Dodaj do ulubionych

Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej??

05.04.07, 16:10
nie mam zielonego pojecia i chcialabym miec jakiekolwiek porownanie?piszcie
tez miasta z jakich jestescie jesli mogłabym prosic!dzieki za kazdy wpissmile
Obserwuj wątek
    • golinda Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:20
      mój podobno kosztował ok. 400zł (choć to chyba lekkie przegięcie)
      był z kantadeskii
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00db26591b5acdad.html
      • pomidorekk Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:24
        ceny bukietów slubnych to jednak lekkie przegięcie- w warszawie podobno norma
        jest 400- 600 zł, a ja sie pytam za co?
        mój znajomy przed slubem zrobił test. Poszedł do kwaiciarni i spytał sie ile
        będzie kosztował taki i taki bukiet- cena była ok. 100 zł.
        Potem wysłał kumpla i ten sie pytał o taki sam bukiet tylko, że slubny- cena
        450 zł.
        Ja na pewno nie zapłace tyle za kwiaty bo to naprawdę zdzierstwo i woła o
        pomstę do nieba.
        • mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 23:51
          golinda!
          taki bukiet nie miał prawa tyle kosztować!
          (mam nadzieję, ze to rzeczywiście "podobno")
          --
      • majowa-panna Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 07.04.07, 19:27
        golinda napisała:

> mój podobno kosztował ok. 400zł (choć to chyba lekkie przegięcie)
        > był z kantadeskii
        > www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00db26591b5acdad.html

400zł ??? mój podobny z 9 kantedesek kosztował 120 z butonierką dla pana
        młodego...
    • ashton Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:23
      Jeśli wierzyć mojemu Mężowi - 100 zł (utargowane ze 150 zł), słoneczniki,
      Warszawa.
      • medea11 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:25
        no pieknie zdaje sie ze to Pan Mlody powinien zaplacic za bukiet...ehh a ja musialam to zrobic sama.

We Wroclawiu place za bukiet 200pln (utargowane z 250)i za dekoracje na auto tyle samo.
      • mela81 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:25
        moim zdaniem nie powinien kosztowac więcej jak 200 zł
      • ashton Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 09:48
        I nieskromnie uważam że bukiet wart swej ceny miałam wink
    • curly1981 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:29
      hmmm... Dziekuje, bede miec teraz jako takie pojecie, bo szczerze mowiac,
      jestem w tej kwestii ZIELONAsmile mam suknie ecru ze zlotą delikatną koronką wiec
      mysle o rozach w kolorze ecru, ale tylko dlatego ze nic mi oryginalnego nie
      przychodzi do głowywink Moze Wy cos podpowiecie?wink
      • ashton Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 16:30
        Do ecru róże typowo herbaciane mi pasują smile
        • kasienka2522 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 18:20
          Ja nie mam zamiaru tak przeplacac . Wpadlam na pomysl (moja kolezanka pracuje w
          kwiaciarni ) ze kupie kwiaty razem z nia w hurtowni i ona mi go zrobi na lewo .
          Z tego co mi wiadomo za moj bukiet i jeszcze bukieciki dla 4 drozek wyniesie
          mnie tyle co byl by zamowiony w kwiaciarni tylko dla mnie wiec po co przeplacac !!?
    • alex996 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 18:30
      Trzeba być szalonym, zeby wywalic na kwiatki 450 zł.
      Ja, choc jestem z Warszawy, zamawiam bukiet w Radomiu (znajoma mi dostarczy).
      Za wypasiony z 6 herbacianych róż + jeszcze jakieś inne + ozdobniki zapłace
      100zł
      • kasiacholtur Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 18:51
        img440.imageshack.us/my.php?image=img2770wd4.jpg
        mój bukiet na załączonym zdjęciu kosztował 50 zł i zamawiany był w hurtowni
        kwiatów. Calie i róże.
        • gausio Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 19:51
          śliczny ten bukiecik, czy masz jakieś zdjecie bardziej uwidaczniające bukiecik?
          Czy możesz zdradzić jakiś namiar, bardzo mi sie podoba a i cena super
          • kasiacholtur jesli to do mnie pytanie 05.04.07, 20:01
            img481.imageshack.us/my.php?image=sa400067zk3.jpg
            mam takie robione zdjęcie z bliska trzy dni po ślubie więc i bukiecik już
            trochę więdnie. Jestem ze szczecina więc nie wiem czy namiary na hurtownię się
            przydadzą. Jeśli tak to daj znać na forum to podam dane.
            pozdrawiam,
    • gioseppe stanowczo za dużo :) 05.04.07, 18:58
      nigdy tego nie zrozumiem dlaczego płaci się za OKAZJĘ
      img76.imageshack.us/my.php?image=52754663wi2.jpg
      img260.imageshack.us/my.php?image=81138208fn1.jpg
      img76.imageshack.us/my.php?image=31829271gc8.jpg
    • curly1981 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 19:13
      Pieeekne te z tymi rózyczkamiwinka co sadzicie o takich w kaształcie wachlarzy??
      mam mieszane uczucia...
      • gioseppe wachlarze - blehh 05.04.07, 19:20
        mi sie nie podobaja nic a nic smile
        ale moze to od sukni zalezy
      • kiki-riki22 bukiet wachlarz 08.04.07, 22:15
        moj byl wlasnie w takim kszatlcie. byl robiony za granica i o dziwo byl w
        podobnych cenach co i wasze polskie ok 250zl. pan mlody mial glowke rozy z jakas
        "zielenina" wink, a swiadkowie powpinane platki rozy w ksztalcie glowki tez z
        zielona ozdoba.

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb83302a70537747.html
    • agnrek Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 20:51
      Warszawa od 150 pln. Im droższe kwiaty, tym droższa całość - ja miałam około 30
      róż, eustomę - zapłaciłam 350 pln.
      • funkykitek Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 23:19
        Bukiet z astromerii, dekoracja auta z tych samych kwiatów. Kwiaciarnia w
        Świętochłowicach, koszt ogólny 150 zł.
      • iosellin Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 23:32
        o kurcze, widze ze niezle sobie licza @@ zwlaszcza, ze latem koszt 20
        zapakowanych rozyczek to okolo 10-15pln (a na gieldzie pewnie jeszcze taniej).
        Zaczynam sie powaznie zastanawiac, nad zrobieniem sobie bukietu samodzielnie big_grin
        • mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 05.04.07, 23:49
          nie wiesz o czym piszesz!
          ale namawiam ciebie do samodzielnego wykonania - praktyka zweryfikuje koszt;
          ja latem za 15 zł na giełdzie
          kupowałam "najbidniejsze" rózyczki służące jako "wypełniacz" girlandy
          do bukietu bym się nie odważyła!
          wyobraz sobie, ze piękne, I wyboru róze kupuje się nawet po 45 zł (na giełdę nie
          jeżdzę na darmowym paliwie, wjazd to bilet)
          w cenie bukietu sa tez:
          - zieleń (droga, wbrew pozorom za listki sie płaci)
          - materiały techniczne (tzw. mikrofon, druciki, taśma, klej gorący i klej do
          zywych, którego czasami zuzywam tubke a kosztuje 27 zł)
          - materiały dekoracyjne: wstązki, perełki, ozdobne druciki
          utrzymanie lokalu, ZUS i podatki też są w cenie bukietu,
          kurs florystyczny (średnio 850zł * 12 mies.) i koszt dalszego dokształcania się
          czas poświecony na spotkanie i rozmowy (doradzanie) z klientką, czesto
          indywidualny projekt, czas poświecony na wykonanie pracy - sorki, ale oczekujesz
          wykonania bukietu po kosztach (zanizonych) kwiatów?
          rozumiem, ze sama pracujesz za darmo
          • bajsarka Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:08
            To dlaczego różnica między zwykłym bukietem a ślubnym jest taka duża? Czyżby
            słowo "ślubny" już było drogie? smile

ps. nadal nie mam maila...
            • mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:14
              czyżby ceną, ktorą Ci podałam Twoim zdaniem była naciagana przez słowo "ślubny"?
              a mail?
              ja odpisywałam Ci w sprawie kalli (kurcze....ja mam problem ze skrzynką, ale z
              przychodząca poczta! sprawdzam)
              • mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:22
                wysłałam teraz logując sie na gazetowej skrzynce
              • bajsarka Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:31
                oj, nie denerwuj się smile Nie wiem o jakiej cenie pisałaś, bo dopiero teraz mam
                maila.
                A ceny: poszłam do kwiaciarni i zapytałam babkę ile kosztuje bukiet, który
                widziałam, i że taki chciałabym na ślub. Odpowiedź: 100zł róznicy.
                • mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 00:58
                  na marginesie - kilak dni temu kupowałam bukiet który synek dawał swojej
                  przedszkolance: 3 tulipany, 3 frezje, 3 mini-gerbery +zieleń i rafia -
                  zapłaciłam 50 zł - koszt kwiatów tu nieduży, materiałów tech bliski zeru, czas
                  ułożenia 5 minut, więc nie porównujmy tego z przygotowywaną np. 2 godziny
                  wiązanka ślubną, ktorą nie każdy potrafi dobrze zrobić i w którą włożono duży
                  koszt najlepszych materiałów.
          • iosellin Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 01:04
            Nie pracuje za darmo, aczkolwiek nie zarabiam tyle, by placic mniej-wiecej 1/3
            swoich miesiecznych dochodow za bukiet kwiatow. Tym bardziej, ze jak pisaly
            dziewczyny, za slowo "slubny" cena automatycznie wzrasta. Rozumiem, ze Ty, jako
            sprzedawca, kalkulujesz sobie czy i za ile Ci sie to oplaca i masz do tego
            pelne prawo. Aczkolwiek ja, jako klient, mam prawo stwierdzic, ze dana usluge
            uwazam za stanowczo zbyt droga.
            • mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 01:21
              no, no...nie wzięłam nigdy 1/3 pensji mojej klientki za bukiet
              i nie wyobrażam sobie, ze tak można....(wycene bukietu golindy uwazam za żart),
              ale może dlatego, ze miewam zamozne klientki wink
              powaznie - ceny rzeczywiście bywają naciągnięte na "ślubne",
              gdy z lekko przekwitniętych kwiatków zrobiona jest jakkolwiek (a czesto bylejak
              i niepoprawnie) a do tego jeszcze nie wykończona (i panna trzyma w reku
              plastikowy mikrofon) wiązaneczka - w czasie wakacji nad jeziorem z rozbawiemiem
              (a potem z przykrością) patrzyłam na pary które przyjechały na plenery....miały
              fatalne kwiaty;
              jesli zamawiasz bukiet w dobrej kwiaciarni, czy salonie florystycznym
              to warto zapłacic za pomysłowośc, staranne wykonanie, piekne kwiaty najlepszej
              jakości i uwage poswięcona tobie i twojej ślubnej oprawie; dostajesz dobry
              produkt i gwarancje, ze ci się nie rozsypie i nie zwiednie za chwilę
              - poprostu jak za pączki u Bliklego -płacisz za miła obsługę, ładny lokal,
              opakowanie, smak i wyglad, świeżość i nie czujesz smaczku przepalonego tłuszczu
              smile kupujesz najlepsza jakośc
              • iosellin Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 01:30
                jesli juz porownujemy do Bliklego - to ciasto z zadnej cukierni nie smakuje mi
                tak, jak zrobione w domu przeze mnie albo mame wink a naklad finansowy jednak
                znacznie mniejszy. Mi akurat nie zalezy na tym, zeby ktos poswiecal mi uwage i
                skakal kolo mnie, interesuje mnie koncowy produkt, ktory moim zdaniem powinien
                byc dobrej jakosci i do przelkniecia jesli chodzi o cene. Akurat do wiazanki
                slubnej nie przykladam duzej wagi i nie wymagam kwiatow w cenie 45pln/sztuka a
                pomyslow troche mam wink No, anyway, jesli bym jednak zdecydowala sie sama robic,
                to wkleje pozniej zdjecie wink
                • alex996 bez przesady!!! 06.04.07, 11:04
                  Nakład pracy,owszem sie liczy, ale to tylko zwykłe kwiatki.
                  Postoją mniej niż tydzień, a ozdoby pójda do kosza.
                  To co robia kwiaciarze to zwykłe naciagactwo ludzi.
                • mam6lat Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 11:14
                  były tu juz dziewczyny, które same robiły smile
                  czekam na fotkę!
                  pokaże Ci co sama zrobiłam na swój ślub (nie mając wtedy jeszcze zadnego kursu
                  układania kwiatów) - zniszczone ręce i paznokcie...ogladac nalezy z
                  przymrużeniem oka wink
                  img90.imageshack.us/my.php?image=img1307rt5.jpg
                  • ashton Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 11:18
                    Ale fajny bukiet! Osoba go trzymająca takoż wink No i otoczenie jakby znajome...
              • lacitadelle blikle 06.04.07, 11:14
                > - poprostu jak za pączki u Bliklego -płacisz za miła obsługę, ładny lokal,
                > opakowanie, smak i wyglad, świeżość i nie czujesz smaczku przepalonego tłuszczu
                > smile kupujesz najlepsza jakośc

wiem, że off-topic - nie wiem, czy jadłaś wyroby bliklego, ja tak i powiem
                szczerze, że były to jedne z gorszych wyrobów cukierniczych, jakie zadarzało mi
                się próbować, zwłaszcza pączki - płacisz za miła obsługę, ładny lokal,
                opakowanie, wyglad - to i owszem, ale za smak - zdecydowanie nie w moim przypadku.
                • mam6lat Re: blikle 06.04.07, 11:22
                  nie rozważamy o pączkach - to był tylko przykład....
                  zreszta nie wiem jak ty - ale ja nie kupuje ich tylko w tłuszty czwatrek -
                  dzieci mnie ciągną w drodze z placu zabaw smile)))
                  jadam, ale juz niebawem przestanę (bo musze schudnąc wreszcie, ale na kawowe
                  elkerki sie napewno skusze mimo wszystko - jadłaś kiedys?)
                  • lacitadelle Re: blikle 06.04.07, 12:09
                    > nie rozważamy o pączkach - to był tylko przykład....

wiem, wiem i dlatego zaznaczyłam, że to off-topic smile Tylko musiałam się po
                    prostu wyartykułować, bo dla mnie spróbowanie tych wyrobów - wcześniej w mej
                    głowie nieomalże obrośniętych legendą wink - było jednym z największych do tej
                    pory rozczarowań podniebienia smile

pączki jadam bardzo rzadko, wolę inne wyroby cukiernicze z mojej ulubionej
                    cukiernii Walczak, która niestety ostatnio wraz ze wzrostem popularności
                    podwyższa ceny i obniża jakość. Wymienionej eklerki nie próbowałam - jedynie
                    pączków i chyba ze 3 rodzajów ciast. Ale po tamtym rozczarowaniu raczej się już
                    nie skuszę.
    • konwalia-82 Poznań - mogę polecić.... 06.04.07, 08:20
      ... kwiaciarnię.
      Ceny przystępne, a Panowie bardzo się starają.
      • kotabma Re: Poznań - mogę polecić.... 06.04.07, 09:33
        czy moge prosic o namiary na gazetowego
    • awsr 70pln 06.04.07, 08:27
    • rozsadnie_myslaca Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 08:53
      Dziewczynom z Wawy polecam panie kwiaciarki przy Hali Mirowskiej .Robia piekne
      i 3 razy tańsze bukiety niz w kwiaciarniach. Mozna sie z nimi umóic,pokazac
      zdjecia wiazanek,jakie chciałybyscie miec
      • dagps Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 09:10
        w bialymstoku nigdzie nie uslyszalam wiecej jak 100zl, za 150 - 170 moja,
        swiadkowej, butonierki i kwiat przygotowany do wpiecia we wlosy.
        ale tez wybieram konkretne miejsca, nie wchodze np do kwiaciarni na glownej
        handlowej ulicy ai do tych w duzych, drogich do wynajecia lokalach.
    • cler27 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 09:23
      Na Śląsku bukiet kosztuje ok.200 zł - wszystko zależy od wymyślności wiązanki.
      Z tego, co się zorientowałam, to hasło "wiązanka ślubna" podnosi cenę o 100% w
      porównaniu z wiązanką tzw. okolicznościową. Dlatego sama zamierzam sobie
      zamówić bukiecik "na ślub", a nie "ślubny" wink
      Pozdrawiam !
    • przytul.anka Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 09:40
      kwiaciarnia osiedlowa w wawie: mój bukiet, kwiaty świadkowej, 8 małych stoików
      na samochód, 2 butonierki: razem 350pln w tym 150 za mój (róże i orchidea)
    • abrodzia Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 10:21
      Ja sama zrobiłam 2 bukiety dla siebie i świadkowej.Nie próbowałam
      wcześniej.Koszt kwiatów,dodatków, wstążek obu to 50zł.Kupowane w detalu ( nie w
      hurtowniach ), wstążki-stoisko w supermarkecie.
    • mirofree Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 06.04.07, 11:18
      wydaje mi się, że do 200zł spokojnie można wybrać świetny bukiet.

--------------
      weselnet.pl/forum/index.php?p=topicsList
      • maraxela wroclaw 06.04.07, 11:59
        ja zamierzam udac sie w 2 miejsca ze zdjeciem 1 to hala targowa 2 za miastem
        (nie wiem jak to miejsce sie dokladnie nazywa) sa wielkie hale i targ z kwiatmi
        tam zaopartuje sie znaczna czesc wojewodztwa w swieze kwiaty.jak sie dowiem o
        cenach dam znac-do kwiaciarni nie chodze odkad mi sprzedano zwiedniete
        kwiaty.dalam je mojej profesorce w podziekowaniu,byly to róze ktorych glowki
        zwiazane byly takim koszyczkiem,pani profesor majac dobre serce chciala je z
        tych koszyczkow uwolnic(bo takie piekne)jak je uwolnila to wszytkie platki
        odpadly a ja sie zapadlam nieomal pod ziemie.
        • jola.pedagogspoleczny Re: wroclaw 06.04.07, 12:40
          Ja ostatnio pytałam pani w kwiaciarni, ile by kosztował mój wymarzony bukiet.
          Ważna jest tu pora roku- bo przecież nie wszystkie kwiaty są w każdym sezonie,
          a jak są, to sa drogie... Najtańsze wiązanki ślubne powinny być latem a
          najdroższe zimą. Ja biorę ślub jesienią, więc nastawiałam sie na średni koszt.
          Wymyśliłam sobie bukiet z kolorowych (żółtych, pomarańczowych i czerwonych)
          kali- chyba z 10 sztuk, ale bez żadnych dodatków. Dodałam oczywiście, że to ma
          być bukiet ślubny. Kobietka powiedziała, że w październiku, to koszt około
          120zł i w tym jest już kwiatek do butonierki.
          Dla nas to cena, którą możemy zaakceptować, ale nie wyobrażam sobie płacić
          dobrych kilku stówek za coś, co za kilka dni przestanie istnieć i stanie
          sie ,,nawozem organicznym'' ;-P
          PS Mieszkam w średniej wielkości mieście na Dolnym Śląsku.
    • dodaa84 Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 07.04.07, 21:31
      w Gadańsku - dowiadywałam się, ok. 150 zł, bardzo ładne bukiety, duży wybór
      • aniafania Warszawa 08.04.07, 22:49
        Na Saskiej Kępie chcieli 120-150zł w zależności od kwiatów jakie wybiorę.
        Kupowałam u nich bukiety okazjonalnie - zawsze świeże kwiaty, długo stały.
        Ładnie je komponują z innymi dodatkami. Na razie nie zdecydowałam się na swój
        bukiet. Mam jeszcze dwa miesiące i brak pomysłu... Może doradzicie? Suknia ecru
        w literę A, bardzo skromna, a ja mam 155cm wzrostu, ciemne włosy.

Czy spotkałyście frezje w bukietach slubnych?
        • maga801 Re: Warszawa 10.04.07, 08:32
          moja koleżanka miała bukirt kulkę z samych ciemnofioletowych frezji, plus
          zielone dodatki oczywiście. Był przepiękny!
          Inna miała frezje białe i inne kwiaty. Też był ładny.
      • laferme Re: Ile średnio kosztuje bukiet panny młodej?? 10.04.07, 08:35
        a gdzie konkretnie w Gdansku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka