leszczyk1983 07.06.05, 23:51 Co sadzicie o obecnie rzadzacych w Stalowej? Jest ok, czy czekamy na zmiane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dayrek Władza ?? 08.06.05, 13:21 Urodziłem się w Stalowej Woli 28 lat temu, odkąd interesuję się sprawami lokalnymi to nie było gorszej władzy niż jest! Za czasów Pana Rzegockiego, w mieście był porządek, inwestorzy kierowali swoje kroki do Stalowej Woli, dziś nawet drogi nie są remontowane, jeżeli jesteś kierowcą powinieneś na to zwrócić uwagę. Nasz piękny park, a raczej były piękny park, już dziś nie przypomina swojego wizerunku z przed choćby 5 lat, jest bardzo zaniedbany, a przecież to niedalekie okolice Urzędu Miasta, Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, Stacji PKP. Przygotowując się do matury to właśnie tam siedziałem i uczyłem się, były tam piękne sadzonki róż i innych pięknych kwiatów, ławki były całe, były kosze na śmiecie, a dziś? Czy przechodziliście ostatnio przez park ? W urzędach pracują osoby nie odpowiedzialne, podrabiające podpisy, między innymi w Urzędzie Pracy, 3 lata temu przyłapałem jedną dziewczynę na podrabianiu podpisów, a ona dalej tam pracuje!! ostatni artykuł w gazecie też dowodzi, że i w Urzędzie Miasta podrabiają podpisy. Do naszego miasta nie ściągają inwestorzy tak jak to jest w strefie mieleckiej. No, ale dni "Władzy" są policzone. Szkoda tylko, że niektórzy, mimo że zmieni się "prezydent" i jego świta inni jeszcze pozostaną. Przykładem karierowicza jest Bartosz Kopyto, rzecznik prasowy "prezydenta", który tak zasmakował swojej funkcji w urzędzie że założył nielegalnie Koło Młodych rzekomo przy Platformie Obywatelskiej która jego nie akceptuje, gdyż zrobił to bez prawnie wbrew statutowi PO. Oto nasza władza i jej ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszczyk1983 Re: Wladza Stalowej Woli 08.06.05, 13:28 W zupelnosci sie zgadzam z moim "przedmowca". Odpowiedz Link Zgłoś
lolo125 Re: Wladza Stalowej Woli 08.06.05, 16:45 Chyba czekamy na zmianę. Minusy: 1.Chodniki - można połamać na nich nogi. 2.Jeżeli już się coś buduje to po budowie dookoła pozostaje krajobraz księżycowy.Można (naprawdę)przecież zdyscyplinować wykonawców robót, jak np. wygląda teren wokół ZUS, budynek postawiony a w najbliższym otoczeniu? Szkoda słów. 3.Służby miejskie z własnej inicjatywy nic nie zrobią - rozbite latarnie w centrum miasta itp.4.Arogancja - kobieta to nie pepesza, za rodzenie dzieci nie będziemy płacić itp. zgadnijcie czyje to słowa? 5.Są plany inwestycji np. kanalizacja deszczowa , trąbi się o tym chyba już 1,5 roku, ale kiedy tak naprawdę ruszą te inwestycje? Jeżeli już coś zostanie ukończone to odbiera się spartaczoną robotę - Podskarpowa 6. Pomoc hucie - bezsensu były przedwyborcze deklaracje o tej pomocy, wiadomym było, że zbyt wielkiego pola manewru nie ma, droga przez hutę spóźniona co najmniej o kilka lat, powinna powstać zaraz na początku powstania strefy, tak jak to zrobiono w Mielcu i władze miasta powinny zabiegac o to na wszelkie możliwe sposoby. 7. Jakość obsługi w urzędach miejskich beznadziejna, mam porównanie bo załatwiałem sprawy w urzedach miejskich w różnych miastach (też były jakieś deklaracje przedwyborcze w tej sprawie).8. Księżycowy pomysł przerobienia Metalowca na kolejny Perszing. 9. Dobry pomysł lecz niestety tylko pomysł bez działań (a przynajmniej efektów) spróbowania utworzenia w Stalowej małego ośrodka akademickiego (też jestem zdania że ma to bardzo duży wpływ na rozwój miasta), co zrobiono aby "przyciagnąć" do miasta inne uczelnie oprócz KULu? Np: UMCS którego już nie ma w Rzeszowie i w całym województwie? Bez obrazy, ale WSE to nie ten kaliber.10. Bezsensowna "obrona" naszej kochanej drobnej przedsiębiorczości (jest temat o tym), która jak przyjdzie co do czego nie potrafi nawet sama się zorganizować. Ogólnie dużo szumu, zapowiedzi, obietnic - działań i efektów bardzo mało. Na plus: Załatwienie budowy nowego bydynku sądu i prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
blackvader Re: Wladza Stalowej Woli 19.06.05, 00:20 > Na plus: Załatwienie budowy nowego bydynku sądu i prokuratury. 11 Na minus: Lokalizacja sadu Odpowiedz Link Zgłoś