Dodaj do ulubionych

świadectwa z religii...

11.05.07, 10:45
Właśnie się dowiedziałam, że muszę donieść moje ostatnie świadectwo z religii...
No i tu się zaczyna problem, bo nijak nie mogę sobie przypomnieć gdzie ono
jest...hmmm...No i co teraz będzie? Nie znajdę go na pewno...eh...miałyście
tak??? I co się wtedy robi? A może wystarczy takie zaświadczenie, o tym, że
jest się wierzącym? help...hilfe...
Obserwuj wątek
    • nessie1161 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 10:48
      A mialaś w szkole religię/etykę? Jeśli jest to wpisane na świadectwie
      maturalnym to po prostu przynieś księdzu ksero.
    • twoja_matka Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 10:50
      No ostatni raz religię to miałam chyba w 2 klasie liceum...To ocena będzie na
      maturalnym świadectwie? hmmm... A jak nie znajdę maturalnego....ojojojojoj!sad((
      zaczynam wpadać w panikę...
      • nessie1161 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 10:51
        ojej, no maturalne powinnaś mieć przecież gdzieś schowane wink Jeśli mialaś
        przez 2 lata w liceum religię to na maturalnym też będzie wpisana, a jak nie to
        przynieś po prostu ostatnie jakie masz.
        • alex996 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 10:56
          ja nie doniosłam i nic sie nie stało
          • nessie1161 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 10:58
            zależy od księdza, od parafii. Ja mam na liście dokumentów do przyniesienia do
            podpisywania protokolu ksero ostatniego świadectwa z oceną z religii.
      • zosiaczek25 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 11:03
        To nie wiesz, gdzie masz swiadectwo maturalne? Dziwne. Przeciez w razie czego,
        to zawsze trzeba to moc okazac. U mnie lezy razem z dyplomami studiow i
        swiadectwami pracy. I nie panikuj. Jesli nie znajdziesz, to chyba Ci ksiadz
        glowy nie urwie. Powiedz prawde, ze nie mozesz znalezc. Moze sa inne sposoby,
        zeby sie dowiedziec, czy chodzilas na religie?
      • sylwiiia.m Re: świadectwa z religii... 16.05.07, 12:41
        Ja w ogóle nie mam na swiadectwie oceny z religii,ponieważ w trzeciej i w
        czwartej klasie szkoły średniej nie chodziłam na religię,bo miałam w szkole
        bardzo wrednego ,czepiającego się wszystkiego księdza.Powiedziałam o tym
        proboszczowi kościoła, w którym biorę ślub i jak się okazało to mam przyniesć
        świadectwo z drugiej klasy,czyli ostatniej w której chodziłam na religię.Bałam
        się powiedziec o tym księdzu,że nie mam religii ale na szczęście nasz proboszcz
        okazał się wyrozumiały i nie robił z tego żadnego problemu.Powiedział,że w takim
        razie da mi jakąś lekturę do przeczytania,by uzupełnić se pewne braki
        wiadomoścismilesmile.Proboszcz powiedział mi takze,że to świadectwo z ostatniej klasy
        nie jest aż tak wazne i potrzebne do slubu,tylko to formalność.Ale to też
        zależy duzo od ksiedza,który i jak na taką wiadomosć zareaguje.
    • zosiaczek25 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 10:59
      Na moje oko, to zaswiadczenie, ze jest sie wierzacym nie zastapi ci swiadectwa z
      Religii. To dwie rozne rzeczy. Ksiadz i tak wie, ze jestes czlonkiem kosciola,
      wiec po co mu jakies dodatkowe zaswiadczenie? On chce zobaczyc, czy chodzilas na
      katecheze i aby to udowodnic, potrzebujesz swiadectwa. Dla mnie to troche
      dziwne, ze szukasz swiadectwa od Religii. Mieliscie jakies oddzielne? U mnie w
      szkole juz od 5 klasy- po upadku komuny i wprowadzeniu Religii do szkol,
      zaprzestano wydawania takich oddzielnych swiadectw. Wszystko mam na swiadectwie
      szkolnym. Ty tak nie masz? A ostatnia ocene z Religii mam na swiadectwie
      maturalnym, ktore oczywiscie lezy zawsze w dokumentach, wiec nie ma mowy, zebym
      zgubila lub wogole nie wiedziala, gdzie sie podzialo.
    • twoja_matka Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 11:08
      Dzięki za porady!!!smile no mam problem z dokumentami wszelkimi, bo się tysiąc
      razy przeprowadzałam...smile Jedyne czego pilnuję jak cerber, to dyplom ze
      studiów. Reszta dokumentów i świadectw prawdopodobnie zaginęła w mrokach historii...
      Pozostaje mi liczyć na wyrozumiałość księdza...
      Dzięki jeszcze raz!
      • epox123 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 13:13
        jeżeli ksiądz się uprze ,to będziesz musiała ukończyć katechumenat dla
        dorosłych ,u mnie jest to 10 spotkań
        • mapi9 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 13:17
          idź do swojej szkoły,wypiszą Ci nowe świadectwo.Moja kuzynka tak zrobiła i nie
          robili jej problemu.
          • skarbeczek Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 14:04
            a u mnie ksiądz nie wspominał o tym ... na szczęście ...
            • adasia26 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 17:26
              Mój N nie ma świadectwa maturalnego, bo musiał oddać na uczelnię wyższą jak się
              papiery składało, teraz bierze z liceum odpis. Pozdrawiam
              • ma-la Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 21:59
                U mnie w szkole, w klasie maturalnej, robilo sie kurs przedmalzenski i razem ze
                swiadectwem dostalam papier o skonczonych naukach.Dostalam w szkole, czyli
                znaczy to, ze chodzilam na religie?? Czy nie??
                • mapi9 Re: świadectwa z religii... 11.05.07, 22:19
                  chodziłaś winkja też ze szkoły średniej mam kurs ale i tak ksiądz chciał
                  świadectwo
              • zosiaczek25 Re: świadectwa z religii... 12.05.07, 08:41
                Jak ja zdawalam mature, dostawalismy orginal i odpis. Dokumety tez skladalismy
                do kilku uczelni, ale po tym jak dostalismy sie na jedne studia, z drugiej
                uczelni odsylali nam papiery. Tak wiec Twoj n musi miec w domu przynajmniej
                odpis. Chyba ze nie kontaktowal sie z ta druga uczelnia. Trzeba im przypomniec.
                Takich papierow nie daje sie komus w prezencie i nie zostawia byle gdzie.
    • alfavile Re: świadectwa z religii... 12.05.07, 19:48
      zależy na jakiego księdza trafisz smile Ja miałam ale mój M nie miał ksiądz stwierdził, że to nie tragedia i nie to jest najważniejsze smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka