sly_balb 22.05.07, 12:20 Pytanko o opinie dot. ww. lokalu... ...w kontekscie przyjecia weselnego/uroczystego obiadu. prosze o wypowiedzi osob, ktore tam były na podobnej imprezie lub jeszcze lepiej- organizowaly. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papsi80 Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 22.05.07, 13:55 Hej! Ja mam wesele w tę sobotę w Mistralu! Po weekendzie podzielę się wrażeniami Tymi najbardziej krytycznymi - jako Panna Młoda - organizatorka i tymi najprzyjemniejszymi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sly_balb Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 22.05.07, 14:53 No to wszystkiego najlepszego życzę !! i oczywiście czekam na opinie co do miejsca, obsługi, menu, i w ogóle... i jeszcze dwa pytanka: - czy robicie (cało)nocne Wesele czy może uroczysty Obiad? - czy macie własną orkiestrę czy jakiegoś dj; jak z nagłośnieniem/sprzętem grającym ? I już nie zawracam głowy przed Uroczystością Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
papsi80 Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 22.05.07, 15:15 Wesele na całą nockę. Ze wszystkim (oprócz alkoholu, orkiestry) kosztuje 150zł/os. w cenie jest też tort weselny i apartament dla nas - młodych Orkiestra przyjeżdża z Hrubieszowa ze swoim nagłośnieniem i światełkami Znaleziona na weselu u koleżanki, więc przepróbowana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
200710a Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 23.05.07, 19:15 a jak ja pytałam tydzień temu to nikrt nie odpowiadał... Więc teraz czekam na wrażenia poweselne... Odpowiedz Link Zgłoś
sly_balb Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 31.05.07, 13:11 'odswiezam' zapytanie i prosze o opinie, wskazowki. Odpowiedz Link Zgłoś
papsi80 Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 31.05.07, 15:20 200710a napisała: > a jak ja pytałam tydzień temu to nikrt nie odpowiadał... Więc teraz czekam na > wrażenia poweselne... A po cóż takie pretensje??? Ja pracuję i nie siedzę na forum non-stop. Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
albero333 Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 31.05.07, 13:49 Miałam wsele w Mistralu w Markach rok temu, ta duża sala urzekła nas swoim urokiem, ogólnie było bardzo miło, ale mam parę zastrzerzeń co do właścicielki/ pani zarządzającej salą i hotelem. Po pierwsze zapomnij o klimatyzacji, przez całe wsele nie mogliśmy się doprosić żeby działała, było tak gorąco, że fryzura mi się dosłownie ropłyneła już na początku, po drugie mieliśmy za mało kelnerów: 3 os na 100 osobowe wesele to stanowczo zamało, choć na prawdę trzeba im podziękować bo bardzo bardzo się starali. Po trzecie pani włascicielka, ustalała z nami jedno a potem było drugie, np. zażyczyłam sobie, żeby na stole stały róże, były margaritki, po weselu podbno nic a nic nie zostało, choć przy ostatnim daniu gorącym na sali była już połowa gości. Radzę dokładnie wszystko spisać przed weselem, punkt po punkcie i potem odhaczać przy rozliczaniu czy zostało zrealizowane i jak, bo potem niczego już nie wynegocjujesz. Odradzam stanowczo poprawiny w tym lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
papsi80 Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 31.05.07, 15:16 Hej! Obiecałam napisać jak wrażenia z ostatniej soboty, ale widzę, że albero333 już mnie wyprzedziła Moje wrażenia są identyczne. Nieuczciwi ludzie, klima nie dziala. Jedyną miłą i kompetentną osobą jest pani Justyna, która pilnuje całości organizacji. Chociaż głowy nie dam sobie uciąć czy nie brała udziału w wynoszeniu jedzenia ze stołów Albo chociaż nie wiedziała co dzieje się dookoła...? W każdym razie w całej reszcie była bardzo pomocna. Wódkę przywieźliśmy swoją. Dużo za dużo niestety, ale... okazało się, że właśnie tyle się przydało. Tylko nie wiem komu. Naszym błędem było, że nie zażądaliśmy zbierania pustych butelek ze stołów w celu rozliczenia końcowego Natomiast co najgorsze to wstrętna baba właścicielka. Taka PRYMITYWNA BABA ZE WSI!!! A do tego OSZUSTKA, w żywe oczy mówi ci co innego, pomimo, że już wcześniej od pani Justyny wiadomo, że będzie inaczej. Zero dyskusji na poziomie, żadnych negocjacji, dzieci policzyła na 100%, mimo innej umowy ustnej (a pisemnej nie było) orkiestra i kamerzyści mieli dostać wszystko, co goście, a ich stół stał pusty. Mimo to policzyła wszystkich po normalnej cenie. Jedzenie było było za to bardzo smaczne bo baba właścicielka to KUCHARKA Na koniec zapakowali nam 7 półmisków z przystawkami z wesela na 150 osób!!! Ale około drugiej obsługa już wychodziła z torbami turystycznymi... Także zawiedliśmy na ich uczciwości niestety... Dlatego nie polecam Sala ładna, ale 3 km dalej jest 100 razy ładniejsza www centrumsultan pl i tansza, bo 135zl/os. Nie wzielismy jej tylko dlatego, ze jeszcze nie wszystkie pokoje mieli wykonczone, a my potrzebowalismy 7 pokoi dla gosci z dziećmi z daleka. Mimo, ze wesele udalo sie swietnie (mielismy super gosci i super kapele!!!) niesmak pozostanie Pozdrawiam serdecznie, życze udanych poszukiwań Agata Odpowiedz Link Zgłoś
ananda-natura Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 31.05.07, 15:36 Dodam tylko, że u nas również p. Justyna się sprawdziła. Była na prawdę przyjacielska i pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
sly_balb Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 01.06.07, 10:54 Na poczatek- dzieki za wrazenia i wskazowki; w naszym przypadku bedzie tzw. uroczysty obiad, mam jeszcze kilka pytan: Dzieci- jaki prog wiekowy byl ustalany? do teoretycznego policzenia po 50%; Jedzenie- zabierali w trakcie imprezy ze stolow? a czy na stolach nie brakowalo gosciom? Ciekawe czy liczbe kelnerow tez moznaby ustalic pisemnie, w zaleznosci od liczby gosci? ilu trzeba liczyc zeby sprawnie obslugiwali impreze na ok 100 osob? A jak z zaplata: cala kasa przed weselem, czy moze zaplata wiekszosci a doplata juz po imprezie? Wniosek taki: ze trzeba nalegac na szczegolowe spisanie umowy (?) Pozdro Sly Odpowiedz Link Zgłoś
sly_balb Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 01.06.07, 11:01 Czyli zasada (moze niepisana) jest, ze to co zostaje (nie zjedzone) mozna zabrac? co do kotletow to wiadomo za ile sie placi, ale jak np. policzyc ile moglo zostac z dan/przekasek zimnych, ktore nie sa liczone na sztuki; Pozdro Sly Odpowiedz Link Zgłoś
papsi80 Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 01.06.07, 12:01 Dzieci za 50% do ok.8lat.Ale tak tylko właścicielka mówiła, a potem i tak policzyla 100%, więc spiszcie umowę wstępną, w której podacie liczbę dzieci i liczbę dorosłych, przy czym na razie podajecie wstępną liczbę gości a DOKŁADNĄ na ok. 3-4 dni przed ślubem. Warto też pisemnie ustalić, które jedzenie zabieracie. Bo może oni zapakują tylko te NIERUSZONE jeszcze półmiski ze stołu. Te, na których została połowa wyrzucają, a to co zostaje im w kuchni sami sobie zabierają pomimo, że zapłacone przez Was. Teraz jestem taka mądra i na pewno bym zażądała w umowie oddania wszystkiego, co kupili do przygotowania wesela, a dodatkowo wyznaczyłabym jakąś twardą mamusię albo tatusia do patrzenia im na ręce co pół godziny W KUCHNI!!! Bo tam najwięcej znika. Wcale nie ze stołu No i puste butelki po alkoholu niech oddają obowiązkowo! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
albero333 Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 01.06.07, 13:12 Co do dzieci to unas wszystkie bez względu na wiek były policzone po 50% ludzie z zespołu również, pomimo, że to nie było ujęte w umowie. Co do alkoholu, to u nas zarządzali nim tatusiowie, kelnerzy nie mieli dostepu do schowka, ale warto zarządać wyliczenia się z pustych butelek, bo na weselu zwykle jest zamieszanie, co sprzyja, że kelnerzy kąbinują. Jeśli chodzi o jedzenie to nie bylismy w stanie wynegocjować z tą kobietą przed weselem, żeby 50% z ostatniego dania podała na poprawinach, po prostu się na to nie z godziła, argumentując, że jeśli na weselu do rana zostanie 80% gości, to ona musi mieć co podać. (Wiadomo, że tak się nie zdaża). Koniecznie wpiszcie do umowy, że gwarantują, że klimatyzacja będzie działać przez całe wesele i określcie temperature na sali. My płaciliśmy część przed, a część po imprezie, ale nastepnego dnia nic już nie można było wskórać. Każdy detal od świec i kwiatów na stole przez klimatyzację, wielkość i ilość porcji( konkretnie jakie dania ) wpiszcie do umowy. A to jedzenie które zostanie na stołach, od razu pakujcie sami i zabierajcie, bo jak trafi do kuchni to już nie wróci. Liczbę kelnerów też trzeba wpisać do umowy, właścicielka się upierała że 3 obsługujących na 100- osobowe wesele to wystarczy i nie dało się tego zmienic, a prawda jest taka że potrzeba przynjmniej 5, bo inaczej jedni goście zjedzą i zapomną, a drudzy jeszcze nic nie dostali. P.S. Byłam tam również na wseslu siostry ciotecznej w formie obiadu na 30-40os od godz. 13 do 19 i wszystko przebiegało sprawnie, z punktu widzenia gościa, więc tylko na własnym przyjęciu dostrzega się wszystkie mankamenty Odpowiedz Link Zgłoś
sly_balb Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 03.06.07, 15:36 Czy liczba osob, za ktore sie ostatecznie placi, to jest ta liczba podana kilka dni przed impreza, czy moze rzeczywista liczba gosci? Odpowiedz Link Zgłoś
sly_balb Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 03.06.07, 15:42 ...jeszcze jedno, na ile przed impreza podpisalicie umowe wstepna? ile placiliscie przy podpisaniu tejze, i co z zamieszczaniem w niej dodatkowych, szczegolowych zapisow przez Was wskazanych; My podpisalismy wlasciwie- Rezerwacyjna, w ktorej b.malo szczegolow; zaplacilismy 500pln; Odpowiedz Link Zgłoś
albero333 Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 05.06.07, 09:32 Umowę rezerwacyjną podpisywalismy pod koniec stycznia z zaliczką ( ślub był w czerwcu. Ostateczna liczba gości była podana na 1 dzień przed weselem, a umowa podpisana na kilka dni - ok. tygodnia przed, i przy tej okazji płacilismy 50% szacowanej kowty. W momencie podpisywania umowy trzeba dopisać aneks i wpisać wszystki dosłownie nawet najdrobniejsze szczegóły. Za gości którzy nie dotarli z przyczyn losowych, a my potwierdziliśmy, że będą płacilismy 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
200710a Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 02.06.07, 19:56 Trochę odstraszająco to wszysko wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
200710a Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 03.06.07, 13:20 a może jest jeszcze ktoś kto dopiero będzie miał tam wesele i będzie się mógł wypowiedzieć po zastosowaniu się do sugestii doświadczonych forumowiczek? Odpowiedz Link Zgłoś
jaczl76 Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 05.06.07, 22:36 O rany aż się przraziłam waszymi opiniami naprawde nie ma nikogo kto jest zadowolony, sama chciałam robić tam przyjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
200710a Re: Hotel Restauracja Mistral Marki 03.07.07, 19:03 Jest ktoś jeszcze, kto miał tam wesele? Albo się przymierza i może wcielić w życie rady doświadczonych koleżanek? Odpowiedz Link Zgłoś