curly1981 05.04.07, 16:10 nie mam zielonego pojecia i chcialabym miec jakiekolwiek porownanie?piszcie tez miasta z jakich jestescie jesli mogłabym prosic!dzieki za kazdy wpis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golinda Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:20 mój podobno kosztował ok. 400zł (choć to chyba lekkie przegięcie) był z kantadeskii www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00db26591b5acdad.html Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:24 ceny bukietów slubnych to jednak lekkie przegięcie- w warszawie podobno norma jest 400- 600 zł, a ja sie pytam za co? mój znajomy przed slubem zrobił test. Poszedł do kwaiciarni i spytał sie ile będzie kosztował taki i taki bukiet- cena była ok. 100 zł. Potem wysłał kumpla i ten sie pytał o taki sam bukiet tylko, że slubny- cena 450 zł. Ja na pewno nie zapłace tyle za kwiaty bo to naprawdę zdzierstwo i woła o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 23:51 golinda! taki bukiet nie miał prawa tyle kosztować! (mam nadzieję, ze to rzeczywiście "podobno") -- Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 07.04.07, 19:27 golinda napisała: > mój podobno kosztował ok. 400zł (choć to chyba lekkie przegięcie) > był z kantadeskii > www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00db26591b5acdad.html 400zł ??? mój podobny z 9 kantedesek kosztował 120 z butonierką dla pana młodego... Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:23 Jeśli wierzyć mojemu Mężowi - 100 zł (utargowane ze 150 zł), słoneczniki, Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:25 no pieknie zdaje sie ze to Pan Mlody powinien zaplacic za bukiet...ehh a ja musialam to zrobic sama. We Wroclawiu place za bukiet 200pln (utargowane z 250)i za dekoracje na auto tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
mela81 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:25 moim zdaniem nie powinien kosztowac więcej jak 200 zł Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 09:48 I nieskromnie uważam że bukiet wart swej ceny miałam Odpowiedz Link Zgłoś
curly1981 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:29 hmmm... Dziekuje, bede miec teraz jako takie pojecie, bo szczerze mowiac, jestem w tej kwestii ZIELONA mam suknie ecru ze zlotą delikatną koronką wiec mysle o rozach w kolorze ecru, ale tylko dlatego ze nic mi oryginalnego nie przychodzi do głowy Moze Wy cos podpowiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:30 Do ecru róże typowo herbaciane mi pasują Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka2522 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 18:20 Ja nie mam zamiaru tak przeplacac . Wpadlam na pomysl (moja kolezanka pracuje w kwiaciarni ) ze kupie kwiaty razem z nia w hurtowni i ona mi go zrobi na lewo . Z tego co mi wiadomo za moj bukiet i jeszcze bukieciki dla 4 drozek wyniesie mnie tyle co byl by zamowiony w kwiaciarni tylko dla mnie wiec po co przeplacac !!? Odpowiedz Link Zgłoś
alex996 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 18:30 Trzeba być szalonym, zeby wywalic na kwiatki 450 zł. Ja, choc jestem z Warszawy, zamawiam bukiet w Radomiu (znajoma mi dostarczy). Za wypasiony z 6 herbacianych róż + jeszcze jakieś inne + ozdobniki zapłace 100zł Odpowiedz Link Zgłoś
kasiacholtur Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 18:51 img440.imageshack.us/my.php?image=img2770wd4.jpg mój bukiet na załączonym zdjęciu kosztował 50 zł i zamawiany był w hurtowni kwiatów. Calie i róże. Odpowiedz Link Zgłoś
gausio Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 19:51 śliczny ten bukiecik, czy masz jakieś zdjecie bardziej uwidaczniające bukiecik? Czy możesz zdradzić jakiś namiar, bardzo mi sie podoba a i cena super Odpowiedz Link Zgłoś
kasiacholtur jesli to do mnie pytanie 05.04.07, 20:01 img481.imageshack.us/my.php?image=sa400067zk3.jpg mam takie robione zdjęcie z bliska trzy dni po ślubie więc i bukiecik już trochę więdnie. Jestem ze szczecina więc nie wiem czy namiary na hurtownię się przydadzą. Jeśli tak to daj znać na forum to podam dane. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe stanowczo za dużo :) 05.04.07, 18:58 nigdy tego nie zrozumiem dlaczego płaci się za OKAZJĘ img76.imageshack.us/my.php?image=52754663wi2.jpg img260.imageshack.us/my.php?image=81138208fn1.jpg img76.imageshack.us/my.php?image=31829271gc8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
curly1981 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 19:13 Pieeekne te z tymi rózyczkamia co sadzicie o takich w kaształcie wachlarzy?? mam mieszane uczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe wachlarze - blehh 05.04.07, 19:20 mi sie nie podobaja nic a nic ale moze to od sukni zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
kiki-riki22 bukiet wachlarz 08.04.07, 22:15 moj byl wlasnie w takim kszatlcie. byl robiony za granica i o dziwo byl w podobnych cenach co i wasze polskie ok 250zl. pan mlody mial glowke rozy z jakas "zielenina" , a swiadkowie powpinane platki rozy w ksztalcie glowki tez z zielona ozdoba. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb83302a70537747.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 20:51 Warszawa od 150 pln. Im droższe kwiaty, tym droższa całość - ja miałam około 30 róż, eustomę - zapłaciłam 350 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
funkykitek Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 23:19 Bukiet z astromerii, dekoracja auta z tych samych kwiatów. Kwiaciarnia w Świętochłowicach, koszt ogólny 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 23:32 o kurcze, widze ze niezle sobie licza @@ zwlaszcza, ze latem koszt 20 zapakowanych rozyczek to okolo 10-15pln (a na gieldzie pewnie jeszcze taniej). Zaczynam sie powaznie zastanawiac, nad zrobieniem sobie bukietu samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 23:49 nie wiesz o czym piszesz! ale namawiam ciebie do samodzielnego wykonania - praktyka zweryfikuje koszt; ja latem za 15 zł na giełdzie kupowałam "najbidniejsze" rózyczki służące jako "wypełniacz" girlandy do bukietu bym się nie odważyła! wyobraz sobie, ze piękne, I wyboru róze kupuje się nawet po 45 zł (na giełdę nie jeżdzę na darmowym paliwie, wjazd to bilet) w cenie bukietu sa tez: - zieleń (droga, wbrew pozorom za listki sie płaci) - materiały techniczne (tzw. mikrofon, druciki, taśma, klej gorący i klej do zywych, którego czasami zuzywam tubke a kosztuje 27 zł) - materiały dekoracyjne: wstązki, perełki, ozdobne druciki utrzymanie lokalu, ZUS i podatki też są w cenie bukietu, kurs florystyczny (średnio 850zł * 12 mies.) i koszt dalszego dokształcania się czas poświecony na spotkanie i rozmowy (doradzanie) z klientką, czesto indywidualny projekt, czas poświecony na wykonanie pracy - sorki, ale oczekujesz wykonania bukietu po kosztach (zanizonych) kwiatów? rozumiem, ze sama pracujesz za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:08 To dlaczego różnica między zwykłym bukietem a ślubnym jest taka duża? Czyżby słowo "ślubny" już było drogie? ps. nadal nie mam maila... Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:14 czyżby ceną, ktorą Ci podałam Twoim zdaniem była naciagana przez słowo "ślubny"? a mail? ja odpisywałam Ci w sprawie kalli (kurcze....ja mam problem ze skrzynką, ale z przychodząca poczta! sprawdzam) Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:22 wysłałam teraz logując sie na gazetowej skrzynce Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:31 oj, nie denerwuj się Nie wiem o jakiej cenie pisałaś, bo dopiero teraz mam maila. A ceny: poszłam do kwiaciarni i zapytałam babkę ile kosztuje bukiet, który widziałam, i że taki chciałabym na ślub. Odpowiedź: 100zł róznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:58 na marginesie - kilak dni temu kupowałam bukiet który synek dawał swojej przedszkolance: 3 tulipany, 3 frezje, 3 mini-gerbery +zieleń i rafia - zapłaciłam 50 zł - koszt kwiatów tu nieduży, materiałów tech bliski zeru, czas ułożenia 5 minut, więc nie porównujmy tego z przygotowywaną np. 2 godziny wiązanka ślubną, ktorą nie każdy potrafi dobrze zrobić i w którą włożono duży koszt najlepszych materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 01:04 Nie pracuje za darmo, aczkolwiek nie zarabiam tyle, by placic mniej-wiecej 1/3 swoich miesiecznych dochodow za bukiet kwiatow. Tym bardziej, ze jak pisaly dziewczyny, za slowo "slubny" cena automatycznie wzrasta. Rozumiem, ze Ty, jako sprzedawca, kalkulujesz sobie czy i za ile Ci sie to oplaca i masz do tego pelne prawo. Aczkolwiek ja, jako klient, mam prawo stwierdzic, ze dana usluge uwazam za stanowczo zbyt droga. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 01:21 no, no...nie wzięłam nigdy 1/3 pensji mojej klientki za bukiet i nie wyobrażam sobie, ze tak można....(wycene bukietu golindy uwazam za żart), ale może dlatego, ze miewam zamozne klientki powaznie - ceny rzeczywiście bywają naciągnięte na "ślubne", gdy z lekko przekwitniętych kwiatków zrobiona jest jakkolwiek (a czesto bylejak i niepoprawnie) a do tego jeszcze nie wykończona (i panna trzyma w reku plastikowy mikrofon) wiązaneczka - w czasie wakacji nad jeziorem z rozbawiemiem (a potem z przykrością) patrzyłam na pary które przyjechały na plenery....miały fatalne kwiaty; jesli zamawiasz bukiet w dobrej kwiaciarni, czy salonie florystycznym to warto zapłacic za pomysłowośc, staranne wykonanie, piekne kwiaty najlepszej jakości i uwage poswięcona tobie i twojej ślubnej oprawie; dostajesz dobry produkt i gwarancje, ze ci się nie rozsypie i nie zwiednie za chwilę - poprostu jak za pączki u Bliklego -płacisz za miła obsługę, ładny lokal, opakowanie, smak i wyglad, świeżość i nie czujesz smaczku przepalonego tłuszczu kupujesz najlepsza jakośc Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 01:30 jesli juz porownujemy do Bliklego - to ciasto z zadnej cukierni nie smakuje mi tak, jak zrobione w domu przeze mnie albo mame a naklad finansowy jednak znacznie mniejszy. Mi akurat nie zalezy na tym, zeby ktos poswiecal mi uwage i skakal kolo mnie, interesuje mnie koncowy produkt, ktory moim zdaniem powinien byc dobrej jakosci i do przelkniecia jesli chodzi o cene. Akurat do wiazanki slubnej nie przykladam duzej wagi i nie wymagam kwiatow w cenie 45pln/sztuka a pomyslow troche mam No, anyway, jesli bym jednak zdecydowala sie sama robic, to wkleje pozniej zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś
alex996 bez przesady!!! 06.04.07, 11:04 Nakład pracy,owszem sie liczy, ale to tylko zwykłe kwiatki. Postoją mniej niż tydzień, a ozdoby pójda do kosza. To co robia kwiaciarze to zwykłe naciagactwo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 11:14 były tu juz dziewczyny, które same robiły czekam na fotkę! pokaże Ci co sama zrobiłam na swój ślub (nie mając wtedy jeszcze zadnego kursu układania kwiatów) - zniszczone ręce i paznokcie...ogladac nalezy z przymrużeniem oka img90.imageshack.us/my.php?image=img1307rt5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 11:18 Ale fajny bukiet! Osoba go trzymająca takoż No i otoczenie jakby znajome... Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle blikle 06.04.07, 11:14 > - poprostu jak za pączki u Bliklego -płacisz za miła obsługę, ładny lokal, > opakowanie, smak i wyglad, świeżość i nie czujesz smaczku przepalonego tłuszczu > kupujesz najlepsza jakośc wiem, że off-topic - nie wiem, czy jadłaś wyroby bliklego, ja tak i powiem szczerze, że były to jedne z gorszych wyrobów cukierniczych, jakie zadarzało mi się próbować, zwłaszcza pączki - płacisz za miła obsługę, ładny lokal, opakowanie, wyglad - to i owszem, ale za smak - zdecydowanie nie w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: blikle 06.04.07, 11:22 nie rozważamy o pączkach - to był tylko przykład.... zreszta nie wiem jak ty - ale ja nie kupuje ich tylko w tłuszty czwatrek - dzieci mnie ciągną w drodze z placu zabaw ))) jadam, ale juz niebawem przestanę (bo musze schudnąc wreszcie, ale na kawowe elkerki sie napewno skusze mimo wszystko - jadłaś kiedys?) Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: blikle 06.04.07, 12:09 > nie rozważamy o pączkach - to był tylko przykład.... wiem, wiem i dlatego zaznaczyłam, że to off-topic Tylko musiałam się po prostu wyartykułować, bo dla mnie spróbowanie tych wyrobów - wcześniej w mej głowie nieomalże obrośniętych legendą - było jednym z największych do tej pory rozczarowań podniebienia pączki jadam bardzo rzadko, wolę inne wyroby cukiernicze z mojej ulubionej cukiernii Walczak, która niestety ostatnio wraz ze wzrostem popularności podwyższa ceny i obniża jakość. Wymienionej eklerki nie próbowałam - jedynie pączków i chyba ze 3 rodzajów ciast. Ale po tamtym rozczarowaniu raczej się już nie skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia-82 Poznań - mogę polecić.... 06.04.07, 08:20 ... kwiaciarnię. Ceny przystępne, a Panowie bardzo się starają. Odpowiedz Link Zgłoś
kotabma Re: Poznań - mogę polecić.... 06.04.07, 09:33 czy moge prosic o namiary na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadnie_myslaca Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 08:53 Dziewczynom z Wawy polecam panie kwiaciarki przy Hali Mirowskiej .Robia piekne i 3 razy tańsze bukiety niz w kwiaciarniach. Mozna sie z nimi umóic,pokazac zdjecia wiazanek,jakie chciałybyscie miec Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 09:10 w bialymstoku nigdzie nie uslyszalam wiecej jak 100zl, za 150 - 170 moja, swiadkowej, butonierki i kwiat przygotowany do wpiecia we wlosy. ale tez wybieram konkretne miejsca, nie wchodze np do kwiaciarni na glownej handlowej ulicy ai do tych w duzych, drogich do wynajecia lokalach. Odpowiedz Link Zgłoś
cler27 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 09:23 Na Śląsku bukiet kosztuje ok.200 zł - wszystko zależy od wymyślności wiązanki. Z tego, co się zorientowałam, to hasło "wiązanka ślubna" podnosi cenę o 100% w porównaniu z wiązanką tzw. okolicznościową. Dlatego sama zamierzam sobie zamówić bukiecik "na ślub", a nie "ślubny" Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
przytul.anka Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 09:40 kwiaciarnia osiedlowa w wawie: mój bukiet, kwiaty świadkowej, 8 małych stoików na samochód, 2 butonierki: razem 350pln w tym 150 za mój (róże i orchidea) Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 10:21 Ja sama zrobiłam 2 bukiety dla siebie i świadkowej.Nie próbowałam wcześniej.Koszt kwiatów,dodatków, wstążek obu to 50zł.Kupowane w detalu ( nie w hurtowniach ), wstążki-stoisko w supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirofree Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 11:18 wydaje mi się, że do 200zł spokojnie można wybrać świetny bukiet. -------------- weselnet.pl/forum/index.php?p=topicsList Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela wroclaw 06.04.07, 11:59 ja zamierzam udac sie w 2 miejsca ze zdjeciem 1 to hala targowa 2 za miastem (nie wiem jak to miejsce sie dokladnie nazywa) sa wielkie hale i targ z kwiatmi tam zaopartuje sie znaczna czesc wojewodztwa w swieze kwiaty.jak sie dowiem o cenach dam znac-do kwiaciarni nie chodze odkad mi sprzedano zwiedniete kwiaty.dalam je mojej profesorce w podziekowaniu,byly to róze ktorych glowki zwiazane byly takim koszyczkiem,pani profesor majac dobre serce chciala je z tych koszyczkow uwolnic(bo takie piekne)jak je uwolnila to wszytkie platki odpadly a ja sie zapadlam nieomal pod ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: wroclaw 06.04.07, 12:40 Ja ostatnio pytałam pani w kwiaciarni, ile by kosztował mój wymarzony bukiet. Ważna jest tu pora roku- bo przecież nie wszystkie kwiaty są w każdym sezonie, a jak są, to sa drogie... Najtańsze wiązanki ślubne powinny być latem a najdroższe zimą. Ja biorę ślub jesienią, więc nastawiałam sie na średni koszt. Wymyśliłam sobie bukiet z kolorowych (żółtych, pomarańczowych i czerwonych) kali- chyba z 10 sztuk, ale bez żadnych dodatków. Dodałam oczywiście, że to ma być bukiet ślubny. Kobietka powiedziała, że w październiku, to koszt około 120zł i w tym jest już kwiatek do butonierki. Dla nas to cena, którą możemy zaakceptować, ale nie wyobrażam sobie płacić dobrych kilku stówek za coś, co za kilka dni przestanie istnieć i stanie sie ,,nawozem organicznym'' ;-P PS Mieszkam w średniej wielkości mieście na Dolnym Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
dodaa84 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 07.04.07, 21:31 w Gadańsku - dowiadywałam się, ok. 150 zł, bardzo ładne bukiety, duży wybór Odpowiedz Link Zgłoś
aniafania Warszawa 08.04.07, 22:49 Na Saskiej Kępie chcieli 120-150zł w zależności od kwiatów jakie wybiorę. Kupowałam u nich bukiety okazjonalnie - zawsze świeże kwiaty, długo stały. Ładnie je komponują z innymi dodatkami. Na razie nie zdecydowałam się na swój bukiet. Mam jeszcze dwa miesiące i brak pomysłu... Może doradzicie? Suknia ecru w literę A, bardzo skromna, a ja mam 155cm wzrostu, ciemne włosy. Czy spotkałyście frezje w bukietach slubnych? Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: Warszawa 10.04.07, 08:32 moja koleżanka miała bukirt kulkę z samych ciemnofioletowych frezji, plus zielone dodatki oczywiście. Był przepiękny! Inna miała frezje białe i inne kwiaty. Też był ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
laferme Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 10.04.07, 08:35 a gdzie konkretnie w Gdansku? Odpowiedz Link Zgłoś