Dodaj do ulubionych

kolekcja Herm's - ważne! pomocy!

29.04.07, 08:01
Hej Dziewczyny!Mam pytanie o rozmiarówkę w sukniach z tej kolekcji. Jeśli w sukience jest metka z nr 6 to czy oznacza to rozmiar 36? Dzwoniłam do W-wy i powiedziano, że to zależy bo może być wszyty rozmiar 36 lub 6(potem pani zaczęła coś kręcić z rozmiarami). Mam problem z suknią,bo zamawiałam 38(na umowie), wszyta metka ma rozmiar 6 ale na papierowej metce jest napisane długopisem 38(co jest dla mnie mało wiarygodne,bo ta papierowa metka nie ma informacji o nazwie sukni,jej kolorze i importerze).Ślub tuż tuż a tu mam problem,bo mam wrażenie że w renomowanym salonie chcą mnie oszukać i wcisnąć nie ten rozmiar. Ledwie dycham jak mam ta suknię zapiętą,rozumiem że ma być dopasowana ale chyba nie aż tak.
Obserwuj wątek
    • marakuja75 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 29.04.07, 09:48
      Oto link do biżuterii,może kogoś zainteresuje
      www.colibra.pl/oferta.php
    • inkageo Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 29.04.07, 09:51
      Tu odnajdziesz dziewczyny, które mają suknie Herm's, może któraś Ci pomożesmile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=46266816&a=46266816
    • agajp7 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 29.04.07, 10:46
      a gdzie kupowałaś sukienkę? ja jutro będę w salonie (WROCŁAW) to zapytam.....
    • agajp7 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 29.04.07, 11:04
      hmmm, tak jak podała link inkageo, z sukienkami Herm's jest bardzo dziwna
      sprawa, tak naprawdę nigdzie nie ma w necie wzmianki o tych sukniach, nie
      mówiąc już o stronie...salon we Wrocławiu twierdzi że są włoskie....w Warszawie
      że francuskie a z tego co znalazłam na necie rozmiarówkę 6,8,10,12 ma tylko
      Wielka Brytania, pomimo wyjaśnień jednego z właściieli salonów (WATEK INKAGEO)
      nadal jest dziwna sprawa jest z tymi sukienkami....
    • agajp7 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 29.04.07, 11:04
      www.hostelscentral.com/articolo-ostelli-319.html link z rozmiarówką,
      m.in włoską....
    • cronopio Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 29.04.07, 13:35
      Cześć,
      powiedz proszę, gdzie kupiłaś tę suknię? I jaki model? Ja zamówiłam w
      krakowskiej Madonnie suknię z tej kolekcji i przyznam, że zaniepokoiłam się juz
      trochę. Pozdrawiam i życzę pomyślnego mimo wszystko rozwiązania problemusmile
    • marakuja75 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 29.04.07, 15:45
      Suknię zamówiłam w Krakowie, pani była miła jak zamawiałam ale jak już przyjechałam na przymiarkę to od razu była niemiła i to bez powodu.
      Sprawę muszę wyjaśnić w krótkim czasie bo ślub się zbliża. Ja nikmu nie polecę salonu w Krakowie, jestem bardzo rozczarowana ich stosunkiem do klienta.
      • nehema2889762 kolekcja Herm's - do marakuja 29.04.07, 21:36
        hej
        jak bedzie jakis problem z kieckami z krakowskiej madonny to dawaj znac ja u
        nich zamowilam suknie z hermsa (slub w czerwcu) jak narazie nie kontaktuje sie z
        nimi bo nie widze powodu ale jakby cos bylo ze niemile itp to chetnie bede sie z
        Toba solidaryzowac w koncu za taka kase trzeba wymagac
        powodzenia !!
        • cronopio Re: kolekcja Herm's - do marakuja 30.04.07, 22:54
          Ja też się dołączam do grona. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, ale
          gdyby nie było - jest nas już trzy. I ja nie kontaktuję się z salonem, bo do
          ślubu jeszcze trochę czasu, ale zaczęłam się już bać, że coś będzie nie tak.
          • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - do marakuja 01.05.07, 09:58
            ja to sobie mysle ze nie ma co siac paniki za wczasu z madonny (kolekcja herms)
            zamawiala rowniez aga_kr3 i byla zadowolona (a ja moge reczyc ze wygladala
            pięknie!!)
            • cronopio Re: kolekcja Herm's - do marakuja 01.05.07, 10:25
              To pocieszające. Ja tak już mam, że muszę się pomartwić na zapas (oby
              niepotrzebnie!). Pozdrawiamsmile
        • marakuja75 Re: kolekcja Herm's - do marakuja 02.05.07, 22:08
          Jaką zamówiłaś sukienkę z kolekcji Herm's w krakowskiej Madonnie?
          Ja kjolir i dzis byłam na przymiarce z koleżanką co się zna na sukniach bo sama ma firmę szyjącą odzież i dzis podpowiadała co Panie powinny w sukni poprawić. Mimo wszystko cudów nie zrobiły bo suknię zamawiałam 38 (wg mnie suknię którą salon ma dla mnie to rozmiar 36), taka jest wpisana na papierowej metce długopisem, na której jest też info o nazwie sukni "kjolir", metka materiałowa wszysta z nr 6, pani Mariola wyjaśniła że jest to nr krawca-owej który szył suknię(w co nie wierzę). Po 3 przysiadach, wiadomo że ludzie po ślubie mogą obsypać mnie pieniążkami i trzeba sie poschylać by je pozbierać, szwy przy suwaku popuściły! Panie miały wszyć nowy suwak. Suknia jest po prostu za mała o 1 rozmiar, brak jest metek jakie w salonie Madonny w rynku mają suknie do mierzenia z kolekcji Herm's: wszyta metka z rozmiarem sukienki, wszyta metka z nazwą importera "Tylko Ona",wszyta metka duża z nazwą "Herm's" oraz paierowa z wydrukowaną nazwą sukni ,kolorem. Suknia ewidentnie jest o rozmiar za mała, bo ten sam model mierzyłam dziś w rozmiarze 38 w Cymbeline i była idealna w biodrach a biust do zmniejszenia,a w modelu z Madonny to pani Mariola twierdzi że moja suknia jest 38 a musiały mi ją poszerzyć!!! nie zmniejszyć, bo po prostu materiał się wbijał mi w brzuch!!
          Piszę to bo skoro dopiero będziesz odbierać suknię, to najlepiej idź na przymiarkę z 2 osobami, bo wtedy inaczej rozmawiają z człowiekiem a tak to próbują manipulować i mówić jak pięknie wyglądasz a szwy przy suwaku po prostu widać żywcem że się suwak rozłazi jakby już suknia była nie wiem ile razy używana.Dziś sukni nie odebrałam, wybieram się w piątek do salonu i chcę się widzieć z szefem.Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
          • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - do marakuja 03.05.07, 10:32
            oo rany to mnie nastraszylas ... ja przyznam ze metek jakos szczegolnie nie
            ogladalam jak tam bylam (malo mnie metki interesuja) oczekuje suknienki ladnie
            wykonczonej i dopasowanej do mojej sylwetki
            przyznam ze dotychczasowy moj kontakt z p.Mariola byl taki ze baardzo na mnie
            naciskala ze musze JUZ TERAZ JUZ DZIS zamowic suknie bo w przeciwnym razie nie
            przyjma zamowienia i nie sprowadza (uszyja wyczaruja czy Bog wie co jeszcze)
            moja suknia (korja) rowniez jest na zamek i tego sie obawiam ze jak nie w
            salonie to np w polowie przyjecia suwak odmowi posluszenstwa i co wtedy??? buu sad
            bede czekac na relacje i starcie z szefem jak cos to tez jestem GOTOWA DO BOJU !!
          • inkageo Re: kolekcja Herm's - do marakuja 03.05.07, 10:38
            Mam buntowniczo-bojowniczą naturę, więc na moje wsparcie też możesz liczyćsmile
            Jako założycielka wątku o tajemniczej firmie Herm's chyba jestem ich wrogiem nr
            1wink
            • cronopio Re: kolekcja Herm's - do marakuja 03.05.07, 11:49
              Witam,

