Dodaj do ulubionych

Czy przełozyc slub???

13.04.07, 12:14
Witam! Mój slub na poczatku czerwca, a tydzień temu rodzice narzeczonego
mieli wypadek i leza w szpitalu... Tesciowej maja założyć gips od pasa w górę
łacznie z jedna ręka na 2 miesiące.... Nie wiem czy powinnismy odwołać slub,
bo do tego czasu gipsu nie zdejmą. Formalnosci w USC załatwione, zapowiedzi
wywieszone... a mnie ogarnie czarna rozpacz, bo na kiedy przełozyć i co do
tego czasu jeszcze się wydarzy.Może miałyście podobne problemy? proszę o rady!
Obserwuj wątek
    • maraxela Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 12:46
      wspolczujesad ja bylam swiadkiem jeszcze wiekszej tragedi rok temu moja
      kolezanka wychodzila za maz i nazyczony miesiac przed mial operacje na wyrostek
      ledwo sie wykurowal dostal zapalenia pluc -ezal umierajacy na 2 tyg przed
      slubem wykurowal sie no i z40 stopniowa goraczka bral slub na wesleu byl tylko
      2h siedzal za stolem blady jak trup,zemdlal i karetka z wesela zostal
      odwieziony do szpitala.nie chcielitego rpzekladac bo juz wszytko bylo zaplacone
      a na 2 slub juz ich nie bylo stac.kolezanka z nerwow schudla 8 kg nie mogla sie
      wogole przygotowac do slubu bo siedziala caly czas u niego w szpitalu-to byla
      tragedia.
      • maraxela Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 12:49
        nie wiem co ci poradzic ,jezli twoja tesciowa bedzie mogla byc w tym gipsie na
        weselu to nie przekladaj a jezeli to nie mozliwe i nie ponioslas jakis wielkich
        strat finansowych to przeloz bo matka powinna byc na weselu syna
        • rakasa Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 12:54
          NA WESELU I TAK BEDZIE, BO LEKARZE MÓWIA ŻE KILKA DNI PO ZAŁOŻENIU GIPSU
          WYPISZA JĄ DO DOMU, ALE PEWNIE NIE BEDZIE W TYM PANCERZU DOBRZE WYGLĄDAĆ, A
          MIAŁYŚMY RAZEM WYBIERAĆ "KREACJE"....
          • maraxela Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 13:00
            wiesz zycie przynosi nie spodziewane scenariusze i nei masz pewnosci nigdy czy
            jak przelozysz slub to cos innego sie nie przydazy,ludzia umieraja rodzice na
            tydzien przed slubem i to dopiero ejst tragedia.ja mysze ze powinnas zapytac
            sie tesciowe co ona na ten temat sadzi,kazdy zrozumie ze miala wypadek i wyglda
            jak wyglada wyglad w koncu nie jest najwazniejszy a pomoc ci w wyborze takze
            moze.zrobisz zdjecia sobie w sukniach i przyniesiesz jej do domu pokazac.ona ma
            gips do polowy w gore tak?? jak moze chodzic to mysle ze nie ma
            problemu.upatrzysz sobie ta najladniejsza suknie i poedziesz z nia jej
            pokazac.glowa do gory
            • maraxela Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 13:04
              wiesz ja tak tez przekladalam slub ze wzgledu na mojbabcie ktora byla bardzo
              chora umarla w stuczniu tego roku.Teraz z perspektywy nie moge sobie tego
              darowac ze nie zrobilam tego wczesniej i ze ona juz nie zobaczy mnie w tej sukni
              (byla dla mnie jak matkasad )zaluje ze pomimo jej choroby nie zorbilam tego bo
              mozna bylo ja przwiesc do kosciola na wuzku i poprostu nie robi wesela,a tak
              juz jest za pozno niestety.
            • ania294 Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 13:04
              nie przekładaj ślubu
    • rakasa Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 13:28
      dziękuje dziewczyny... tak cięzko podjąc ta decyzje... A przyszła teściowa juz
      zapowiadała, żebyśmy nie przekładali, ale narzeczony wolałby miec sprawna matkę
      na własnym ślubie.... Może jeszcze kilka dni poczekamy, bo nawet nie wiem czy
      można to tak łatwo odkrecić. A sukienke ja juz mam, ale chciałam tesciowaj
      pomóc wybrac...
      • zosiaczek25 Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 13:57
        No widzisz, nawet tesciowa Ci mowi, zebyscie nie przekladali. Poczekaj jeszcze z
        decyzja. Zobacz, jak sie czuja tesciowie, czy dobrze czy nie i wtedy pomysl, co
        zrobic. Moja tesciowa przed Bozym Narodzeniem miala powazny wypadek. Miala
        trepanacje czaszki i lezala w spiaczce. To bylo straszne. Tez juz mielismy
        przekladac wesele. A ona odzyskala przytomnosc i na swieta juz fruwala jak
        ptaszek. Potem moj narzeczony stracil prace, gdy poprosil o urlop na nasz slub.
        Bylismy w szoku, znow chcielismy przekladac. Ale poczekalismy z decyzja. Wciagu
        2 tygodni on znalazl i podjal nowa prace i nowy szef bez zadnego ale daje mu
        urlop nie tylko na slub i wesele w Polsce (tydzien). Nawet teraz na Wielkanoc
        dal mu 1 tydzien wolnego na zalatwienie wszystkich spraw w Polsce. Nie warto
        podejmowac decyzji pochopnie.
      • kocurki_dwa Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 18:05
        myslę ,ze powinniscie porozmawiać wspólnie,jezeli bedzie sie dobrze czuła i
        bedzie m w stanie to na pewno nie bedziesz musiała przekładać slubu
    • veevaa Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 13:45
      Zapytac tesciowej. Pewnie nie bedzie chciala...
      • jola.pedagogspoleczny Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 14:08
        A co jeśli teraz przełożysz ślub bo teściowie, potem, bo dziadkowie, a potem bo
        świadkowie...? Zawsze komuś może cos się stać. Jakby za każdym razem przekładać
        ślub, bo ktoś zachorował, to nie wiem, kiedy doszłoby do
        sakramentalnego ,,tak'' i ile par cały czas czekaloby na idealny stan zdrowia
        calej rodziny ;-P
    • mariposa a gdyby to byli Twoi rodzice? 13.04.07, 17:55
      przelozylabys?

m.
    • kocurki_dwa Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 18:11
      To opowiem ci ze mojej znajomej zmarł ojciec na raka i prosił ją i całą rodzinę
      jak lezał w szpitalu by po jego smierci nie przekładali slubu.No i i slub sie
      odbył tylko bez wesela i z małym obiadem dla gosci
      • a.bc Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 19:50
        dobrze, że sa z Wami
        jeśli będa mogli sie poruszac w tych gipsach to bieżcie ślub, jeśli będą mieli
        jakiekolwiek trudności to poczekajcie- w końcu to sa rodzice Twojego męża
        a w sumie zapytaj się swojej teściowej co sadzi o pomyśle przełożenia ślubu?
        może to coś wyjaśni
    • olenka_a Re: Czy przełozyc slub??? 13.04.07, 19:48
      Nie przekladać. Ale wcześniej poznać zdanie teściowej. Pewnie nie będzie
      chciala zmieniać Waszych planow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka