ozi29 07.05.07, 19:48 Pewnie takie pytanie już było, ale spytam jeszcze raz Jestem z Polkowic, narzeczony z Lubina, powiedzcie proszę, czy po zaświadczenia z USC ja mam isc do Polkowic, on do lubina, czy obydwoje do mnie, czyli do Polkowic? dzieki z góry za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie1161 Re: Pytanie??? 07.05.07, 19:54 Po zaświadczenie idziecie do USC właściwego dla miejscowości, w której bierzecie ślub. Jeśli któres z was urodziło się również w tej miejscowości to nie musi przynosić do tego odpisu skróconego aktu urodzenia, ponieważ mają go na miejscu (ale może). Osoba, która urodziła się w innej miejscowości musi stamtąd odebrać sówj odpis skrócony aktu urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie1161 Re: Pytanie??? 07.05.07, 19:58 a ślub bierzecie w Polkowicach? Jeśli tak to masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
myszoorka Re: Pytanie??? 07.05.07, 20:00 idziecie do usc, albo do polkowic albo do lubina, zalezy gdzie wam pasuje i nie musi to być uwarunkowane tym, gdzie póxniej będziecie brali ślub, usc to załatwią między sobą Odpowiedz Link Zgłoś
nessie1161 Re: Pytanie??? 07.05.07, 20:02 Cóż, nam powiedziano, że zaświadczenie z urzędu stanu cywilnego załatwia się w miejscu ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Pytanie??? 07.05.07, 20:01 Tak ślub bierzemy w mojej parafii czyli w Polkowicach! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie1161 Re: Pytanie??? 07.05.07, 19:58 I ty nie musisz brać ze soba odpisu skróconego aktu urodzenia, a Twój narzeczony musi. Odpowiedz Link Zgłoś