No to się naprawdę wystraszyłam. Ja zamówiłam model Kerust (bez tych okropnych
              piór oczywiście), bardzo prosty i chyba na guziki (albo zasuwana) - szczerze
              mówiąc nie pamiętam, bo i tak suknia, którą mierzyłam, była o ponad 2 numery za
              duża i wszystko było spięte szpilkami. A teraz się autentycznie boję, co
              będzie. Zadzwonię tam w poniedziałek i zapytam, kiedy suknia będczie w salonie.
              Myślę, że mamy prawo nie odebrać sukien bez metek - w końcu każdy nowy towar ma
              jakieś metki, prawda? Marakuja, daj znać proszę, jak przebiegła piątkowa wizyta.
              Powodzenia!
              • maraxela Re: kolekcja Herm's - do marakuja 03.05.07, 12:02
                ojojojoj ale mnei nastraszylyscie ja zaplacilam za suknie z gory 3600 za
                kardiel o kurde sad chyba popelnilam wielki blond.daj znac jak ci pojdzie jak
                cos to ja tez ruszam do boju .
          • kubutkowa Re: kolekcja Herm's - do marakuja 05.05.07, 19:16
            Jestem pewna ,że rozmiar 6 to angielski odpowiednik naszego 36. Ale zazwyczaj
            mierza cie przed zamówieniem wiec nie martw sie, wszystko bedzie ok!
    • enixx Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 29.04.07, 18:36
      Ja mam suknie Herms - Kardauth.
      O ile normalnie nosze rozmiar 38 i suknie innych producentow mierzylam wlasnie
      w tym rozmiarze i byly ok - to w 38 Hermsa nie wchodzilam. Zamowilam 40 i jest
      na styk - mogłaby być wieksza w biuscie.
      Poparzylam na metki - wszyta jest metka rozmiarowa i na niej napisano "40", tak
      samo na dołączonej papierowej metce.

Co do kraju pochodzenia - tego na metce nie napisano. No ale nie ma to dla mnie
      wiekszego znaczenia, ważne, ze suknia jest piekna i wyglada na solidnie
      uszyta smile
      • soleil08.09.07 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 03.05.07, 11:38

hej... ja mierzyłam suknię z tej kolekcji w salonie madonny w poznaniu... taka ktora mi sie podobała kosztowała 1700 zł wiec zapytałam dlaczego tak mało... bo suknie podobne do tej są wszedzie droższe i kosztują powyżej 2000 tysięcy... pani powiedziała, że suknia jest szyta z hiszpańskich materiałow w Polsce.... więc może co salon to teoria smile ja w koncu wybrałam cymbeline... pozdrawiam
    • marakuja75 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 03.05.07, 14:03
      Dziewczyny, piszecie niektóre że metka nie ma znaczenia dla Was, ja rozumiem, że jeśli suknia jest ok to metka nie jest super ważna, choć jako że miała być suknia nowa to metki powinny być, a nie jak mi powiedziano że może w czasie poprawek mogły odpaść!? ale jakich poprawek, jak suknia od początku tych metek nie ma! Pewnie była już używana a teraz próbują sprzedać jako nową, bo metka materiałowa ze składem materiału jest po prostu ucięta nożyczkami i widać jej fragment postrzępiony, na co w salonie pani mówi że takie są wykończenia metek! Bzdura!Takie metki poucinane to widziałam we Francji na wyprzedażach ciuchów znanych marek. Nie widziałam jeszcze żeby jakakolwiek odzież nowa kupiona nie miała wszytej metki z rozmiarem tylko z nr krawca! Skoro nie ma metki wszytej z rozmiarem tylko jest napisana długopisem to dlaczego mam wierzyć że to jest rozmiar 38? ja wiem,że to jest 36, na 100 %
      • nehema2889762 Re: do dziewczyn z Krakowa 03.05.07, 19:24
        ja proponuje "napaść" na salon wszsytkie naraz jednego dnia hehe
    • cronopio Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 04.05.07, 16:53
      Hej marakuja75,
      I jak po dzisiejszej wizycie w salonie? Mam nadzieję, że pozytywniesmile Napisz
      coś, jak znajdziesz chwilkę.
      • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 04.05.07, 21:18
        ja też czekam ze zniecierpliwieniem na relacje salonowych wizyt
        • marakuja75 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 04.05.07, 22:59
          Dzis sie nie wybrałam do Krakowa bo nie miałam pewności czy będzie szef. Na suknię w której już ktoś był na weselu(metka ucięta jest i się szczępi), mimo że twierdzą iż nowa, też już nie mam ochoty...Jak coś załatwię dam Wam znać dziewczyny. Rada: nie dajcie sobie wcisnąć kiecki używanej, jak jest nowa a nie ma metek to na 100% ktoś wstawił im do komisu, a potem chcą sprzedać jak nową.
          • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 04.05.07, 23:03
            marakuja a powiedz mi ile przed slubem pierwszy raz mozesz zobaczyc swoja kiecke ??
            bo wiesz nie chcialabym byc postawiona w sytuacji ze mam ok 2 tygodni a oni
            stawiaja mnie pod murem albo albo (biore suknie uzywana pod pszykrywka nowej)
            albo nie biore nic i mam goly tylek??
            moze sie pociesze ze mam "nietypowy" jak na suknie slubne rozmiar
            nieciekawie sie robi uncertain
            • cronopio Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 05.05.07, 00:02
              Nehema2889762, a jaki masz rozmiar? Ja mam jakieś 34, więc też się tym
              pocieszam...

Do Marakuja75: jutro postanowiłam do Madonny zadzwonić. Zapytam kiedy można tę
              sukienkę zobaczyć, bo mam już porządnego strachasad Nie daj się!
              • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - do cronopio i marakuja 05.05.07, 14:49
                "troche" wiekszy 42/44 <lol>
                no no musimy byc czujne !! cronopio na kiedy suknia powinna byc gotowac ? a
                marakuja jak u Ciebie ? czy nasze terminy są zbieżne ??
                oraz mam pytanie czy macie może próbke materialu aby moc dobrac np koszule ?
                • cronopio Re: kolekcja Herm's - do cronopio i marakuja 05.05.07, 15:18
                  No to mamy rozmiary nietypowe chybasmile
                  Ja próbkę mam, i koszula też już dopasowana. Suknia powinna być po ok. 3
                  miesiącach od zamówienia - wydaje mi się, że teraz nie ma jeszcze jakichś
                  strasznych ilości zamówień i panien młodych, ale podejrzewam że czerwiec-lipiec-
                  sierpień to będą tłumne miesiące.
                  Głowa do góry, będzie dobrze!
                • marakuja75 Re: kolekcja Herm's - do cronopio i marakuja 06.05.07, 09:12
                  Dostałam próbkę materiału sukienki i się okazało że to nie jest biel ani typowe ecru, ale w innych salonach panie wyjaśniły że to jest ecru tylko bardzo jasne i że są salony(teraz to wiem, na pewno madonna)gdzie się wprowadza w błąd młode mówiąc im o kolorze bianco czy śmietana, że to jakiś odcień bieli, mnie tak informowano, ale na zamówieniu swoim p.Mariola wpisała ecru(jak zamawiałam słowo nie padło że to ecru).Jeśli chodzi o koszule w tym tzw.bianco odcieniu to nigdy nie dobierze się idealnego koloru w stosunku do sukni(teraz dopiero to wiem),mimo zapewnień pani w wiadomym salonie, że oni akurat mają koszule w takim kolorze.Jeśli szukasz koszuli jasne ecru to w Pasażu Weneckim na Długiej w K-wie wiem że były,a pan obsługujący zna się na koszulach.
                  • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - do cronopio i marakuja 06.05.07, 09:51
                    w pasażu Weneckim nie ma rozmiarów (wzrost) koszul na mojego P
                    na podstawie szmatki jaka dostalam (sama nie wiem czy to ten kolor czy nie)
                    widzialam koszule w new men albo wólczance -ale tam nie moze ciagle dojechac
                    rozmiar wlasciwy
                    zastanawiam sie tylko czy koszula powinna byc w kolorze sukni a krawat ton
                    ciemniejszy
                    czy może oszula biala a krawat w koszuli ecru?

ps. na moim zamówieniu p.Mariola tez wpisala ecru ale przeciez ecru moze miec
                    rozne odcienie ?
                    • maraxela Re: kolekcja Herm's - do cronopio i marakuja 06.05.07, 09:57
                      koszula powinna byc w kolorze suknie podobno.bo jesk masz ecru sukie a koszula
                      biala to sie twoja suknia ponoc optycznie wydaje nieco "zolta"
                    • cronopio Re: kolekcja Herm's - do cronopio i marakuja 06.05.07, 10:30
                      Hej, my taką koszulę, powiedzmy prawie śmietankową, kupilismy w New Menie na
                      ul. Dajwór. Na szczęscie nawet rozmiar się trafił. Koszula będzie chyba nieco
                      ciemniejsza niż ta szmatka, ale na sukniach mamy wszystki koronki - pan na
                      Długiej, w Pasażu (tam też były koszule w tym kolorze, ale rozmiar nie bardzo
                      sie udał), powiedział, że one jeszcze ją przyciemnią optycznie. A ja mam buty
                      perłowe i też mam nadzieję, że będą pasowały - do szmatki pasowałysmile Myślę, że
                      ten kolor jest naprawdę jakiś zakręcony - wszystko do niego można dorzucić.
                      Moim zdaniem to nie jest śmietanka, tylko perła ecru (mam identyczne perły).
                      Na zamówieniu p. Mariola też wpisała mi ecru, ale z dopiskiem "salon", żeby
                      wiedzieli, że to ten właśnie kolor. A z określaniem tego koloru jako
                      śmietankowy spotkałam się nie tylko w Madonnie, choć tam po raz pierwszysmile
              • marakuja75 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 05.05.07, 15:42
                Suknia przyszła do salonu tydzień przed pierwotną datą ślubu(akurat byłam w K. i poszłam się spytać czy jest, okazało się że jest a kiedy same by mnie poinformowały to nie wiem,może 2 dni przed ślubem) tj. 28 IV, ale ja ślub mam przesunięty na 12 V, gdyby nie to, byłabym w sytuacji że muszę wziąć suknię jaką próbują mi wcisnąć, a tak to mam malutką rezerwę czasową.Zamawiałam 38 rozmiar, i salon twierdzi że taki właśnie jest rozmiar tej sukni, ale to tylko pani Mariola tak twierdzi bo skoro 38 w innym salonie jest w biodrach ok, a w madonnie za ciasne to chyba oczywiste że pani w madonnie mija się z prawdą.
                • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 05.05.07, 19:48
                  no ja bede slubowac w czerwcu suknia ma byc gotowa podobno 2 tyg wczesniej i
                  potem ew poprawki
                  a co do próbki to dostalam niby w takim samym kolorze ale faktura materialu
                  wogole nie ta ...chyba przejde sie tam jeszcze raz

ps. a co bedziecie robic z suknia potem ? czy juz cos wiadomo na jakich
                  warunkach (o ile mozna) puscic ja dalej poprzez salon ?
                  • maraxela Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 06.05.07, 09:56
                    ja zamawialam akurat herm's we wroclawiu mam nadzieje ze tuttaj takich numerow
                    nie robia.jak to ejst prawda i rzeczywiscie Ci chcialy sprzedac w tak
                    renomowanym salonie suknie uzywana i to jeszcze nie ten rozmiar to ejst nie do
                    pomyslenia.sprzedaja rzeczy za straszne pieniadze i zeby cos takiego robic.Jak
                    sie upra to warto isc z tym do sondu i jeszcze moze sie da powalczyc o
                    odszkodowanie-przeciez ty masz slub za pare dni w ajkiej oni cie sytuacji
                    stawiaja-kosmos.mnie tak kiedys firma z kupnem mieszkania uzadzila po roku
                    czekania przyslali mi aneks do umowy w ktorym cena mieszkania zmienila sie z
                    2000 na 4000 sad a to Polska wlasnie.wszytkie ceny we wroclawiu podskoczyly do
                    5500 no i na mieszkanie mnie nie stac.strasznie wspolczuje to musi byc okropny
                    stres zeby tydzien rpzed slubem suknie nie miec
    • inkageo Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 06.05.07, 11:07
      Marakujo sprawa jest dosyć prosta do udowodnienia - niech Ci pokażą rachunek
      wystawiony przez importera, czyli firmę "Tylko Ona", tylko tak mogą udowodnić,
      że suknia jest nowa i przyszła dopiero teraz do salonu! Oni przecież muszą
      prowadzić księgowość! I możesz zawiadomić o sprawie importera/przedstawiciela
      firmy w Warszawie - salon Tylko Ona. W razie nieprawidłowości powiadom urząd
      kontroli skarbowej, saloj nie może dwa razy puszczać w obieg tej samej sukni,
      jak to księguje?
      • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 06.05.07, 19:00
        hehe ja juz dla zabezpieczenia wyszkulam adresy i namiary rzecznika praw
        konsumenta w Krakagrodzie
        • elemelek27 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 07.05.07, 08:00
          Witam,

ja też zamówiłam suknię Herm'sa ( Kera ) w warszawskim salonie Mystique. Dobrze
          radzicie, aby na przymiarkę pójść z kimś zaufanym - na pewno nie pójdę sama.
          Wiadomo, ktoś musi z boku popatrzeć jak to leży itp.

Niedawno byłam w salonie Carmen w Warszawie i przy mierzeniu jakiejś sukni pani
          powiedziała mi, że lezy na mnie idealnie i mogłabym ją kupić z miejsca - tak
          mnie ściskała w talii i na plecach, że nie mogłam wziąć oddechu a co dopiero
          taniec, jedzenie, picie itd.
          Co za wciskanie kitu! Rozumiem, że na stadionie to normalka "doble doble"
          i "ladne ladne" ale w salonie z sukniami ślubnymi!!!!! To juz przegięcie. No
          niech zauważę, że coś w tej sukni nie tak.....to dopiero będzie draka!
          • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 07.05.07, 10:07
            hehe
            ja jak mierzyłam gorsety to tak mialam smile pani sie zachwycala jaka to mi sie
            talia nie zrobila i jak sie biust uwypuklił a ja stałam na wdechu i czulam sie
            jak w jakimś pręgieżu za kare dlateo przy wyborze sukni kierowalam sie swoja
            wlasna WYGODA smile
    • aga_kr3 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 07.05.07, 10:45
      Witajcie,
      chcialabym uspokoic wszystkie dziewczyny, sama zjadłam paznokcie czeakjac na
      suknie i denerwujac sie czy oby wszystko bedzie OK. Dostalam suknie kilka dni
      wczesniej niz bylo to planowane. Poprawki w jeden dzien, metki z napisami
      polskimi ale co tam, ja zawsze bylam zdania ,ze suknie szyja rumunki pod
      Łodzia smile Suknia cudna, taka jak miala byl, efekt boski. Ponizej kilka zdjec....

img329.imageshack.us/my.php?image=13dd2.jpg
      img527.imageshack.us/my.php?image=12yr0.jpg
      img527.imageshack.us/my.php?image=10rz5.png
      jak bede miala inne, gdzie lepiej widac suknie to na pewno je zamieszcze.... te
      mam dzieki uprzejmosci Nehemy, ktora zaszczycila mnie swoja obecnoscia na moim
      slubie smile
      • aga_kr3 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 07.05.07, 11:00
        zapomnialam dopisac - model Kardiel, tylko gorset na gorze kazalam delikatnie
        zdrapowac wink
      • inkageo Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 07.05.07, 11:40
        Bardzo fajnie się prezentuje!smile
      • elemelek27 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 07.05.07, 12:44
        Supersmile))

A mogę spytać gdzie zamówiłaś suknię?
        • aga_kr3 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 07.05.07, 12:44
          W Pasazu Bielaka w Madonnie (Krakow)
          • elemelek27 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 07.05.07, 12:53
            A.....

a ja jestem z Warszawy. Ale cóż. Ta mała dziewczynka jest urocza,mam 7-letnią
            chrześniaczkę i może będzie mi niosła obrączki ale jeszcze nie wiem - samej
            byłoby jej niezręcznie i pewnie by się wstydziła. Ale jest podobna do tej na
            zdjęciu, jasne włoski, śliczna buziasmile))
            Piękna suknia i image świadkowej. Gratuluję efektu końcowego! Aż miło
            popatrzeć. Wszystkiego dobrego w życiu!
            • aga_kr3 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 07.05.07, 13:00
              Moja chrzesnica ma 5,5 roku wink tez sie wstydzila,ale znalezlismy rozwiazanie -
              do kosciola najpierw wchodzil Pan Mlody wlasnie z nia, pozniej swiadkowie (same
              wybieralysmy material na suknie dla niej, z tego samego swiadek ma krawat wink )
              a na koncu ja prowadzona przez tatę smile Jak będę miała więcej lepszych zdjęć to
              obiecuję,że zamieszczę.

Dziękuję za życzenia.
          • maraxela do agi_kr3 07.05.07, 12:57
            czesc mam identyczna suknie jak ty zamowiona na 29 wrzesien mglabys mi podeslac
            wiecej zdjec swoich ja juz nie moge sie doczekac jak ja odbiore w lipcu prosze
            proszesmilechociaz na ciebie sie napatrze jak nie mam jeszcze mojej sukni
            • maraxela Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:03
              sluchaj jaki miales kolor suknie bialy czy kosc slniowa?? mam jeszcze pytanie
              czy mierzylas dlugi welon do niej myslisz ze bedzie pasowal ja bym chciala
              dlugi bez zadnych zakonczen 3 warstwowy taki zwiewny bez lamowek tylko tiul
              • aga_kr3 Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:05
                Zdjecia wysylam na maila, choc nie widac na nich calej sukni sad jak bede miala
                lepsze to zamieszcze je na pewno. Welonu dlugiego nie mierzylam bo nie
                chcialam,ale szkoda zakryc tak piekny tył sukni.... kolor śmietankowy
                • maraxela Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:07
                  jaki mialas rozmiar sukni?? no i jak sie sprawdzila na weselunie bylo goraco ??
                  jak sie w niej tanczylo ?? byla wygodna??
                  • aga_kr3 Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:12
                    Rozmair miałam 36-ale zwężałam po bokach 8 cm, gorąco.... to pojęcie względne,
                    28.04 było ciepło,ale nie lało się ze mnie, jest dość ciężka, nie ma mowy o
                    tańcu z odpiętym trenem, musi być podpięty...ale na wejście do kościoła...
                    obowiązkowo rozpuszczony smile
                    • maraxela Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:15
                      a przebiaralas sie po 12 czy zosalas w niej do konca nie wiem czy wytrzymam jak
                      mowisz ze ciezka a we wrzesniu to jeszcze moze byc goraco
                      • aga_kr3 Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:18
                        Byłam w niej do 7 rano - to tylko jeden dzien w zyciu, po co sie przebierac smile
                    • inkageo Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:23
                      36 zmniejszane o 8 cm? Rozmiary idą co 4 cm, więc zmniejszono o dwa rozmiary do
                      32!
                      • inkageo Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:24
                        Już zaczęłam chudnąć...co to będzie do września...sad
                      • aga_kr3 Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:25
                        Z jednej bylo 4 i z drugiej tyle samo, przynajmniej w pasie, moze w biuscie
                        troszke mniej.... w 3 miesiace schudlam prawie 9 kg, to przez to takie
                        przeróbki smile
              • aga_kr3 Re: do agi_kr3 07.05.07, 13:10
                mam problemy z dostępnością do skrzynki, wyślę później sad
                • maraxela Re: do agi_kr3 07.05.07, 14:04
                  ja chcialabym miec taki welon jak dziewczyna na zdjeciu
                  www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22640336,Slub_i_wesele___Suknie_slubne,m1-33.html
                  • aga_kr3 Re: do agi_kr3 07.05.07, 15:08
                    Tylko, Ze ta dziewczyna ma prostą suknię, a Kardiel po upięciu trenu cudnie z
                    tyłu wygląda, robi się taki kuperek - szkoda go zakrywać.
                • cronopio Re: do agi_kr3 07.05.07, 15:07
                  Pięknie wyglądałaśsmile Tylko pozazdrościć. CZekam na więcej zdjęćsmile
                  Mam do Ciebie wielką prośbę: czy mogłabyś zrobić jakieś zdjęcie metek (ta
                  zewnętrzna i wewnętrzne), które miała Twoja suknia? Przynajmniej mogłybyśmy
                  zobaczyć, czy nasze mają takie same, i wiadomo byłoby, czy są szyte w tym samym
                  miejscu. Z góry dziękuję, rozumiesz sama, jak my sie tu stresujemy czekającsmile
                  A na marginesie: jakiego koloru miałas buty? Bo ja sie zaczynam obawiać, że
                  moje perłowe będą za jasne.
                  • maraxela Re: do agi_kr3 07.05.07, 15:19
                    o wlasnie aga moglabys wkleic jakie mialas buty?? jak zrobilas to takie fajne
                    upiecie przy dekoldzie zrobili to za drmo w salonie w ramach przerobek??
                  • aga_kr3 Re: do agi_kr3 07.05.07, 15:20
                    Zdjęcia metek zrobię i wstawię smile a buciki poniżej....

img91.imageshack.us/my.php?image=dsc01273bb8.jpg
                    img517.imageshack.us/my.php?image=dsc01276el7.jpg
                    img517.imageshack.us/my.php?image=dsc01277wx4.jpg
                    • maraxela Re: do agi_kr3 07.05.07, 15:25
                      o kurde ale szpile jkak sobie dalas rade cala noc na takich szpilkach.ja sie na
                      takie buty nie pisze juz raz na weselu wujka zlamalam nogena obcasie.jak juz
                      cos to obcas max 5 cm i to jeszcze szeroki .butki piekne jeszcze takich nigdy
                      nie widzialam no ale trzerba juz umiec sie w nich poruszac
                      • aga_kr3 Re: do agi_kr3 07.05.07, 15:30
                        Buty mają obcas 8 cm, a tańczyłam do 7 rano smile są bardzo wygodne.... drapnięcie
                        na dekolcie zrobiły mi Panie w salonie w ramach przeróbek
                        • cronopio Re: do agi_kr3 07.05.07, 20:05
                          Ojej, ten obcas robi wrażenie! Chciałabym się na takim umieć poruszaćsmile Szczyt
                          moich możliwości to rozchadzanie właśnie 5 cmsmile Ja na codzień preferuję
                          baletki i rower, więc z obcasami nie jestem na "ty". Rzeczywiście takie złotawe
                          pasują. Ciekawe, czy moje perłowe nie bądą za jasnesmile Ale suknia i całość (to
                          zebranie przy biuście to rewelacja) naprawdę świetnie wyszłosmile
                          • cronopio Do marakuja75 07.05.07, 20:06
                            Marakujo! Czy wiesz już coś na temat Twojej sukni?
                            • marakuja75 Re: Do marakuja75 07.05.07, 23:06
                              Dzwoniłam dziś do W-wy do Tylko Ona i pani potwierdziła że była zamówiona suknia na moje nazwisko 3stycznia, pytam kiedy powinna być w salonie, a ona że zwykle za 3 miesiące dostarczją suknie do salonu, ale dokładnie mi nie poda dziś bo "ma kolejkę do kasy"!(suknia w K-wie wg salonu madonna była 20IV). Ten tekst już drugi raz od niej słyszę, w ubiegłym tygodniu dzwoniłam z pytaniem o metki i jak zaczęła kręcić to znowu rzuciła hasło z kolejką do kasy, chyba to jest supermarket i dlatego takie traktowanie klienta. Na pytanie o brak metek z nazwą importera i rozmiarem, pani odpowiedziała że mogły się w trakcie transportu uszkodzić! Jak zaczęłam pytać jakim cudem wszyte metki mogły się uszkodzić tak że ich wcale nie ma to rzuciła tekst z kasą. Wcześniej w słuchawce słychać było szept, jakby już spodziewały się telefonu o tą suknię...Moje zdanie jest takie: importer razem z salonami współpracującymi po prostu nie postępuje uczciwie, bo modele salonowe są orginalne, mają metki, a suknia którą próbowano mi wcisnąć nie ma nawet wszytej metki z rozmiarem! Jakikolwiek prawie ciuch ma metki z rozmiarem a co dopiero suknia ślubna!
                              Zamówłam suknię w innym salonie i szyją mi ekspresowo nowąsmileOlewam madonne, a gadki typu"że pani ma być naszą wizytówką" to jest kitowanie, dobrze że zabrałam koleżankę-pannę, przynajmniej ona już widziała jak to postępują w tych renomowanych salonach i mam nadzieję że się nie nabierze na madonnę.
                              • nehema2889762 Re: Do marakuja75-ponownie 07.05.07, 23:45
                                a powiedz mi ile masz czasu do ślubu i co z zaliczką z madonny?
                                jak sprawa się potoczyła? bo to że suknia nie przybędzie z niewiadomo kąt to
                                wiem ale nie chchaiłabym odebrać totalnego bubla no i czy nie próbowalas
                                kontaktowac sie z wlascicielem itp? dziwna sprawa
                                chyba tez zaczne weszyc?
                                • cronopio Re: Do marakuja75-ponownie 08.05.07, 00:08
                                  No to się przeraziłam. Marakujo, nie zostawiaj tego tak. Przecież są
                                  organizacje typu federacja konsumentów czy coś - przecież tak nie może być! Nie
                                  można tak klientów traktować, przecież te sukienki kosztują naprawdę dużo, a
                                  firma się szeroko reklamuje. Powodzenia!
                                  • nehema2889762 Re: Do marakuja75-ponownie 08.05.07, 09:33
                                    Rzecznik Konsumentów
                                    al. Powstania Warszawskiego 10 pok 614 VI p (12)6169348

ja sobie tak myślę że skoro na zaliczkowym papirku nie ma dokladnego opisu co do
                                    sukni to i tak sprawę należy traktować jak to przyjęto czyli że towar ma nie
                                    posiadać wad uszkodzeń i z tego co wiem to salon sprzedaży a nie komis wiec
                                    powinien byc nowy smile Marakujo ja tez mysle ze tego nie mozna zostawić bo będą
                                    brzydko mówiąc próbować "wyru.." inne klientki sad(
                                • marakuja75 Re: Do marakuja75-ponownie 08.05.07, 18:10
                                  Slub mam 12 V, o zwrocie zaliczki wg pani w salonie nie ma mowy, z właściecielem się nie skontaktowałam jeszcze, zbieram informacje, ale wypowiedz pani z Tylko Ona utwierdza mnie w przekonaniu że salony współpracujące mają cichą zgodę na takie postępowanie, bo mowa że się metki (w mojej sukni wszystkie, ostała się tylko metka z nr 6, który wg wyjaśnienia pani w madonnie, jest nr krawca-owej który szył suknię oraz ucięta szczępiąca się wszyta metka. Wygląda tak jakby ktoś miał nowy ciuch i mu metka przeszkadza to ją odcina) uszkodziły w nowej sukni w transporcie nie jest dla mnie przekonywująca. Poza tym, chyba dureń zamawia suknię za ciasną żeby ją potem poszerzać. Rozmiar 38 wypisanyd długopisem na metce papierowej z wydrukowanym logo Herm's (wzór z napisu Herm's naszytego wewnątrz sukni orginalnej)mnie nie przekonuje.
                                  • dziustynka Re: Do marakuja75-ponownie 08.05.07, 21:08
                                    A czy nie masz przypadkiem napisane na zamówieniu 'zadatek' zamiast 'zaliczka'?
                                    Wydaje mi się, że w momencie nie wywiązania się z umowy sprzedawca jest
                                    zobowiązany prawnie do wypłaty dwukrotności zadatku. Zaliczka przepada.
                                    • nehema2889762 Re: Do marakuja75-ponownie 08.05.07, 23:02
                                      u mnie na pokwitowaniu widnieje "wpłacony zadatek"
                                  • salon-madonna Re: Do marakuja75-ponownie 09.05.07, 14:26
                                    Droga Klientko,
                                    zmuszeni jesteśmy kontaktować się z Panią na forum internetowym, z powodu braku
                                    kontaktu telefonicznego. Numery, które zostały przez Panią podane
                                    uniemożliwiają nam skontaktowanie się z Panią i przekazanie informacji.
                                    Zwracamy sie z prośbą o odbiór kreacji o nazwie Kjolir zamówionej w naszym
                                    salonie w Krakowie Rynek Główny 9 na konkretną datę ślubu. Suknia Pani
                                    importowana przez firmę "Tylko Ona" jest w nieskazitelnym stanie , odpowiednim
                                    rozmiarze i jest gotowa na wyznaczoną przez Panią datę odbioru. Informujemy
                                    rónież, iż nie czujemy sie oszustami. Zarzut manipulowania , jak i wiele innych
                                    niewybrednych epitetów nie pokrywaja sie z rzeczywistością i codzienna praca
                                    naszej firmy. Z poważaniem Dagmara Obrok
                                    PS: W razie jakichkolwiek pytań i wątpliowści jesteśmy do dyspozycji pod nr
                                    tel: 012 429 53 28 lub e-mail: loop@madonna.pl
                                    • inkageo Re: Do marakuja75-ponownie 09.05.07, 20:06
                                      W takim razie prosimy o zdjęcia sukni, a szczególnie jej metek.
                                      • karhar Re: Do marakuja75-ponownie 09.05.07, 20:15
                                        To miło, że pracownicy Madonny tu zaglądająsmile Ciekawa jestem jak zakończy się ta
                                        sprawa a jeszcze bardziej ciekawa jestem rozwiązania a raczej efektów końcowych
                                        mojej suknismile
    • strzygula Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 08.05.07, 12:48
      tak czytam ten watek i az mi sie włos jezy na...myslac ze kupuje sie kiecke za
      naprawde ciezkie pieniądze i takie numery robia w salonach
      • elemelek27 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 08.05.07, 12:58
        Tak, w życiu bym nie pomyślała, że takie numery mogą mieć miejsce w
        renomowanych salonach w Warszawie. Ale wg nich biznes is biznes.That's all.
        • strzygula Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 08.05.07, 22:44
          nie wiem czy nie przesadze z porownaniem ale dla mnie to jest z tymi sukniami
          tak jak z drogimi samochodami. czy ktos w salonie mercedesa by was tak
          potraktowal? nie sądze. w glowie sie nie miesci a teraz podobno taka
          konkurencja ze trzeba dbac o klienta i w ogole a prawda jest taka ze segment
          slubny (wszytskie ciuchy, buty itd) coraz bardziej sie rozwija i powinno sie
          dbac o klienta. ja szylam suknie i jestem bardzo zadowolona z obslugi i w
          ogole. babka poprawiala WSZYSTKO co mi nie pasowalo bez slowa (no chyba ze cos
          glupiego wymyslilam to wtedy sugerowala co innego) jak przyszlam na przymiarki
          z mama i tata to zostali poczestowani kawa i ciastkami i niby drobiazg a
          rodzice nawet nie zauwazyli jak minely 2 godziny i o to w tym wszystkim chodzi
          nie?
    • nehema2889762 Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 11.05.07, 12:48
      dorgie forumki poniżej relacja w sprawie mojej sukni

byłam baardzo zaniepokojona czytajac watek tutaj toteż wyslalam maila w tej
      sprawie do madonny (na adres dostepny na stronie) i na drugi dzien otrzymalam
      odpowiedź:
      oddzwoniła do mnie p.Dagmara z zapewnieniamy ze Wszystko jest w porzadku i ze
      jezeli chce to moge przyjechac i obejrzec suknie - pojechalam obejrzalam - może
      jest bardziej blyszczaca niz ta ktora mierzylam a to podobno przez to ze model
      do mierzenia w salonie jest juz wyswiechtany - w kazdym badz razie sukience nic
      nie doskwiera i ma sie dobrzesmile

i przyznam racje p.Dagmarze ze jezeli sa jakies watpliwosci to od razu kierowac
      je do zrodla - bo tak to niepotrzebnie w "domowym zaciszu" nakrecamy sie same
      czarnymi wizjami
      • inkageo Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 11.05.07, 12:58
        Karhar może Twoja sprawa też się wyjaśni!
        • cronopio Re: kolekcja Herm's - ważne! pomocy! 11.05.07, 19:09
          Hej dziewczyny!
          Ja też dołączam się do "nurtu uspokajającego". Moja suknia też już jest w
          salonie, mierzyłam ją i wszystko jest w najlepszym porządku - niczego jej nie
          brakuje i jest we właściwym rozmiarze. Na przymiarce było bardzo miło, tak więc
          całkowicie się już uspokoiłam. Rzeczywiście niepotrzebnie się tu nakręciłyśmy
          tym czarnowidztwem, ale tak to już chyba jest - ja przynajmniej tak mam, że
          zawsze się muszę czymś martwić, spokój ducha to dla mnie abstrakcja. Zwłaszcza
          w tak ważnej kwestii jak własny ślub! Ale nie warto przejmować się na zapassmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka