,a co
          odwazniejsi tanczylismile...mieli wolny nasz termin i nie zabili nas cena (ok2000
          albo 2700 za wesele +poprawiny)..ale to sa plusy slubu w tygodniu.

daj znac jak Twoje przygotowania i na kiedy sie szykujesz.
          pozdrawiam,
          M.
          • agusia101 Re: Gliwice 30.03.07, 19:00
            Ogólnie dopiero zaczynamy szukac. planujemy sierpien 2008, ale to co
            najwazniejsze orkiestra sala i fotografa chcemy miec rezygnuemy z kamerzysty.
            Dzieki za wszelkie wskazówki napewno z nich skorzystam
            • panna_mysza Re: Gliwice 02.04.07, 14:36
              w ramach sali sprawdz moze jeszcze Pod Platanem. piekna okolica, niezle
              jedzenie tyle, tylko ze ceny zaczynaja sie od 150/osobe. ale w naprawde
              ladnymmijescu..no i jak impreza zrobi sie dretwa mozna wyskoczyc na basen, albo
              kort ...ZARTUJe....ale maja w oferciesmile
              • agusia101 Re: Gliwice 02.04.07, 14:46
                to w Kozłowie.
      • spirit1982 Re: Gliwice 30.03.07, 20:38
        Witamsmile
        CZy mogłabys mi podac orientacyjne ceny w obu restauracjach??
        • agusia101 Re: Gliwice 31.03.07, 07:49
          spirit1982 -
          • spirit1982 Re: Gliwice 31.03.07, 09:14
            Tak smile Ślub planujemy w maju przyszłego roku i tak powoli zaczynamy się rozgladac.
            • agusia101 Re: Gliwice 31.03.07, 10:16
              my planujemy w sierpniu 2008.
              • spirit1982 Re: Gliwice 31.03.07, 11:59
                Ogladaliscie juz jakies restauracje/sale ?? My jak narazie byliśmy w Knurowie, w
                "Leśnym Zaciszu". Calkiem ładnie sie reprezentuje, tylko nie chcemy sie
                decydować za szybko na nicsmile
                • agusia101 Re: Gliwice 31.03.07, 12:06
                  nigdzie nie bylismy. Tylko zamek w Toszku.Tam sa dwie sale jedna do tanczenia a
                  druga jadalna- ale ja tak nie chce. Pojedziemy poogldac po światach .
                  Prawdopodobnie do karczmy u Karola, a na przeciw jest jest karczma u Vona, tez
                  podobno ładna. Zalezy mi na sali z ładnym otoczeniem, aby goscie na papieroska
                  nie wychodzili na ulice tylko np.: do ogrodu na trawke. z planów nie chcemy
                  miec kamerzysty. Na dzien dzisiejszy.Sam fotograf: przygotowania, kosciól,
                  zabawa. Plener w inny dzien. Moze palmiarnia.
                  • agusia101 Re: Gliwice 31.03.07, 12:15
                    www.slubne.pl/index.php?pid=3&col=29&item_id=1150&cmd=show_item&gallery_id=&shift=2

zakochałam sie natomiast w tej suknie, niewiem czy za rok mi sie gusta nie
                    zmienia.. chciałabym taka tylko ze biała. a ty gdzie szyjesz??
                  • aniulat Re: Gliwice 06.04.07, 19:37
                    a jesli zalezy Ci an ladnym otoczeniu to polecam hotel Lagune w Niewieszu nad
                    Jeziorem Pławniowickim
              • spirit1982 Re: Gliwice 31.03.07, 12:46
                Bardzo ładnasmile Ja narazie nie mam nic upatrzonego, znajac moje niezdecydowanie
                bede miała z tym problemsmile
                Mogłabys mi podac adres Karczmy u Karola?? Nie mamy za bardzo czase zeby jezdzic
                i ogladac, wiec jakbys miała jakies informacje to moze podzielisz sie nimi na
                forumsmile
                • agusia101 Re: Gliwice 31.03.07, 12:49
                  Rudno Gliwicka 42. to chyba bedzie głowna ulica. No ja tez niezdecydowanabig_grinbig_grin
    • aniulat Re: Gliwice 06.04.07, 19:35
      Zobacz sobie jeszzce sale w hotelu bialy dom w czerwionce lub ochojcu
      www.restauracja-bialydom.pl
      lub moze Hotel Tawerna w Kleszczowie
      • agusia101 Re: Gliwice 06.04.07, 19:59
        Wyglada ten biały dom naprawde wyjatkowo. a cena wiesz jaka? za talerzyk? a ty
        gdzie masz wesele?
        • agusia101 Re: Gliwice 06.04.07, 20:00
          znalazłam cennik na stronie... interesujace jezeli 135 zl. zaraz przeczytam menu
          • aniulat Re: Gliwice 06.04.07, 22:38
            w czerwionce jest tam troszke taniej niz w ochojcu. menu wydaje sie byc ok,a i
            sale sa swietne, tylko tam musialabys sie spieszyc z rezerwacja bo malo
            terminow jest.Dla dzieci chyba do 6 lat za menu placisz 50%
          • aniulat Re: Gliwice 06.04.07, 22:39
            a ja moje wesele mam w lagunie w niewieszu
            • dizi88 Re: Gliwice 15.04.07, 15:52
              aniulat napisała:

> a ja moje wesele mam w lagunie w niewieszu

Kiedy bedziesz miala wesele w Lagunie?
              • aniulat Do dizi88 18.04.07, 08:29
                30.08.2008 smile
    • alex9945 Re: Gliwice 17.04.07, 20:53
      moje wesele było w Promnicach - zameczek myśliwski w tychach, polecam, i nie
      sugeruj się cenami z nimi się negocujej, pełna klasa , apartament dla
      nowożeńców gratis,piękne wnętrze, super obsługa, jedzenie bardzo dobre kucharz
      z bielska, www.promnice.com.pl , o tyle polecam,że mojego ślubu nikt nie
      obgadał poprostu nie mnieli się do czego przyczepić.
    • rickyfernando Gdybyscie szukali fajnego auta na Slasku 18.04.07, 11:27
      to polecam Ci Jaguara z www.jaguar.netslub.pl

pozdrawiam
    • spirit1982 Re: Gliwice 29.05.07, 20:15
      agusia101-pisałaś, że byłas na zamku w Toszku...jak tam wyglada cenowo
      zorganizowanie wesela? W przyszłym tygodniu jedziemy ogladac restauracje i
      lokale wiec jesli warto, to może i tam zajrzelibysmysmile
      • agusia101 Re: Gliwice 29.05.07, 20:26
        a pisałam pisałam Bylismy tam 2 lata temu na karnawołej imprezie. Ceny sadze
        tak jak wszedzie od 130 do 150. Fakt piekna jest oprawa i nastrój: zamek itd.
        Sami osobiście mamy w Chacie Polaka.
        • spirit1982 Re: Gliwice 30.05.07, 18:14
          Tez sie zastanawimy nad Chata Polaka, boje sie troche, ze bedziemy miec juz
          problemze znalezieniem czego wolnego sad. na temat Chaty słyszałam same
          pozytywysmile Jak tam jest z cenami? pozdrawiamsmile
          • agusia101 Re: Gliwice 30.05.07, 20:18
            maja dwa menu do wyboru 130 i 150. My wybieramy te za 150 + poprawiny 30-35 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka