Dodaj do ulubionych

żegnam :-)

13.05.07, 23:20
12 maja. To był najpiękniejszy dzień w moim życiu i wierzę, że rozpoczął całkiem nowy etap w naszym związku.

Mam wspaniałego męża smile

Tak naprawdę same cuda zaczęły się już w piątek - tuż przed godz. 22 zadzwonił domofon; oboje byliśmy już w piżamach, malowałam
paznokcie u stóp - kolorem bezbarwnym, ale nie o to tu chodzi wink Mąż wychylił się na schody i usłyszałam tylko "chyba się nie
znamy". Okazało się, że to moje koleżanki -przyszły pół miasta pieszo, a nawet przejechały pół Polski.. żeby mnie uściskać smile
Jednej z nich nie widziałam ponad 7 lat; nie mogłam spędzić lepiej tego ostatniego panieńskiego wieczoru wink

Noc była zbyt krótka na wypoczynek, wystarczająco długa na koszmary: "DJ nie przyjechał" "jedzenie jest popsute" "nikt nie tańczy"
wink

Poranna nerwówka doprowadziła mnie niemal do łez. I nie chodzi tu o żal do samej siebie - obudziłam się o 4 rano i przez 4
godziny, nie mogąc zmrużyć oczu i wyczekując słońca, czytałam książki i oglądałam nieskazitelne wtedy niebo. Do godziny 11 spokój
zdecydowanie przyjemnie wypełniał nam czas - kupiliśmy gazetę, świeże bułki, smaczny sok i oboje już z nadzieją patrzyliśmy na
miasto rozświetlone miękko słońcem. Wydawało się nam nawet, że taka pogoda się utrzyma wink Około 11 moi rodzice przyjechali z
drugiego końca świata z kwiatkami z ogródka, ale konwalii było mało, niezapominajki się połamały i zdana zostałam na urzekająco
pachnące narcyzy smile Razem z rodzicami i moim bratem mój MĄŻ (!wink pojechał po tort i dostarczyć ciasta do zamku. Te samotne
chwile w domu... to był koszmar smile Fryzjerka spóźniła się o godzinę, a walka z kwiatami trwała kilkadziesiąt minut. Trudno
uwierzyć, że tyle czasu zajęło mi przewiązanie kilku prostych kwiatów wstążką wink Tort się opóźniał, rodzina tkwiła w korkach, a
czas zamiast zwolnić, żeby nam pomóc, dramatycznie przyspieszył. Spóźniona fryzjerka uwinęła się szybko, ale zdecydowanie bardziej
wolałam próbne uczesanie. Na szczęście całe morze głów przewalające się przez mój dom zapewniało jednogłośnie, że wyglądam
ślicznie wink Kuzynka mnie ubrała; okazało się, że w sukni brakuje guzików. Dostałam uczulenia od cienia do powiek, a rodzina
powoli zaczynała wydzwaniać, że zatłoczneie na korkach chyba jest zbyt wielkie, żeby przyjechali na ślub. W ostatniej chwili mąż
wpadł do domu, ubrał się, wzruszył się - i wszyscy ruszyliśmy do sali ślubów... A tam "ruszyliśmy"!!! Ulewa była straszna,
ubrudziłam się już pod domem wink A korki... Przez pół Poznania jechaliśmy po chodnikach wymijając zatłoczone ulice i bezczelnie
wpychając się na wszelakich światłach przed ospale sunące ciągi aut wink Dobrze, że obkleiliśmy samochód kwiatkami!

Zdążyliśmy.

Ślub był dla mnie trudnym przeżyciem, po lewej stronie płakała świadkowa, po prawej - mąż wink Niewiele pamiętam, podobno było
ładnie, podobno uroczyście, podobno miałam wesoły głos i ściskałam rękę męża, który przez łzy wypowiadał słowa przysięgi.
Podpisywałam się drukowanymi miniaturowymi literami, bo trzęsły mi się dłonie wink

Potem były naręcza kwiatów, byłam tak przejęta, że zupełnie zaschły mi usta i straciłam głos, więc brałam te kwiaty i starałam się
mówić jak najmniej, a jak najintensywniej chłonąć widok wszystkich życzących nam szczęścia ludzi smile Potem było powietrze pełne
baniek mydlanych, ryż we włosach, sandałki nasączone deszczem i długa droga na wesele. Wiózł nas mój brat, świadek; byłam nim
zachwycona, oczarowana, urzeczona.

A wesele... Najpiękniejsze w życiu wszystkich gości - i nie chwalę się, a cytuję wink Cudowne miejsce, (już) piękna pogoda,
przepiękny zachód słońca, świetna zabawa i roztańczony parkiet - a gości było 35! smile Nasz miodowy tort zrobił furorę, nasz
pierwszy taniec doprowadził wszystkich do... śmiechu wink)) Ludzie byli cali mokrzy z wytańczenia; przytulana byłam średnio raz na
10 minut i naprawdę czułam, że atmosfera jest, cóż, pełna naszej miłości smile Moje babcie, dziadek, ciocie, wujkowie wirowali w
tańcu i opychali się smakowitościami; dziadkowie cieszyli się, że choć raz w życiu mogą wejść do zamku, spać w cudownym pokoju,
mieć widok na jezioro - wtedy się rozkleiłam zupełnie wink Kiedy usłyszałam piosenkę "Koniec" Elektrycznych Gitar, słyszałam też,
jak ludziom szkoda, że to nie do wiary, że już, że było wspaniale. To właśnie chciałam im dać wink

Noc poślubna, cóż... mieszkamy razem od lat, więc rozumiecie wink Spało nam się wybornie wink Co prawda dzień przed weselem nad
zamkowe jezioro ściągnęły bociany, ale dzieci na razie w drodze na ten wiosenny świat nie ma.

Rano zjedliśmy śniadanie, mieliśmy zdjęcia, żegnaliśmy wszystkich, utonęliśmy w kwiatach i toniemy w nich teraz w domu wink Byłam
przeszczęśliwa. Nie było istotne jak wyglądam, jak jem, jak piję, jak tańczę (!!!) smile Szczęście porywa ducha i tyle, i porwało
mi, a ja z przyjemnością dałam się porwać.

Wszystko było bardziej idealne niż mogłam oczekiwać.

Przed chwilą opustoszał nasz dom- goście, którzy jeszcze nie wyjechali, przyszli do nas na fondue serowe, przynieśli parę zdjęć.
Zaraz Wam pokażę smile

Miałam piękny ślub. Miałam bajeczne wesele. Dowiedziałam się, że świetnie chodzę na szpilkach. A to był mój pierwszy raz wink

Wielokrotnie byłyście mi pomocne, dziękuję i życzę wszystkiego dobrego smile

Zdjęcia od fotografa będę miała za 2 tygodnie, ale mam małe conieco od gości, kilka odważę się pokazać smile

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3172599e82810efb.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a18fca02bfa6d285.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b38ffb0cedcfa957.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8981e2ff45a311d2.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9e1f4c4c8da8459f.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/21d769f8a49212b7.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/582b8e3f0c4c75cb.html
Obserwuj wątek
    • mala831 Re: żegnam :-) 13.05.07, 23:27
      Ślicznie wyglądaliście. Wszystkiego najlepszego i dużo Słońca na nowej drodze
      życia...
    • lifesurfer Re: żegnam :-) 13.05.07, 23:30
      Wygladalas uroczosmile i jakie masz piekne wlosy, zazdroszcze! to zdjecie nad
      jeziorem mnie urzeklo. Jezeli takie zdjecia robione byly przez amatorow to co
      dopiero zdjecia od fotografasmile

Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszegosmile
    • demonia2 Re: żegnam :-) 13.05.07, 23:39
      Wszystkiego najlepszego!!!
      Ja za 2 tyg.

Ps.Fajnie piszeszsmile

• inkageo Re: żegnam :-) 13.05.07, 23:54
      Lubna jak Ty pięknie piszesz! Popłakałam się, a myślałam, że do łez może mnie
      doprowadzić tylko krzywda własna!wink Uroczy wygląd, przepiękne kwiaty, wspaniale
      że wszystko się udałosmile Gratuluję i dziękuję za ten wąteksmile
    • anies821 Re: żegnam :-) 13.05.07, 23:58
      Pięknie wyglądałaś w ogóle ładna jesteś smile Mnie też urzekło zdjęcie nad
      jeziorem..smile
      Wszystkiego najlepszego !!! smilesmile
      • grisly Re: żegnam :-) 14.05.07, 00:27
        bardzo wzruszająco to opisałaś smile super wyglądaliście,wręcz bije od Ciebie
        blask na tych zdjęciach ! życze dużo szczęścia!
        a kwiatki fajnie wyszły smile
        • manaro Re: żegnam :-) 14.05.07, 18:17
          pieknie wygladasz na tym zdjeciu na ktorym jestes sama. poprostu jestes piekna
          kobieta i na tym zdjeciu dodatkowo widac jeszcze ze bardzo szczesliwa.
          gratuluje i pozdrawiam
    • basia1125 Re: żegnam :-) 14.05.07, 00:36
      Kochana, bylo pieknie.
      dziekujemy za ten cudny opis smile
      I duzo szczescia!!!!!
    • lubna dziękuję :-) 14.05.07, 07:57
      Byłam wczoraj nazbyt nieprzytomna, żeby dobrze wstawić zdjęcia wink
      A nie znoszę sama tak przeklejać ;-P

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3172599e82810efb.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a18fca02bfa6d285.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b38ffb0cedcfa957.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8981e2ff45a311d2.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9e1f4c4c8da8459f.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/21d769f8a49212b7.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/582b8e3f0c4c75cb.html
    • gioseppe aż się łezka w oku zakręciła :-) 14.05.07, 07:58
      gratulacje i dużo szczęścia w życiu
      • kasiad50 Re: aż się łezka w oku zakręciła :-) 14.05.07, 08:03
        Wszystkiego najlepszego, abyście każdego dnia byli tacy uśmiechnięci jak tego
        dnia.

Ja wychodzę za mąż za 2 miesiące licząc od dzisiaj.

I już powoli zaczynam odczuwać stres przedślubny smile
    • denea Re: żegnam :-) 14.05.07, 08:14
      Gratulacje !
      A wiesz, że deszcz to na pieniądze ?
      Wyglądałaś przepięknie, uroczo, romantycznie, no mój ideał. Aż się nie mogę
      napatrzeć. Czekam na więcej zdjęć smile).
      Zostaną Wam piękne wspomnienia do których miło będzie wracać a z zamieszania
      przed ślubem jeszcze nieraz się pośmiejecie.
      I o to chodzi, fajnie, ze wszystko się udało.
      Przyjmij moje życzenia wszystkiego dobrego i żebyście zawsze byli tak pięknie
      uśmiechnięci jak w ten dzień.
    • remifa26 Re: żegnam :-) 14.05.07, 08:26
      Lubna wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!
      Opis rewelacyjny, zastanów się nad pisaniemsmile POWAŻNIE
      A tak poza tym to zdjęcie nad jeziorem z mężem skojarzyło mi się z Anią z
      Zielonego Wzgórza i Gilbertem smile)) Jesteś bardzo ładna, promienna, uśmiechnięta.
      Bardzo podobała mi się Twoja suknia, bukiet ech i w ogóle wszystkosmile)))
    • agnieszka5661 Re: żegnam :-) 14.05.07, 08:32
      Najserdeczniejsze życzenia i gratulacje. Aż się wzruszyłam czytając Twój opis.
      Bardzo ładnie wyglądaliście, a to zdjęcie to rzeczywiście jak Ania i Gilbert wink
      Pozdrawiam! no i czekamy na zdjęcia od fotografa. Buziaki!
      • dagps Re: żegnam :-) 14.05.07, 08:55
        lubna, piekniesmile
        wielkie gratulacje i wszystkiego dobrego
        • barabasia2 Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:20
          Śliczne zdjęcia, śliczna para! życzę Wam wszystkiego NAJ na nowej drodze życia
          no i oczywiście 100 lat z jednym chłopem lubna!
    • ivet81 Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:04
      ślicznie to opisałaś, aż łza się w oku kręcismile Miło jest słuchać o czyjejś
      radości i tak pięknych chwilach....

Gorąco Was pozdrawiam i życzę samego szczęścia na wspólnej drodze!!
    • bacha1979 Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:09
      Najlepsze zyczenia- wygladałaś slicznie.smile
      I miałas bardzo ładna sukienkę!
    • ashton Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:14
      Pięknie napisane smile Wszystkiego najlepszego!
    • kamelia04.08.2007 Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:17
      gratulacje i wszystkiego najlepszego.
      wygladaliście rewelacyjne
      • sandstorm86 Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:24
        Wspaniały opis, cudowna Panna Młoda, piękne kwiaty, fantastyczny klimat.
        Naprawde jestem zachwycona tym jak to opisałaś i jak cudnie wyglądałaś.
        Strasznie się wzruszyłam! Wszystkiego Najlepszego!!
      • talula19 Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:29
        Wzruszyłam się i uśmiałam do łez, czytając to, co napisałaswinkwinksmile Dziekuję za to i za zdjęcia, rzeczywiście skojarzenie z Anią z Zielonego Wzgórza jak najbardziej na miejscu, ślicznie wyglądałaś wink Chodzące szczęście! wink
        Może nie żegnaj się jeszcze z nami tak definitywniewink Twoja pomoc na pewno się przyda kolejnym pannom młodym... a propos, w jakim zamku było wesele? i ten bukiecik tak sama zrobiłaś? słodki wink
        Pozdrawiam cieplutko, gratuluję i życzę Wam wielu takich cudownych dni jak dzień Waszego ślubuwink
      • kingadaw Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:32
        Śliczności, pięknie wyglądaliście, a narcyze to świetny pomysł!!
    • janis_05 Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:40
      wszystkiego dobrego smile))
    • zielonyogr Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:51
      Dziękuję za tak fajny opis! Po przeczytaniu nie dość że sie wzruszyłam to
      jeszcze pomyślałam- "Może i u Nas też będzie tak super?".
    • justeczka1 Re:kilka komplementow 14.05.07, 09:53
      sliczne zdjecia, sliczna para i bardzo sympatyczny watek. bardzo podoba mi sie
      twoj bukiet i kolczyki, nareszcie cos "innego". poza tym interesujacy pomysl na
      bolerko (a moze jest to czesc sukni?). wszystkiego dobregosmile
    • misumi Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:55
      Rany dziewczyno - powinnaś powieści pisać wink
      Opis przepiekny aż się wzruszyłam!
      Pięknie wyglądałaś!!!
      Wszystkiego naj na nowej drodze życia!!!!
    • mam6lat Re: żegnam :-) 14.05.07, 09:56
      gratuluję!
      piękny mieliście ślub i pięknie wyglądaliście - brawo za samodzielna walkę z
      kwiatami smile
      dobrze, ze nie zamalowano makijażem Twoich piegów - są urocze wink
      zdradż, gdzie jest ten zameczek?
      bardzo zdrowe podejscie masz do własnego ślubu: dobra organizacja i otworzenie
      się na to jak się potoczy..ku przyjemnosci własnej i gości (bezpretensjonalnie)
      naopisałaś:"To właśnie chciałam im (gościom) dać wink" - bo tak własnie jest:
      organizujemy ślub i wesele wg swoich marzeń, ale po to, zeby dac przyjemnosc i
      uszcesliwić tych których kochamy i z którymi sie pzryjeżnimy - i to daje nam
      szczescie...
      • remifa26 do lubna 14.05.07, 10:01
        Zapomniałam dodać, że Twój opis jest tak genialny, że poczytałabym dalsze dzieje
        (czyt, kolejne rozdziały)smile))
    • ancia19 Re: żegnam :-) 14.05.07, 10:09
      Piękny opis pięknego dnia! I pięknie wyglądaliście big_grin

I ja przyłączam się do życzeń - duuuużo szczęścia!!!
      • nantu Re: żegnam :-) 14.05.07, 11:02
        slicznie wygladaliscie, a to zdjecie:
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9e1f4c4c8da8459f.html wypisz wymaluj
        Ania z Zielonego Wzgórza!! mistrzostwo światawink) wszystkiego naj..!
    • zwierzatko_mojej_mamy a ja sie nie zgadzam ;) 14.05.07, 11:12
      zadna Ania z Zielonego Wzgórza - już przy czytaniu "relacji" z całego dnia i
      odnotowaniu, że wszystko działo się w Poznaniu miałam małe skojarzenia - a po
      obejrzeniu zdjęć miałam nieodparte wrażenie, że za mąz wychodzi któraś z panien
      Borejko wink - tak na oko Nutria wink

wygladałaś pięknie, elegancko, stylowo, skromnie i naturalnie, a przede
      wszystkim wszędzie widać "po prostu" wink szczęście - borejkowa atmosfera wink

gratuluje sukni, fryzury i bukietu - szaleńczo sie w nim zakochałam wink- oraz
      oczywiście męża wink

pozdrowienia i uściski dla Was - badźcie zawsze tacy szczęśliwi smile
      suwaczek
      • mary_popins Re: a ja sie nie zgadzam ;) 14.05.07, 18:52
        o tak, panny Borejko pasuja do opisu wink ( do Idy tez by pasowalo jak ulal wink
    • panna_mysza Re: żegnam :-) 14.05.07, 11:48
      Wspaniale napisane...az mnie zaczely oczy piec a w gardle tak dziwnie sie
      zrobilo i jak zaraz nie obejze tych zdjec to znowu bede czytala twojego posta i
      tym razem na pewno sie poplacze...TEZ CHCE TAK PIEKNIE

Powodzeniakiss
      --
      mój suwaczek
      • panna_mysza Re: żegnam :-) 14.05.07, 11:51
        no i wlasnie obejzalam te zdjecia...i sie wzruszylam. Tyle w Was szczescia,
        radosci. Z fotek az bije milosc. PIEKNIE
    • kongool Re: żegnam :-) 14.05.07, 11:49
      Fantastyczna relacja!
      Eh... prawie się popłakałam i już nie mogę się doczekać 30 czerwca!! A mam
      jeszcze tyle rzeczy do zrobienia!

Wyglądaliście fantastycznie!!
      Gratulacje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka